Eşimle aile baskısı yüzünden ayrıldım, üzerinde konuşamadık bile aradan 4 ay geçti. yazmalı mıyım?

seymaolabilir

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Mart 2023
5
0
1
21

çok özlüyorum her yerde onu görüyorum canım çok yanıyor ama konuşmak konusunda kararsızım. ailemin yakalamasından, ya da annesinin duyup aileme söylemesinden korkuyorum. ailesiyle beraber yaşıyorduk, kaçarak evlenmiştim. hiç sevmedim orayı rahat edemedim, vicdanım rahat değildi alışamadım. en sonunda dayanamadım ayrılmak istedim, başlangıçta önüne geçmeye çalışmadı, bir şeyler yapmaya çalıştı ama yöntemleri yanlıştı sabote edildi ben de öfkemin kurbanı oldum. çok seviyorum onu ama oraya dönmek istemiyorum. kimseyi kırmak istemiyorum artık aileme de ona da söylemeye korkuyorum, sizce ne yapmalıyım

Beklentiniz ne? Neden biten giden birşeyi tekrar diriltmek istiyorsunuz ki? Velevki birleştiniz ailelerden bu kadar korkarken nasıl olacak?

Başka birini seversin.

Normalde eşine ailesiyle yasmaayi reva gören erkegin nesini özlüyorsun diyecektim de, "kacarak evlendim" temali hayati kendine reva gören birine verilecek max deger budur zaten. Önünü ardını düşünmeden, maddi manevi evlilige hazir olmadan "kacarak" evlenince basina ne geleceğini sanıyordun ki baska? Madem kaçacak kadar esini cok seviyordun, anasina da ses etmeyip kirip dizini oturacaktin o zaman. Her sey en bastan bozuk ne diyim ki

Öncelikle ilk tartışmanın nedeni nedir?

Şiddet hakaret aldatma bağımlılık var mı? Kültür farklılığı var mı? Yaş farkı var m?

İlk evlendiğinizde ailelerin onayı ile mi evlenildi yoksa kaçarak mı?

Aile baskısı var deniliyor da asıl tartışma kökenine bakarak cevap verebiliriz.

Kaçma ona buna, sevgili sevgilidir nikah kıyma, biten ilişkinin ardına düşme, bitti diye pişman olma. Seni arayan soran yoksa arasam mı, derdine düşme.

Boşanmışsınız arayayım mı diyorsun..
Ablacım arama sorma..
Bırak istiyorsa o arasın o çaba sarf etsin senin için.
Ayrıca beklentiye de girme kendi yoluna hayatına bak.
Üniversite okumadıysan oku, kurslara katıl, sosyal etkinliklerde bulun.
Arasan ne olacak o eve yine geri mi döneceksin?

Aile baskısı değil güzelim. Eski eşinin herhangi bir eşin sorumluluğu olan "ev kurma" görevini yerine getiremediğinden ayrılmışsın. Evet ailenden kork çünkü o sorumsuzla iletişime geçersin bundan sonraki hayatını tamamen kaybedersin. Bir de peşine 2, 3 çocuk takıp gelirsin ki bu herkes için daha zor olur. Ne eski eşinin ailesine ne kendi ailene suç bulma. Senin ESKİ kocan, ailesinin sorumluluğunu alamamış.

Barissaniz ne olacak aynı adam aynı aile aynı mekan.Konusunca değişecek olsa değişirdi.Kacarken mantıksız hareket etmiş ama uçurumdan donmuşsunuz.Tekrara düşerseniz dönecek aile ,size hak verecek kimseyi bulamazsınız.Sevgi tek taraflı olmaz,sizi sevip,sayan birini bulun .....

O seviyorum dediğin şey çiftleşme arzusundan başka bir şey değil.
Hormonlarin yapıyor bunu sana, doğandaki her şey neslini devam ettirebilmek için.
Ama sen insansın, kaçmak nedir, elalemin evinde yaşamak nedir.
Biraz otur soluklan, kudurmadan düşün o zaman anlarsın ne kadar insanlıktan uzak şeyler yaşadığını.
Seni gerçekten seven erkek, seni kaçırmaz aileni üzmez, seni böyle rezil rüsva etmez,gerekirse eşek gibi çalışır kendi evini tutar, sana düğün de yapar.
Yapar da yapar.
son defa söylüyorum, bu kadar kudurma, hormonlarına yenilme, aklinla hareket et sen insansın, hayvan değil.

Tabiki arayıp yazmayın. Bir erkek isterse herşeyi yapabilir seviyorsa bana göre. Hem bir süre sonra yine aynı sorunları yaşarsınız. Yıpranmış olursun hazır ayrılmışken kop gitsin. Bu zamanlar bu hislerin zamanla geçecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…