• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle baş başa vakit geçirememek

kabaksarisi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2025
5
1
1
27
Eşimle yaklaşık 2 yıldır evliyiz, ilişkimiz ise 5 yıllık. İkimizin de arkadaş çevresi çok geniş. Zaten ortak arkadaş grubumuz sayesinde tanıştık. Genellikle arkadaş gruplarımızla sosyalleşiyoruz, bu açıdan birbirimizi tamamlasak da ilişkinin başından beri yalnız vakit geçirmek, ikili sohbet etmek gibi konularda sorunlar yaşıyoruz. Bunu önceden çok problem ederken zamanla hem ben alıştım hem de o normalin bir tık altına gelebildi :) Evlendiğimizden beri bir elin parmağını geçmez baş başa dışarı çıkmamız (özel günler dahil). Aynı evde yaşıyoruz sonuçta, bir kahve içtiysek 5-10 dakika muhabbet ettiysek (sıklığı da haftada 2 falan) baş başa vakit geçirdik sayıyor eşim. Bir komşunla karşılaştığında merhabalaşıyor isen komşuluk ilişkilerin harika mı demektir? İşte bizim durumumuz da tam olarak bu :( Çok kez anlattım konuştum kendini biraz düzeltiyor ama sorun kronik. Birlikte dışarı çıktığımızda hep canı sıkılmıyordur umarım, görevi olduğu için mi çıktı ki diye düşünüyordum.

Geçen gün bir erkek arkadaşı ile onların evliliğindeki “ilgi” problemi üzerine konuşuyor, ona akıl veriyordu. Bir kısmını (yan odamda konuştuğu için) duydum, bir kısmını ise kendisi anlattı. Erkeğe hatalı değilsin, bunu eşine anlat ve onu ikna et kadınlar 1 yaparsan 2 ister, beklentisini de minimumda tut, daha önce yaptığın alıştırdığın şeylerin altına düşme ama sakın mantığında bir açıklama verdi.

Bana bu konuşmasının savunması olarak ise Baş başa görüşmek, güzel bir yerde yemek yemek gibi aktivitelerin erkeklerin ilgisini çekmediğini, hiçbir erkeğin bunu sevmediğini, görevi olduğu için bunu yaptıklarını söyledi. Beynimde havai fişekler çaktı ve benim için puzzle tamamlandı. O ağzından kaçırdığı şeyi o an fark edemedi :)

Bunun üzerine eşime “Uzunca süredir seninle anlamlı ilişki kurmadığımı, yaşadığım çoğu şeyi seninle paylaşmadığımı, bu nedenle genelde telefonda arkadaşlarımla konuştuğumu ya da arkadaşlarım/ailemle tatillere çıkıp buluşmalar düzenlediğimi evden uzaklaştığımı kendi özel hayatımı yaşadığımı anlatıyordum ancak beni anlamıyordun. Dün itibariyle seninle baş başa görüşmek vs gibi bir talebim olmayacak. Gene arkadaşlarımız ile takılırız ancak ben görev adamı olmanı istemiyorum.” dedim. Bunun üzerine çok anlamlı bir şey demedi ama sağduyuyla yaklaşıp birlikte birkaç aktivite yapmayı önerdi, hepsini reddediyorum. Bir kadın kavga ediyor, taleplerini söylüyorsa mutlu olun susan/artık bir şey istemeyen kadından korkun diye boşuna dememişler. Hevesim kalmadı, içimden bir şeyler kopup gidiyor. Sizlerin tecrübe/düşüncelerini merak ettiğim için yazmak istedim

Eşimle yaklaşık 2 yıldır evliyiz, ilişkimiz ise 5 yıllık. İkimizin de arkadaş çevresi çok geniş. Zaten ortak arkadaş grubumuz sayesinde tanıştık. Genellikle arkadaş gruplarımızla sosyalleşiyoruz, bu açıdan birbirimizi tamamlasak da ilişkinin başından beri yalnız vakit geçirmek, ikili sohbet etmek gibi konularda sorunlar yaşıyoruz. Bunu önceden çok problem ederken zamanla hem ben alıştım hem de o normalin bir tık altına gelebildi :) Evlendiğimizden beri bir elin parmağını geçmez baş başa dışarı çıkmamız (özel günler dahil). Aynı evde yaşıyoruz sonuçta, bir kahve içtiysek 5-10 dakika muhabbet ettiysek (sıklığı da haftada 2 falan) baş başa vakit geçirdik sayıyor eşim. Bir komşunla karşılaştığında merhabalaşıyor isen komşuluk ilişkilerin harika mı demektir? İşte bizim durumumuz da tam olarak bu :( Çok kez anlattım konuştum kendini biraz düzeltiyor ama sorun kronik. Birlikte dışarı çıktığımızda hep canı sıkılmıyordur umarım, görevi olduğu için mi çıktı ki diye düşünüyordum.

Geçen gün bir erkek arkadaşı ile onların evliliğindeki “ilgi” problemi üzerine konuşuyor, ona akıl veriyordu. Bir kısmını (yan odamda konuştuğu için) duydum, bir kısmını ise kendisi anlattı. Erkeğe hatalı değilsin, bunu eşine anlat ve onu ikna et kadınlar 1 yaparsan 2 ister, beklentisini de minimumda tut, daha önce yaptığın alıştırdığın şeylerin altına düşme ama sakın mantığında bir açıklama verdi.

Bana bu konuşmasının savunması olarak ise Baş başa görüşmek, güzel bir yerde yemek yemek gibi aktivitelerin erkeklerin ilgisini çekmediğini, hiçbir erkeğin bunu sevmediğini, görevi olduğu için bunu yaptıklarını söyledi. Beynimde havai fişekler çaktı ve benim için puzzle tamamlandı. O ağzından kaçırdığı şeyi o an fark edemedi :)

Bunun üzerine eşime “Uzunca süredir seninle anlamlı ilişki kurmadığımı, yaşadığım çoğu şeyi seninle paylaşmadığımı, bu nedenle genelde telefonda arkadaşlarımla konuştuğumu ya da arkadaşlarım/ailemle tatillere çıkıp buluşmalar düzenlediğimi evden uzaklaştığımı kendi özel hayatımı yaşadığımı anlatıyordum ancak beni anlamıyordun. Dün itibariyle seninle baş başa görüşmek vs gibi bir talebim olmayacak. Gene arkadaşlarımız ile takılırız ancak ben görev adamı olmanı istemiyorum.” dedim. Bunun üzerine çok anlamlı bir şey demedi ama sağduyuyla yaklaşıp birlikte birkaç aktivite yapmayı önerdi, hepsini reddediyorum. Bir kadın kavga ediyor, taleplerini söylüyorsa mutlu olun susan/artık bir şey istemeyen kadından korkun diye boşuna dememişler. Hevesim kalmadı, içimden bir şeyler kopup gidiyor. Sizlerin tecrübe/düşüncelerini merak ettiğim için yazmak istedim

ilişkinin başından beri yalnız vakit geçirmek, ikili sohbet etmek gibi konularda sorunlar yaşıyoruz.
5 yıldır ortada bir sorun olduğunu görüp, bilirken neden buna rağmen ilişkiye devam edip, bir de ilişkinizi evliliğe taşıdınız peki ?

5 yıldır ortada bir sorun olduğunu görüp, bilirken neden buna rağmen ilişkiye devam edip, bir de ilişkinizi evliliğe taşıdınız peki ?
Çünkü kimse dört dörtlük değil, değişmek için çabaladığını gördüğüm için (diğer artılarını da keseye koyarak) ilişkimizi evliliğe taşıdım. Hatta evliliğe de tam olarak ben taşıdım denilmez, evlenmeyi kendisi çok istedi. Aynı dönem evden çıkartıldım ve bu da bir ilahi işaret, bu kadar da istiyorken sevdiğim adam ile bu yola çıkabilirim dedim🌸

Acaba bu erkeklerin sorunlarımı ya genelde bu tür şikayetleri kadınlardan duyuyorum biz kadınlar sevince herseyi daha çok sevdigimiz adamla yapmak isteriz ama.erkekler biyerden sonra doygunluga ulasiyor işin icine evlilikte girince relaxa baglayip elde avucta gibimi davranıyorlar acaba ne iller bu adamlar yaa erkolar kapatılsın artikkkk

Valla şok oldum. İnsan eşiyle baş başa vakit geçirmek için neler yapmaz. Bak bende 3 tane bebe var. Birileri gelip kalınca çocukları bırakıp gidip beraber 1-2 saat nefes alıyoruz nasıl güzel geliyor aşk tazeliyor.
Hayatımda böyle bir arguman duymadım.
Adam sizi değil ortam seviyor.
Seven adam sürekli baş başa kalmak muhabbet etmek için dört döner. Seni hiç sevmiyor kusura bakma.
Kocamla en büyük zevkimiz akşam çocuklar uyuyunca balkona gidip çay kahve vs eşliğinde saatlerce muhabbet etmek.

Birsüre de az beklentiyle devam edin hayatınıza.
Ne değişecek hayatınızda, ölçün tartın bu sürede.

Yani hepimiz sabahlara kadar muhabbet edebildiğimiz adamlarla evli değiliz ama eşinizin bakış açısı bayağı farklı galiba.

Tüm erkekler boyle değil. Sizinki arkadaş delisi tiplerden ve arkadaslari da kendi gibi belli ki.
Esimin cevresindeki arkadaslari asiri hanimcidir mesela 😀 herkes görev olsun diye yapmiyor mecbur degil buna herkes eşim de ayni şekilde arkadas delisi olmadi hic ne bekarken ne evliyken. Sorun sizin isteklerinizde degil yani ve bunun "erkek" olmakla alakasi yok

Tüm erkekler boyle değil. Sizinki arkadaş delisi tiplerden ve arkadaslari da kendi gibi belli ki.
Esimin cevresindeki arkadaslari asiri hanimcidir mesela 😀 herkes görev olsun diye yapmiyor mecbur degil buna herkes eşim de ayni şekilde arkadas delisi olmadi hic ne bekarken ne evliyken. Sorun sizin isteklerinizde degil yani ve bunun "erkek" olmakla alakasi yok
Buna çok katılıyorum, daha önceki flört/sevgili deneyimlerimden de yola çıkarak bunun böyle olmadığını biliyorum. Eşime de bunu açıkladım, çevrende belki de benzer erkekler var ya da kendi aranızda bunu konuşmadınız ama erkekler böyle değil diye.

Yani tamamen karakter meselesi, dümdüz ortam/goygoy/arkadaş seven bir erkek sanırım sadece :))

Yani ben vakit varken eşimin benle zaman geçirmemesini kabul edecek biri değilim. İtiraz etmen çok normal. Arkadaş ortamına fazlasıyla alışmış biri. Belli ki seninle vakit geçirmeyi bilmiyor. Ya da sıkılıyor. Çünkü bana göre senle vakit geçirmeyi sevse hep zaman ayırır. Fırsat kollar. Konuşarak hallolur mu bilmem. Arkadaş çevresinden uzak bir yere taşınsan kendisi yine sana vakit ayırır mı? Asıl soru bu.

Yoo hepsi böyle değil.
Biz sevgilimle genelde yalnız görüşürüz. :KK53: Baş başa yemek yeriz, epey yeriz. Benimle yemek yemeye bayılır, çünkü benim tabağımda kalanları yemek en büyük keyfi.
Ne bileyim sıkıldığını hiç hissetmedim adamın. Bence eşiniz kendi sevmediği şeyleri genelliyor.

İnsanın eşiyle haftada sadece iki kere 5-10 dakika sohbet etmesi başlı başına problem. Dışarıya çıkamadığınız günlerde ne yapıyorsunuz aynı evin içinde ayrı odalarda mı takılıyorsunuz sürekli?
İlişkinizin başında itibaren var olan bu sorunun tamamen ortadan kalkması zor bence. Eşinizin kafasında kadın çok yüz verip, beklentiye sokulmaması gereken bir varlık. Buradan sağlıklı bir dönüş olması zor gibi duruyor.

Eşinizin “bütün erkekler böyle” dediği kısma asla katılmıyorum. Biz eşimle baş başa bir sürü aktivite yaparız hepsinde de eşim çok eğlenir isteyerek organize eder. Arkadaşlarıyla da çıkar gezer ama en çok benimle rahat hissedip eğlendiğini biliyorum içten içe. Çünkü arkadaşla eğlenirsin iyi hoş ama eşin bu hayattaki ennnn iyi arkadaşın yoldaşın sırdaşındır adı üstünde “eş”. Ruh eşi. Bence sizinki aynı ortamda denk gelip hayatını birleştirmekten öte bir durum değil.

Oturmus bi de sanki bununla ilgili onlarca makale okumus ta erkekler böyle seylerden hoslanmiyor diyo neye dayanarak ? Esimle uzun yillar sevgililikten sonra evlendik ve hayatimin her alaninda birlikte vakit gecirmekten keyif aldik ben bazen bir filmi izledigim de bile esim alinir askim birlikte izleseydik diye. Yemek yaparken birlikte yapmak ister , disari cikalim zaman gecirmek istiyorum der . Nisanimizda nisan alisverisi yaparken avmde ulkesindeki bi kahve tatli franchisein o avmye de geldigini gormustu saat 21.40 civari kapanmak uzeriydi ve askim bunu en son gittigimde yemistim demistim ya seni de goturucem diye ama gelmis bak suan denetmek istiyorum dedi annesi de gec oldu avm kapaniyo demisti bebegim yemeden ben kapattirmam orayi demisti ve almisti bana o zaman ne kadar dogru birini sevdiğimi anlamistim benim olamadigim zamanda bile
Beni dusunen biri. Buarada home office calisiyoruz ve birbimizi goruyoruz hep ama yine de hep plan yapariz birlikte ve hep esim yapar bunlari . Yani esinizin soyledigi sey yalan boyle bi sey olamaz seven insan gormek , paylasmak ani biriktirmek ister. Kendi kendine arguman bulmus 1 verirsen 2 isterlee diye siz ona sifir verin bence duzelecektir

Adam baştan belliymiş sanki. Böyle olduğunu bile bile evlenmişsiniz. Ha şimdi tatmin olmuyorum, yetmiyor deme hakkınız tabi ki var. Ama onun da böyle olduğumu biliyordun deme hakkı var. Aynı çizgide buluşamıyorsanız bir arada kalmanın da bir anlamı yok bence.

Adama ödül vermişsiniz, şimdi içten içe seviniyordur bile. İlişkilerde kadına nasıl davranılması gerektiğini bile bilmiyor, işine gelmiyor.

Adama ödül vermişsiniz, şimdi içten içe seviniyordur bile. İlişkilerde kadına nasıl davranılması gerektiğini bile bilmiyor, işine gelmiyor.

Erkeklerin birlikte vakit geçirmek istemiyormuş kısmı külliyen yalan zaten

Back
X