Eşimle araba sorunu

Sürmekten vazgeçme lütfen ona sürekli cevp d verme susmasını iste

Boşveer benimki de ehliyeti aldığımda (ilk seferde aldım) şansa almişsin demişti. Oysa ehliyet hocam bile diğer hocalara beni anlatıp övünüyordu ne kadar hızlı öğrendiğimle ilgili. Ama kocama göre (o zamanlar nişanliydik) şansa almişim.
Hakkını yemiyim sonradan iyi kullandığımı da çok söyledi ama mesela trafikte cesur bir hareket yaptığımda doğru bir hamlede bulunduğumda sen olmuşsun derdi ama yine de şaşırarak derdi. O yapınca şaşırılmiyor ama ben yapınca şaşırılıyor çünkü hep acemiyim kafasında

Sana ne, ben böyle sürüyorum, mutluyum, çok da güzel sürüyorum de. Benim eşim de bana karışmaya çalışıyordu ama benim avantajın evlendiğimde bir yıldır arabam vardı (Allah babamın mekanını cennet kılsın) eşimin arabası yoktu sürmeyi biliyordu ama bana laf ediyordu. Şimdi arabamız ayrı ben onu beğenmiyorum ama söylemiyorum. Çünkü bana ne. Kazasız belasız gitsin, evimize gelsin bana yeter.

Hosuna gitmis akil vermek onun. Sizde ona yapin bak boyle yaptin ama bu kdr yillik soforsun yapmamaliydin vs vs diyin ehliyetini tazelettir fln diyin

Benim babam yıllarca annemin özgüvenini zedeledi annem araba kullanamaz hale geldi. Bana da tam tersi 18 yaşımdan araba kullanma baskısı.
Erkekler eşlerinin araba kullanmasından hoşlanmıyor mu anlamıyorum.
Şoförlükte çok iddialı değilim ama babam da över sürekli
Güzel bir hamlemi görsün çok iyi falan abartır anneme hiç böyle yapmıyordu. Hatta kıskanıyordu da rahatsız ediyorlar mı trafikte bilmem ne tuhaf tuhaf tavırlar sürekli

Okurken ruhum sıkıldı, insanın en büyük destekçisi eşi olmalı süremesen bile seni cesaretlendirmesi gerekiyor. Sürekli insanı aşağı çeken bi konuşma yapılırsa zaten panik yapar süremezsin. Ben ehliyetimi aldım arkalı önlü gittik geldik işe bi süre, eşim gayet iyisin diye diye güvenimi yerine getirdi korkmadan sürmeye başladım. Mesela şu an düşünüyorum çok hatalı ve yanlış sürmüşüm o zamanlar ama bana asla bu şekilde yaklaşmadı zamanla düzeldi hepsi. Bence eşinizle konuşun bu şekilde davranarak güveninizi kırdığını falan söyleyin yani. Çocuk eğitimi bile böyledir cesaretle başarırsın. Nefret ettik artık herşeyin en iyisini kendilerinin bildiğini düşünen erkeklerden.

Erkekler bizden daha iyi şoför olsada genel olarak trafik magandaları erkeklerden çıkıyor. Makas atan, hız yapan ya da kavga eden kadın sayısı sanırım bir elin parmağını geçmez. Geçenlerde gidiyorum, bir pickup sürücüsü. Evet kıvrılarak gidiyor, benden de iyi sürüyor. Ama bir egzoz taktırmış, sanırsın araba benim arabanın içinden geçiyor. Islık çalan bir ses. Ve öyle bi duman çıktı ki, sağa çekip dumanın gitmesini bekledim. Ne koyduysa artık depoya?

Kocadan hoca olmaz. Önceden bu cümleye inanmazdım. Sağolsun annem erken yaşta ehliyetimi aldırdı. Kocanın eline bakma ehliyeti alıp cüzdana koyma diye diye beynime yerleştirdi. Evlendiğimde benim eşim de bana aynı zorbalığı yapmaya çalıştı. Tabii ben bütün çirkefliğimle bana bak ben sana ehliyet dersi verebilecek insanım sen bu havaları git anana yap diye ciddi ciddi kızdım. Şimdi yiyosa desin bakalım. Aksine şimdi etrafına hava atıyor. Erkeklerin klasik huyu eşlerinin araba kullanmasını eleştirmek. Benimki artık benim hanım şoför nebahat diyebiliyor çünkü dersini sağlam aldı bence hemen bir direksiyon eğitmeninden bi kaç günlük de olsa eğitim alın. Araba kullanmayı öğreten pozisyonundan çıkarın eşinizi. Bundan sonra da eşinizin ağzına lafları tıkamayı öğrenin. Trafik kazalarının çoğu erkekler yüzünden oluyor. Araba kullanmayı çok iyi bilmektense temkinli araba kullanan olmayı tercih ederim. Kendinize güvenin.

16 yıllık aktif araç kullanıyorum, sözde usta şoförüm diyen abileri çok tokatlamışlığım var, oldukça seri dikkatli, kurallara uyarak ve çok güzel araç kullanırım,
ama eşime sorsanız ben halen acemiyim yani sağ koltukta olmaya dayanamıyorlar dört dörtlükte kullansanız illa bir laf ediyorlar, çünkü ataerkil toplum :)
ben hiç uğraşmadan sakin sakin sağa çekip direkt indiriyorum konuşmaya başladığında, o rahat ben rahat mis gibi

Offff cok konusmasin ya, erkeklerin çoğu milletin önüne kirmayi, ani ve agresif hareketler yapmayi iyi şoförlük sanıyor. Geri gitme olayinda da eger tek yön vs degilse caddeden gelen geri geri gitmez akan trafige doğru , mantiksiz. Bence onu hiiic takmayin aynen öyle deyin sürün yine de

Babam arabada herşeye karışır, o nedenle o arabadayken ben kullanmıyorum. Veriyorum kendisine kafam rahat . uzaktan görse bile laf eder. Eşim yapsa kızarım, babama pozitif ayrımcılık yapıyorum.

O varken sürmeyin. Yokken sürün. Uzaktan görse de görsün

Eşimden sonra ehliyet aldım. Herşeye karışır, soldan gitme, sağa yanaşma, nasıl sürüyorsun bilmem ne derdi. Sonra en ucuzundan bir araba aldım altıma, iyice sürücülüğüm pekişsin, araba çizilse de içim yanmaz dedim en azından. Ama bir kere bile çizdirmedim. Şimdi 15 senedir araba kullanıyorum ve kocamın bazen şansına sürdüğünü düşünüyorum, hatta b*k gibi sürüyor. Ağzını açıp yorum yapamıyor çünkü çok iyi sürdüğümü biliyor.
Mükemmel olmak tabakhaneye b*k yetiştirir gibi hızlıca aralardan geçmek değildir, erkekler bunu yapıyor genelde. Tümseklerden de paldır küldür geçiyolar. Şimdi kendinizin en iyi versiyonuna dönüşmek için kocanız olmadan trafiğe çıkmanız lazım. Gerçekten tek çözüm bu. Anasının şeyinden şoför olarak çıktığını sanan bu dangalaklarla anca böyle baş edilir

Son düzenleme:
Yahu biz bedenimizde insan büyütüp dünyaya getiriyoruz, bir arabayı mı kullanamayacakmışız ?
Lütfen kadın olmanın nasıl başlı başına bir büyüklük olduğunu unutmayın :) Sadece biraz cesaret

Eşinize şunu deyin mükemmel iyinin düşmanıdır ben mükemmel değil iyi şöfor olmak istiyorum halimden de memnunum sana da fikrini soran yok.
Birdaha benim gerip karışma kalbini fena kırarım kimse benim özgüvenimi düşüremez.
Bunları net ve sert bir şekilde söyleyin o mesajı alır merak etmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…