Eşimle aram düzelir mi?

e sen kendi kendine bir çuval inciri berbat etmişsin şimdi çok geç..

Burda bizi kekliyor yani ...
Dalga mı geçiyor acaba yoksa içinde bulunduğu ruhsal durumun etkisi mi?

Bilmiyorum kararsız kaldım. Israrla hep aynı içerikli konular açmış. Fake olsa farklı maceralar denerdi sanırım.
Aynı konuları açıp açıp dalga geçmek ayrı bir keyif veriyorsa bilmiyorum. Genelde pek cevap vermemiş açtığı konulara.
Yanlış görmediysem 2 çocuktan aynı anda bahsettiği tek konu bu.

Neden bunları yaptınız diye sizi yargılamıyacağım nasıl düzelebilir aranız nacizane tavsiye vereceğim inşallah çok mutlu olursunuz.
Bütün saydamlığıyla eşinizi karşınıza alın konuşun yaşadıklarınızdan bahsedin travmalarınızdan ve ondan yardım isteyin. Psikolog, psikiyatrist artık ne isterseniz ya da eşiniz sizi dinlemek isterse o da olur ama o da yıpranmış sen de onu dinleyebilirsin. Birbirinize destek olun bu hayatta. İlk fırsatta dönmeyin kararlarınızdan vaz geçmeyin yuvanızdan. Kendinizi affettirin ona hoş gözükmeye çalışın. Yuva kurmak zor ama bozmak çok kolay umarım geçmişte yaptığınız hataları tekrarlamazsınız. Allah yardımcınız olsun ikinizinde.

Birlikte terapiye gidin eşiniz kabul etmezse de siz mutlaka gidin. İnsanlara, erkeklere güvenmemenizin bedelini eşiniz ödemek zorunda değil. Keşke her şey mahvolmasan terapiye başlasaydınız. Muhtemelen adam alttan aldıkça siz coştunuz ama eşiniz de insan hiç kimsenin sabrı ve aşkı sonsuz değil maalesef.

Lütfen psikolojik destek alın. Hem bıçak çekmişsiniz hem aşırı kıskançsınız adam yanınızda uyumaya korkar can güvenliği yok...
Peki akraba ilişkileriniz nasıl?

kaldı ki erkek anlatınca kabullenemiyor insan bi de sende olmamaış bişeyi anlatmışsın adam seni boşamadığına dua ett ben olsam kapıya koymuştum seni

Üç yılda bu kadar şey yaşamışsın o çocukları ne ara yaptınız. Yani evlilik oturmadan aceleniz neydi. Bilemedim.

Şimdi çok özür dileyerek bisey söylemek istiyorum. Burada yazdıklarınızı eşiniz size yapıyor olsaydı ; "boşver canim uzaklaş bu adamdan hasta ruhlu bu" derdi herkes. Cok yanlis seyler bunlar. Ama siz bayağı geç kalmışsınız yardım istemekte. Siz evliliğinizden önce kendinizi düzeltmeniz lazım. Yani mutlaka psikolojik destek almanız laozım asla düzelmez yoksa evliliginizde bu sorunlar aynen devam eder. Simdi size kendimden bahsetmek istiyorum zamaninda cok kotu seyler yasadim. Karsincinse karsi en ufak güvenim yoktu. Sonra hayatıma eşim girdi tam 4 yıl bahsettiklerinize benzer seyler yaşadık. Kıskandım kavga çıkardım terkettim vs. Sonra bi gün oturdum dedim ki yahu napiyorum ben? Hayatta bi kez kötüyü gorduk diye herkes kotu mu olacak? Baktım bu adam beni hakediyor. Dedim kızım kendine gel. Değerini bil otur aşşa. Sonra evlendik 1.5 yıldır evliyiz bi gün olsun ağzımdan kötü söz çıkmadı. Hamd olsun mutluyuz. Yani demem o ki hayat elbet her zaman güzel şeylerle karsilastirmiyor bizi. Ama yaşadığımız bi kötü şeyi tüm hayatımıza mâl etmeyelim.

Ve eşinizle konuşun. Alin karsiniza ben hatamin farkindayim. Ben iyi değilim bana yardım et atlatalım hepsini diyin. Destek alın beraber.

Adamın psikolojiyi de geçtim ben o 2 çocuğun da sorunları olarak büyüyeceğini düşünüyorum eğer bir an önce tedavi olmazsanız

kıskançlığı bi kenara bıraktım eskiyi niye ortaya atıyorsunuz erkekler böyle şeyleri sindiremezler

Evet doğru, insanlara bu yaklaşım yanlış.

Fakat, konuyu tersine çevirelim ve adamın bunları yaptığını farz edelim. Adamın psikolojik geçmişini de konu sahibi anlatsa, söylenecek şey; neden katlanıyorsun, o adam tedaviyle düzelmez olur.

Konu sahibi de psikolojik destek alarak, düzelebilir. Lakin bu konuda evliliğin temelleri sarsılmamış; temellere direk dinamit koyulmuş ve patlatılmış. Yıkılmış bir evlilik söz konusu.

Maalesef evlilik yerine yenisi yapılması için kolonlarına dinamit koyup, çökertilen binalar gibi değil. İnsan ilişkilerinde sevgi, saygı ve güven bittiği zaman geri kazanılamıyor.

Burada yapılması gereken en doğru şey konu sahibinin eşi ile boşanma yoluna gitmesi, acil psikolojik destek alması ve kendine yeni bir hayat kurması.

Konu sahibi düzelse dahi eşi 3 yılda yaşadıklarını hiçbir zaman unutmayacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…