Merhabalar herkese ,
Aklım bir kaç zamandır oldukça karışık . Sanırım en iyisi burada sorup , fikir almak sizlerden .
Eşimin abisinin evliliği sallantıda . Eltim evi terk etti yaklaşık bir aydır , başka bir şehre yerleşti ve çalışmaya başladı . Çocukları 17 yaşında ikiz kızları var ve birde 8 yaşında erkek çocuğu.3 ü de babadalar. Okulları burada diye .Üstelik annelerinin çalışma saatleri de çocuklarının yanında olmasına imkan vermiyor.
Gel gör ki , bu hafta sonu beraberdik . 8 yaşındaki erkek çocuğunda çok değişiklikler farkettim .Zaten geç konuşmaya başlayan bir çocuktu ; şimdi konuşması yine gerilemiş , tek başına duruyor sürekli . Ablalar yeteri kadar ilgilenemiyor , akıl edemiyorlar bir çok şeyi .Üstü başı kir içindeydi .
Okullar açılacak , dersleri var , tam ilgiye ihtiyacı olan zaman . Sormak istediğim konu şu ;
Biz eşimle yeğenini yanımıza almak istedik . Burada okula yazdıralım , ben bakayım istedim . Benim oğlum 4 yaşında , bu sene kreşe başladı . Bizim evde oyunlar vs.. derken belki mutlu olur diye düşündüm .
Yemek yemiyormuş bu ara , yemesi içmesi , üstü başı , banyosu , dersleri ...Hepsi ile ilgilenmek lazım .Ama bu çocuk aşırı derecede babasına da düşkün .
Biz onu en azından 1-2 yıl , herşey yoluna , bir düzene girene kadar yanımıza alalım diye düşünüyoruz ama bunun çocuk üzerindeki etkisi ne olur ?
Benim tek derdim çocuğun psikolojisi.Kaş yapayım derken göz çıkarmak istemem. Evde babası ve ablaları ile beraber kalması mı onun açısından daha iyi olacaktır yoksa burada bizim yanımızda kalması mı ?