eşimle baş edemiyorum:"(

aynen canım, benim eşim de yemiyor artık:( bir de ben evde iş yaparken, bana sürekli boş boş dolanıp kendi kendime iş çıkarıyormuşum, sorunluymuşum gibi bakıp duruyor. anlamıyorum. yapabilsem, bi arkadaşın da dediği gibi 2-3 elimi değmicem hiçbişeye evi b...k götürcek... anlar mı acaba o zaman!!

ya cnm mademkendikendine iş çıkarıyormuşsun, sorunluymuşsun(eşine göre tabii)birgün akşam o otururken sende al çayını otur yanına,aç tv rahat rahat izle..kızını bırak biraz ağlasın illaki dayanamaz sese sen müdahele etmezsen o eder

sonra bulaşık filan yıkama ,biriktir..bardak bulamasın mesela
ütü yapma biriktir,gömlek bulamasın

ve deki aşkım düşündümde sen haklısın galiba,ben kendime eziyet ediyorum iş çıkarıyorum
bundan sonra daha rahat olucam de ve 1 hafta yap bunları bak nasıl yalvarıyo gel birlikte yapalım diye

Malesef ayni modelden bende de var.ben calismiyorum ama uc kucuk oglum var yurtdisndayim kimsem yok.daha iki hafta oncesine kadar cocukarim okula bile gitmiyordu.temizlik cocuklar evin isleri yemegi hep bende.birde begenmiyordu yaptigimi.dogru durust yardim etmez htta su siralar4 cocugu yapalim diye tutturuyor.
Enson kavgamizda disardaydim markete gittim uc cocukla evde ekmek yokmus halbuki buzlukta vardi.kendide kursa gidecekti bulamamais dunyanin lafini saydi dinledim hepsini.

Dedimki bundan sonra 3 cocugu pesine katip sen gideceksin markete.ben yokum yapiyorum yaranamiyorum sen cok bbiliyorsan kendin hallet.kendi is cickisi istegi bir sey olunca markete gider bir tel acip evde eksik varmi diye sormaz.
Gecen de beni ev temizligi konusunda elestirme gafletinde bulundu.kimi ornek gostericen temiz diye dedim ablanmi,kardesinmi yoksa annnenmi hepsinin kadini var isleri gormeye.artik birsey diyemiyor.dersede bir guzel cevabini aliyor.
Hicte kendimi paralamiyorum temizlik konusunda kimseye yaranmiyor bu devirde.annem zamaninda yapmis yapmis menuskus kireclenme hepsi onda daha yasi bile genc.
Seneye kucuk oglumu krese veri calisicam yarim gunu.

Temizlik yapmayin bir sure, sadece mutfagi banyoyu temizleyin. Yakinirsa , senin de evin rahatsiz oluyorsan el ativer, ben cok yorgunum yapamayacagim diyin.

Bu magara adaminin esyalarini utulemeyin, kendi yapsin.

Kendinize ve cocugunuza yemek hazirlayin, bunu bosverin.

Siz de insansiniz sonucta, her seye sizin yetisecek haliniz yok ya...evlilik karsilikli sorumluluk, anlayis ve sevgi demek. Benim sevdigim karsimda boyle paralansa, yorgunluktan bitap dusse benim icim acir vallahi. Sevmedigim biri olsa bile kalkar yardim ederim.

Televizyonun karsisinda g.t buyutecegine baba ve koca olarak sorumluluklarini yerine getireceksin diyin bugun, bakalim ne yapacak.

kızlar, ücretsiz iznim biteli 2 ay oldu çalışmaya başladım. sabah 7 de çıkıp, akşam 6 da geliyorum eve. eşimle aynı saatlerimiz. kızım var 21 aylık, annem bakıyor, annemle evimiz altlı üstlü.
eşim, 1 yıl öncesine kadar pek çok konuda bana yardım ederken 1 yıldır neredeyse hiçbir şeye yardım etmediği gibi evi darmadağın edior. çorapları bi yerde, çamaşırları bi yerde, dolabı alt üst, üzerinden çıkanı yere atar gider,temizliğe yardım etmez, yemek yediği tabağı ortalıkta bırakır, burnunu sildiği mendiller koltuklarda masaların altında gezer, çocukla haftada toplam 2 saat faln ilgilenir, yardım istesem kaşı gözü seyirir, hafta sonu kahvaltı hazırlayamasam ayrı trip, pazara ebni yollar çocukla, ekmek bile almayı bıraktı, herşeyi benden bekliyor. liste uzadıkça uzaaaaaaaaar sayfalar sürer.
ve ben bu işlerin hepsini kızım paçamda anne anne aneeeeeeeeeee diye bağırıp ağlarken yapıyorum, çocukla ilgilen diyoeum ilgilenmiyor, bana yardım et diyorum etmiyor. ben de haliyle çok yoruluyorum, kızım akşam 9-10 gibi uyuturken ben de onunla sızıp kalıyorum, sonra gece uyanıp saatlerce iş yapıyorum; çocuğun yemeği, evin toplanması, bulaşık yerleştirme kaldırma, akşam yemeğinin bulaşıkları, çamaşır.... sabah uaynıyorum belimden aşağısı tutmuyor.
ve benim vicdansız eşim bunu görmesine rağmen gece yarısına kadar mal gibi tv. karşısında önünde bilg. oturup duruyor ve bazen çıldırtıcı akhkalar atıyor. ondan nefret ediyorum o anlarda.
ücretsiz izindeyken de kızım çok yoruyordu beni, çok mızmız ve hstalanan bi çocuktu ama evdeyim diye, çok yorulmuyorum diye eşimden nadiren yardım istedim, istediğim zamanlarda da pişman etti beni zaten. o zaman da çok yoruluyordum, kızım başlıbaşına çooooook yorucu zaten.
anlamıyorum neden böyle olduunu. konuşuyorum ara ara, tamam diyor, özür diliyor yardım ederim diyor. ama ben canım hadi bana yardım et demeden aslaa etmiyor, ben de 1 kere hadi desem 2. ye demiyorum, desem adam hemen iğrenç bi yaratık ifadesiyle bana bakıyor. sonra da ben suratsız, cilvesiz, soğuk kadın oluyorum. soğudum ondan iyice. 1 senedir iliğimi kemiğimi kuruttu, bedenimin yorgunluğu neyse de ruhumun yorgunluğuyla başedemiyorum.
siz eşinizi nasıl yardım etmeye ikna ediyosunuz. içinden gelmeyince olmaz mı? kendimi çok kötü hisseiyorum, ne olur akıl verin. ortada hiçbişey yookken birbirimize patlayıp duruyoruz eşinle, bıktım bunları yaşamaktan. ooooooooof of

ne kadarda tanıdık şeyler.her evde var bunlardan demekki.ben şuan hamıleyım çocuk olduktan sonrada değişeceğini sanmıyorum.erkekler çocuklardan beter.yazdıklarının aynısı bızde de var.kıyafetını çıkardığı gibi bırakmalar,burnunu sılıp oraya buraya atmalar.söyleyince işin ne yap olur.meyveyı bıle soyup vermesem yemez.ütülü kıyafetler varken gıder nerde ütüsüz var onu bulur.bunu giyecem dıye tartışma çıkarır.bende çalışan bırıyım çoğu zaman annem kardeşim yardıma geliyordu.akşam eve yorgun argın gelıp yemekti çaydı bulaşıktı ortalığı toparlamaydı derken tv karşısında uyukluyorsun.sonra senden kadınlık bekliyor birde.
haa ilk zamanlar çoğunlukta olmak üzere canı isterse yapıyor.ama onuda başına kakıyor.sanki bütün evi o düzene sokuyor o olmasa evi b... götürecek.öyle düşünüyor.
birkaç kez temızlıkçi alıcam yada yardımcı ol dediğimde yardımcı getırıyım yorulmamış olursun dıyor(yani demek istediği kuma) böyle bişeyın şakası mı yapılır allah aşkına
ben çocuk olmadan çok zorlandım çocukla daha zordur eminim.dolma suyla kuyu dolmuyor malesef.bekarken anneleri el bebek gül bebek yemeklerını ağızlarına vermişler şimdı karılarından da onu beklıyorlar

ben 10 aylık evliyim çocuğum yok, haftada 3 gün çalışıyorum. ütü yapmam, bulaşıkları makinede biriktirip yıkarım. akşam çayı genelde eşim demler, yemeği de genelde haftasonları dışarda yeriz. eşim eve temizlikçi çağır yorma kendini diyor ama ben çağırmıyorum kendi isteğimle, güvenemem içim rahat etmez diye. alıştırmakla ilgili olduğu kadar eşin yetişme tarzıyla, anlayışı ve merhametiyle ilgili konular bunlar. evimin hayatımın keyfini sürmeye hakkım var hizmetçi olmaya gelmedim dünyaya... beni çok sinirlendirir sizinki gibi eşler...
inşallah düzelir eşiniz...

eşine; bu insanları vicdan azabına maruz bırakarak o adama para verme mecburiyetinde bırakan kelimeler gibi kelimeler veya yöntemler ya da en iyisi davranışlar bulmalısın vicdan azabı çektirmek birine iş yaptırmak için uygulanabilecek en muhteşem yöntemdir:9::9::9::9::9:

[video=youtube;sETDuXWrT7M]http://www.youtube.com/watch?v=sETDuXWrT7M[/video]

:42::42:

arkadaşım bende nişanlıyım bir topk actım nısanlım aılesı bılmem ne dıye bu k.k ınsanlar harikaaa aklımı başıma getrdiler hayat felsefem değişti yani kelimeleri değiştirdim ''deveyi diken insanı......'' bilirsin gerisini erkekler diretyor başta ama bırak 2 pantolan az alsın kendıne sende calısıyomussun ne guzel kadın tut temızlıge elını surme ıslere bence yasamassın bılemessın deme 3. gun yola gelır güçlü ol karşısında yanı kavga et demıyorum dık dur ve kelımelerını özenle sec yan psıkolojısını hazırla :) Allah yardımcın olsun

bu kadar iş bünyeye zara bence haftada bir temizlikçi al canım benim hatta eşine söyle ben artık işlere çocuğa yetişemiyorum sende bana destek olmuyorsun haftada bir temizlikçi almaya karar verdim de. sana yazık yaaa

Back
X