Yesilliksiz salata seviyorsa işiniz kolay aslında. Sogan yememesi bence cok problem değil.
Gavurdağı salatası yapın. Icine nar eksisi,limon,zeytinyagi,pulbiber,domates,salatalik(salatalik yiyor dimi),ceviz hergun yapin minik minik kıyın.
Patlicandan başka sebze sevmiyormus. Patates dahil mi bu duruma? Bende patlicandan baska bir bamya bir de taze fasulye severim. Brokoli,karnabahar,pirasa vs yemem. Evlendigimden beri hic pirasa pisirmedim. Ha yerim de öylesine. Havuc hic yemem..hangi yemekteyse ayırırım havucu.
Neyse,bos gününüzde patlican alın firina verin kozlensin. Yanina da biber aci ve ya tatli kırmızı. Evde firininizda da kozleyebilirsiniz.
Onlari soyup buzdolabi poşetine koyun dondurucuya.
Patlicanli börek yapın. Soğansız:)
Kofteleri vs buzluk yapin. Mantiyi da
Patatesi seviyorsa binbircesit yiyecek var yapabilirsiniz.
Hergun makarna ve pilavi bende ararım. Ve bende fitim. Kocanizin fit oldugunu yazmışsınız ay dedim oley demekki makarna pilav ye bol bol hamurisi ye kilo alırsın olayi bi tek bende gecerli değilmiş

yiyipte almayan baskasi da varmış
Patates ve ispanaktan borekler yapin
Her gun bir corba yapın. Her gune gerek yok,1 tencere yapsaniz 2 gun icersiniz aslinda. Madem salca sevmiyor ki bende kirmizi corbalari pek sevmem.
Tuzlu yogurttan ve ya normal yogurttan,yayla,borani,tuzlu yogurt corbasi vs cok cesit corba yapabilirsiniz. Içine pirinç kattınız mı tamamdir. Nohut yemiyorsa belki katarsınız o sekilde yer. Eriste,arpa sehriye,ispanak bunlarin hepsi bu corbalara yakışır. Bende et suyu asla icmem corbalarda :)
Esiniz bana benziyor bu konuda.
Nohut yemiyorsa nohuttan humus yapin :) ya da nohut dürümü. Humusa pastirma koyun ya da yumurta kırsın. Tereyagli humus.
Patlicandan patlican salatasi yapin,sarimsaksiz :)
Imam bayildi,karni yarik,sulu patates bakin 3 gunluk menü
Yanina da pilav.
Aslinda çorbaların uzerine nane ve ve sarimsak yaksaniz belki alışır ama ilk etapta bir deneseniz?
Bir de envai çeşit pilav var. Messakatli de degil yapmasi. Buzlukta bezelye,nohut,mercimek olduktan sonra cesit cesit pilavlar yapilir
Mesela muceddere pilavi. (Mercimekli bulgur pilavi) yanik yanik soğanli. Belki o sekilde yer:)
Siz borek isine bir bakin. Pirasali bile yapabilirsiniz. Hamurun icinde oldugu icin belki sever :)
Bazi seyler değişmiyor. Bizim elimizde ama. Sogansiz da pek cok çeşit yapilabilir bence. Butun sekilde.koy diyorda arpacik soganla kuru fasulye deneyin. Kuru fasulyeyi sevmeyen erkek yoktur herhalde.
Yani bazi yiyecekleri onu kandirarak sevdirceksiniz anlaşılan