Eşimle bu konu hakkinda hep tartışıyoruz

duzenli ve de titiz degilim.

duzenli ve de titiz bir arkidisle evlenme gafletinde bulundum,
en baslarda boyleydi,
sonra benim karanlik tarafimi gordu kendisi,

artik kendisi duzenli ve de titiz degil,

bazen gene geliyor bir durumlar kendisine, tum evi topluyor falan,
ben de yardim ediyorum haliyle,
sonra gene dagiliyor ev tabi ki, 4 kisiyiz evde.

ve kendisine her seferinde bilginlik akan su sozu soyluyorum:
daginiklikta yasanmislik vardir :nazar:

YouTube da Sadeevim Rabia sakartepe var onun videoları benim çok işime yaramıştı mutlaka tavsiye ederim.dolap yaptıracak maddi imkanınız yoksa plastik sepetler al şimdilik.esinize fazlalık gelen şeyler size fazla gelmiyorsa burada bakış açısı farkı var.hersey üst üste diyorsa gerçekten yazlık kışlik hepsi birarada gibi hissettim.daginikliktan ziyade bence sizin oluşturduğunuz düzeni garipsiyor galiba.anladigim kadarıyla elide yatkın değil yapmıyor ama söyleniyor.fikirde vermiyor laf ediyor orası hatalı ama sen elinden geleni yapıyorsun fakat neden kızdığını bile anlamıyorsun çünkü seni rahatsız etmiyor.heryer tıkış tıkışsa gerçekten bir sorun var demektir.sadeevimi izle ve gereksiz eşyaları artık çıkar iş yükünü azalt derim.
Anne evinde duzen gormus ama evin heryeri dolap biz kiraci oldugumuz icin yaptirmadik ama sigamiyoruz yazliklar yatagin altinda ama misafir yorgani vs de giysi dolabinda kendine yer bulmak zorunda cunku baska yer yok ama gayet guzel katli olarak ortada durmasindan iyidir ama orda esime fazlalik geliyor o bunun gibi seyler. Yoksa herkesin kiyafeti ayri yerde katli duzenli. Giysi dolabının bos yerlerine disarda kalan seylerden koydum. Evet duzenimi garipsiyor bencede. Cok mantikli ya kizdigini anlamiyorum cunku rahatsiz etmiyor gerçekten oyle sanirim yaa ama dedigim gibi cooll kotu degil sadece biraz icice esyalar

Tatile gidecektik.tum hazirliklar tamam.ev piril piril.cocugun oyuncak bebek arabasi salonda.mutfak tezgahinda kullanilmis iki su bardagi.
Kayinvalidem biz evden cikmadan ugurlamak icin gelmisti.
Bu evi toparlamadan mi gideceksin. Dedi ve ben şok.
Ne var anne ortalikta hersey yerli yerinde.
(Kalabalik bir esya da yok evimizde. )
Hic beceremiyorsun. Dedi.
Sustum.
Arabaya binince
Benim gormedigim annenin gordugu ne vardi evde dedim esime.
Ne bilim bosver takilma dedi.
Yillar yillar gecti :)
İnanir misiniz kayinvalidem hala ayni.
Hep olmamis der.
Sizin esiniz benim kayinvalidem...ayni binadayiz hergun gorusuruz :)
Anaaa gercekten oyleymis anlattiklariniz ayni ben. Bukadar basit seyler oldugunu dusunuyorum bende

Gözüne batanı kendi yapsın anca bu şekilde aşılır çoğu erkeğin ben titizim benim temizlik takıntım var bilmem ne takıntım var ayağına kadınlara yüklenmesine sinir oluyorum çok dayanılmaz geliyorsa emin olun size söylemeden dayanamadan kendi yapar kendi yapıyorsa da bırakın yapsın
Dogru demekki okadarda gozune batmıyor kalkip yapmadığına gore laf soylemek icin bahane

Size evi dağınık bulduğunu söylediği zaman "hayatım bence ev şuan toplu ama rahatsız oluyorsan kalkıp dağınık bulduğun yerleri toparlayabilirsin bende kalkıp bize birer kahve yaparım sonra oturup içeriz" deyin.. Olsun bitsin..
Evde savas cikar eminimki 😅🤦🏻‍♀️ ben calisiyorum bide eve gelip is mi yapacagim derrrr ahhh keske sizin dediginiz gibi olsa ama denicem bakalim ise yariycak mi . Dedigim gibi sinirliyken hemen eve laf ediyor normal zamanda dese toplarom beraberde toplariz ama o toplayana kadar 2 3 kez demem gerekiyor bekleyene kadar yapiyorum ben

Esim evin surekli toplu olmasini istiyor. Hic dagilmasin hep toplu kalsin. Benim gozumde toplu olan ona dayanilmaz daginik geliyor. Ufak tepek birseyler ortada kalsin gozune batiyor. Bunu nasıl asabiliriz?
görev paylaşımı yapın herşeyin altından tek başına kalkamazsın sonuçta

Problem de bu zaten kendini üstün gördüğü için sizin yaptıklarınızı beğenmiyor. Yetmez gibi emir yağdırıyor.
Karakterine göre ya ciddi bir konuşma yapın ya da kısasa kısas yapın.
İşini eleştirin, ailesi ile ilişkilerini, evde yaptığı işleri.... Tepki verince de bana hissettirdiğini sana yaşatıyorum dersiniz.

Ama tabii bilemiyorum tartışmayı dahi beceremeyen adama bu taktik ters tebebilir de...
Cok ters olur yaa zaten surekli hazirda tartismak icin sadece bana degil herkese oyle biraz sakinlesmesi lazik

Evde savas cikar eminimki 😅🤦🏻‍♀️ ben calisiyorum bide eve gelip is mi yapacagim derrrr ahhh keske sizin dediginiz gibi olsa ama denicem bakalim ise yariycak mi . Dedigim gibi sinirliyken hemen eve laf ediyor normal zamanda dese toplarom beraberde toplariz ama o toplayana kadar 2 3 kez demem gerekiyor bekleyene kadar yapiyorum ben
Canım sen kötü alıştırdın onu o zaman. Ya susacak ya kalkıp yapacak.. Hem haftasonu evlerdeyiz.. Eşine söyleyebilirsin "canım sen benim yaptığım temizlikten tatmin olmuyorsun bu haftasonu evimizi birlikte temizleyelim hem zaten evdesin bu zamana kadar yapmadığın hataydı" deyin bakalım 🙈😊

Bende ortalıkta ufak tefek seyleri görmeyi sevmem hemen toplamam gerekiyor. Kullanılan bulaşığı direk toplarım, herşeyi direk çöpe atarım eşim kullanacaktım diye kızar 😂 okadar doldu ki ev artık dolaplarda yer kalmadı. Bazen bana gelirler tartışırım 😩 gözle görülecek şeyleri toplayın ama eşinizin kullandıklarına dokunmayın, kendisi toplasın

Esim evin surekli toplu olmasini istiyor. Hic dagilmasin hep toplu kalsin. Benim gozumde toplu olan ona dayanilmaz daginik geliyor. Ufak tepek birseyler ortada kalsin gozune batiyor. Bunu nasıl asabiliriz?

toplanması gerekenleri azaltarak

yani nedir bu size toplu gelen ona dağınık gelen

aralarda yazdınız mı bilmiyorum ama mesela üstünüze giydiniz hırkanızı çıkarıp koltuğa koydunuz içeriden bri tane daha giydiniz onu da odada bıraktınız gibi ise eşyaları azaltın bir hırkanız olsun onu bulup giyin

ortada gazete dergi vs varsa koyulacak yer olsun gazeteleri atın okuyunca dergileri de dergiliğe toplayın

bazıları poşet vs biriktirir böyle ise onları belirli yerlere koyun

yani poşetler sadece orada olacak, ortada olanlar çöpe kuralı olacak

şimdi bakıyorum ortada ne var diye eşim giderken üstünü çıkartmış onlar var

bunlardan rahatsız ise pijamaların yahut ev kıyafetlerinin de yeri olacak ve fazla olmayacak

mesela evde onlarca nevresim takımı değil de lazım olan kadar olacak

yenisi alınan şeylerin eskisi de kullanılır diye saklanmayacak,, ama henüz bir şeyler eskimeden de sırf istek diye yenileri alınmayacak

dağınıklık yapan şeyler bakliyat, kışlık salça, turşu vs ise onlar da düzenli dizilecek gerekirse raf koli vs ile toplu görünmesi sağlanacak

en ama en önemlisi ise bunlar birlikte yapılacak, yani biri akıl verip diğeri yapmayacak ki sorunun gerçekçi olup olmadığı yaşanarak anlaşılacak

Belli ki takıntısı var bunun için sizin yapabileceğiniz pek bişey yok üstüne gutmemekten başka. Sadece bir uzmanla görüşmesini isteyebilirsiniz bir de tabiki dağınıksa toplamasi konusunda uyarabilirsiniz

Keyfi olursa bazenleri ediyor saolsun

bakın evi temizlemek/toplamak kadının görevi değil, erkek de onun yardımcısı değil. bir evde iş varsa birlikte yapılır bu herkesin görevidir. rahatsız olduğu bir mevzu varsa kendi usulünce kendisi yapacak beyefendi. asla ama asla taviz vermeyin. bazen yardım etmesi gibi bir durum söz konusu olamaz ki siz onun hizmetçisi değilsiniz. hayat müşterek ama ne hikmetse bizde bu hep lafta kalıyor.

bakın evi temizlemek/toplamak kadının görevi değil, erkek de onun yardımcısı değil. bir evde iş varsa birlikte yapılır bu herkesin görevidir. rahatsız olduğu bir mevzu varsa kendi usulünce kendisi yapacak beyefendi. asla ama asla taviz vermeyin. bazen yardım etmesi gibi bir durum söz konusu olamaz ki siz onun hizmetçisi değilsiniz. hayat müşterek ama ne hikmetse bizde bu hep lafta kalıyor.
Çalıştığım dönemde ikimiz hep ortak yapardık. Şu an geçici olarak evdeyim, tabi ki ben yapıyorum. Tekrar çalışmaya başladığımda tekrar ortak yapıcaz. Evde kim varsa asıl o yapar, çalışan yetiştiremediğine yardım eder yalnızca. Ki çocuğu da yokmuş hanımefendinin.

Canım sen kötü alıştırdın onu o zaman. Ya susacak ya kalkıp yapacak.. Hem haftasonu evlerdeyiz.. Eşine söyleyebilirsin "canım sen benim yaptığım temizlikten tatmin olmuyorsun bu haftasonu evimizi birlikte temizleyelim hem zaten evdesin bu zamana kadar yapmadığın hataydı" deyin bakalım 🙈😊
Esimin izni var haftasonu da ise gidiyor maleseff aksam geliyor ondanda yatip dinlenmek istiyor

toplanması gerekenleri azaltarak

yani nedir bu size toplu gelen ona dağınık gelen

aralarda yazdınız mı bilmiyorum ama mesela üstünüze giydiniz hırkanızı çıkarıp koltuğa koydunuz içeriden bri tane daha giydiniz onu da odada bıraktınız gibi ise eşyaları azaltın bir hırkanız olsun onu bulup giyin

ortada gazete dergi vs varsa koyulacak yer olsun gazeteleri atın okuyunca dergileri de dergiliğe toplayın

bazıları poşet vs biriktirir böyle ise onları belirli yerlere koyun

yani poşetler sadece orada olacak, ortada olanlar çöpe kuralı olacak

şimdi bakıyorum ortada ne var diye eşim giderken üstünü çıkartmış onlar var

bunlardan rahatsız ise pijamaların yahut ev kıyafetlerinin de yeri olacak ve fazla olmayacak

mesela evde onlarca nevresim takımı değil de lazım olan kadar olacak

yenisi alınan şeylerin eskisi de kullanılır diye saklanmayacak,, ama henüz bir şeyler eskimeden de sırf istek diye yenileri alınmayacak

dağınıklık yapan şeyler bakliyat, kışlık salça, turşu vs ise onlar da düzenli dizilecek gerekirse raf koli vs ile toplu görünmesi sağlanacak

en ama en önemlisi ise bunlar birlikte yapılacak, yani biri akıl verip diğeri yapmayacak ki sorunun gerçekçi olup olmadığı yaşanarak anlaşılacak
Cok haklisiniz evet bazen dediginiz gibi cikarip baska giyiyorum ama genelde aksam esim gelmeden cogunu kaldiriyorum. Makaslarla birseyler kestik makaslar ortada kaldi hepimiz kullandik kaldirmadi benden bekledi benimde disari gitmem gerekti baska islerim cikti kaldi orda. Ama yazilanlari okudukca sen neden kaldırmıyorsun demedigimi farkettim. Ama diyincede tavir yapip topluyor iyi ben kaldiririm diyor oyle is yapcagina hic yapmasin zaten yapcak olsa soylenmez surat cekmek istemiyorum

Çalıştığım dönemde ikimiz hep ortak yapardık. Şu an geçici olarak evdeyim, tabi ki ben yapıyorum. Tekrar çalışmaya başladığımda tekrar ortak yapıcaz. Evde kim varsa asıl o yapar, çalışan yetiştiremediğine yardım eder yalnızca. Ki çocuğu da yokmuş hanımefendinin.
Sorun benim yapmamam degilki ben yapiyorum ama esime yaranamiyorum begendiremiyorum yetiremiyorum begenilmeyince motivem kalmiyor istemeyerek yapiyorum

bu sizin görüşünüz.. evde kim varsa o yapar kısmı evdekinin yaptığından diğeri memnun kaldığında geçerli olabilir ancak. yapılandan hala memnun değilse beyefendi hazretleri o zaman kendisi istediği gibi yapacak. kimse kimsenin halayıkı değil.. kendinizi evin hizmetçisi olarak görmeyi bi bırakın lütfen..

bu sizin görüşünüz.. evde kim varsa o yapar kısmı evdekinin yaptığından diğeri memnun kaldığında geçerli olabilir ancak. yapılandan hala memnun değilse beyefendi hazretleri o zaman kendisi istediği gibi yapacak. kimse kimsenin halayıkı değil.. kendinizi evin hizmetçisi olarak görmeyi bi bırakın lütfen..
Orası öyle tabi. Ama eşimle aynı meslekteniz, ne kadar yorulduğunu bilirim. Benim evde öyle yorulmam mümkün değil. O da benim yaptığıma laf etmez zaten. İş bölümü bence bu demek. Ki dediğim gibi çalıştığım dönemde her şeyi ortak yapardık.

Back
X