Eşimin yengesi mi yoksa kres mi ?

Calisan arkadaslarim 9 aylik bebeklerini isyerinin kresine vermisler bir sey olmaz diyorlar ama alerjik olunca iste insan korkuyor
Bende 2,5 yaşında verdim , bakıcı sorunlarından bıktığım için , çok hastalandı :( bizimkinin de kimyasal alerjıleri var ... alerjık çocukların bağışıklıkları çok zayıf

Kızlar ise baslayacağım önümüzdeki ay ekimde 2 yasına girecek bir kızim var alerjik bir cocuk süt alerjisi ve alerjik riniti var ilaclarla sikayetlerini azaltıyoruz. Kreş fikri hosuma gidiyor hem arkadaslari olur inat bir cocuk bu sayede biraz sakinlesir diyorum. Fakat yaninda arkadaslari diyetine uygun olmayan seyler tukettiginde isteyebilir üzülebilir öğretmenleri dikkat etse dahi anlamayacak yasta gözden kacip yiyebilir gibi cekincelerim var ve biliyorsunuz kreslerde bir cocuk hasta oldugunda hepsine tek tek geciyor alerjik cocuk icin bu hastalik donemi ekstra zorlu geciyor.Eşimin yengesi bakarsa evde bakacak ama biraz gelenekci biri biraz da dedigim dedik bildigini okuyan biri.Cocuga yulaf ruseymi ile bir seyler yapsam yedir desem bu ne böyle diyip kendi yaptigindan yedirecek biri gibi duruyor Acikcasi ne yapsam bilemiyorum yasadigim sehirde alerjik cocuklar icin kres yok siz olsaniz ne yapardiniz ?
Kres

Tabiki yenge iki yasindaki cocugu krese vermeyi dusunmeniz bana garip geldi dusunun bir cocuk iki yasindan itibaren okula gitmeye vasliyor 25 30 yasina kadar cok aci bir durum :)
Gec okula gitmenin zararlarini bakis acinizdan gorebiliyoruz evet.

😂
Çocuğun alerjisi varmış ya çocuk bu kreşteki çocuklar dikkat edemez aynısını yemek içmek ister yenge dikkat eder yiyeceği yemiyeceği gıdalara 1 sene idare edebilir
Kreslerde disardan yiyecek getirmek yasak.Yemek listeleri belli.Yani cocuk digerlerinden ozendi ne yiyecek bezelye ,fasulye😅Sut urunlerine alerjisi varmis.Yogurt yicem diye aglamaz cocuklar.Sutlu tatli cikti diyelim ,anne o gun evde ona uygun yapar gonderir ozenmemesi icin.

Bence iki yaşındaki bir çocuk için ev ortamı daha güvenli ve tanıdık biriyle kalması çok daha iyi. Yaşı küçük olduğu için kreşte düşse kalksa aklınız kalır acaba ne yapıyor diye? Diğer çocukların hepsi onunla yaşıt mı olacak mesela o da var. Bence yenge şefkatli ve güvenilir biriyse bu daha güvenli ve çocuğun yaşı açısından daha elzem. 4 yaşında falan olsaydı verin derdim. Ama şu an için yenge ile daha ciddi konuşup bu kurallara uymasını sağlayamaz mısınız? Olmadı siz yapın bırakın yiyeceği şeyleri. O da uğraşmasın doğrudan onları versin

Kreslerde disardan yiyecek getirmek yasak.Yemek listeleri belli.Yani cocuk digerlerinden ozendi ne yiyecek bezelye ,fasulye😅Sut urunlerine alerjisi varmis.Yogurt yicem diye aglamaz cocuklar.Sutlu tatli cikti diyelim ,anne o gun evde ona uygun yapar gonderir ozenmemesi icin.
Anladım ☺️
Ben kreş eğitimini kuralları bilmiyorum oğlum ana sınıfına gitmişti bi 15 sene oluyor

okula vermeyi deneyin 1 ay içinde bence net kararınızı vermiş olursunuz. çok kük büyğk ihtmalle alışma sorunu, hastalıklar, beslenme sorunları vs olacak. ben de yenge derdim

kıyamıyorum çocuklara, çok zorunlu olan durumlar hariç 2 yaş çok erken kreş için. derdini anlatamaz, kendinden büyük çocuklar illa ki bi hırpalar korkutur. ev ortamından ayırmayın kuzuyu.

2 yaşındaki çocuk kreşemi verilir
Yenge belki kaç çocuk büyüttü tecrübeli hem güvenilir
Alerjisi olduğunu söylersiniz

Herkesin durumu farklı, şartları farklı. Söylediğiniz cümle sadece anneyi üzecek kaygılandıracak.
Bazı insanlar öyle alerji de neymiş deyip yediriyorlar. Ceremesini sadece anne babası ve çocuk yaşıyor. Ki bahsettiği profil sakın demesine rağmen çocuk onunla doymaz diyebiliyor.

Konu sahibi konuya benim yorumum diyetine dikkat edebilecek bir krese hafta 3 gün gönderip diğer günlerde siz yemeklerini hazırlayıp yengeye sadece onları yedirmesi gerektiğini söylebilirsiniz.
Çocuk 3 yaşına gelse de kreş maalesef aynı şekilde etkileyecek. Alerjiyle imtihan olmuş bir aile olarak üniversiteye gitse dahi ortam değiştiği anda rinit alerji patlak veriyor :(

Kızlar ise baslayacağım önümüzdeki ay ekimde 2 yasına girecek bir kızim var alerjik bir cocuk süt alerjisi ve alerjik riniti var ilaclarla sikayetlerini azaltıyoruz. Kreş fikri hosuma gidiyor hem arkadaslari olur inat bir cocuk bu sayede biraz sakinlesir diyorum. Fakat yaninda arkadaslari diyetine uygun olmayan seyler tukettiginde isteyebilir üzülebilir öğretmenleri dikkat etse dahi anlamayacak yasta gözden kacip yiyebilir gibi cekincelerim var ve biliyorsunuz kreslerde bir cocuk hasta oldugunda hepsine tek tek geciyor alerjik cocuk icin bu hastalik donemi ekstra zorlu geciyor.Eşimin yengesi bakarsa evde bakacak ama biraz gelenekci biri biraz da dedigim dedik bildigini okuyan biri.Cocuga yulaf ruseymi ile bir seyler yapsam yedir desem bu ne böyle diyip kendi yaptigindan yedirecek biri gibi duruyor Acikcasi ne yapsam bilemiyorum yasadigim sehirde alerjik cocuklar icin kres yok siz olsaniz ne yapardiniz ?
Ben 3.alternatif önereceğim, bakici. Yenge bildiğini okuyan ve dinlemeyecek bir tipse sinir olursunuz laf da söyleyemezsiniz. Okul için de alerjinin biraz hafiflemesi lazim bu şekliyle cocuk icin zorlayıcı olur.

Ben bir bebeğin kendini tam olarak ifade etmeye başlamadan kreşe verilmesine cok karsıyım. 3 yaşı anlayabilirim ama 2 yaş çok küçük. Yengeye güvenmiyorsanız yeni bir bakıcı arayışına girin ya da gayet net konusun yenge ile. Besin alerjilerinin şakası olmaz. Katı bir şekilde bunu dile getirin eğer alerji olayını ciddiye alacaksa baksın çocugunuza

Alerjik bebeğimi 7 aylıkken kendim de emziriyor ve diyet yaparken bir akrabamıza bırakıp işe başladım. O dönem buğday inek sütü balık kuruyemişler çok rahatsız ediyordu. Öyle kafam attı ki en son kreşe veriyordum 13 aylıkken sanırım. Akrabayla çok zor oluyor o işler. En sonunda profesyonel bir bakıcı buldum çocuk gelişimi mezunu. Şimdi kafam rahat. 2 yaşına kadar dayanıcam sonra yine kreş inşallah.
Birçok kreşle görüştüm alerji konusunda çok bilgililer. Günümüz çocuklarının problemi zaten. Görüştüğüm kreşlerde çölyaklı çocuklar bile vardı.
Ben sizin yerinizde olsam hiç bakıcı macerasına atılmam kreşe başlarım. Zaten ilk yıl çok hastalanıyor diyorlar o zaman yengeden dönemsel destek istersiniz.

Tabiki yenge iki yasindaki cocugu krese vermeyi dusunmeniz bana garip geldi dusunun bir cocuk iki yasindan itibaren okula gitmeye vasliyor 25 30 yasina kadar cok aci bir durum :)

Günümüz şartları ne yapalım. Gündüz bakım evleri 3-4 aydan itibaren bebeklere bakıyorlar. Garp değil. Bakıcı bulmak çok zor. Evde saçma sapan insanlarla çocuğu yalnız bırakmaktaysa kreşte bu işin eğitimini almış profesyonel olarak bebek bakan insanlara çocuğumu emanet etmeyi tercih ederm.

Bence iki yaşındaki bir çocuk için ev ortamı daha güvenli ve tanıdık biriyle kalması çok daha iyi. Yaşı küçük olduğu için kreşte düşse kalksa aklınız kalır acaba ne yapıyor diye? Diğer çocukların hepsi onunla yaşıt mı olacak mesela o da var. Bence yenge şefkatli ve güvenilir biriyse bu daha güvenli ve çocuğun yaşı açısından daha elzem. 4 yaşında falan olsaydı verin derdim. Ama şu an için yenge ile daha ciddi konuşup bu kurallara uymasını sağlayamaz mısınız? Olmadı siz yapın bırakın yiyeceği şeyleri. O da uğraşmasın doğrudan onları versin

Evet kreşlerde bebekler yaş gruplarına göre ayrılıyor. :)

Kreş ya da bakıcı düşünün, sonra yengeyle de kötü olmak var. Çocuğun yememesi gereken bir şeyi kafasına uymuyor diye yedirecek, sizin istemediğiniz bir alışkanlığı ne olacak canım diyerek edindirecek,.. sonra saçma bir yerde patlar. Okula gerekeni söylersiniz hiç başınıza iş almayın. Akrabayla iş yapılmaz. Benim eşim 1 yaşından itibaren kreşte büyümüş, hiç de bir şey olmamış.

Çocuğum 21 aylik bulunduğumuz ilde aileden kimse olmadığı gibi samimi tanıdığımız kimse de yoktu vicdanen rahatlamak adına ücretsiz iznimin sonuna kadar bekledim ama şuan mecburen kreşe verdim. Oğlumda gayet iyi uyum sağladı küçük vs diyorsunuz ama mecbur kalınca yapacak birsey yok. Onu geçtim kime verirseniz verin çocuğu annesinden daha çok birsey katabilecegini sanmıyorum ama kreste çocuk oyunlar ogreniyor, sosyallesiyor ve toplulukta yaşamayı ogreniyor . Yine tercih sizin çocuğun hassasiyetlerini belirtirseniz dikkat ederler kreste. Ayrıca çoğu kreste yemekhaneler vs kamera ile izlenebiliyor bilginiz olsun.

Calisan arkadaslarim 9 aylik bebeklerini isyerinin kresine vermisler bir sey olmaz diyorlar ama alerjik olunca iste insan korkuyor
Benim cocugumda alerjik 1.5 yaşında bakıcı bakıyor onda. Alerjik olduğunu biliyor genelde dikkat ediyor ama kaçırdığını zamanlarda oluyor. Ben çok tepkili yaklaşmiyorum çünkü ben diyete çok dikkat ediyorum ama bazı şeylere tepki vermediğini bakicidan öğreniyorum. Mesela dün yoğurt terbiyeli çorba vermiş. Ben asla vermiyordum ve kızıma dokunmamış. Sayesinde diyeti daha hızlı açmış oluyorum. Bana kalsa daha 2 yaşına kadar asla veremezdim. Arkadaşım süt hiç vermiyordu kaynanası çikolatalı süt vermiş oda bu sayede süt diyetini açmış oldu ve tepki göstermediğini öğrendi. Benim doktorum büyük tepkiler vermedikçe diyette az miktarlarda ve ara ara verilmesini uygun görüyor çünkü diyorki çocuk sıkı bir diyette gelişimde gerilik yaşıyor. Bebeğim suan ideal kilosundadir mesela.

2 yaşındaki çocuk kreşemi verilir
Yenge belki kaç çocuk büyüttü tecrübeli hem güvenilir
Alerjisi olduğunu söylersiniz
Verilir tabi ki, hem kadın hem erkeğin çalışması gerekiyor. İnsanlar da bebekleri bile kreşe veriyorlar. Ben de anaokulu öğretmeniyim ve 8 aylıkken kreşe başlamışım. İyi ki🙏🏻 Hayatımın her döneminde diğer çocuklardan daha hızlı öğrendim ve daha kolay uyum sağladım. Haftasonları da ağlardım bugün niye kreş yok diye, keza benim öğrencilerim de öyle😍 eğer anne ile kalmak bir seçenek değilse ki ülke ekonomisinde bu zor, kreş çok daha faydalı. Hem sosyalleşmeye hem yaşına uygun etkinliklerle günü geçirip eğleniyor. Yenge en fazla tv açar iki hoplatır önüne oyuncak koyar. Ama alerji söz konusu olunca bir şey diyemiyorum, iyi bir öğretmen ve okul bulmanız lazım. Beni velim uyarsa çok dikkat ederim, diğer çocuklara ödenmemesi için de gerekli uygulamaları yapardım. Ancak her meslektaşım aynı hassasiyeti gösterir mi bilmiyorum😕

Back
X