Eşimle çıkmaz yola girmek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Nasıl ne alaka? Ailevi ve eş sorunu olan bir insan, eşiyle iletişimi (aynı evde yaşadığı halde) sağlıklı olmayan birisinin sağlıklı bir çocuk veya bebek kitabı çıkaracağına inanıyor musunuz? Ne demek ne alaka? Ailede evde ciddi problemler varken bu yaptığı konu sahibinin, tamamen sorunları halının altına süpürmek. Kitaba ayıracağı vakti, çocuklarına ayırsa daha sabırlı (!) bir anne olup, annesiyle birlikte yaşamaz. Bu kadar da net söylüyorum. Demek ki sabırlı değilmiş. Benim de bebeğim yoğun bakımda kaldı, diğer kızım 2 yaşındaydı. Annem çok yakın olmasına rağmen gelip benimle yaşasın istemedim. Uzakta da olabilirim. Doğuda da yaşadım, tek çare bakıcı. Ve evde olsam bakıcıya da gerek yok. 3,5 aylık bebeğimi bırakıp işe de gittim, iş yerinde fırsat bulup süt sağarak. Kimse bana 3 çocuk dahi olsa, evde çocuk bakmanın zor olduğunu söylemesin.
sabah 5te 6-7 aylık bebeğimi anneme bırakıp babamı kemoterapiye götürürdük.ve haftanın 7 günü evde yoktum gündüzleri. Allah aşkına ne zorluğundan bahsediyorsunuz?

Ne kadar güzel konuştunuz . Kendin bakmalısın diyen arkadaşlar var burda. İnanın tek basına gurbet çok zor.

Geçen gün bir konu okudum. -arkadaşımız psikolog ve anlaşma ve birbirini anlama sınırları ve saygı sınırlarını çoktan aşmışlar. Kendilerini terapi etmişler yardımda almışlar. Sınırlar tek taraflı oluşturulmuyor eşim dahil ettikçe sıkıntı tekrarlıyor

Sürekli karşı tarafın duygu sömürüsünden kaynaklanıyor.Onlarıda davet ettim hem gelmek istemediler hemde yardımı dokunan anneme bileniyorlar. Artık sorun yapmıyorum .

Evlendiniz tum hayatınız tepe taklak oldu peki sonra?
Uc cocuk dogurdunuz
Esinizin ailesi sizle konuşmak istemedikleri halde gizlice esinizin telefonundan onlari aradiniz
Koca adami ailesine sikayet ederek yola getireceginizi sandiniz

Tüm bunlari kitap yazar gibi altalta yazsaniz aslında bos bir kagida her hareketin bir falso oldugunu goreceksiniz.

Ben ilkokulda annemin okula gelip okuldaki herhangi birinden sikayetci olmasindan utanirdim istemezdim ya siz kac yasindaki adama bu muameleyi yapiyorsunuz

Kitap yazmaniz guzel ama keske biraz da insan davranislari iliskiler üzerine kitap okusaydiniz.

Kusura bakmayında benim hangi kitapları okuduğumu nerden bilipte hadsizce bir yorum yapma gereğinde bulunuyorsunuz. Adamı şikayet etmek değil durumu aksettirmek benimkisi. Ama bence empatiyle Alakalı Kitaplar okuyun. Bakın ne kadar hadsiz bir cümle olur size karşı . Sizin tutumlarınız benim yazdığım birkaç cümleden ibaret yaşamadan anlayamazsınız

Benim tutumum tabii ki sizin yazdiginiz cümlelerden ibaret
Cunku farkettiyseniz burasi bir forum yani yazisma eksenli bir platform
Durumu kime aksettirdiginizin farkinda mısınız? Sizinle konuşmak istemeyen telefonlarınızı acmaya tenezzul etmeyen ailesine
Hosunuza gitsin ya da gitmesin bunu baz alarak yorum yapmıyorum üzgünüm
Empati kurdugumda zaten hepsi olumsuz sonuc bence ki hayatiniza da oyle aksetmis

Amacim sizi kirmak ya da uzmek degil uzgunum ama kendinizi surekli teselli ederek surekli her yaptığınızın dogru oldugunu dusunerek hayatinizi degistiremezsiniz ya da kac yasina gelmis adami ebeveynine sikayet ederek

Yok sağolun üzülmedim . Bende ki durum şu oldu denize düşen yılana sarılır . Hakkımızdan hayırlısı olsun

Sürekli karşı tarafın duygu sömürüsünden kaynaklanıyor.Onlarıda davet ettim hem gelmek istemediler hemde yardımı dokunan anneme bileniyorlar. Artık sorun yapmıyorum .
Benim hassam noktam da bu ben de en çok buna kızıyorum ne demektir bu ya hem kendileri gelip yardımcı olmazlar hem de gelene nasıl bilenirler çok yazık teşekkür etmeleri gerekirken nasıl böyle davranabiliyorlar

Yurt dışında değilseniz gurbetteyim demeyin bir de lütfen. Bende doğuda yaşadım 2 yıl. Doğunun doğusunda. Büyükşehir olmayan bir yerde. Ama gurbetteyim demedim kendi vatanımda. Ayrıca anne babanızdan uzak olsanız da yine de gurbette sayılmazsınız. Bir aileniz var. Aileniz, yani eşiniz ve çocuklarınız neredeyse memleketiniz de orası. Ne kolay aynı ülkede olup gurbetteyim demek...

Travma geçirince zannediyoruz ki erkek de bızım gıbı güçlü..değiller cok korkaklar.evde devamlı bırı olunca ben de rahat edemem..
Size zorunluluk gelen ona gelmıyor ..
Lohusalık zamanı kalabalık oldu ev..resmen sagolun bız bakarız dedı ..onlar da gıttıler..ben dıyemez dedim ama dedı..hayatımın şoku oldu..
Eşiniz bunalmıstır ama yapacak bırsey yok dıye kendını salmıs

Benim 2 yasında kızım var bizde evde arkadas gıbı olduk bende yanasmıyorum o da coxukta sonra genelde oluyor galıba bu Cinsel sogukluk

Bir insanın değeri ve saygi kazanmasi okumayla ölçülemez. O zaman okuma yazma bilmeyen kişilere istediğimiz saygısızlıkta davranabiliriz öyle mi?

Ikiz bebek çok çok zor ama devamlı evde biri olunca eşler malesef birbirlerinden uzaklaşıyorlar. Yatılı misafir varken insan cekiniyor. Anneniz neden devamlı sizde kalıyor? Ve 1 yıl cok uzun bir süre eşinizle konuştunuz mu neden böyle uzaklaştık diye?

Malesef boşanmaya doğru gidiyor evliliğiniz, eşinizi karşınıza alıp konuşmanın zamanı çoktan gelmişte geçiyor bile

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…