Eşimle çocuk yüzünden birbirimize girdik

Esin sinirle öyle anneligi beceremiyosun demis belli ki pisman olmus..Sende uzatmamakla iyi yapmissin iyice sakinlesince guze bi dille anneligini elestirmemesi konusunda uyar kirildigini anlasin..Tabi sende kizina bida bagirma acliktan olecek deilya sagligi iyi olsun zayif olsun huzurunu nie bozuyosun ki

Çocuğa bağırma konusunda sen suçlusun yani bırak ne zaman acıkırsa o zaman yesin hiç üzerine düşme
Ama eşin konusunda haklısın bağırdın diye böyle saçmalamasına gerek yoktu başka sorunlar var demek ki dökülmüş bağırman da bahane olmuş

Geri baristiginiza sevindim.Ayrica evde sana yardim ettigi zaman birak ben yaparim dememelisin birak yapsin. Yoksa bizim yukumuzu asla anlamiyorlar.

Bence esin haksiz kadin evd3 butun gun hic durmuyor temozlik, uti, camasir, yemek birde cocuk. Biz topluyoruz onlar dagitiyorlar.biz temizliyoruz onlar batiriyorlar. Canlari sagolsun ama bir zaman sonra insan bikiyo surekli ayni seyleri yapmaktan.

Ben yurt disinda yasiyorum, burda cocuk doktorlari asla israr etmeyin teklif edin belli bir zaman sonra sofranin toplanacagini ve birdahaki yemek saatine kadar yemek yenmeyecegini soyleyin uyarin hala yemezse sofrayi toplayin diyorlar. Ve kararli olun 2 bilemediniz 3 gun suruyor. Benim 5 yasinda kizim 1 yasinda oglum var ve kizimla 3 yasindayken ayni sorunu yasadim ve benim cozumum bu oldu. Umarim bir cozum bulursunuz.

4 seneye kadar acaba ben napicam benim kizim daha bes bucuk aylik esim iyi bakamiyosun bu cocuk zayof bilmem ne cocuktan dolayi ailemde bile kalamiyorum yok cocuga bisey olur sen onlara is yapmaktan bakmiypsun gibi sacma soylemleri var cildirmak an meselesi bu erkekler analik ne anlamadan cins cins konusuyolar maalesef..

Ben de çocukken yemezdim, annem bi kez tabağı kafamdan aşağı döktü.

Bence sen haklısın. Çocuğa bağırdıysan, sakin ol diyebilir, çocuğu korkutuyorsun diyebilir. Ama ben zaten eve gelmek istemiyorum ne biçim annesin sen derse kapı orada lafını hak etmiştir.
Bence özür dileme, çünkü önce o ağır konuşmuş.
Yalnız öfkeni kontrol etmeye çalış, çocuk yemezse ölmez, ille yiyecek. öyle öfke krizlerine girmek iyi değil.
Merak ettim mesela çocuk sabah yemedi. Arada acıktım dedi yine yemedi. Öğle yemeğinde de yemeyip akşama kadar aç dayandığı oluyor mu? Eğer illa akşama kadar çok acıkıp yiyorsa yemek saatleri dışında yemek vermeyeceğinizi söyleseniz ve en azından bir gün, kahvaltıda yemediğin için öğle yemeğini bekleyeceksin gibi kurallar koysanız belki sofra kurulduğunda yemek zorunda hisseder diye düşünüyorum. Hani yedin yedin, yemedin yemek yok gibi. Israrcı olmak yerine tam tersi.

bence eşin ettiği lafa pişman olmuş yardım etmiş. sen de çocuğuna bağırdığına pişman olmuşsun zaten. ikiniz de dikkat ediceksiniz bundan sonra bu konularda sorun kalmayacak

şu erkekler günde 30- 60 dk cocukla ılgılenıyor
karnı tok, altı temiz, keyfi yerınde bakıyorlar. zannedıyorlar kı cocuk hep öyle. gerı kalan 23 saat cocuk sende.
bunlar her seyı basit zannediyor. bence sen haklısın
çocuk dediğin sevımlı canlı zaten ömür törpüsü. aslında zor oldugunu görüyorlar da işlerine gelmıyor. yedirsin bakalım başabılıyor mu! insanda gercekten ne sabır kalıyor ne bir şeye heves
bırak ne özür dileyeceksın kütükten!!

Canım sen haklısın çocuk büyütmeyi saksıda çiçek büyütmeye benzetiyorlar ki o bile meşakkatli şefkat,ilgi bekliyor!!
Ben çocuklarıma yeri geldimi kızarım öyle dayak felan değil uyarırım yeri geldimi ses tonumu yükseltirim kimsenin haddine değil çocuğumun ahlâk, eğitiminden öncelikle ben sorumluyum, kural koymazsanız çocuk sizi yönetir sonra şımarık, doyumsuz nesiller yetişir senelerimi çocuk psikolojisine harcadım hala daha iyi nasıl eğitirim derdindeyim ancak şunu anladım ki çocuk nasıl yetişirse öylede devam ediyor kendi çocukluğuma bakıyorum her istediğimizi alınmadı,canımız her istediği olmadı kurallarla büyüdük ne oldu neticesinde saygılı,merhametli,paylaşan bir nesil olduk şimdi bakıyorum aaa!! hiç birşey demeyen çocukların mimikleriyle hareket eden aileler oldu. ben onlara saygılıyım onlarda bana olmalı şefkati anneliği kimseyle tartışmam kimsenin anneliğini sorgulamam haddimede değil!! sizde eşinize sorgulatmayın....

Bu tartışmalar çocuğunuzun önünde mi oluyor?

Eşinizle olan tartışmanız ayrı konu ama küçücük çocuğun önünde birbirine bağrışmayın. Hele babanın anneye çocuk bunları duyarken "sen anneliği beceremiyorsun" diye bağırması olmamalı.

Al bugün sen doyur cocugu deyip biraksaydiniz .Allah kolaylik versin.Tavsiyem cocuk 2 gun ac ölmez .Sofrada yersen iste yemek deyin sonraki öğune kadar bişey vermeyin....
Düzelir ......

Benim de kızım var 3.5 yaşında. Bizde de çok pazar kahvaltısı rezil oldu. Aslında ikinizinde hatası var sen (ve ben) bağırdığımız için huzursuzluğu artırdığımız içim eşlerimiz de ortamı sakinleştirmeyip yanlış yorum yaptığı için suçlu oluyor. Ama ben napıyorsun son 7-8 aydır yemiyor mu tamam kızım yeme git diyorum. Bida ki öğüne kadar açlıktan ölse de yemek vermiyorum. Kreşin de etkisiyle kendi yemeyi öğrendi epeyce. İstediklerini yiyor şimdi eline sağlık annecim diyip kalkıyor. Çok da güzel kahvaltı yapıyor artık. Birde eğer ona özel şekilli kahvaltı tabağı hazırlarsan belki daha etkili olur. Mesela ben cerry domateslerden balon,çubuk peynirden ip yapıyorum. Tost ekmeğinden cin Ali yumurta sarısı güneş beyazları bulut,salatalıklar Çimen havuçlar çiçek derken dolu dolu kahvaltı tabağı hazırlıyorum hepsini yiyor bayılarak

Kavgalar çocukların önünde oluyor ama barismalar iki kişi arasında..
Esinizle yaptığınızın yanlış olduğunu kizinizin yaninda konuşup yanında barışın derim.. ona da iyi gelecektir..
Yemeyen çocuk zordur muhakkak ama öfke bağırmak ile cozulmuyor biliyorsunuz..
Eşinizin anneliginize laf etmesi hoş değil bunu ayrı bi zamanda konuşun derim..

bende yemezdım annem usteledıkce ıyıce ıstahım kacardı.bence cocugu ac brakın yanı yemıcekse tamam dıyın kalksın zorlamayın ama abur cuburda vermeyın bır sonrakı yemek saatıne kadar.

Yemeyen cocukla ugrasmak zor cidden. Ustune anlayissiz koca eklendi mi hepten berbat.
Ozur falan dileme bence.

Yemegen cocugun krndi kendine yemesinin ve onune konulani bitirmesinin tek yolu var israr etmemek. onune yemegi koyun yemek vakti bitti mi kaldirin. hic bir yorum yapmayın yemeğini ye demeyin. atistirmaliklari bir kac gun vermeyin. abur cubur verdiginizi dusunmuyorum zaten.
en fazla 3 gun sonra siz bu tavrinizda sureklili saglar ve karali davranirsaniz yemek saatinde onune konani yiyecektir o cocuk. tecrube ile sabittir.
2 yegenimide anneleri tv veya tablet kasisinda elleriyle doyuruyirdu surekli yemek ye ay bu çocuk yemek yemiyor diye etrafta dolanip sonra her yemek saatinde kavga cikiyordu.
Israr ede ede sonunda bu yontemi uygulattim suan 5 yasindalar ve 1 tildir gayet mutlu mesut yemeklerini yiyorlar.
Ac kaldigini, ac uyudugunu dusunmek cok zor ama kaliteli bir yeme aliskanligi icin 3 4 gun disinizi sikmaniz gerekiyor malesef.

Esiniz de surekli bu tartismaya sahit oluyorsa artik sizin gibi o da bunalmis. soyledigi soz hic hos degil ama ben buna inanarak söylediğini dusunmuyorum.

kan degerlerine baktirin;
demir
demir baglama kapasitesi
b12
bu degerler onemli.dusukse istahsizligi artirir.istahsizlik bu deferleri dusurur.....tam bir kisir dongu.
eger bunlarda sikınti yoksa davranissal bir sorundur ki Allah sabir verdin iste o zaman.
bende istahsiz cocuklarin annesi olarak yazdim

Eşin yemeģe calissa cocugunuza birkere belki yer? bende öyleydim bukadar olmada ama baskasindan yiyince tatli gelir yerdim. yemegen cocuk zordur tabi allah kopaylik versin ama esinizde bu konuda haksizlik etmis size ama bunu tatli dilla dile getirin ben iyi anne olmaya calisiyorum diye diyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…