Eşimle araba sorunu

tukenirkalem

karmakarışık-_-
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2023
1.866
650
43
5-6 yıldır ehliyetim var. 1 yıldır sürücüyüm. Evlendikten sonra eşim sağolsun çok güzel öğretti cesaretlendirdi. İşe gidip geliyorum. Şehir içinde gezebiliyorum. Ama gel görün ki eşime bir türlü kendimi beğendiremiyorum. Kendisi yılların sürücüsü gerçekten çok iyi kullanıyor bişey diyemem ama benimde 1 yıl olduğunu artık daha iyi sürücü olmam gerektiğini söylüyor. Onun dediği gibi yapmazsam iyi sürücü olmuyormuşum. O yanımdayken çok geriliyorum ama tekken öyle rahatım ki. Çok güzel parklar yapıyorum, gayet güzel sürüyorum. O varken çok heycanlanıyorum çünkü her şeye karışıyor en ufak şeye bile. Bazen öyle şansına sürüyormuşsun gibi hissediyorum diyor. Ya 1 yıldır işe gidip geliyorum ne şansı olabilir çok şükür ne kaza yaptım ne bişey.
En başında ben dedim iyi bilmiyorum heycanlıyım acemiyim diye sabırla öğretti. Keşke hiç böyle kozlar vermeseydim eline. Tamam büyük tartışmalar değil bunlar belki ama artık sinirim bozuluyor özgüvenimi kaybedeceğim zaten zar zor kazandım. İlk tek sürüşüm dualar ede ede oldu yani çok heycanlanıyordum.
Dün mesela bi yerden döneceğim, o araba da değildi onu bırakıp gidiyordum yani, bi araba ile karşı karşıya geldim ben yol vermedim genç bir çocuktu zaten geri gitti solumdan ilerledi hızlıca sürdü sinirlendi yani. Ama haklı olan bendim yolun ortasında arabayı durdurmuş arkadaşı ile konuşuyordu yani tam ortalamış yolu ne yapabilirim. Her neyse işe eve geldi eşim sonra diyor orda gördüm seni mesela hatalıydın gördün aracı geri git diyor niye ben gidiyorum dedim o daha rahat gidebilir sokak orası araç yok bişey yok ben caddeden dönüyorum hem yol ortasında niye bırakıyor dedim. Yok diyor allah bilir böyle hataları hep yapıyorsundur sürüyorsun ama şansa bala sürüyorsun ben mükemmel olmanı istiyorum diyor. Dedim daha 1 yıl yani ne bekliyorsun. Böyle ufak bir tartışma yaşadık işte artık hiç süresim de gelmiyor arabayı ama istediği bu zaten.

2.arabayı al kurtul bu ne ya
Erkeklerden gına geldi

Neden onu dinliyorsunki nekadar iyi olursan ol erkekler cok iyi suruyorsun aferin demez sustur karisma de sen mutluysan ok yani
ya dinlemek değil moralimi bozuyor yani. zaten özgüvenim sıkıntılı iyice düşürüyor. söylüyorum bunu ona gerçekleri söylüyorum ben diyor

Tüm erkekler aynı şeyi yapıyor sanırım. Ben 6 yıldır sürücüyüm ama çocukluğumdan beri de tecrübem vardı zaten. Eşime göre dikkatsiz kötü araba kullanıyorum. Ama bana göre de hatta insanlara göre de o benden daha kötü kullanıyor. Sürekli tartışıyoruz ben o kullanırken karışmadığım halde o sürekli bir şey söylerdi bir gün o kadar sinirlendim ki bile isteye kaza bile yaptım Kafanıza takmayın bence mümkün olduğunca o varken kullanmamaya çalışın tek başınıza çıkın arabayla. Bir de bir an önce araba alın kendinize. Bizdeki araç benim olduğu için bende eşimin kendine almasını bekliyorum 2. Araç olsa çok daha rahat olacağına eminim

Şu erkeklerin disuncekerini takmayın bu kadar moralinizi bozmayın hanımlar ben ne zaman kafi yapıştırmaya başladım mutlu oldum vallahi

22 yıldır aktif olarak araç kullanıyorum. Şehir içi, şehir dışı,uzun yol vs hepsini yapıyorum ama bana araba kullanmayı öğreten babam hâlâ arabama bindiğinde her şeye, ama istisnasız her şeye karışır. Yani bu sizin iyi ya da kötü olmanizla alakalı değil; karşınızdakinin beklentisiyle alakalı. Ben en sonunda arabayı kenarı çekip o zaman sen kullan demiştim de biraz rahatladım

Yıllar da geçse eşiniz sizi beğenmeyecek araba kullanma konusunda. O size öğretmiş hep bir hoca gözüyle, üstten bakacak bu konuya.
O yüzden söylediklerini çok ciddiye almayın. Ben her seferinde lafı ağzına tıkardım muhtemelen. Başka türlüsüne anlamaz.

Bizim araç ortak ama beyefendi kendisininmiş gibi davranıyor. Çok titiz araç konusunda bir çöp görse sinirleniyor haftada 1 bazen 2 yıkamaya veriyor. Araba aldığımızdan beri tek kavga sebebimiz oldu. Sıkıyor artık yani

evet gercekten öyle, asla ama asla kendimi begendiremedim. Ben sana karısmıyorum sus diyorum, bu sefer sussa bile bakısları ile yeriyor beni
nedense hep o oldugunda sacma seyler yapıyorum bende panik oluyorum cunku

basta can kulagı ile dinledim tamam dedim dikkat ederim falan ama artık koltuk ayarıma kadar karısınca yeter diyorum kızıyorum bende

basta can kulagı ile dinledim tamam dedim dikkat ederim falan ama artık koltuk ayarıma kadar karısınca yeter diyorum kızıyorum bende
Ona neymiş koltuk ayarından?
Siz de yazmışsınız zaten, arabanın asıl sahibi olarak kendisini görmesi de böyle davranıp, konuşmasına sebep oluyordur.
Hiç o havalarda dolaşmasına izin vermeyin. Kavga etmeden, modunuzu düşürmeden gerekli cevapları verin her seferinde.

Evet öyle yapmalıyım ama ister istemez modum düşüyor ve kavga çıkıyor ortaya

Sabahları bırakmayın nasıl giderse gitsin. Ben bi kez eşime benim sinirimi bozacaksan oturma yanıma demiştim o günden sonra sessiz sessiz oturuyor.
Onun yorumlarının size faydası olmadığını sadece sizi gerdiğini söyleyin kendisine.

Zaten kendisi servisle gidiyor. İş çıkışıma geliyor bazen o zaman sürdüğümde bin tane laf. Diğer günler nasıl gidiyorum madem ben bir şey bilmiyorsam diyorum.
Yok kaza yaparsın yok arabayı çizersin, yol almayı bileceksin, çukurlardan öyle geçme, mıcırlı yolda gaza çok basma taş arabayı çizer, yok koltuğunu öne çekme nasıl görüyorsun, yok öyle durulmaz, öyle dönülmez. ay deli ediyor beni

Aman ne takıyorsunuz ya eşinizi, dikkatlimisiniz kurallara uyuyormusunuz tamam işte.
Bu erkekler bu araba sürme işini neden bu kadar ego haline getiriyor çok maharetli olduklarini duşunuyorlar anlamadim.
Eşimde bizim arabaya kamera taktirmiş kaza falan yaparsam hatalı olanin kim oldugunu ispatlayabilmek için O kaza yapabilemez ben yaparsam ispatlayacak.
Bak çok olmadı yarım saat önce adamin biri elinde telefon aynalara bakmadan geri geri benim aracın üzerine hizla geliyordu şu benim yapacağım bir şey değil mesela ama sorsan biz bilmiyoruz.
Ha birde eger biz bilmiyorsak bu babalarin annelerin ogluşlarının altina araba çekerken kizlarinin eline viledanin son modelini vermesinden.
Eşine aynen böyle soyle sana araba alinirken bana vileda alındıği icin yılların şöförü olamadim ama bu duruma alıs bence bol bol benden göreceksin bundan sonra trafikte diyin.

Son paragraf çok doğru.
Ya karşılık verdiğimde diyor ben senin için diyorum sen çok güzel mükemmel sürersen eğer ben gurur duyarım ben öğrettim sana diyor. E dedim bunlar zamanla olacak şeyler. Ben senin kadar kapsamlı anlamıyorum belki ama 1 yıldır kendimi güzel geliştirdim. Markete bile araba ile gittim alışabilmek için. Evet zor öğrenciydim gerçekten zor öğrendim asla yapamayacağım sanıyordum ehliyetimi bile son hakkımda aldım ama eşim sayesinde sürebiliyorum. Şimdi beni beğenmiyor ya ayar oluyorum zoruma gidiyor

Ben ehliyeti tek seferde aldım 12 sene cebimde durdu sonra panik atağim ve anksiyetem yuzunden suremedim vs derken bende tam olarak 14 ay falan oldu arabayı sürecegin artik diyip direksiyona oturali.
Dediginiz gibi kizimin 5 dk yurume mesafesinde ki okuluna arabayla gittim, arka sokaktaki markete arabayla gittim vs. yukarda anlattim adam arabaya vurmak uzereydi geri geri gelirken kizimda arabadaydi carpacak cocuk carpma siddetiyle kafasini falan bi yere vuracak diye endişelenmekten adama kornaya basip dur ikazi yapmayi bile beceremedim ama hic umrumda degil, kazada yapabilirim aracimada vurabilirler olabilir allah buyuk kazalar gostermesin. Araba özgurluktur düşürme modunu konuşursada çek kenara begenmiyosan otobusle gel beni germe de gonder.

Özgüveniniz onun kurduğu cümlelere mi bağlı?

Ne güzel kaza yapmadan 1 yılı devirmişsiniz, kaldı ki yapadabilirdiniz. Böyle konuşacaksan ben kullandığımda arabaya binme deyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…