Eşimin yemek seçmesi, küslükler

Cok zor. Okurken bunaldım. Haklısınız zorlanmakta..
Benim eşim bir miktar yemek seçerdi. Ilk günden kesin bir tavır koydum. Yemezsen aç kalırsın, sana ayrı yemek yapmam. Bir, iki yavaş yavaş hallettik. Orta yolu bulduk. Ama eskiden yemediği çok şeyi artık yer. Ben de cok reddettiği şeyleri hayatımdan çıkardım. (sarımsak mesela:))

Cocuk degil sonucta alissin yesin annesi degilsin bukadar yapma sende begenmiyosa kendi yapsin yada ekmek arasi yesin. Kendini anne konumuna koyma esin karsisinda

O gayet fit biliyor musunuz! Ama ben sayesinde 18 kilo aldım evlendiğimden beri. Pilav, makarna yapınca nefsime hakim olamayıp, ya da sebze yapmaya üşenip onu yiyorum. Kızartma yapıp yememek elde mi. Keşke kilolu olsaydı da sebzeye yönelseydi. Senelerce böbrek hastalığından hastanede yatmış, ah kıyabilsem mutfağa bile sokmayacağım :(((
Bence siz eşinizden ziyade kendi sağlığınıza odaklanin.
18 kilo çok ciddi bir rakam .
Eşiniz zaten bu şekilde de sağlıklı beslenmiyor ki.
Domates ekmek yemiyor da makarna pilav yiyor gene karbonhidrat yiyor yani.
Hatta domatesten mahrum kalmış oluyor.

Açıkçası ben yemek seçen insanlardan hiç hoşlanmıyorum hayatta kendimi yorup ayrı yemek yapmam.
Binlerce çocuk açlıktan ölüyor.
Evet çocukken öyle alışmış olabilir ama insan isterse beslenme tarzını değiştirir gayet çabalamak gerekir.
Ben 30 yaşında yulafi sevmeye başladım mesela ve daha bir çok şeyi.
O hiç size uyum sağlamaya çalışmamış hep siz uyum sağlamaya çalışmışsınız ve ayrıca yorulup didinen kadına küsmek nedir ??
Bırakın kendi yemeğini kendisi yapsın dunyaya yemek yapmak icin mi geldiniz ?

Bu iş kesinlikle sizde bitiyor eşim çok ama çok mızmızdı çünkü biricik kv yemek beğenmediginde oğluna hemen istediği yemeği yapıyordu. 5 yılın sonunda yola geldi kavgaysa kavga gurultuyse gürültü damak zevki kesinlikle değişen bir şey hiç ama hiç yemediği artık bir çok şeyi yemeğe başladı ben en basta çok taviz verdim sonra yıldım o da aç kalmamak için yedi bir de bu yemek beğenmeme işi beni çok üzüyor bizim beğenmediğimiz şey başkalarının hayali olabilir.

Görümcemin eşi de böyle.. görümcem de hep artık onun istediklerini yapıyor.. çocuklarda artık öyle alıştı.. bize mesela çok yavan geliyor yemekleri..

Bağlantısının ardından ayrı ayrı yapın yemekleriniz mutfağa sigmasaniz da ama sofraya birlikte oturun

Ah canım benim gel sarılalım :KK60:
Eşimden yemek konusunda çok çektim, ama biraz daha orta yolu buldum. Baştan dedim ayrı yemek yapamam sana.Ama senin yazdıklarını okuyunca şükrettim biran halime, belki bende aynı durumdayım ama alıştım artık o yüzden anlamıyorum. Her gün eşime saydırıyordum içimden, sonra kayınvalidemi tanıyınca eşime değil de ona saymaya başladım . Sen de öyle yap:KK48: çünkü öyle alışmışlar annelerinden, suçları yok kabahat annelerde. Kayınvalidem hep çalışmış ( bana göre bahane, kendi annemde çalışıyor ama her gün tencere yemeği yapar . Hazır şeylerle büyütmedi bizi) kahvaltıya alıştırmamış, kendi sevmediği şeyleri çocuklara da zorlamamış. Şimdi ben söyleyince yok verdim yemedi der ama sen kendin yemezsen kırk yılda bir alırsan çocuk alışamaz ki. Eşim kahvaltılık da yemez, sogan sarımsak çiğ domates bile yemez, düşün. Ama bir senedir evliyiz ben her seyi robottan blendardan geçirip katıyorum yemeğe. Yavaş yavaş alışmaya başladı,fasulye yada çoğu sebzeyi yemezdi içine et katarak yapıyorum yiyor.
İşin komiği kv me gitsem hep aynı bir iki çeşit yemeği yapar,önüme pasta börek olarak hazır şeyleri koyar ama bana gelip ev yapımı bir şeyler olunca bayılır, yer. Helali hoş olsun tabiki ama istese o da yapar ama eriniyor, uğraşmıyor. Eşime senin gibi vitaminsiz kalacak korkusuyla zorluyorum yemek için bende.Sende istersen azar azar başla katmaya, mesela soğanı ben dişe gelecek şekilde severim ama eşimden dolayı hep robottan geçiriyorum, yemeğe katınca ölmüş oluyor ,yine salça az kat . Sevmediği sebzeleri kuşbaşı etle karıştırırak fırına ver yada güveç kapları alıp fırında kebap gibi sebzeli yap. Eşim salata da yemiyor, yeşillik yani. Yazarken yine sinirlendim :KK55: Allah bize sabır versin valla,bazı sevdiğim şeyleri sık yapamıyorum o yemediği için. Hiç ayrı yemekler pişirmedim ikimize, çünkü öyle bir zamanım olmadı hiç. Temizlik çamaşır ütü derken birkaç çeşit yemek ancak yapıyor insan. Bir de çocuk olsa ilerde o iki çeşiti bile yapamazsın valla, şimdiden orta yolu bulmaya çalış. Böyle alışırsa öyle devam eder, baktın yemiyor kendin yap o zaman de yapma bir şey ona özel. Orta yol bulmak zorundasınız, eşim domates sevmediği için çoğu yemeğe koymuyorum mesela. Bunun gibi yapabilirsin, alıştırmaya bak.

Son düzenleme:
Evet ama bence herseyi konuşarak halledebilirler .ben şehit esiyim 2 yıllık evliyim eşimi 5 yada 6 ay gördüm oda 10 gün oluyordu.okadar çok özlüyordunki etrafimda kiler anlatıyordu. Eşim böyle yaptı söyle yaptı. Akşam oluyordu .canima konuşunca askim seni çok seviyorum diyordum .cumku ben ona doymadim hasret kaldım. Şuan toprak dönüyor kocama. Onun için kalp kırmaya gerek yok 😢
Haklısın canım. Kalp kırmaya değmiyor .
Allah cennetinde kavuştursun sizi 🤲🤲🤲🤲🤲

Ekmek arası domates peynir yedirmiş sürekli. Bir de sadece pirinçten oluşan dolma. Kv bir de ben ona hep özel yemek yaptım diye övünür. Böbrekler iflas etmiş yıllarca yatmış, besin yok ki.
E ne yapsin kadin,eskiden de mıymıymış demekki bu adam.
Yoksa insan annesi oyle yapsa bile teyzesinde yer halasinda yer,normal tatlari öğrenir yani...
Anneleri de her firsatla yere vurmayin canim:)

Yesilliksiz salata seviyorsa işiniz kolay aslında. Sogan yememesi bence cok problem değil.

Gavurdağı salatası yapın. Icine nar eksisi,limon,zeytinyagi,pulbiber,domates,salatalik(salatalik yiyor dimi),ceviz hergun yapin minik minik kıyın.

Patlicandan başka sebze sevmiyormus. Patates dahil mi bu duruma? Bende patlicandan baska bir bamya bir de taze fasulye severim. Brokoli,karnabahar,pirasa vs yemem. Evlendigimden beri hic pirasa pisirmedim. Ha yerim de öylesine. Havuc hic yemem..hangi yemekteyse ayırırım havucu.

Neyse,bos gününüzde patlican alın firina verin kozlensin. Yanina da biber aci ve ya tatli kırmızı. Evde firininizda da kozleyebilirsiniz.

Onlari soyup buzdolabi poşetine koyun dondurucuya.

Patlicanli börek yapın. Soğansız:)

Kofteleri vs buzluk yapin. Mantiyi da

Patatesi seviyorsa binbircesit yiyecek var yapabilirsiniz.

Hergun makarna ve pilavi bende ararım. Ve bende fitim. Kocanizin fit oldugunu yazmışsınız ay dedim oley demekki makarna pilav ye bol bol hamurisi ye kilo alırsın olayi bi tek bende gecerli değilmiş 😂 yiyipte almayan baskasi da varmış

Patates ve ispanaktan borekler yapin

Her gun bir corba yapın. Her gune gerek yok,1 tencere yapsaniz 2 gun icersiniz aslinda. Madem salca sevmiyor ki bende kirmizi corbalari pek sevmem.

Tuzlu yogurttan ve ya normal yogurttan,yayla,borani,tuzlu yogurt corbasi vs cok cesit corba yapabilirsiniz. Içine pirinç kattınız mı tamamdir. Nohut yemiyorsa belki katarsınız o sekilde yer. Eriste,arpa sehriye,ispanak bunlarin hepsi bu corbalara yakışır. Bende et suyu asla icmem corbalarda :)

Esiniz bana benziyor bu konuda.
Nohut yemiyorsa nohuttan humus yapin :) ya da nohut dürümü. Humusa pastirma koyun ya da yumurta kırsın. Tereyagli humus.
Patlicandan patlican salatasi yapin,sarimsaksiz :)
Imam bayildi,karni yarik,sulu patates bakin 3 gunluk menü
Yanina da pilav.

Aslinda çorbaların uzerine nane ve ve sarimsak yaksaniz belki alışır ama ilk etapta bir deneseniz?

Bir de envai çeşit pilav var. Messakatli de degil yapmasi. Buzlukta bezelye,nohut,mercimek olduktan sonra cesit cesit pilavlar yapilir
Mesela muceddere pilavi. (Mercimekli bulgur pilavi) yanik yanik soğanli. Belki o sekilde yer:)

Siz borek isine bir bakin. Pirasali bile yapabilirsiniz. Hamurun icinde oldugu icin belki sever :)

Bazi seyler değişmiyor. Bizim elimizde ama. Sogansiz da pek cok çeşit yapilabilir bence. Butun sekilde.koy diyorda arpacik soganla kuru fasulye deneyin. Kuru fasulyeyi sevmeyen erkek yoktur herhalde.

Yani bazi yiyecekleri onu kandirarak sevdirceksiniz anlaşılan 😊

Yesilliksiz salata seviyorsa işiniz kolay aslında. Sogan yememesi bence cok problem değil.

Gavurdağı salatası yapın. Icine nar eksisi,limon,zeytinyagi,pulbiber,domates,salatalik(salatalik yiyor dimi),ceviz hergun yapin minik minik kıyın.

Patlicandan başka sebze sevmiyormus. Patates dahil mi bu duruma? Bende patlicandan baska bir bamya bir de taze fasulye severim. Brokoli,karnabahar,pirasa vs yemem. Evlendigimden beri hic pirasa pisirmedim. Ha yerim de öylesine. Havuc hic yemem..hangi yemekteyse ayırırım havucu.

Neyse,bos gününüzde patlican alın firina verin kozlensin. Yanina da biber aci ve ya tatli kırmızı. Evde firininizda da kozleyebilirsiniz.

Onlari soyup buzdolabi poşetine koyun dondurucuya.

Patlicanli börek yapın. Soğansız:)

Kofteleri vs buzluk yapin. Mantiyi da

Patatesi seviyorsa binbircesit yiyecek var yapabilirsiniz.

Hergun makarna ve pilavi bende ararım. Ve bende fitim. Kocanizin fit oldugunu yazmışsınız ay dedim oley demekki makarna pilav ye bol bol hamurisi ye kilo alırsın olayi bi tek bende gecerli değilmiş 😂 yiyipte almayan baskasi da varmış

Patates ve ispanaktan borekler yapin

Her gun bir corba yapın. Her gune gerek yok,1 tencere yapsaniz 2 gun icersiniz aslinda. Madem salca sevmiyor ki bende kirmizi corbalari pek sevmem.

Tuzlu yogurttan ve ya normal yogurttan,yayla,borani,tuzlu yogurt corbasi vs cok cesit corba yapabilirsiniz. Içine pirinç kattınız mı tamamdir. Nohut yemiyorsa belki katarsınız o sekilde yer. Eriste,arpa sehriye,ispanak bunlarin hepsi bu corbalara yakışır. Bende et suyu asla icmem corbalarda :)

Esiniz bana benziyor bu konuda.
Nohut yemiyorsa nohuttan humus yapin :) ya da nohut dürümü. Humusa pastirma koyun ya da yumurta kırsın. Tereyagli humus.
Patlicandan patlican salatasi yapin,sarimsaksiz :)
Imam bayildi,karni yarik,sulu patates bakin 3 gunluk menü
Yanina da pilav.

Aslinda çorbaların uzerine nane ve ve sarimsak yaksaniz belki alışır ama ilk etapta bir deneseniz?

Bir de envai çeşit pilav var. Messakatli de degil yapmasi. Buzlukta bezelye,nohut,mercimek olduktan sonra cesit cesit pilavlar yapilir
Mesela muceddere pilavi. (Mercimekli bulgur pilavi) yanik yanik soğanli. Belki o sekilde yer:)

Siz borek isine bir bakin. Pirasali bile yapabilirsiniz. Hamurun icinde oldugu icin belki sever :)

Bazi seyler değişmiyor. Bizim elimizde ama. Sogansiz da pek cok çeşit yapilabilir bence. Butun sekilde.koy diyorda arpacik soganla kuru fasulye deneyin. Kuru fasulyeyi sevmeyen erkek yoktur herhalde.

Yani bazi yiyecekleri onu kandirarak sevdirceksiniz anlaşılan 😊
Bu koskoca ve yararli mesajdan en aklimda kalan
"Pilav makarna ve kilo almama":KK11:

Çok sağlıksız besleniyor eşiniz. Hastalıklara resmen açık durumda. Bence tek çözüm yolu herkesin kendi yemeğini kendi hazırlaması. Hem belki yemek hazırlamak onu yorar da sizin yaptıklarınızı yemek zorunda kalabilir. Aynı anda mutfağa girmek zor oluyor demişsiniz farklı zamanlarda girip yemeğinizi yapın. Bu kadar yemek seçen adamla yaşamak çok zor.

Kardesim ölür de sebzeyi agzina surmezdi. Elma haricinde de hicbir meyveyi yemez. Cay kahve icmez, peynir recel yemez. Ve ölür de ev isi yapmaz, corabini bile kirliye atmazdi.
Hollandali biriyle evlendi, kadin bunu 2 gunde kapinin onune koyar kesin diyorduk. Her cumartesi gunu evin tozunu aliyormus, ve sebzeli et yemekleri yemege baslamis!! Peyniri de tost icinde yiyor. Ve hayatinda ilk defa domates corbasi iciyor!
Degisime cok cok ufaktan baslayin. Herkes herseyi yemek zorunda degil. Esiniz maalesef benim kardesim gibi uyuz, ama yontuluyorlar emin olun 😁😁

Teyzemin eşi yeşillik, soğan ve sarımsak yemiyor. Fakat aslında 18 yıkdır yiyor, haberi yok. 😅 Onun ki öyle böyle bir tiksinti değil, adam isimlerini duymaya bile tahammül edemiyor. Teyzem yemeklere incecik püre gibi rendeleyip koyuyor, sonra da ayrı pişirmiş gibi ayrı tencereye alıyor adam da garibim de içinde soğan yok sanıyor.

Ayrıca benim eşim de yeşillik; taze fasülye, yeşil soğan, maydonoz ve pişmiş soğan, pırasa vs yiyemez. Liste daha da uzar gider yani böyle. Çiğ soğan yiyor ama pişmişini görse yemekte tiksinir. Ben de rendemin çok ince bölümü var orası ile rendeleyip katıyorum yemeklere. O tatsız tuzsuz yemek ne demek bilirim, ilk evlendiğimizde yemekler çok kötü oluyordu. Siz de teyzem gibi yapabilirsiniz.

Yemeği yaparken sevmediği şeyleri az kat

Yani şaşırıyorum ömrü boyunca bunları yemedi mi esin?küçüklüğünden beri böyle mi yetişti?çok sağlıksız besleniyor vücudun life ihtiyacı var yani sebze ve yeşillik yemeye. Yerinde olsam uğraşamazdim.

Back
X