Esimle anlasamadigimiz nokta yazin izin konusu..

NisaZumra

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2015
1.047
708
73
Merhaba arkadaslar yurt disinda kaliyorum. Esimle yazin tatile gitmek 3 kere hep sorun oldu. Esim cocuklugundan beri alisti köylerine gidip orda tatil yapip dönmeye. Ben ise tam tersi kücüklügümden beri izine gidince hep sehirde gezerim tatilimde anneannemlerin köyünede giderdik ama en fazla 2-3 gün dinlenirdik daha fazla duramazdik canimiz sIkIlirdi... Evlendim evleneli sürekli yazin biktim onlarin köyüne gitmekten gittigimizde 2 hafta illa duruyoruz orada ve ben nasil bunaliyorum anlatamam. Bildiginiz köy hani ortam olsa yine amenna diycem ama oda yok herkes dedikodu fitne pesinde. Bende bu yüzden kimseye birseyimi anlatmam gidince.. Cok hasir nesir olmam yani kimseyle. Esimde cikar köyde arkadaslariyla disarda oturur vs bende sinir oluyorum gercekten sinir oluncada bana diyor ne varki yani sende cik halamlara git orda gelinlerle takil ya hayir istemiyorum onlarla oturmak hergün napcam ben onlarla ..inanin herseferinde kavga olur izinde bu yüzden. Kayinvalidem veya görümcelerimde yok onlar olsa sabah hiccccccc bunalmazdimmm aksama kadar takilirdik beraber canim sIkIlmazdida ama malesef izinler uyusmuyor. Simdi yazin yine 3 hafta türkiyeye gidicez 1 hafta istanbulda kaliriz dedim esime 1 haftada baska biryee gidip gezelim geri kalan zamandada artik köyde kaliriz dedim yani 1 hafta bu bile benim icin fazla normalde ama yine katlanirim diye düsündüm. Bizimkisi basladi vay efendim gecen sene hep gezmisizde olmazmista bu sefer köyde durcakmisizda ( gecen sene gezdik dedigini 1 hafta benim memlekette durdukk, 1 hafta istanbula gittik, 3 haftada köylerinde gecti (kabus) bu ona göre gezmek oluyor düsünün artik. Ay nasil sinir oldum hayir dedim ben asla tahammül edemem sen cik arkadaslarinla takil ben evde oturayim cocuk bakayim veya yasli kadinlarla takilayim asla olmaz dedim. Bu sefer tutturdu o zaman yanliz giderim benim icin tatile gitmek dinlenmek gezip tozmak degilde bilmem ne bilmem ne. Nasil sinirlendim analtamam bekarmi saniyorsun kendini ne demek yanliz giderim fln dedim biraz atistik ama kavga cok büyümedi o sustu konu kapandi sadece simdilik. Ama sadece simdilik ayni sorunu olanlar var mi? Cidden biktim ya sevmiyorum onlarin köylerini kendi köyümüde sevmem 1 hafta coook zor katlanirim istisna yani gercekten. Ne yapmam lazim cok kararsizim istemiyorsan gelme ben iKI hafta gider gelirim diyor bide utanmadan daha cok siniroldum-.-

Kendisi gitsin o zaman
Siz başka program yapın
Evlisiniz diye dip dibe olmak zorunda değilsiniz
Adı üstünde tatil bu, dinleneceksiniz, hem fiziksel hem ruhsal
Siz dinlenmeyi bırakın, azap çekip geri dönüyorsunuz.

Siz de ayrı plan yapın bence, sizin ne kadar eğlendiğinizi görüp seneye o size katılmak isteyebilir.

Ne yapabilirim? hic bir fikrim yokki bide kücük bebek var o zaman 1 bucuk yasinda oluyor yanliz basima bebislede ne yapabilirimki bi önerin varmi? illaki haklisin dip dibe olmak zorunda degiliz ama bir ortak nokta bulmaliyiz her sene onu yanliz yollayamamya beraber iznimizi degerlendirmeliyiz..

direkt tatile cıkın 1hafta, sonra 1hafta köye, uzun kalmama bahaneniz de hazır olur 1hafta ist.a kendi annenize...

o nasıl inatlasıyorsa siz de inatlasacaksınız. guzelce anlatmıssınız anlamamıs.
madem rest cekmiş, siz de blöfünü görün.
cok ısrar ediyorsa kendisi kalsın köyünde, siz 1hafta kalıp annenizin yanına gidin, gelmiyorsa kendi bilir.

evlilikte hep ayrı mı olacak diyorsunuz da... o neden bunu dusunmuyor hic?
neden hep kendi istedigi gibi olmasını bekliyor?

Ailenle geçir tatilini bırak bosver kocanı. Gerçekten çok bencilmiş kocan. Annenlerle tatile gidebilirsin mesela hiç yoktan ailenle daman geçirmiş olursun

Eşimde koyune duskun sevıyor ve orda gecırıyorz çok bunaldım bende ama ailesini bitek izninde gorebılıyor diye sesimi çıkartamıyorum bu sene degısıklık yapacaktık dugunleri çıktı planlarım altust oldu srn kendi derdini yazdın bende sana dert anlatıyorum
Kelin ilacı olsa basına sürer yanı :)

En azondan 3,4 gününüzü tatil planı yapıp bir otelde geçirseniz ne güzel olurdu en azından biraz rahatlardınız bütçeyi çok sarsmayan o kadar güzel tatil beldeleri varki

Bana kalsa ben de tatillerde gezmek, yeni yerler görmek isterim.
Ama eşim illa memleketine sürükler beni.
Ona da hak veriyorum senede bir defa görüyor.
Benim kendi köyümle aram 1.5 saat gidip gelebiliyorum.
Onun ailesine ancak tatilde gidebiliyoruz mecburen katlanmaya çalışıyorum.
Bu sene artık kendi işini kurduğundan bu sene fazla kalamayacağız memlekette dedi.
Çaktırmadım ama zil takıp oynayacaktım neredeyse.

Bu arada sizin durum farklı.
Sanırım sen de tatile kadar kendi aileni görmüyorsun.
O zaman bir eşitlik durumu söz konusu olmalı.
Onun ailesinde ne kadar kalınıyorsa senin ailende de o kadar kalınmalı.
Biraz da baş başa bir yerlere gidilmeli diye düşünüyorum.
Tabi bunu gel de erkeklere anlat.

Kesinlikle taviz verme en nefret ettiğim şey : köyde zamab geçirmek zorunda bırakılmak... Her ili haftada bir köye giderdik istemediğimiz halde taz tatili oluncada kesin 2-3 hsfta full kalmak zorundaydık bende befret ederim küçüklüğümden beri. Bu köy olayı işte böyledir seveni vazgeviremezsiniz sevmeyenede sevdirmek imkansızzdır. Tavizvermeyin sakın!

En güzeli benim dururmum sanırım eşim ne köyü sever nede birilerine takılmayı.. Tatile çıkarız kafa dinleriz. Bu sene tatile gitmesek mi dedi ben hemen anemle tatil programı yaptım canım istersen gelem sorun yok annemle gidicem dedim . Şimdi bana surayamı gitsek burayamı gitsek diyip duruyor

Offff ayni benim durum yaa.esim denizlinin bi koyunden.ve koy demeye bin sahit ister resmen bozkir daglik.ne bi agac var ne bi yesillik.cop konteynri bile yok saga sola tarlaya cop atiyolar herkes yada evlerde yakilio copler okadar magra devini yasiyorlar yani.bende izmirliyim. Ve oldum olasi koy hayatindan nefret ederim hatta ruhen hasta olurum oylr ortamda. Bana civil civil isiklar deniz cafe kalabalik insan lazim ama burda komsu ziyareti bile yok tek bilinen yemekte sarma ve kurufasulye biktim artik.ne zaman bana tatile gidicez koye dese valla basimaa agrilar girio hasta oluyorum. Nefret ediyorum tiksiniyorum bunaliyorum deliriyorum yaaa bi hafta sonra gidecez 10 gun kalcaz napcam ben bilmiyorum.esim koyunden 11 yasinda ayrilmis okumak icin simdi ewlenince koyu kiymetli oldu

Ailenle geçir tatilini bırak bosver kocanı. Gerçekten çok bencilmiş kocan. Annenlerle tatile gidebilirsin mesela hiç yoktan ailenle daman geçirmiş olursun

Arkadaslar biz yurt disinda kaliyoruz esimin aileside benim ailemde burda sürekli görüsüroyruz burda zaten yakiniz birbirimize esim aile yüzünden köye gitmiyor sirf sevdigi icin biricik kendi capinda vazgecilmez akrabalarini görmek icin gider bense hicbirini sevmem öyle coooook özlenecek özelliklere sahip insanlarda degil köye gideriz 1 gün yanimiza ugrarlar o kadar nede akrabaliiiiiiiik siniroldumben yani sorun aile ziyareti degil hepsi burda zaten gerisini siz düsünün artik

canim esimin aileside benimder ailemde zaten yurt disinda cok yakiniz hep görüsürüz yani türkiyeye gidincede artik baska yerlerigezip tozmak istiyorum ama gelde anlat

vallahi benim tatil anlayışımda memleketime gidip hala dayı nene dede anne baba gezmek...eşiminde öyle çok izin alabilen insanlar değiliz mesleklerimiz gereği bu sebeple 1 hafta benim memlekette hafta sonuda eşimin memleketinde kalıyoruz genelde (işime geliyor)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…