Eşimin yengesi mi yoksa kres mi ?

Verilir tabi ki, hem kadın hem erkeğin çalışması gerekiyor. İnsanlar da bebekleri bile kreşe veriyorlar. Ben de anaokulu öğretmeniyim ve 8 aylıkken kreşe başlamışım. İyi ki🙏🏻 Hayatımın her döneminde diğer çocuklardan daha hızlı öğrendim ve daha kolay uyum sağladım. Haftasonları da ağlardım bugün niye kreş yok diye, keza benim öğrencilerim de öyle😍 eğer anne ile kalmak bir seçenek değilse ki ülke ekonomisinde bu zor, kreş çok daha faydalı. Hem sosyalleşmeye hem yaşına uygun etkinliklerle günü geçirip eğleniyor. Yenge en fazla tv açar iki hoplatır önüne oyuncak koyar. Ama alerji söz konusu olunca bir şey diyemiyorum, iyi bir öğretmen ve okul bulmanız lazım. Beni velim uyarsa çok dikkat ederim, diğer çocuklara ödenmemesi için de gerekli uygulamaları yapardım. Ancak her meslektaşım aynı hassasiyeti gösterir mi bilmiyorum😕
👏👏 insanları anneliğinden şüphe ettiren yorumlardan sonra bu cok iyi geldi. Herkesin şartları eşit değil çalıştığım için mecburen verdim kreşe ama inanın ki 1 hafta gitti sonra dedim ki çalışmasam bile kreşe yarim gün de olsa vermeliymisim. Gerçekten çocuğa kattıkları çok. Rabbim her daim vicdanlı insanlarla, öğretmenlerle karşılaştırsın çocuklarımızı.

👏👏 insanları anneliğinden şüphe ettiren yorumlardan sonra bu cok iyi geldi. Herkesin şartları eşit değil çalıştığım için mecburen verdim kreşe ama inanın ki 1 hafta gitti sonra dedim ki çalışmasam bile kreşe yarim gün de olsa vermeliymisim. Gerçekten çocuğa kattıkları çok. Rabbim her daim vicdanlı insanlarla, öğretmenlerle karşılaştırsın çocuklarımızı.
Bakmayın siz o yorumlara, anneliginizden şüpheniz falan olmasın. İyi insanlar böyle hassas konularda yorum yaparken dikkat eder zaten, diğerleri de mühim değil. Büyük çocuğumu Dr hemen kreşe verin dedi diye 2 yaşında kreşe verdim, küçüğü 18 aylık verdim. Şimdi biri 4.sinifta diğeri 2 yaşında. Pırlanta gibi, annesine, babasına, düşkün, vicdanlı, yere bayrak düşse alan, sokakta yaşlılara yardım eden, hayvansever, sosyal ve çok akıllı kızlarım var 🧿🧿

Kizim onu cok seviyor aslinda ama dedigim gibi gelenekci biri biraz yedir dedigim seyleri yedirmez bence bu ne diyip bir kac kere yulafli tost yaptigimda bu ne kız böyle nirmal ekmekten yap yedir cocuga doymaz öyle demişti
yani kreste de cocugunuza yulafli tost yapacaklarini sanmiyorum bence cok kucuk guveniyorsaniz yenge diyorum

Kreş bence o yaş grubunda gerçekten bakacak kimseyi bulamayanlar için uygun.
Yani son çare gibi geliyor bana.
3 yaşından sonra olsa o zaman tamam ver ama şimdi yenge varken ben olsam hiç düşünmem kreşi.

Kızlar ise baslayacağım önümüzdeki ay ekimde 2 yasına girecek bir kızim var alerjik bir cocuk süt alerjisi ve alerjik riniti var ilaclarla sikayetlerini azaltıyoruz. Kreş fikri hosuma gidiyor hem arkadaslari olur inat bir cocuk bu sayede biraz sakinlesir diyorum. Fakat yaninda arkadaslari diyetine uygun olmayan seyler tukettiginde isteyebilir üzülebilir öğretmenleri dikkat etse dahi anlamayacak yasta gözden kacip yiyebilir gibi cekincelerim var ve biliyorsunuz kreslerde bir cocuk hasta oldugunda hepsine tek tek geciyor alerjik cocuk icin bu hastalik donemi ekstra zorlu geciyor.Eşimin yengesi bakarsa evde bakacak ama biraz gelenekci biri biraz da dedigim dedik bildigini okuyan biri.Cocuga yulaf ruseymi ile bir seyler yapsam yedir desem bu ne böyle diyip kendi yaptigindan yedirecek biri gibi duruyor Acikcasi ne yapsam bilemiyorum yasadigim sehirde alerjik cocuklar icin kres yok siz olsaniz ne yapardiniz ?
Kreşe verip hem çocuğumun gelişimini destekler hem de akraba ile yüz göz olmam.

Ben anlayamadım hem kreşte alerjisi olduğu şeyleri yiyebilir demişsiniz hem yenge başına buyruk ver dediğimi vermez demişsiniz. Yenge alerjisine uygun olmayan şeyler verirse ne yapacaksınız akraba olduğu için belki bir şey de diyemeyeceksiniz. Ben olsam kreşe veririm. Evet kreşte hasta oluyorlar Ama bir yerde okumuştum çocuk hiç okul öncesi eğitime gitmese ilkokulda aynı hastalıkları geçirecek.

Bence yengeye durumu biraz abartılı anlatın, bu gıdaları tüketirse kriz geçirebilir gibi.. o zaman gözü korkar emanet çocuk ne de olsa. bir de hangi gıdaları tüketmemesi gerektiğini liste yapın yengenin buzdolabına asın.

Kızlar ise baslayacağım önümüzdeki ay ekimde 2 yasına girecek bir kızim var alerjik bir cocuk süt alerjisi ve alerjik riniti var ilaclarla sikayetlerini azaltıyoruz. Kreş fikri hosuma gidiyor hem arkadaslari olur inat bir cocuk bu sayede biraz sakinlesir diyorum. Fakat yaninda arkadaslari diyetine uygun olmayan seyler tukettiginde isteyebilir üzülebilir öğretmenleri dikkat etse dahi anlamayacak yasta gözden kacip yiyebilir gibi cekincelerim var ve biliyorsunuz kreslerde bir cocuk hasta oldugunda hepsine tek tek geciyor alerjik cocuk icin bu hastalik donemi ekstra zorlu geciyor.Eşimin yengesi bakarsa evde bakacak ama biraz gelenekci biri biraz da dedigim dedik bildigini okuyan biri.Cocuga yulaf ruseymi ile bir seyler yapsam yedir desem bu ne böyle diyip kendi yaptigindan yedirecek biri gibi duruyor Acikcasi ne yapsam bilemiyorum yasadigim sehirde alerjik cocuklar icin kres yok siz olsaniz ne yapardiniz ?
Kreş tabiki.. kreşte de yemek düzeni oluyor öğretmeniyle allerjik gıdalarını konuşursunuz. Size listeler zaten gelir. Bakarsınız nazikçe hatırlatma msjı gönderirsiniz öğretmene. Ayrıca yemeyip ayırt ettiklerini yemeye başlıyorlar kreşte. Gelenekçi olmaya gerek yok. Sonra çocuk ona alışacak, sana uyumayacak, sen yeniden onu değiştirmeye çalışacaksın. Çocuk heba olacak.. Şunu bilirim ki yakınından böyle şeylerde her zaman uzak durmakta fayda var. Arkadaşlarımın 10 aylıkken kreşe bırakmak zorunda olduğu bebeği oldu. Hiçte okuldan bıkma olmadı.

muhtemelen yenge ucuza bakar, o zaman da baska isler yapiyor olacak. mesela evin isini de yapacak, misafir de cagiracak, yeri gelecek gezmeye gidecek. cocuk orada burada, millet vah yavriiimm annesi nerede diyecek.... bilmiyorum bence sorunlu akrabaya baktirmak. eger istismar riski ve agir hastalik vs yoksa bence kres mantikli, hepsi okulda hasta oluyor zaten.

10 aylık çocuğunu kreşe veren arkadaşım var çocuğunuz küçük değil ancak alerji konusu çok hassas bir konu, benim oğlum da alerjik bünyeli bir çocuk süt ve süt ürünleri ve benzeri besinlere alerjisi geçti ancak bu sefer alerjik rinite evrildi, 2 buçuk yaşındayken kreş denedik geçen sene, sürekli ama sürekli hastaydı ve normal çocuklar gibi ayakta burnu akarak geçirmiyordu hastalığı maalesef, hastanelerde yatışlar buhar almalar düşmeyen ateşler 3 4 gün çok ağır geçirirdi. Haftanın üç günü okulda dört günü evde hasta geçerdi. Bence yengeye verin bir sene daha kalsın evde bağışıklığı biraz daha güçlensin diyorum ben. Alerjik çocuğa ayrı ihtimam göstermek gerekiyor kreşte bir sınıfta 15 çocuk oluyor, öğretmeni tamam ilgilenirz der söz verir bir gün dikkat eder iki gün sonra unutulur yani. Bugün mesela oğlumun ara öğününde ayran börek vardı ikisi de süt ürünü içeriyor bu çocuk bunu yemese ne yiyecek her gün başka bir menü bir çocuk için hazırlarlar mi sanmıyorum vallahi.

kreş için küçük bence yengeyle güzelce konuşun o baksın alerjinin çok ciddi bi şey olduğunu söyleyin hatta gözünü korkutun ona göre davransın çocuğa

kıyamıyorum çocuklara, çok zorunlu olan durumlar hariç 2 yaş çok erken kreş için. derdini anlatamaz, kendinden büyük çocuklar illa ki bi hırpalar korkutur. ev ortamından ayırmayın kuzuyu.
2 yas grubunda 2 yas cocuklar olur.Ay kendimi kescem fjjdjf karma egitim olmuyor arkadaslar ,kendinden buyukleri nerden bulcak cocuk da hirpalanack😄

Yemeğe yemeklerini siz götürün. Bunları yesin, alerjisi var deyin. Kreste ilk senesi olan ve 2 yas cocuk sık hastalanır, zaten çoğu evde olacak yine, belki yenge bakmak zorunda kalacak. Alışsın bari.

2 yas grubunda 2 yas cocuklar olur.Ay kendimi kescem fjjdjf karma egitim olmuyor arkadaslar ,kendinden buyukleri nerden bulcak cocuk da hirpalanack😄
koca okul sadece sınıftan oluşmuyor değil mi elbette karşılaşıyorlar. kısa da olsa 2 yaşı bu dehşet korkutur daha ne ki onların canı boyu posu amaan siz bilirsiniz korkutun çocuklarınızı bile isteye (kreşten başka çaresi olmayanlari tenzih ederim) baika biri bakabiliyorsa kreş çoook erken aksini iddia eden cidden tuhaftır

koca okul sadece sınıftan oluşmuyor değil mi elbette karşılaşıyorlar. kısa da olsa 2 yaşı bu dehşet korkutur daha ne ki onların canı boyu posu amaan siz bilirsiniz korkutun çocuklarınızı bile isteye (kreşten başka çaresi olmayanlari tenzih ederim) baika biri bakabiliyorsa kreş çoook erken aksini iddia eden cidden tuhaftır
2 yaşındaki çocuk kafasına göre binada gezemez. Tuvalete dahi yardımcı abla götürür. 3-5 yaşındaki çocukla koridorda karşılaşıp hırpalanma ihtimali çok düşük.

2 yasinda cocugu tek basina birakan kresi ben yikarim yalniz.Merdiven alti krese yollamiyorsaniz,1 yardimci abla oluyir en kotu.Bizde yardimci abla disinda bide yasi buyuk teyzeler vardi.Onlar bez degisim vs yapiyolardi.Zaten basladiktan 3-4 ay sonra bezi biraktiriyorlar cocugun durumuna gore.

kreşi şuan için kesinlikle unutun bırakın süt alerjisini hastalıktan başı ayıkmıyor çocukların ilk iki yıl biz 1 hafta gidip 2 hafta hasta oluyoruz çocuğu yıpratmayın bence arkadaş olayı felan sempatik geliyor ama çocuk hastalıktan kreşe gidemiyor

kreş için çok küçük henüz üstelik alerjik bebek

yenge iyi seçenek.. diyetini aşmadıktan sonra idare edin derim

Back
X