- 20 Haziran 2016
- 1.618
- 2.781
- 133
- 40
Travmalar ınsanı yaralar guveni sarsarHanımlar merhaba.ben eşimle 3 yıllık evliyim.eşim, başta bana çok düşkün, sevgiyle dolu, yardımsever bir insandı.benim kıskançlık takıntımdan dolayı onu hep baskıladım.evde tv izleyemedik bile beraber o derece kıskancım.elimde değil bu durum.daha yeni evliyken bir tartışmamızda o uyurken evi terk edip arkadaşıma gittim onda kaldım.ve bunun üzerine daha 5 kez evi terk ettim.tartışmazlarımızda ona bıçak çekmişliğim var.evdeki cam saksıyı ayağımla kırmışlığım var.ona hep geçmişimde ilişkim olduğunu, o kişinin beni unutamadığını bana mesaj attığını söyledim.canını acıtmak için.halbuki böyle bir şey yok.(ve sanırım bu en ağırına giden şey oldu.aklımda başkası olduğunu düşünüyor) çocukken bir tacize uğradım, erkeklere güvenemiyorumailem tarafından ise çok ilgi göremeden büyüdüm.ve travmalı geçmişim kocamla aramda patlak verdi o kadar kibar, bana aşık bir adamı kaybettim.şimdi ise o bana kötü davranıyor.beni evden kovuyor.hakaretler ediyor.ne yapacağımı bilemiyorum.boşanmanın eşiğindeyiz.bana travmalar yaşattın ve seni affedemiyorum diyor.2 küçük bebeğimiz var.bana akıl verin ne yapmalıyım???
Yani adamı delirtene kadar uğraşmışsınHanımlar merhaba.ben eşimle 3 yıllık evliyim.eşim, başta bana çok düşkün, sevgiyle dolu, yardımsever bir insandı.benim kıskançlık takıntımdan dolayı onu hep baskıladım.evde tv izleyemedik bile beraber o derece kıskancım.elimde değil bu durum.daha yeni evliyken bir tartışmamızda o uyurken evi terk edip arkadaşıma gittim onda kaldım.ve bunun üzerine daha 5 kez evi terk ettim.tartışmazlarımızda ona bıçak çekmişliğim var.evdeki cam saksıyı ayağımla kırmışlığım var.ona hep geçmişimde ilişkim olduğunu, o kişinin beni unutamadığını bana mesaj attığını söyledim.canını acıtmak için.halbuki böyle bir şey yok.(ve sanırım bu en ağırına giden şey oldu.aklımda başkası olduğunu düşünüyor) çocukken bir tacize uğradım, erkeklere güvenemiyorumailem tarafından ise çok ilgi göremeden büyüdüm.ve travmalı geçmişim kocamla aramda patlak verdi o kadar kibar, bana aşık bir adamı kaybettim.şimdi ise o bana kötü davranıyor.beni evden kovuyor.hakaretler ediyor.ne yapacağımı bilemiyorum.boşanmanın eşiğindeyiz.bana travmalar yaşattın ve seni affedemiyorum diyor.2 küçük bebeğimiz var.bana akıl verin ne yapmalıyım???
Afedersin de ablacım adamın ağzına etmissin töbe töbeHanımlar merhaba.ben eşimle 3 yıllık evliyim.eşim, başta bana çok düşkün, sevgiyle dolu, yardımsever bir insandı.benim kıskançlık takıntımdan dolayı onu hep baskıladım.evde tv izleyemedik bile beraber o derece kıskancım.elimde değil bu durum.daha yeni evliyken bir tartışmamızda o uyurken evi terk edip arkadaşıma gittim onda kaldım.ve bunun üzerine daha 5 kez evi terk ettim.tartışmazlarımızda ona bıçak çekmişliğim var.evdeki cam saksıyı ayağımla kırmışlığım var.ona hep geçmişimde ilişkim olduğunu, o kişinin beni unutamadığını bana mesaj attığını söyledim.canını acıtmak için.halbuki böyle bir şey yok.(ve sanırım bu en ağırına giden şey oldu.aklımda başkası olduğunu düşünüyor) çocukken bir tacize uğradım, erkeklere güvenemiyorumailem tarafından ise çok ilgi göremeden büyüdüm.ve travmalı geçmişim kocamla aramda patlak verdi o kadar kibar, bana aşık bir adamı kaybettim.şimdi ise o bana kötü davranıyor.beni evden kovuyor.hakaretler ediyor.ne yapacağımı bilemiyorum.boşanmanın eşiğindeyiz.bana travmalar yaşattın ve seni affedemiyorum diyor.2 küçük bebeğimiz var.bana akıl verin ne yapmalıyım???
Evet doğru, insanlara bu yaklaşım yanlış.
Fakat, konuyu tersine çevirelim ve adamın bunları yaptığını farz edelim. Adamın psikolojik geçmişini de konu sahibi anlatsa, söylenecek şey; neden katlanıyorsun, o adam tedaviyle düzelmez olur.
Konu sahibi de psikolojik destek alarak, düzelebilir. Lakin bu konuda evliliğin temelleri sarsılmamış; temellere direk dinamit koyulmuş ve patlatılmış. Yıkılmış bir evlilik söz konusu.
Maalesef evlilik yerine yenisi yapılması için kolonlarına dinamit koyup, çökertilen binalar gibi değil. İnsan ilişkilerinde sevgi, saygı ve güven bittiği zaman geri kazanılamıyor.
Burada yapılması gereken en doğru şey konu sahibinin eşi ile boşanma yoluna gitmesi, acil psikolojik destek alması ve kendine yeni bir hayat kurması.
Konu sahibi düzelse dahi eşi 3 yılda yaşadıklarını hiçbir zaman unutmayacak.
Elbette ama konu sahibi kendi probleminin farkında. Hep aynı şeylerden dert yanan ama çözüm için hiçbir şey yapmamayı tercih etmiş hep.Ben zaten söylediğiniz hiçbir şeye karşı çıkmıyorum; ben halihazırda psikolojisi çok iyi olmayan birine aşağılayıcı, yıkıcı, anlamsız bir üslupla yorum yazılmasını eleştiriyorum. Umarım bu üslubu biraz olsun düzeltiriz de burada bir ümit aklıselim yorumlar duymaya gelen insanlara bir faydamız olur.
Konularınıza genelde cevap vermemişsiniz açıp kaçmışsınız ama yine de sorayım; eylül ayına kadar tek çocuktan bahsetmişsiniz, hamilelik konusu hiç geçmemiş. İkinci çocuk 5-6 aylık mı doğdu?
2016 mart ayında vajinismustan bahsedip nisan ayında ovulasyon testlerine başlamışsınız. Hamile de kalmışsınız belli ki. Bu evliliğin ilk gününden beri her hareketiniz hata olmuş. Şu saatten sonra nasıl toparlamayı düşünüyorsunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?