- 15 Ekim 2018
- 1.216
- 5.710
- 158
Ya siz linci ne kadar seven insanlarsınız? Derdi başını aşmış, zar zor iki kelam edip bir iki yapıcı söz duymak için kendini buraya atmış insanlara nasıl kabus yaşattığınızın farkında mısınız? Kadının belli ki ciddi problemleri var, açık açık da yazmış, hatalarının farkında. Ne olur yani biraz yapıcı yorum yapsanız? Gerçekten psikolojisi bozuk ya da eğilimli insanları intihara sürükleyecek derecede korkunç yorumlar yapıyorsunuz. “Çocuklarını ver kim bilir onlara ne yaparsın” nasıl bir itham? Hiç mi üslup, adap bilmiyorsunuz? Bdv değil “hadi bana hakaret edin” başlığı altında okuyoruz sanki, hayret bir şey!
Sevgili konu sahibi, geçmişiniz sizi ciddi anlamda yaralamış. Önceliğiniz kocanızla aranızı düzeltmek değil de tedavi olmak olmalı. Siz iyileştikçe bu hem size, hem evliliğinize, hem çocuklarınıza olumlu etki edecek ve belki de her şeyi toparlayacak. Lütfen ilk iş bir uzmana başvurun.
Sizin için dua edeceğim.
Konularınıza genelde cevap vermemişsiniz açıp kaçmışsınız ama yine de sorayım; eylül ayına kadar tek çocuktan bahsetmişsiniz, hamilelik konusu hiç geçmemiş. İkinci çocuk 5-6 aylık mı doğdu?
2016 mart ayında vajinismustan bahsedip nisan ayında ovulasyon testlerine başlamışsınız. Hamile de kalmışsınız belli ki. Bu evliliğin ilk gününden beri her hareketiniz hata olmuş. Şu saatten sonra nasıl toparlamayı düşünüyorsunuz?
Hanımlar merhaba.ben eşimle 3 yıllık evliyim.eşim, başta bana çok düşkün, sevgiyle dolu, yardımsever bir insandı.benim kıskançlık takıntımdan dolayı onu hep baskıladım.evde tv izleyemedik bile beraber o derece kıskancım.elimde değil bu durum.daha yeni evliyken bir tartışmamızda o uyurken evi terk edip arkadaşıma gittim onda kaldım.ve bunun üzerine daha 5 kez evi terk ettim.tartışmazlarımızda ona bıçak çekmişliğim var.evdeki cam saksıyı ayağımla kırmışlığım var.ona hep geçmişimde ilişkim olduğunu, o kişinin beni unutamadığını bana mesaj attığını söyledim.canını acıtmak için.halbuki böyle bir şey yok.(ve sanırım bu en ağırına giden şey oldu.aklımda başkası olduğunu düşünüyor) çocukken bir tacize uğradım, erkeklere güvenemiyorumailem tarafından ise çok ilgi göremeden büyüdüm.ve travmalı geçmişim kocamla aramda patlak verdi o kadar kibar, bana aşık bir adamı kaybettim.şimdi ise o bana kötü davranıyor.beni evden kovuyor.hakaretler ediyor.ne yapacağımı bilemiyorum.boşanmanın eşiğindeyiz.bana travmalar yaşattın ve seni affedemiyorum diyor.2 küçük bebeğimiz var.bana akıl verin ne yapmalıyım???
Yalnız konu sahibi bu gibi konuları geçmiştede açmış. Tedavi olması konusunda yorumlar yapılmış ama görünen o ki dikkate almamış. Kocasına bıçak çeken, kırıp döken biri olduğu için insanlar çocuklarına bişey yapar diye endişe ediyor olabilir mi?
Bi de işin ilginci, adam antidepresana başlıyor, kadından yana hiçbir tedavi olayı yok. Adamın başına çıkmış, adamı manyak etmiş sonunda o tedavi görüyor ama kadın hala aynı anormalliklerine devam ediyor 3 senedir. Açtığı her konuda da tedavi olun demişler üstelik.
Bakın size katılıyorum ama bu arkadaşımız konu açmış olmak için konu açıyor izlenimi uyandırdı bende. İlk zamanlardan beri kronik olarak problemleri devam ediyor ama iyiliği için yapılan önerileri dikkate almıyor bile. Çok ciddi sıkıntıları var ve çözemiyor. Çözmek istemiyor belkide. Hayatındaki zorlukları bilemeyiz ama ben empati yapmaya çalışsamda yapamıyorum. Kocam bana bunları yaşatsa ya da erkek kardeşime eşi böyle davransa katlanamam. Çocuklarını bile düşünmemiş bana göre. Bu şekilde giden evliliğine 2 de çocuk sığdırmış. Ailesinden de kimse destek olup yol göstermedi mi kendisine acaba? Allah yardımcısı olsun ama bir süre uzaklaşıp ciddi anlamda tedavi olması kendi adına daha iyi olur diye düşünüyorum. Evliliği umarım kurtulur ama şu şartlarda çok zor. Tüm kredisini tüketmiş ki eski konularına bakarsanız bu durum yenide değil.Ya endişe etmek ayrı şey, kadını burda bambaşka bir depresyona sokmak ayrı şey. Bizim üzerimize düşen kadına “tedavi olman gerek” demekten ötesi olamaz. Okumak ya da yorum yapmak mecburiyetinde de değiliz. Zaten bu, bu konuya has bir serzeniş değil. Burada genel bir linç kültürü var ve aşırı rahatsızım bu durumdan. Hele de konu sahibi ciddi problemli biriyse çok dikkatli yorum yapmamız gerek. Bu kadar mı duyarsız ve katı kalpli olunur anlamıyorum.
Hanımlar merhaba.ben eşimle 3 yıllık evliyim.eşim, başta bana çok düşkün, sevgiyle dolu, yardımsever bir insandı.benim kıskançlık takıntımdan dolayı onu hep baskıladım.evde tv izleyemedik bile beraber o derece kıskancım.elimde değil bu durum.daha yeni evliyken bir tartışmamızda o uyurken evi terk edip arkadaşıma gittim onda kaldım.ve bunun üzerine daha 5 kez evi terk ettim.tartışmazlarımızda ona bıçak çekmişliğim var.evdeki cam saksıyı ayağımla kırmışlığım var.ona hep geçmişimde ilişkim olduğunu, o kişinin beni unutamadığını bana mesaj attığını söyledim.canını acıtmak için.halbuki böyle bir şey yok.(ve sanırım bu en ağırına giden şey oldu.aklımda başkası olduğunu düşünüyor) çocukken bir tacize uğradım, erkeklere güvenemiyorumailem tarafından ise çok ilgi göremeden büyüdüm.ve travmalı geçmişim kocamla aramda patlak verdi o kadar kibar, bana aşık bir adamı kaybettim.şimdi ise o bana kötü davranıyor.beni evden kovuyor.hakaretler ediyor.ne yapacağımı bilemiyorum.boşanmanın eşiğindeyiz.bana travmalar yaşattın ve seni affedemiyorum diyor.2 küçük bebeğimiz var.bana akıl verin ne yapmalıyım???
Neyine yardımcı olalım be her şeytanlığa aklın ermiş sonunun böyle olacağına mı ermedi. Sinir oluyoruz senin gibilere..
Bakın size katılıyorum ama bu arkadaşımız konu açmış olmak için konu açıyor izlenimi uyandırdı bende. İlk zamanlardan beri kronik olarak problemleri devam ediyor ama iyiliği için yapılan önerileri dikkate almıyor bile. Çok ciddi sıkıntıları var ve çözemiyor. Çözmek istemiyor belkide. Hayatındaki zorlukları bilemeyiz ama ben empati yapmaya çalışsamda yapamıyorum. Kocam bana bunları yaşatsa ya da erkek kardeşime eşi böyle davransa katlanamam. Çocuklarını bile düşünmemiş bana göre. Bu şekilde giden evliliğine 2 de çocuk sığdırmış. Ailesinden de kimse destek olup yol göstermedi mi kendisine acaba? Allah yardımcısı olsun ama bir süre uzaklaşıp ciddi anlamda tedavi olması kendi adına daha iyi olur diye düşünüyorum. Evliliği umarım kurtulur ama şu şartlarda çok zor. Tüm kredisini tüketmiş ki eski konularına bakarsanız bu durum yenide değil.
Muhtemelen kavgadan sonra yatakta barışarako iki çocuğu ne ara yaptınız? Yazık değil mi onlara?
Kızlar merhaba ben 2 senelik evliyim.1 kızım var..eşimle evlendiğimizden beri haftanın 3-4 günü tartışmalı geçer..
1buçuk yaşında oğlum var. ve ben işten gelince onunla ilgilenmek istiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?