eşimin yemek seçmesi

Buradaki arkadaslarin sikintilarini okudumda halime sukrettim..
Allah kolaylik versin diyorum.
Ne ben ne kardeslerim ne annem ne babam ne de esim kesinlikle yemek secmeyiz.
Ertesi gunun yemegiymis ayirt etmeyiz.
Gercekten insan biraz sukur etmeli dusunmeli bunlari bulamayanlar var.
Biraz klasik olacak ama biz o sansli kesimdeniz hersey soframiza geliyor biz elimizin tersi ile itiyoruz.
Gercekten insan oglunu anlamak zor...
Bir gun insallah kimse sikintiya dusmez ama sikintiya duser isek iste o zaman anlariz sukur etmeyi...

benim koca da çocuklarda yemek seçerler :23:senin eşin kadar olmasada bu konuda ben de sıkıntılıyım dön dolaş aynı yemekleri yaıyorum listem değişmiyor :50:yeni tatlara hiç açık değil eşim hep bildiği yemekleri istiyor.bende dertliyim bir çözüm bulamadım aynı yemekleri yapmaktan başka elimden birşey gelmiyor:31:küçük bir sorun gibi ama insanı bazen deli ediyor:27:

sanki ben yazmışım 5 yıllık evliyim kızım 3 yaşında ve eşimin yemek seçmesinden bıktım...malesef çözüm yok gibi ya.yemek zorundasın desem de yiyemiyor işte.hem ne yemek yapacacağını şaşırıyorsun hem de bir yere gidildiğinde zor oluyor.mesela benim annemlere falan gittiğimizde zorlanıyorum yani.

yemek yemiyor dediğiniz ne yani aç durmuyorlar ya.abur cubur şeyler mi yiyorlar yoksa kahvaltılık mı yiyorlar. derdiniz illa da onlara normal yemekler yedirmek mi bırakın isterlerse abur cubur isterlerse kahvaltı yesinler. ya da meyve falan tabi. mesela ben sabah kahvaltı sonrasında da bol bol meyve yesem çok harika olurdu. :56: en çok da meyveye bayılıyorum. ekşi yeşil elma ekşi yeşil erik muz çilek kavun yesem yeter

Son düzenleme:
valla allah kolaylık versin cnm ne diyim işin cok zor:(bende cok yemek seçerdim yiyemezdim zorla yediğim zaman yutamazdım felan annemle cok kavga ederdik babamda aynıydı hep onu suçlardı senin yüzünden diye..ama iki çocuğumada hamileyken yemediğim şeyleri yedim hemde cnm isteyerek ayrıca eşimde hiç yemek seçmez ertesi gün yemeği demez önüne ne koysam eline sağlık der yer zaten yemek seçme gibi bi lüksüde olmamış annesini babasını erken yaşta kaybetmiş.(ne bulduysa yemiş oda tam tersi ev yemeklerini yemiyen kişilere anlam veremiyo şaşırıyo:44:bu kadar yoğunluğn içinde sende canını sıkma bi orta yol bulursun ama arkdaşların dediği gibi kızın için baba tam bi örnek kendimden biliyorumm:50:

merhaba arkadaşım bende 5 yıllık evliyim benim eşimde yemek seçer öldürsen yemez küçükkken ailesi tarafından böyle yapılmış eşim tek erkek ve en küçükleri bu nedenle çok şımartılmış sevmediği şeyler yapılmamış yapılmışsa bile ona ayrı yemek yapılmış sonradan hala şimdi bile annesi fır dönüyor etrafında akşam yemek pişiyor sevmezse annesi kalkıp başka yemek yapıyor ona özel çünkü ben yapmıyorum artık bikaç sene uğraştım sevdiği şeyleri yaptım ama baktım hep hasta vitaminsiz kalıyor başka şeyler yedirmeye çalıştım aynı sizinki gibi her yemek sonrası kavga gürültü oldu şimdi son bikaç yıldır boşverdim walla hiç yemek düşünmüyorum eşimede dedim walla annen varken böyle sürersin sefayı annen olmadığında kalkıpta yapmam aç kalırsın dedim k.valideyede hep kızıyorum şu oğlunun kıçında dolaşmayı bırak her dediğini yapma ağzının içine bakma diye ama dinleyen kim bana laf ediyor oğlumu aç bırakıyon aç aç yatırıyon vicdan yokmu sende falan filan gibisinden ama dediğim gibi son bikaç yıldır boşverdim tamamen zerre kadar düşünmüyorum ne yiyecek diye aç yatmasın gitsin kahvaltılık yesin diyorum bende napim kendi sevdiğimi yapıyorum yerse yer yemezse bol dolapta peynir zeytin salata domates buyursun yesin.çok sinir bozucu bişi ne üzücem kendimi onun saçma şımarıklıkları için :19:

ah ahh çok zor..bende öyleyim arkadasım..domates soğan yemem..bunları yemem demek zaten hiçbir yemeği yiyemem demek.çünkü her yemek de bunlar var..eşim hiç ayırt etmez o yuzden o yuzden butun yemekleri senin dediğin gibi domatezsiz sogansız yani tatsız tutsuz yapıorum..kendim böle oldugum için katlanıyorum ama yapan eşim olsaydı cok zor olurdu eminim..

bizim gibleri anlamanız için bir örenek vereyimm..Domates mis gibi kokulu köy domatesii..Allah ım günah yazmasın o mis gibi kokan şeyi gelin bi de benm burnumla koklayın..etrafımdakiler mis dedikce masadan kalkıp gidesim geliyor..öyle bir koku yok size tarif edemem..işte böle..

birine aksam yemegine gitmekten nefret ederim.yemesem olmaz yesem içim almıyo..yasayan bilir..dısarda yemek yemeği sölemiorum bile..tatile gittik mutfagı cok genıs değildi..ben tatil boyunca karısık kızartma yedim..bi onda sogan domates yoktu cunku..

yaşamak zor bilirim ama nolur anlayıslı olun..bi de etraftan aman ne var yesene nidaları..ne cinsliğimiz kalıo ne de gıcıklıgımız..ama keyfi değil ki bu durum..eşinizin evivin dısında bu sorunlarla ugrastıgını ve psikolojik ve bedenen ne kadar yoruldugunu dusunun..yemiosa zorlamayın liste yontemi bana da cok mantıklı geldi..

onu survivour adasına göndermek gerek açlık ne hiç yaşamamış herhalde?nimeti beğenmemek çok günah,bence yemeğini kendi hazırlasın

AY ne kadar zor ve sinirbozucu bir olay ya okadar güzel yemeklerden nasılda mahrum kalınıyor anlamıyorum
BENİM OĞLUMDA SOGAN DOMATESLİ YEMEKLERİ BEBEKLIĞİNDEN BERİ SEÇER AMA MÜCADELE EDİYORUM HİÇDE ONUN DURUMUNA GÖRE AYARLAMAM DOĞRUSU
İLK YILLAR KUSARKEN ŞUAN EH İŞTE ZORUNLU YİYOR BAZENDE BEN ONU FARKLI ŞEYLERLE OYALARKEN İŞTAHLA YİYOR
BU SORUNU MUTLAKA ÇÖZMELİYİM::)BEN VE HAYATINA GİRECEK DİĞER HANIM ZORLUK CEKMİYELİM DİYE
:)

Back
X