Eşimle çocuk yüzünden birbirimize girdik

Yoğurtu kendi yiyor. Köfteyi "köftelerin gücü adına köfte bende artık" diyip köfteyi ağzımıza götürüp yeme oyunuyla yemeye başladık. Makarna, börek vs yiyor. Sabah kahvaltısında yumurta, sebze yemekleri ile pek arası yok. Akşam oturup patates yemeği yemiyor. Patates kızartmasını eline alıp çıtır çıtır yiyor. Sosis bile yiyecek utanmasa... Nerede zararlı şey orada kızım.

Ana konu cocugun yemek yememesi. Yaw birakin yemesin. Deli oluyorum su yemekte zorlayan annelere. Yemediginde her seferde bisey hazirlamayin. Oyun gibi nasil olsa annem bana hazirlar der bu sonucta cocuk yani. Uyarmaniz lazim sofradan ac kalktiginda tekrar kahvalti hazirlamicam diye. Ogun yemeklerini takip et her seferindede uyar yani. Yediginde de odul ver yani odul olarak kucuk sevdigi seyleri yapin beraber parka cikin yada kucuk atistirmalik tatli bisiler yapin yada satin alin. Bunlari her seferde guzelce anlatin bilinclensin. Ha yemezse de zorlamayin fazla uzulmeyin cocuk bu bunyesi okadar aliyor bisi olmaz yani korkma. Bol bol su icsin sivi icsin yeter. Eninde sonunda yavas yavas yiyecektir. Ayrica cocuk kendi yesin kendi tabagi catali kasigi olsun.

Ha diger konu esinizle tartismanizdada fazla buyutmeyin sinirle soylenen seyler. Bence ozur dilemesi gereken ikinizsiniz birbirinize ve cocugunuza.

Kolay gelsin.

Bizde deli deli geçinecez artık neyapalım :) büyüyene kadar :))))

Ikinizde suclusunuz.
Cocugu zorlama.benimde kizim var 2.5 yaşında bazen surat yapar yemicem der iyi kızım sen bilirsin der biz yemeye devam ederiz.bakti onun nazinda oynayacak biri yok sonra gelir yemek ister.
Ha yemese de 1 gun ac kaldı diye bisey olmaz.
Ozelestiri yapayim.ben kucukken annemi nazimda cok oynatirdim.hep 2. bir yemek yapardi benim icin haliyle ben bu zaafini farkedip kullaniyordum.
Annemin hatasi beni bu kadar simartmak oldu.simdi ben kizimin benim gibi olmamasi icin ugrasiyorum.
Yemek konusunda bu kadar titiz davranmayin.amerikali bir arkadasim var 3 de cocugu var.bakiyorum hic cocuklara yemek yer misiniz diye sormuyor bile dogru düzgün .cocuklar dolaptan alip yiyor ha o da iyi degil ama en azindan cocuga bir düzen oturtmak gerek .
Esinizin hatasi ise sizin anneliginizi sorgulamak olmus.zira sizin anneliginizi sorgulamak sizden başka kimseye düşmez .
Baristiysaniz sakin kafayla esinizi bu konuda uyarin ve hassas oldugunuzu soyleyin.Cocugunuzun akli ermeye basladiginda bilinc altina yerlesir ve ozellikle ergenlik doneminde o da sizin anneliginizi sorgular ve destek olarak da babasini gosterir.
Ayni sekilde siz de esinizin babalığını sorgulamayin.
Ha birbirinizi elestirin bu cok normal ve iyi birsey.cocuk uyuyunca oturun konusun sen soyle yap daha iyi olur bende boyle yapayim gibi...
Ama suçlamak itham etmek hem sizin iliskiniz icin hem de cocugunuz icin cok sakıncalı

Sen nasil annesin demekle esin suclu begenmiyosa kndisi yedrsin bakalim kizini br doktora gotr bnm kizimda boyleydi canim doktor kan ilaci ferifer yazdi hic bsy yemeyen kzm ymek die deliryor kotu br ilac dgl doktoruna sor tavsye ederse kullan esinlende agiz dalasi ypma desin desin sus baska odaya gt trip at seslnme bakim nasl yanina gelip ozrdlyor bn hp ole yapiyorum esim bana bagrip cagryordu bazen seslnmzdm geri gelr kedi gbi.miyavlardi bdahada seslnmzdi bu kzde bn baslardim kisik sesle haklsn derdi erkeginin o noktasni bulacaksin kadinligini kullan cilveli ol bakim nasl pisi pisi olur:))

Biliyomusun deynepnaz 'cım bu söyledikleriniz hepsini yapıyoruz hatta fazlasını.Ne meyve ne yemek hiçbirine karşı sevgisi yok.Yukarıda saydıklarınız bizim için okadar tanıdık ki zaten bu yüzden sinir harbi yüksek oluyor.Hiçbirimiz masadan kalkmayıp her yuttuğu lokma için babası ile alkış yapıp güzelliklerini anlatıyoruz.Hatta şöyle bir durum var çocuklar market reyonlarına heveslidir mesela benim oğlum girse oraya içinden :) sadece bir çukulata alıp yicem der onuda aldığı için yarısına kadar yer atar.Gerçekten zor çocuklar var neyapsanda boş.Zaten mesela derdim kilo aldırmak ta değil çok hasta oluyor diye bağışıklığını güçlendirmek .Ama inşallah düzelecek :) maşallah yavrunuza ...

Aynen canım ,yaşamayan bilmez.Bugün kahvaltıyı odaya taşıdım,yemek istemedi.Hadi yarış yapalım ,kim önce bitirecek dedim.Tost yapmıştım,ben menemen istiyorum dedi.Tosttan yersen menemen de yaparım dedim,yine yemek istemedi.Tadı güzel olmuş diye heveslendirdim,sıcak diye bahane etti ki sıcak değildi,az sonra verdim,sucuklu tost istemiyorum dedi,biri sadece kaşarlıydı ,onu verdim,yine yemek istemeyince kumandayı aldım elime,yemezsen o zaman çizgi film yok dedim,o zaman yedi.Çocuğumuzun zaafını kullanmak gerekiyor biraz .Mesela sevdiği bir oyuncağı vermemek gibi.Kendi haline bırakınca hiç yemiyorlar.

ahhaaa yok yok benimkiler seninki gibi olsa keşke kızımın hakkını yiyemem aynı sizin bıcırık gibi hemen önemli birşeyini yasak ederim kabullenir oda ucundan azıcık ve yanağında bekleterek.Ama kreşe giden 5 yaşındaki oğlumun öğretmeni bile şikayetçi kaşık kokuyo salata yemem çorba içemem,efendim pataez içinde soğan var birisi peynirmi getirdi,asla cacık yemem gibi gibi gibi ayy gerçekten deli olursunuz.Bende diyorum öğretmenine bunun huyu bu ama lütfen azıcıkta olsa bir kaşık dahi olsa yedirin ilgilenin diye . :)))

Sizin çocukluğunuzda da yemek seçme huyunuz var mıydı?Şahsen benim gençliğimde bile vardı yemek seçme huyum.Belki annelerine çekmişlerdir.
Geçen gün alışverişe çıkarken yanıma haşlanmış mısır yapmıştım ,1 tane aldım ,acıkırsa veririm diye,az ısırdı bıraktı yemeyeceğim diye.Kedi geldi yanımıza eşim kediye ayıklayıp vermek istedi,kedi yemek istemedi.Çocuğun biri geldi yanımıza mısıra baktı,kedi mısır yemez ki dedi,sen yer misin vereyim mi dedim ,olur karnım aç dedi.Market poşetinde muz da vardı,1 tanede muz verdim çocuk yedi iştahla.Eşime dedim milletin çocuğu başkasından istiyor yemek diye ,bizim ki beğenip te yemiyor.Eşim de yokluk görmesi gerekiyor demek ki dedi.Bizimkiler yememek için bahane üretiyorlar,yedirmek için resmen yalvarıyoruz,milletin çocuğu ağzıyla istiyor.

Yok canım ya hamilelikte desen neyse sizde takdir edersiniz ki kokulara karşı çok hassastım.Benim zamanımda bunlar olsaydı hiç affetmez yerdim
Yaşım 33 keşke bizim zamanımızda böyle şeyler dolu dolu olsaydı. :)
Evde ne ararsan var elhamdülillah ama yüzüne bakan yok
Yavrum benim kıyamam nasılda acıkmış rabbim gönlünüze göre verisn :)

Çocuğunuzun beslenme alışkanlığındaki tutarsızlığı düzeltmediğiniz sürece kavgalar artarak devam edecektir. Bulunduğunuz bölgede devlet hastanelerinde pedagog var mı diye bir araştırın mutlaka yavrunuz İle ilgili bir pedagogdan yardım alın. Maddi gücünüz el veriyorsa özel den çok rahat bulursunuz pedagog. Her çocuk özeldir ve kendi kişiliği vardır. Bir uzmanla çok kısa sürede bu sorundan kurtulursunuz

Canm o dedigim kan surubunu dne bnde senn gbydim ayni esim yer yer hep bolemi kalack diordu bzde cok tartstk.kafana takma hp bolemi kalacak

muhabbetinize aradan dalmış oldum ama söylemeden geçemedim :)
ben de çok iştahsız bir çocukmuşum, genç kızdım ve hamileydim
hamileyken insan bişe yemez mi yok canım hiçbişe istemezdi, annem yalvarırdı kızım sütünü iç, sebzeni ye ihmal etme bak kendin için değil karnındaki yavrun için ama yok normalde de yemeyen ben hamileyken iyice soğudum yemekten
annem de bir gün çok sinirlendi muhtemelen de üzüldü dedi ki senin kızında iştahsız olsun anlarsın o zaman beni dedi
düşünüyorum da annemin lafı yerini buldu valla ne zormuş cidden

Bak olabilir dua yerinemi girdi acaba
Düzelecekler inanıyorum

Olur mu hiç aradan dalmak aşkolsun
Hamileyken aynı sorunu ben de yaşamıştım,ben de çok iştahsızdım.Benim annem de üzülürdü halime.
Ben de bebekken uyumazmışım,annem gündüz bağ bahçe işlerinde ,gece benimle çok uğraşır yorulurmuş.Bir gece dayanamamış,O da demiş,senin çocuğun da uyumasın ,ettiklerini çek diye.Benim kızım da aynı uyumakta zorlanırdı,annem ,ben senden çok çekmiştim bebekliğinde ,böyle demiştim dedi

Bak oda dua yerine girmiş bence
Bende çok ağlarmışım ama arsızlıktan değil fıtıktan ameliyat olunca geçmiş :)

anlaşıldı anneleri üzmemek gerekiyormuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…