E
Esrossss
Yorumları okumaya dayanamadım açıkcası. Herkes eşinizi haklı görmüş. Kusura bakmasın kimse hiçte haklı değil.
Siz öyle büyümüş alışmışsınız. Tamam oda uzak kalmaya alışmış. Ama yanlış olan onun tavrı. Onun değişmesi lazım. Yarın bigün oda dayı olacak amca olacak dede olacak. Kimse gelmesin mi. İnsan ne ekerse onu biçer.
Ağlayarak değiştiremezsiniz. Belki sakince konuşmayı denerseniz zamanla sizi anlar.
Elin en iyisinden akrabanın en kötüsü iyi olur der annem. Başına iş gelse ilk onlar koşar . Yerden mi bittik biz. Otmuyuz Allah aşkına.
Bu kadar yobaz olunmaz. Evlilik karşılıklı uyumu gerektirir. O aileyi sahiplenmeyi gerektirir. Sanki hastalıklıymış gibi davranılmaz....
Herkes ne kdr değişmiş. Toplumsal kültürümüz ne kdr değişmiş. Benim 6 teyzem 4 dayım var. Ve hepsinin en az dört çocugu var. Hepimizin yaşıt kuzenleri var mutlaka . Bizde bebek olunca hayırlı olsuna gidilir veya hastalıkta vs geçmiş olsuna gidilir. Yeni gelin ve damatlarda buna uyum sağlar. Kuzenlerim eşimi abi gibi severler. Veya ben yengeleri öyle severim ki sık sık arar görüşürüz.
Hatta yeni nesil kopuk büyümesin diye ayda bir birimizin evinde toplantı olur. Torunlar toplantısı. Öyle eğlenceli güzel geçerki. Hatta yazları piknik yaparız. 100 kişiyi bi parkta piknikte hayal edin

harika valla. Ben gurbette yaşıyorum. Memleketime gittiğimde kimin davetine gidecegimi şaşarım. Sağolsun herkes ilgilenir.
Bir düğünümüz olur salonlara sığmayız.
Cenazeye gittik eşimle, eşim diyor ben ilk defa böyle cenaze gördüm diyor. Bütün gençler çalışıyor üç öğün yemekli misafir oluyor diye şaşırdı. Onlarda üç günde dağılırmış herkes. Hatta gelinler falan gitmezmiş cenazeye.
Bazı kuzenlerimle yengem benden sık görüşür. Başka memleketten geldigi halde hemde. Bi sıkıntısı olsun herkes dört koldan yardımcı olur. Teyzelerime teyze demez teyzem der. Kendi öz teyzesi gibi sever.
Aile akraba önemlidir. Eğer sizin aile düzeninizi bozacak şekilde art niyetli müdahele edilmiyorsa akrabanın varlıgı nasıl kötü olabilir ki.
İyi kimse evinize gelmesin, siz dul kadın gibi her yere tek gidin veya gitmeyin... böyle hayat mı geçer yahu.
Ağaç yaprağıyla gürler der büyüklerimiz.
Misafir olan evde birlik olan ailelerde bereket olur. Yorulsanda huzurlu olursun.
Hoş eşinin annesine bile (onu doğuran büyüten o yaşa kadar getiren hastayken başında sabahlayan insana) ayda bir gitmeyi ödül gibi görüyor artık insanlar...
Yarın bi gün huzur evine bırakılır veya yalnız başınıza yaşlanırsanız bu günleri hatırlarsınız.
Sevmek zorunda değil ama herkes saygı duyup alışmaya çalışmalı bence...
Ayrıca sünnettir akraba ziyareti...