• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin yeğenine biz mi bakmalıyız ?

Babasının yanında kalması daha doğru bence. Güzel düşünmüşsün ama babası ve kardeşlerinin yanında kalması daha doğru. Baba ile konuşun madem çalışmıyor çocuğuyla daha çok ilgilensin biraz çeki düzen versin, k.validen yakın ise o da yardımcı olsun, zaten anne başka bir şehre gitmiş, babasının yanından da alırsanız daha kötü olabilir diye düşünüyorum.

Konuştum hayyalcim , biraz önce kapadım telefonu hatta.

Ben düzenimi kurup alacağım çocukları yanıma diyor , ama düzen kurmak kolay mı ? 15 yaşında evlenmiş , hiç çalışmamış. Zaten kendisi de anne baba yok yurtlarda büyümüş eltim .

Çok içim acıyor hayyal , tek bildiğim bu . 3 çocuk ve bir adam . Nereye kadar baş edebilir ki ?

İçinin anlamasını anlayabiliyorum aus ama bir kere bu sorumluluğa siz girerseniz sonrasında sizden fazla şey beklenebilir.
Bir de iyi niyetinizin yanında 8 yaşında bir çocuğun bakımı oldukça zordur, kaprisleri olacak, istekleri olacak, huysuzlanacak.
Sofraya 1 tabak yemek daha koyalım, 1 yatacak yer ayarlayalım ile bitmeyecek.
Böyle bir sorumluluk içine girmek istediğinizden emin misiniz?
İlla bakılacaksa bu çocuğa, babaannesi de bakabilir...
Ama siz en uzak ihtimal bile olmamalısınız bu şıklar altında...:34:

Teşekkürler yorumlarınız için ;

Dün önce eltimle görüştüm telefonda , ona mantıklı geldi fikrim , ben zaten bir sene içinde düzenimi oturtunca alacağım çocuklarımı dedi.

Ama kaynım zaten kabul etmedi.Ben bakarım çoçuğuma dedi.Olması gereken en doğru şekli bu sanırım , sizlerden de hep böyle cevap aldım dün.

Bakalım eğer babaanneyi gidip orada kalmaya ikna edersek sorun kısmen de olsa halledilecek . Kadın eli denen şey evin üzerinde , çocuklarda olsun en azından , zaten kimse çocuktaki annenin yokluğunu kapatamayacak maalesef.

Eşimin abisinin tavrı bir noktada beni sevindirdi , hemen '' aaa hadi al yengesi oğlumu '' demedi . İkna edici olmaya çalışsam da aklını bile çelmedi fikrim .

Canım babasında kalması daha iyi olur tabii ailesi sonuçta annesi olması da babası ablaları yanında olsun. Sen yine ilgilenirsin sık sık gidersin, gezmeye götürürsün size de gelir oynarlar seninkiyle ama sürekli sizde kalması olmazdı babası da vermemiş zaten. Babaanne iyi bir fikir gidebilecekse hem evde kadın eli olur yemeği temizliği bakımından hem ilgi gösterir ancak kesinlikle bir pedagog görmeli çocuğu davranışları normal değil ilgi istiyor belli. Seni de bu güzel düşüncenden dolayı kutluyorum canım. :34:

Kılık kıyafeti içinize sinmediyse 1-2 yıl bakmayı bile düşündüyseniz değer veriyorsunuzdur.
Şöyle yapabilirsiniz siz hafta sonları onlara gidip çocuğu banyo ettrip kıyafetlerini temizleyip ütülersiniz.
Ya da babası kabul ederse size getirsin siz bakımını yapın zaten 8 yaşında 1 haftada öyle terlemez kokmaz.
İki tane de okul önlüğü alırsınız tembihlersiniz haftanın yarısı bunu giy sonra kirlenirse bunu giy diye.
Temiz kıyafetlerini ütüler haftalık işini halledersiniz.
çocuğun bakımını üstlenmiş olursunuz.
Aile gibisi olmaz yinede ayrılması daha çok koyar.
Ne deolsa onun evi onun ailesi

Merhabalar herkese ,

Aklım bir kaç zamandır oldukça karışık . Sanırım en iyisi burada sorup , fikir almak sizlerden .

Eşimin abisinin evliliği sallantıda . Eltim evi terk etti yaklaşık bir aydır , başka bir şehre yerleşti ve çalışmaya başladı . Çocukları 17 yaşında ikiz kızları var ve birde 8 yaşında erkek çocuğu.3 ü de babadalar. Okulları burada diye .Üstelik annelerinin çalışma saatleri de çocuklarının yanında olmasına imkan vermiyor.

Gel gör ki , bu hafta sonu beraberdik . 8 yaşındaki erkek çocuğunda çok değişiklikler farkettim .Zaten geç konuşmaya başlayan bir çocuktu ; şimdi konuşması yine gerilemiş , tek başına duruyor sürekli . Ablalar yeteri kadar ilgilenemiyor , akıl edemiyorlar bir çok şeyi .Üstü başı kir içindeydi .

Okullar açılacak , dersleri var , tam ilgiye ihtiyacı olan zaman . Sormak istediğim konu şu ;

Biz eşimle yeğenini yanımıza almak istedik . Burada okula yazdıralım , ben bakayım istedim . Benim oğlum 4 yaşında , bu sene kreşe başladı . Bizim evde oyunlar vs.. derken belki mutlu olur diye düşündüm .

Yemek yemiyormuş bu ara , yemesi içmesi , üstü başı , banyosu , dersleri ...Hepsi ile ilgilenmek lazım .Ama bu çocuk aşırı derecede babasına da düşkün .

Biz onu en azından 1-2 yıl , herşey yoluna , bir düzene girene kadar yanımıza alalım diye düşünüyoruz ama bunun çocuk üzerindeki etkisi ne olur ?
Benim tek derdim çocuğun psikolojisi.Kaş yapayım derken göz çıkarmak istemem. Evde babası ve ablaları ile beraber kalması mı onun açısından daha iyi olacaktır yoksa burada bizim yanımızda kalması mı ?

Gerçekten eşini de seni de tebrik ederim bu duyarlılığınızdan dolayı... Çocuğun sizin yanınızda çok rahat edeceği tartışılmaz fakat bence bunu uzman bir doktorla görüşmek gerekir... Bildiğim kadarıyla çocukla da iletişim kurup durumu ona da açıklayabilir bu doktorlar... Allah yardımcısı, yardımcınız olsun... Ama gerçekten içten içe binlerce alkış size... Herkes yapmaz sizin düşündüğünüzü... :46:

Back
X