- Konu Sahibi flowersgarden
-
çok sinir bozucu bir durum yaşadığım için biliyorum.benim eşim kardeşine 9 yıldır destek hep anlayış gösterdim ama son yaptığına dayanamıyorum artıkkaynım sorumsuzun teki borç üstüne borç yapıyor benimki de vicdan yapıp ona destek çıkıyor
kimi arkadaşlar bol harca vs demişler ama bizim dağ gibi borcumuz olmasına rağmen eşim yine de destek oluyor valla böyle erkekler yokluk içinde de olsalar bir şekilde bulup veriyorlar tek yol onların akıllanması ama bu nasıl olacak bilmiyorum işte
allah yardımcın olsun canım
Malesef erkeklerin bu konuda akıllanmasını beklemek bir ömre mal olabilir.Açıkçası benim yapmadığım şey kalmadı, eşim benim yüzüme hep haklısın dedi ama arkasından anasının acındırmalarına dayanamadı...Erkekler aileleri ne kadar kötüde olsalar malesef vazgeçemiyolar yapacaklarından...
Arkadaşım ozaman sende bütün borca rağmen hala kaynının borçlarına ödenecek para bulunabiliyorsa sende istediğini aldığında onlarıda ödeyecek para bulunabilecektir...
Ben artık takmıyorum her istediğimi alıyorum geziyorum tozuyorum şuanda farkında değil eşim ama ilerde anlayacak herşeyi...Ailesinin borçları yüzünden çocuğum yok benim,bide dünya kadar borç yıktılar üzerimize...Artık o benden korksun,ben bunca yıl ödedim bundan sonra o ödesin diyorum...Akıllandım da geç oldu
Malesef erkeklerin bu konuda akıllanmasını beklemek bir ömre mal olabilir.Açıkçası benim yapmadığım şey kalmadı, eşim benim yüzüme hep haklısın dedi ama arkasından anasının acındırmalarına dayanamadı...Erkekler aileleri ne kadar kötüde olsalar malesef vazgeçemiyolar yapacaklarından...
Arkadaşım ozaman sende bütün borca rağmen hala kaynının borçlarına ödenecek para bulunabiliyorsa sende istediğini aldığında onlarıda ödeyecek para bulunabilecektir...
Ben artık takmıyorum her istediğimi alıyorum geziyorum tozuyorum şuanda farkında değil eşim ama ilerde anlayacak herşeyi...Ailesinin borçları yüzünden çocuğum yok benim,bide dünya kadar borç yıktılar üzerimize...Artık o benden korksun,ben bunca yıl ödedim bundan sonra o ödesin diyorum...Akıllandım da geç oldu
Merhabalar, ben daha öncede aynı konuda yazmıştım. yine çok doldum ve sıkıldım bunaldım yazmak istedim. eşimin babası borçları var diye arabasını sattı. arabanın vergi borcu varmış onuda eşime ödetmiş( eşim arabanı satınca verirsin demiş oda tamam demiş. kredi kartı ile ödemişti eşim. biz kredi kartı borcunu ödedik bize bu ay geçinecek para kalmadı. eşim babasından istedi ödediği vergiyi babası diğer borçları yüzünden paranın kalmayacağını ve bize para veremeyeceğini söylemiş Allahım kafayı yiyecem. eşime annenede söyle dedim haberi olsun. söylemedi. ben söylerim dedim. brşey deme dedi. buda sana ders olsun dedim bir daha her istediklerinda vermezsin dedi.m ne için istediğine bakarım diyor. Allahım kafayı yiycem ( daha öncede yamıştım eşim annesine hesap açtırdı her ay düzenli para yolluoyr bu 2 yıldır devam ediyor. hesap açmadan öncede ne zman görse verirdi. benim bile elime annesine verdiği kadar özel bir harçlığım yok. bana diyor maaş hesabımın kartı sende git lazım olunca çek diyor. lazım olup çekincede niye bu kadar para çektin diyor. ben asla gereksiz harcama yapmam. çok tutumluyumdur. bebeğimize yatırım hesabı açalım diyorum paramız kalmıyorki diyor. bu ay silesine 500 lira verdi mesela. ben çalışmıyorum bu bizim için çok büyük bir rakam. böyle sürekli verirse tabiki paramız kalmaz!!!! niye böyle sürekli veriyosun diyorum. ailesine karşı vicdan yapıyomuş. biz onun ailesi değiliz sanki. bizi zor duruma sokuyo...ben ve bebğim onun nesi oluyoruz hala 4,5 yıldır anlayabilmiş değilim. nişanlı ikende verdiğini biliyodum evlenincede devam edecekmi böyle diyodum yok benim artık ayrı bir evim olacak diyodu böyle olmaz diyodu ama hala aynı tas aynı hamam aynen devam ediyor. ailesini alıştırmış onlarda bu çocukta varmı yokmu demeyip sürekli istiyorlar. benimkide hiç hayır demiyor. kafayı yiycem artık. bende tutum yapayım diye kendimi paralayıp duruyorum. ne yapacağımı bilemiyorum offf çok bunaldım...eşimede bu tavırlarından dolayı çok kızıyorum (
Bak ben ne yaptım biliyomusun benim eşim 600 tl maaş alıyo ben se 1060 tl maaş alıyorum herşeyi ben karşılıyorum bu yüzden onun maaş kartıda bende laf edemez asla ama annesinin durumunun iyi olmadığını eğer yardım isterlerse veririz dimi diyodu biz evlendik 590 tl ye ona telefon aldık ayrıca 450 tl ye ehliyet kursuna yazdırdım onu aileside benim ne maaş aldığımı biliyoya bizi yiyecekler oğluna duygu sömürüsü yapıyo güya hemen kocama başladım sızlanmaya dedimki biz çok açılmışız paramız yok ne yapıcaz dedim halbükü ödemelerimize daha çok vardı ve paralarla kendime yeni yeni kıyafetler almıştım dedimki bize ailen buay bi 500 tl yardım edebilirlermi dedim kredi kartına faiz gelicek yoksa dedim ve annesinden istedi demişki bütün param 150 tl al bu var sadece demiş o parayı yolladı bize ve zor durumda olduğumuzu bile bile vermediler bize artık bizdende isteyemezler karsuyunu kaçırdım kulaklarına şimdi içim rahat ben onlar bizden isteyecekmi diye korkmuyorum onlar biz isteyecez diye korkuyolar hehe
Valla süper bende bunu denemek istiyorum ilk fırsatta. kayınvalidemin evi olacak yakında ( bizde verdik bu ev için para) evlerini yaptırınca bize olan borcunuzu ödeyince bizde araba alcaz filn demeyi düşünüyorum. bakalım vereceklermi? vermezlerse ben kafayı yemeye devam edeceğim(
ama bir fark var aramızda benim eşim biz borç içinde olsak bile ailesinden para istemez. sizinki ne güzel istemiş...
Al benımkileri vur senınkilere 10 aylık evliyiz ben çalşıyorum eşimle aynı şirkette eşimin ailesine her ay 800 tl veriyoruz aslında 950 tl ide çok sıkıntı yaşadığımız için 800 düşürdük yeni evliz birdolu ihtiyacımız var ama her ay bu parayı veriyoruz ay sonuna cebimzde 5 kuruş para kalmıyor ben ne pişireceğimi şaşırıyorum ailesinin de durumu çok iyi 3 tane kiracaları var emekli maaşı var taıkılarımızın hepsini aldılar borçlara vercez diye bu ayda bileziklerimi aldılar köye av yaptırcaklarmış eşime bişey soylemeye gelmiyor bu konuda çok hassas ailesine toz kondurmuyor ben sabahın köründe kalkıp iş gidiyorum ben yiyemiyorum alın siz yiyin diyorum o kadar sinir aluoyurm ki yüzlerini bile göresim yok nefret ediyorum.Merhabalar, ben daha öncede aynı konuda yazmıştım. yine çok doldum ve sıkıldım bunaldım yazmak istedim. eşimin babası borçları var diye arabasını sattı. arabanın vergi borcu varmış onuda eşime ödetmiş( eşim arabanı satınca verirsin demiş oda tamam demiş. kredi kartı ile ödemişti eşim. biz kredi kartı borcunu ödedik bize bu ay geçinecek para kalmadı. eşim babasından istedi ödediği vergiyi babası diğer borçları yüzünden paranın kalmayacağını ve bize para veremeyeceğini söylemiş Allahım kafayı yiyecem. eşime annenede söyle dedim haberi olsun. söylemedi. ben söylerim dedim. brşey deme dedi. buda sana ders olsun dedim bir daha her istediklerinda vermezsin dedi.m ne için istediğine bakarım diyor. Allahım kafayı yiycem ( daha öncede yamıştım eşim annesine hesap açtırdı her ay düzenli para yolluoyr bu 2 yıldır devam ediyor. hesap açmadan öncede ne zman görse verirdi. benim bile elime annesine verdiği kadar özel bir harçlığım yok. bana diyor maaş hesabımın kartı sende git lazım olunca çek diyor. lazım olup çekincede niye bu kadar para çektin diyor. ben asla gereksiz harcama yapmam. çok tutumluyumdur. bebeğimize yatırım hesabı açalım diyorum paramız kalmıyorki diyor. bu ay silesine 500 lira verdi mesela. ben çalışmıyorum bu bizim için çok büyük bir rakam. böyle sürekli verirse tabiki paramız kalmaz!!!! niye böyle sürekli veriyosun diyorum. ailesine karşı vicdan yapıyomuş. biz onun ailesi değiliz sanki. bizi zor duruma sokuyo...ben ve bebğim onun nesi oluyoruz hala 4,5 yıldır anlayabilmiş değilim. nişanlı ikende verdiğini biliyodum evlenincede devam edecekmi böyle diyodum yok benim artık ayrı bir evim olacak diyodu böyle olmaz diyodu ama hala aynı tas aynı hamam aynen devam ediyor. ailesini alıştırmış onlarda bu çocukta varmı yokmu demeyip sürekli istiyorlar. benimkide hiç hayır demiyor. kafayı yiycem artık. bende tutum yapayım diye kendimi paralayıp duruyorum. ne yapacağımı bilemiyorum offf çok bunaldım...eşimede bu tavırlarından dolayı çok kızıyorum (
Merhaba mihriban..Eşime göre evet geçici;bana bu borç bitince bir daha böyle bir borca girmeyeceğine söz veriyor..ama inan bana ona inanmıyorum...Çünkü ailesi allem eder kallem eder gene yaptırır yapacağını..Ama annesine para göndermeye devam etcekmiş..Hayır ihtiyaç olur anlarım ama başında kocası var;durumları da gayet iyi...Bizimki kendine evlatlık vazifesi görüyor bunu..Bu konular tartışıldığında eşim benim yanımda hiç yer almadı;ağzımızın tadı kaçtı ve ben de birdaha bu huzursuzlukları yaşamak istemediğimden susuyorum..Nasılsa öyle yada böyle bu borç ödenecek;yapcak bişiy yok..Birdaha böyle bişiy olursa o zaman ağzımı açarım diyorum..En kötüsü ise sürekli her kafasına estiğinde sen şöylesin böylesin deyip benim para ödemeye karşı çıkışımı benim hatammış gibi gösterip ailesinin benim yüzümden mağdur olduğunu bana söylüyor olması..Ne mağduriyetleri varsa sonuçta hala alıyolar parayı..Artık çok yoruldum;o yüzden tartışmak yerine susmayı seçtim kendime...Haa bir de buarada ailesi düğüne misafir gibi gitti geldi,evde onlardan bir toplu iğne dahi yok;o kadar yani..Eşyamızı,düğünümüzü herşeyi kendimiz yaptık...Birtek ele güne ayıp olmasın die takılarını taktılar düğünde okadar..Tamam istemiyorum ben bişiylerini yeterki bizden istemesinler bana o da yeter..Ama yok yani..İş erkek de bitiyor...Bizde kredi ödüyoruz;tamam durumumuz iyi çok şükür;ama bu elimizdekini ailesine verelim demek mi?Belki ben birikim yapıcam;belki kendime harcicam?Dedim ya muhtaç olsalar önce ben çıkarır veririm;ama bu durum farklı;benim ne mecburiyetim var onların lüxünü karşılamaya?Sinirleniyorum diyorumki bende gidicem çatır çatır para harcicam ama yok o da olmuyor;içim elvermiyor...Dedim ya iş erkek de bitiyor...Anlamıyorum nasıl bir erkek ailesine karşı bu kadar kör olur...Eşini bukadar ikinci plana koyup ailesinin iki dudağının arasına bakar...
canım sende çalışıyorsan eşinin ailesine gönderdiğin kadar sende ailene gönder yada ayrı bir yerde biriktir
Al benımkileri vur senınkilere 10 aylık evliyiz ben çalşıyorum eşimle aynı şirkette eşimin ailesine her ay 800 tl veriyoruz aslında 950 tl ide çok sıkıntı yaşadığımız için 800 düşürdük yeni evliz birdolu ihtiyacımız var ama her ay bu parayı veriyoruz ay sonuna cebimzde 5 kuruş para kalmıyor ben ne pişireceğimi şaşırıyorum ailesinin de durumu çok iyi 3 tane kiracaları var emekli maaşı var taıkılarımızın hepsini aldılar borçlara vercez diye bu ayda bileziklerimi aldılar köye av yaptırcaklarmış eşime bişey soylemeye gelmiyor bu konuda çok hassas ailesine toz kondurmuyor ben sabahın köründe kalkıp iş gidiyorum ben yiyemiyorum alın siz yiyin diyorum o kadar sinir aluoyurm ki yüzlerini bile göresim yok nefret ediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?