- En iyi cevaplar
- 2
- Emoji Skoru
- 91.105
- Puanlar
- 598
Şöyle, bankalar sistemi senin maddi durumunu ortak görüyor yani sana tanınan hak 100.000 lira diyelim sen bir bankadan 50.000 kullandın, senin bankalar sisteminde hakkın 50’ye düşüyor bağımsız çalışmıyorlar yani. Buna bankadan çekilecek kredi miktarı, kredi kartı limiti, eksi hesap vs dahil.diyelim ki kredi var
o devam ederken başka bankadan kredi kartı, nakit avans vs. kullanıp borçlanmış olamaz mı?
önceki krediyi de taşır yapılandırır x ay taksit o ödenir, üstüne kredi kartı ve avans ödenir o zaman maaşın tamamı gitmiş olabilir
ben bu ürünlerin hiçbirini kullanmıyorum, tahmin yürüttüm.
Yapılandırma işini ap ayrı bir bankadan yapabilirler, ama bu ortak sistemden hangi yere giderse gitsin toplam durumuna göre bir çalışma yapılır.
Ama şu da var bankalar o kadar tuhaf sistemler işletiyorlar ki bana geçen gün kalkmış şey diyor kredi kartı limitimi 2 milyon TL yapacakmış mdmdmd siz benle dalga mı geçiyorsunuz deyip suratlarına kapattım. İnsanların ödeyebileceklerinden çok hacim tanımlıyorlar.
Muhtemelen koca bey çekti krediyi, abandı kredi kartına o da her ay daha yüksek faiz işletiyor ödeyemeyince. Raydan çıktı yani. Adamakıllı gidecekler bir bankaya eğer durum buysa da, bir banka bütün borclarini toparlayıp sıfırdan bir plan çıkartacak.
Elden de konu sahibinin bilmediği borçlar varsa artık geçmiş olsun zaten.