- 12 Aralık 2010
- 8.367
- 5.409
- 248
- Konu Sahibi fahri konsolos
-
bugün çok sevdiğim bir ark. la görüştüm henüz iki aylık evli ve aklından boşanmakda dahil bir dünya şey geçiyor. bana sordu - sizde ilk zamanlar kavga ediyormuydunuz? diye ki olayları öyle böyle değil adam resmen öküz başka tanımı yok bunun neyse
bu soruya normalde ki etrafındaki herkes böyle söylemiş. evet canım her evlilikte olur, ay kavgamı tabi canım etmezmiyiz hep ediyoruz ..gibii bi cevap vermedim.hani ateşe körükle gitmemek adına söylenir ama öyle değil bence , yani benim gözümde bu şu oluyor
alttan al, ne diyosa yap , kendi isteklerini önemseme,kişiliğini ez geç..kendine saygını yitir ,,niye peki
ee çünkü evlilik zor şeydir yuvayı dişi kuş yapar gibi söylemler.kadın alttan aldıkça erkek yaptıklarının normal olduğunu düşünmeye başlar nasıl geldiyse öyle davranmaya devam eder. bu bir çözüm değil. çözüm her ilişkiye göre değişir malum herkesin karakteri farklı yani her adamın(!) düzelme yolu farklıdır. ama bu tavırlarla olmaz ki olmuyor zaten bi yerden patlak veriyor işte
herkes mutlu olmak için evleniyor, o zaman tek taraf değil iki tarafında çabası olmalı ..
ben , aman alttan alayım aman susmam lazımm ay onu mutlu etmek için kendimi nasıl paralasam savsatalarınada inanmıyorum. bu durum sadece karşı tarafın egosunu şişirmesine neden olur başkada bi halta yaramaz. çözüm bazen karşı tarafa kaybetme korkusunu yada bu şekilde gitmeyeceği sinyalini vermektir. insanlar kaybetmekten korkarlarsa daha özenli olurlar diye düşünüyorum bazen bunu hatırlatmak gerekebilir.
bugün çok sevdiğim bir ark. la görüştüm henüz iki aylık evli ve aklından boşanmakda dahil bir dünya şey geçiyor. bana sordu - sizde ilk zamanlar kavga ediyormuydunuz? diye ki olayları öyle böyle değil adam resmen öküz başka tanımı yok bunun neyse
bu soruya normalde ki etrafındaki herkes böyle söylemiş. evet canım her evlilikte olur, ay kavgamı tabi canım etmezmiyiz hep ediyoruz ..gibii bi cevap vermedim.hani ateşe körükle gitmemek adına söylenir ama öyle değil bence , yani benim gözümde bu şu oluyor
alttan al, ne diyosa yap , kendi isteklerini önemseme,kişiliğini ez geç..kendine saygını yitir ,,niye peki
ee çünkü evlilik zor şeydir yuvayı dişi kuş yapar gibi söylemler.kadın alttan aldıkça erkek yaptıklarının normal olduğunu düşünmeye başlar nasıl geldiyse öyle davranmaya devam eder. bu bir çözüm değil. çözüm her ilişkiye göre değişir malum herkesin karakteri farklı yani her adamın(!) düzelme yolu farklıdır. ama bu tavırlarla olmaz ki olmuyor zaten bi yerden patlak veriyor işte
herkes mutlu olmak için evleniyor, o zaman tek taraf değil iki tarafında çabası olmalı ..
ben , aman alttan alayım aman susmam lazımm ay onu mutlu etmek için kendimi nasıl paralasam savsatalarınada inanmıyorum. bu durum sadece karşı tarafın egosunu şişirmesine neden olur başkada bi halta yaramaz. çözüm bazen karşı tarafa kaybetme korkusunu yada bu şekilde gitmeyeceği sinyalini vermektir. insanlar kaybetmekten korkarlarsa daha özenli olurlar diye düşünüyorum bazen bunu hatırlatmak gerekebilir.
1.)tartışma ve kavgayla başlayan evlilikler pes edilmez, gerekli sabır ve tahamül gösterilip iyi yönetilirse imrenilecek seviyede mutlu evliliklere dönüşebiliyor.sakın son noktayı koymayın!sadece ilk geri adım atan olup beklemeyi bilin!
2.)aranızda ne geçerse geçsin ,eşiniz sizi yine de seviyordur,bundan emin olun.yani her şeye rağmen size bu kişiden başkası hakkıyla yar olmaz!
ben de konuşmayı adım atmayı falan düşünmüyorum.
gece ona sarılmamak için kendimi zor tutuyorum.
zaten mutluyken de bana vermediği sevgiyi, mutsuzken neden bekliyorsam.
artık hiç gücüm yok. konuşmak da istemiyorum.
kanser falan olsam sanırım memnun olacağım. ailemle falan vedalaşır şu hayattan mutlu mesut göç ederim belki.
Bu son söylediğiniz cümleyi bir daha düşünün.. ASLA AMA ASLA hastalık dilemeyin kendinize.
İnanın ellerin titredi bu cümleyi okuyunca..
Siz sağlığınızın kıymetini bilmiyor neye sahip olduğunuzun farkında değilsiniz..
Adı bile kötü olan bu hastalığa kapılanlar bu yaşadığınız dertlerin on katını yaşamak ister bu hastalık yerine..
.....................................
Bu depresif cümleler bir önceki konunuzda da vardı..
Toparlanın ve hayatın bu kadar da kötü olmadığını düşünün..
Bu tartışmalar olmasa daha iyiydi, ama oluyor ve hayatın sonu değil..Konuşabilen ve düşünebilen varlıklarız..
ÇOK BÜYÜK SORUNLAR olmadığı sürece ( şiddet, aldatılma) evlilikler kurtarılabilir.
Sizin eşinizden daha çok çaba etmeniz gerekiyor ben bunu sezinledim yazdıklarınızdan..
Bu arada herkesin bildiği gibi ILK BIR YIL çok zor geçer; az sabır.
Yok ben kendime ve evliliğime güvenmıyorum artık dıyorsanız kesın dılle; konuşun ve ayrılın o zaman geç olmadan.
AMA ASLA kendinize kötü dileklerde bulunmayın ve asla kendinizi çaresiz görmeyin.. Böyle düşüncelerle devaö ederseniz psikolojınızde ciddi tahribatlar oluşacaktır..
Allah sizi birbirinize hayırlı kılsın.
hastalık değil de ölüm istiyorum ben aslında,
çünkü ne onunla ne onsuz yapabiliyorum.
çıkmazdayım. allahım affet boyle duşunduğum için.
araba falan çarpmasını istiyorum bazen.
gerçekten kapris falan değil yaptıklarım. çok çaresiz ve umutsuzum.
umut gerçekten çok önemli.
Biraz önce bir başka konuda çok net bir yorum yaptınız.. Bu yorumu kendinizde düşünün.: ''Sevmiyorsanız ayrılın..'' Yok seviyorsanız mücadele edin..
Ölümü değil, çareyi ve huzuru dileyin..
hastalık değil de ölüm istiyorum ben aslında,
çünkü ne onunla ne onsuz yapabiliyorum.
çıkmazdayım. allahım affet boyle duşunduğum için.
araba falan çarpmasını istiyorum bazen.
gerçekten kapris falan değil yaptıklarım. çok çaresiz ve umutsuzum.
umut gerçekten çok önemli.
sızınkısı oyun gıbı olmuş.. konusmama oyunu...
bu germıyormu sızı esın patlamasın daha buyuk kavgalar olmasın bence cocukluktan vazgecıp normale donun...karı koca arasında soğukluk şakayken kaka olmasın..
kocan nasıl tahammum edıyor boyle rahatsız olmuyor senın hareketınede.neyse toparlanın bence fazla surdurme canım..saçma yani...hem nete gırmede bu saatte karısmıyormu.bunlar sakıncalı ya.bu oyunlar ıyı oyunlar degıl vazgecın bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?