Eşimin yılbaşı şirket yemeği

ojess

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2013
1.800
979
73
Arkadaşlar şimdi bu da sorun mu gibi düşünebilirsiniz ama yine de tarafsız yorumlara ihtiyacım var.Eşimin şirketi ayın 26 sında yılbaşı yemeği veriyor fakat eşlerin gelmesi yasak .Şimdi şöyle bir sorun varki eşimin işyerine yakınları dahil kimseyi almıyorlar .o da yasak ben ordan kimseyi tanımıyorum onlar da beni bu durum beni hep rahatsız ettiyse de sonuçta işi bu yapacak birşey yok diye sesimi çıkartmadım.Eşim bir veri işletim merkezinde çalışıyor bilgisayar mühendisi.Bende çalışıyorum dolayısıyla işyerine gitmek gibi bir durumum zaen olmuyor ama bu yemek olayı artık sabrımı zorladı .Derdim yemeğe gitmek değil onun da yemeğe gitmesini istemiyorum. İnsan kaynaklarından atılan maili gösterdi bana başlığı büyük harflerle yazılmış MAZERETSİZSİNİZ die yani mecburlar gitmeye neymiş efendim şirket olarak sizin yakınlarınızla sosyal paylaşımda bulunmak istemiyoruz amacımız burda çalışanları sosyal ortamda kaynaştırmak ben anlayamıyorum cidden ya da harbiden benim pskolojik sorunlarım var lütfen beni yatıştıracak evlilik deneyimleri olanlar bir yol gösterin ne yapmalıyım ocak ta 1 yılımız dolacak ve ben sanırım bu evlilik olayında tökezliyorum

yani adamın yapacağı bir şey yok.
çoğu şirket eşsiz toplantılar, eğlenceler düzenliyor.
benim işyerimde de eşsiz şehir dışı seyahatler var mesela, toplantı. mecbur gidiyorum, istemesem de.
sırf eğlence amaçlı gezi düzenleyen şirketler var, gene eşsiz.
maliyetine katlanmak istemiyorlar + kişilerin.

Canım için her ne kadar rahat olmasa da buna yapılacak bir şey yok. İş bu ve mecburmuş yani... Eşinizde bu duruma bayılmıyordur bence.. Ben evli değilim ama benim babamın iş yerinde de oluyor bu tarz yemekler. Ve aileler kabul edilmiyor...

o ne be öyle nasıl şirket bunlar kardeşim işe bak böyle mailler gelse yasaklar olsa bende istemezdim gitmesini peki atıyorum bu yemek alkollüyse eşiniz böyle bir ortamda bulunmak istemediğini söylese nolur ? ben alkollü ortama gitmem çünkü eşinizde bu tarz bir şey kullansa

maalesef içmese de ortamda bulunmak zorunda.
ben de o tarz bir şirkette olduğum için biliyorum.
mecbur katılmak zorunda bırakıyorlar.
oğlum 1 yaşında bile değildi, hafta sonu konaklamalı toplantıya gittim.

Benim bildiğim bütün kurumsal şirketler bu şekilde yılbaşı partileri ya da yemekleri düzenlerler. Eşimin de vardır muhakkak her sene olur. Biz konuşmayız bile bunu. Gidilmesi gerekiyorsa gidecektir. Zorunlu değilse bile gidebilir, ne var bunda? Çalışanlar arası iyi ilişkiler oluşturabilmek için bu tarz etkinlikler gereklidir. Eşimin şirketi üç ayda bir her departmana ayrı ayr yemek düzenler, kokteyller yapar. Hiç birine de eşler çağırılmaz. Normal olan budur.

maalesef içmese de ortamda bulunmak zorunda.
ben de o tarz bir şirkette olduğum için biliyorum.
mecbur katılmak zorunda bırakıyorlar.
oğlum 1 yaşında bile değildi, hafta sonu konaklamalı toplantıya gittim.
o zaman gözü kapalı gönderceksin canım napalım ne biçim şirket yahu bunlar

Bende üstteki arkadaşınki gibi alkol olayını düşündüm açıkçası.Geçen ramazanda eşiminde iftarı vardı onunda gitmesi mecburi gibi birşeydi yani bende sinir oldum ne mecburisi mazeretsizsiniz ne demek? Gitmedi eşim beraber çıktık dışarıda biz yemeğe birde hamileğimin son zamanlarıydı ve her an tetikte bekliyorduk. Mazeretsizsiniz diye bir şey yok istemiyorsa gitmez.Böyle mecburi olaylar insanı zora sokabiliyor sizinki gibi.

eşin gitsin görünsün çıksın gelsin. bende kurumsal şirketlerde çalıştım evet böyle günlerde personel harici yasak oluyor. eşim istemiyordu çoğu zaman gitmemi bende onsuz zaten zevk almıyordum. yarım saat -1 saat takılıp çıkıyordum eşim zaten bekliyordu yakınlarda bir cafede beni. sizin eşinizde öyle yapabilir. rahatsız olmayın bence

Ben de tuhaf bir şey göremedim.
Bizim de olmuştu buna benzer bir yemek ve ben tek katıldım. Hem de alkollü falandı yani.
Sen neden çekiniyorsun ki? eşin kendini bildikten sonra..

Biz de bu tarz organizasyonları %90 eşsiz yapıyoruz.

1. sebep: Çalışanların kendi içinde kaynaşması-sinerji oluşturmak.
2. sebep: O tarz yemeklerde işle ilgili ufak paylaşımlar olabiliyor buna 3. şahısların katılması gereksizdir.
3. sebep: Maliyet. Eşli dendiği an çarpı ikidir şirkete maliyeti.

Bu yüzden canını sıkma bırak gitsin.

5-10 dk gorunup ısım cıktı dıye ordan sızın yanınıuza gelebılır.. ben pek bı sakınca gormedım acıkcası..

Bence ortada o kadar da büyütülecek bir şey yok, benim ablam da kurumsal büyük bir firmada çalışıyor, 10 yıldır orada üst düzey yönetici, şirketin en yetkili kişilerinden birisi yine de iş yerine dışarıdan tanıdığı birisinin gelmesi yasak. Bu tarz yemeklere davetlere yalnızca şirket çalışanları katılabiliyor. Dışarıdan katılım olmuyor, çalışanların katılması mecburi. Alıştık biz, garip gelmiyor. Bir çok firmada bu tarz uygulamalar var. Eşinizden kaynaklanmayan bir sorunu evliliğinize yansıtıp bunu bir problem haline getirmeyin, bu yalnızca evde huzursuzluğa neden olur. Altı üstü bir gün, eşiniz için katlanın. Maalesef profesyonel iş hayatında bazen istemediğiniz şeylere katlanmak zorunda kalabiliyorsunuz...

Eşsiz yılbaşı ilgimi çekti açıkçası, nişnlımın yılbaşı yemeğine biz sevgili iken birlikte gitmiştik, kaynaşmak için yılbaşını seçmeleri tuhaf geldi.

-Maili kendi açıp şirket göndermiş gibi yapma olasılığı var mı? (sorusuna)

-"%50 Evet" diyorum.

Arkadaşlar benim eşim türk değil polonyalı bu ramazan zorla iftara götürdüler .Alkol olayına gelince polonyalı olmasına rağmen alkolden nefret eder ağzına sürmez sigarası filanda yoktur şimdi evet bu normal bende çalışıyorum hemde resmi bir kurumda devlet memuruyum ama o benim ofisteki tüm arkadaşlarımı tanır bilir bizde eşlerimizi getirmek bize kalmış bir durumdur .Evet mecbur gitmesi lazım ama şunu anlayabilirmisiniz lütfen yemeğe giderim yerim kalkarım bir iki saat oturup dün akşamda yemek 8 de başlayıp 12 de bitecek diyor ve 12 ye kadar kalmakda mecburi yemeğin yeneceği yeri de hala söylememişler sır gibi mübarek ya bana bu kadar tantana saçma geliyor

Bırakın adamlarıda bir gün olsun tek başına sosyal bir etkinliğe katılsınlar.
1-2 saat kalıp çıkar,bu kadar dert edilecek birşey değil ki bu.

bu işte gerçekten bit yeniği var ne demek 12ye kadar durmak mecburi yeri de belli değil kurumsal şirketse aylar öncesinden ayarlamıştır yerini 12'ye kadar da zorlamaz hiçbir şirket yemek dediğin en fazla yemesi 1.5 saat sürer hadi iki saat kalınsın 12'ye kadar ne demek sallıyor yani

Bu kadar takılmanızın sebebi ne? Ne olabilir ki bir şirket yemeğinde? Alt tarafı bir yemek yani.

Birlikte yemeğe gidin ogun esın once sırket hemegınde yarım saat gorunsun sonra sızın yanınıza gelsin .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…