Eşimin Yemek Seçmesi

Allah razi olsun .. Rica ederim,yemek konularina merakliyim ve yeme problemleri yasayan insanlari az cok anlıyorum cunku bende boyle birisiyim
Haftada 2 madem sütlü tatlı seviyor yapin basit zaten
Bu arada bende serbetli tatli sevmem :KK70:

Pizza ve sebzelerle devam bence usenmezseniz haftada 3 gun farkli cesit corba yapin zaten sanirim corbayi seviyor. Her erkekte sevmez
Merak ettim esiniz egeli ya da marmarali mi??
Damak tadindan ötürü sordum. Et seviyorsa dana eti siyah ondan top top kofte yapin misket kizartin . Bir borcam alin icine patates puresi dökün,uzerine kizarttiginiz top kofteleri en ustune de salcali sos ya da tereyagi,pulbiber sosu . Yer mi ????

Karadenizli, et yemez hele parça et falan asla yemez. :) Sadece sucuk yer, sosis salam yemez. Hani böyle yazıyorum sanki naz yapıyor zorlasan yer gibi bir anlam olmasın. Ciddi ciddi ağzına dahi sürmez. Zorlarsın kalkar gider. İlginize teşekkür ederim.

Ben yemek seçme kısmını geçtim; yemek sevmiyorum. Sadece kahvaltılıkla bir ömür geçirebilirim. Mecburiyetten bazı yemekleri yiyorum ya da yer gibi oynuyorum.

Eşim de yemek seçer hem de fena seçer. Mesela salçanın markası bile değişse o yemeği yemez? Belli başlı birkaç yemek var ortak noktada buluştuğumuz.O yemekleri evirip çeviriyorum, hiçbir şey yapamazsam aynı yemeğin altını hamura üstünü beşamele boğuyorum kiş diye yediriyorum. :deli:

Seninki de çok kötüymüş.Salça nedir ? Allah sabır versin. :)

Afedersin bacım kocan :sinirli::sinirli: yesin kibar oluyum biraz. Benimki de çok seçer yemek bıktım vallahi.. et meraklısı hergün yapsan yemem demez.yediği 3-5 şey var onları yapıyorum.yemek yapmaktan soğudum.
Söyle söyle . :) :) Hiç sorma komşularım yemek yapıyor,tarif veriyorlar,internette görüyorum. Fakat sadece bakıyorum.Bazen kendime yapıyorum.Gönül isterdi her şeyi yesin.:)

Esiniz herhalde zayıf birisi fizik olarak cunku bu saydiklarinizi bende yemem
Yumurta yemem cok kotu kokuyor
Sakatat pisince bende evden çıkardım bekarken burnumu tutup..
Koyun eti yemem.
Dolma yerim ama
Sebzenin icinde et yemem
Mercimek corbasi mantar corbasi cok severim
Zayif insanlar corba ve salatayı cok severler
Zaten bu 2 yiyecek kilo aldirmaz
Bende nohut yemem. Kuru fasulye de cok ac kalırsam yerim. Bulgur yemem. Pirinc pilavi daha guzel ama simdi.de doktor yasakladi :KK70:
Bulguru sadece meyhane pilavi olcak salcali oyle yerim.

Merak etmeyin açlıktan ölmez. Ben ölmedim. Cok cok midem.kazinirsa dolaptan turşu yiyorum ya da cubuk kraker :KK43:((

Zaten suan çoğu seyi yemem yasaklandi da bi sorun olmaz herhalde ama pizza borek corekte yasak napcam ben ya :KK43:

Esiniz hamur isi seviyorsa yapin 2 gun yesin. Yer kesin mesela.pizza.
Benim yerime de yiyin
Bide lahmacun alin atin dolaba hamburger eti yaptirin kasaptan atın dolaba o saydiginiz brokoli falan yapmasi kolay zaten ne bilim börülce yemegi iste neydi bakla falan oyle sebzeler pisirin
Bide bamyanin mevsimi geldi verin onune yesin ekmege bandira bandira ..

Bana ekmekte yasak artik :mad: :mad: :KK43:

konuyla alakası yok ama hem içerledim hem merak ettim, neden bu kadar geniş yasaklı listeniz?

Ana benimle birlikte sofraya oturmayacak birde yaptığım yemeği sevmeyecek yemicek abowwwwwww evde kıyamet alemetleri gözükür ki aynı şeyi ben onun yemeğine yapsam aynı tepkiyi verir eskiden melemeinin yumurtasını çok pişiriyordu bende. Az pişmişiriyorum ilk evliyiz devamlı birimiz yiyemiyoruz baktım olmuyor ben kendime yapıcam o gün bugündur orta kararda bırakır çünkü ayrı yemek yapılmasını sevmez bereketi kaçtığını düşünür aynı şekilde bende aslında ilk evlendiğimizde söylemedim izledim yiyemeyince bir tava da benim Yumurta mı kır ona bile yok der yada omleti sulu severim hayatta yememiş adamın çiğ sarısını görünce kabusları oluyor yumurta illa karışıcak bende tam tersi şimdi gebe liyim sana çiğ yumurta yasak 9 ay benim istediğim diyor :halay:

Ay ama geçen gece ben yemeğimi bitirmeden sofradan kalktı ya hasbam haber izleyecekmiş gayet de burnundan getirdim sofra bana göre aile içiniçin çok önemli tek yemek olsun ortak yiyelim sohbet olsun muhabbet olsun

Eşinize yemek yapmayı geçtim geldiği gibi odama çekilirdim ben bozulurdum :stop:

Ablamin eside boyle ama, o sizinkinden daha beter. Sadece tereyagsiz sehriyesis sade pilavla yumurta pisirip yior o kadar. Yani corba yemek hic biri yok. Dusunsenize her allahin gunu pilav ve yumurta pisirmesi. Yumurtayida oyle haslanmis felan da yemiyo. Illa pisecek

:skandal:Benim eşim de peynir yemez zeytin yemez sebzelerden patlıcan ve bezelye haricinde yemez,süt içmez,yoğurt yemez,etsiz yemek yemeyi tercih etmez yiyorsa da neden etsiz olduğunu sorgular.

İlk etapta çok sinir harbi yaşadım ama ne yapabilirim ki? Yemiyor. Ben de artık ne kadar kebap,et yemeği vs varsa çevirip çevirip pişiriyorum.Dışarıda yemek yemeye gittiğimizde de ben ev yemeği yapan yerleri tercih ediyorum taze fasulye,ıspanak,dolma gibi şeyler yiyorum :) Varsa çözebilen bana da söylesin :) Ama benim eşimde malesef zorlamak, emek verdiğimi en azından bir tatması gerektiğini söylemek vs işe yaramıyor :)

Madem çorba yiyor, çorba yaparken bol bol yapın kaynarken cam kavanoza koyup kapağını kapatın sıcakken ve sonra ters çevirin soğusun. Nohut yemeğini falanda yapabilirisniz böyle.Soğuyunca buzdolabına koyarsanız , böylece hiç yemek olmasa da ona bir tabak çorba hep hazır olur. Ben 3 haftaya kadar denedim tadunda bir sıkıntı olmamıştı.Yine sevdiği yemeklerden bol yapıp derin dondurucuya atabilirsiniz.

Bızımkıde secer, bende bazılarını yemem ortak yemedgımız yemekler vardır. Yapmam. Zorla yenmıcene gore, yenilen yemeklerıde az ve gunluk yapmaya calısrırım. Ama sızınkıde asırı sevmiyormuş cok kotu. Bızım oglanda cok secer bılmıyorum bende neyapsam delı oluyorum.
Ama alırım karsıma oğlumu ve o yemegi ıcınde ne var sayarım az da olsa yedirmeye calısırım kı alıssın.
Bende konuyu takipteyim.

Merhaba forum sakinleri,

Ben bu siteye yeni üye oldum. Konuları okudukça, bende bir çıkış yolu aramak için konu açmaya karar verdim. Benim eşim aşırı şekilde yemek seçiyor. Benim yemek seçme gibi bir huyum yok ama o insanı çıldırtacak şekilde yemek seçer.

Yemekte et varsa yemez.Dolma yemez.Sakatat söylemiyorum bile evde bir kere pişirdim, eve girer girmez çıktı gitti. Böyle biri umarım aklınızda canlanmıştır. Yumurta yemez,bulgur yemez,nohut yemez.Bunlar aklıma gelenler yazmaya kalksam üşenir okumazsınız. :)

Ben bununla nasıl başa çıkarım bilmiyorum. Her sabah akşama ne yemeği yapsam diye kara kara düşünüyorum artık ciddi ciddi çok bunalıyorum. Bu durumda olanlar ne yapıyor? Ne yapıyorsunuz bu sorunu nasıl aştınız ?

Herkese teşekkür ederim.
Neler yiyor peki?

Merhaba forum sakinleri,

Ben bu siteye yeni üye oldum. Konuları okudukça, bende bir çıkış yolu aramak için konu açmaya karar verdim. Benim eşim aşırı şekilde yemek seçiyor. Benim yemek seçme gibi bir huyum yok ama o insanı çıldırtacak şekilde yemek seçer.

Yemekte et varsa yemez.Dolma yemez.Sakatat söylemiyorum bile evde bir kere pişirdim, eve girer girmez çıktı gitti. Böyle biri umarım aklınızda canlanmıştır. Yumurta yemez,bulgur yemez,nohut yemez.Bunlar aklıma gelenler yazmaya kalksam üşenir okumazsınız. :)

Ben bununla nasıl başa çıkarım bilmiyorum. Her sabah akşama ne yemeği yapsam diye kara kara düşünüyorum artık ciddi ciddi çok bunalıyorum. Bu durumda olanlar ne yapıyor? Ne yapıyorsunuz bu sorunu nasıl aştınız ?

Herkese teşekkür ederim.
Bende çok yemek seçerim sevdiği 2 3 yemek vardır sürekli onları pişirin kendisine

Korkunç.
Yemek bulamayan insanları düşünüp şükrederek yiyemez mi?
Yerinizde olsam ne yemek beğendireceğim diye uğraşmam çünkü sizin emek verdiğiniz nimete burun çeviriyor. Otursun kendine yemek hazırlasın.

Back
X