eşimle çocuklarla ilgili sürekli kavga etmemiz

Hellohappiness

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2016
1.618
2.781
133
40
herkese merhaba. biri anaokuluna giden 2 kızım var. çocuklardan önce eşimle ufacık bile tartışmazken ilk kızımın bebekliğinden beri devamlı çatışıyoruz. bebekken soğuk havalarda ince giydirmesi, emzik vermesi, uyku eğitimi vermeye çalışması vb gibi sebeplerde uzlaşamazken çocuklar büyüdükçe konular değişti ama biz hep çatışmaya, karşı karşıya gelmeye devam ettik. şu anda konuşmuyoruz ve buna sebep olan 2 konuyu anlatmak istiyorum. lütfen sizce kim haklı, ne yapmalıyım fikir rica ediyorum.
1)Anaokuluna giden kızım okul hazırlığında büyük bir çanta beğendi, biz de kirmadik aldık. Suluğunu, beslenmesini, yedek giysisini de icine koyuyor ve bence canta çocuk için ağır oluyor. eşim bırakıyor kızımı ve ben çantayı eşim taşısın istiyorum ama o ısrarla kızıma taşıtıyor. Agır değilmiş, sorumluluklarını öğrenmeliymış 😤
2)hafta başında beslenmesine koysun diye bol bol küçük süt, ayran, kefir aldık. onlar evde de devamlı içip bitirmişler. biz de gece fark ettik. okul çok erken başlıyor. yakında börekçi var o açık olur sabah oradan alın dedim. bence %100 üşendi. bir gün de içmeyiversin, onlar beslenmesi içindi evde içerse okula götüremeyeceğini öğrensin vs diyor😤😤😤😤 ya çocuk zararlı bir şey içmedi, yanlış bir şey de yapmadı niye ders vermeye çalışıyorsun?! alamayacak durumda da değilsin maddi olarak bu neyin inadı? ben de servise yetişemiyorum okula bırakırsam yoksa ona söyleyeceğime çocuğumun çantasını da taşırım ayranını da alırım. böyle böyle her iş bana kalıyor iyice sinir oldum bir kaşık suda boğasım var 😤😤

herkese merhaba. biri anaokuluna giden 2 kızım var. çocuklardan önce eşimle ufacık bile tartışmazken ilk kızımın bebekliğinden beri devamlı çatışıyoruz. bebekken soğuk havalarda ince giydirmesi, emzik vermesi, uyku eğitimi vermeye çalışması vb gibi sebeplerde uzlaşamazken çocuklar büyüdükçe konular değişti ama biz hep çatışmaya, karşı karşıya gelmeye devam ettik. şu anda konuşmuyoruz ve buna sebep olan 2 konuyu anlatmak istiyorum. lütfen sizce kim haklı, ne yapmalıyım fikir rica ediyorum.
1)Anaokuluna giden kızım okul hazırlığında büyük bir çanta beğendi, biz de kirmadik aldık. Suluğunu, beslenmesini, yedek giysisini de icine koyuyor ve bence canta çocuk için ağır oluyor. eşim bırakıyor kızımı ve ben çantayı eşim taşısın istiyorum ama o ısrarla kızıma taşıtıyor. Agır değilmiş, sorumluluklarını öğrenmeliymış 😤
2)hafta başında beslenmesine koysun diye bol bol küçük süt, ayran, kefir aldık. onlar evde de devamlı içip bitirmişler. biz de gece fark ettik. okul çok erken başlıyor. yakında börekçi var o açık olur sabah oradan alın dedim. bence %100 üşendi. bir gün de içmeyiversin, onlar beslenmesi içindi evde içerse okula götüremeyeceğini öğrensin vs diyor😤😤😤😤 ya çocuk zararlı bir şey içmedi, yanlış bir şey de yapmadı niye ders vermeye çalışıyorsun?! alamayacak durumda da değilsin maddi olarak bu neyin inadı? ben de servise yetişemiyorum okula bırakırsam yoksa ona söyleyeceğime çocuğumun çantasını da taşırım ayranını da alırım. böyle böyle her iş bana kalıyor iyice sinir oldum bir kaşık suda boğasım var 😤😤
Aslında eşinin dediği şeylerde bir yanlışlık göremedim ama bunu sorumluluk öğrensin adı altında tembelliğinden boş vermisliğinden yapıyorsa sıkıntı.

Aslında eşinin dediği şeylerde bir yanlışlık göremedim ama bunu sorumluluk öğrensin adı altında tembelliğinden boş vermisliğinden yapıyorsa sıkıntı.
ben kesinlikle öyle düşünüyorum. yoksa bence de kendi çantasını taşısın ama çocuk 5 yaşında ve çanta ağır. eşim ağır diyor da eee sen 40 yaşında erkeksin sana ağır gelmez tabi..

Diğer konuları bilmem ama bu konularda eşiniz haklı.
Nasıl çantayı kızınız kendi beğenip aldıysa ağır geldiğindede kendi söyleyebilir bunu yada fark edersiniz.
Sonuçta kilometrelerce yürümüyodur bu çantayla.
Daha kızınız kendi belirtmeden taşıyamaz ağır olur vs demek çok saçma.

İkinci konudada haklı bence. Konu maddiyat değil. Bazı şeyleri idrak edebilecek yaşta çocuklar.
Tabiki siz onları alabilirsiniz ama ilerde sorumluluk sahibi olması adına yavaş yavaş bazı şeyleri görmeli.

Benim eşimde de bu çok var. Çocuk öğrensin, çocuk alışsın, çocuk simarmasin. Bilmiyorum doğrusunu yanlışını ben de çözemedim

İlkinde siz ikincide eşiniz haklı ama tabi üslup çok önemli bizde eski eşimle çocuk yüzünden çok tartisirdik gerçi biz her şey yüzünden tartisirdik sonuç eski eşim oldu,böyle bi şey yapmaktan aciz insanlardan da irite oluyorum umarım eşiniz tembellikten yapmıyordur yoksa bunun dozajı gittikçe artıyor

Benim eşimde de bu çok var. Çocuk öğrensin, çocuk alışsın, çocuk simarmasin. Bilmiyorum doğrusunu yanlışını ben de çözemedim
çocuk şımarsın bence yaa, ne sakıncası olabilir. bence çok değer görsün, öyle alışsın ki ileride de azla yetinmesin. yarın senin gibi davranan bir koca bulacak örnek ol çocuğa diyorum. ne biliyorsun belki de evlenmeyecek kendi ayakları üstünde dursun diyor yaa deliricem 😤😤

Eşiniz salak bence, 10 liralık sütle çocuk mu terbiye ediyor?? Içtiyse de içti çocuk gider yenisini alırsın, çocuğu kıtlık bilinciyle yetiştiriyor. Bizim paramız yok Gülcan diyen ebeveyn kadar iticisi yok, ufacık çocuğun başına para kakıyorsun. Ayrıca cocuk bu gelişme çağında, sütü ayranı eksik etmemek gerekiyor. Diğer konuda da haksız, çocuğun omurgası mı eğrilsin ... baştan aşağı saçmalıyor bence.

Ben sizi haklı buldum. Bir de babaların çok bilmiş kayınvalide rolünde olmalarına pek tahammül edemiyorum ben. Emzik vermesi, uyku eğitimi vermeye çalışması falan. Bilemiyorum, belki cinsiyetçi bir yaklaşım olacak ama bazen annesi bilir deyip çekilmeleri gerekiyor gibi geliyor. Çocuk yetiştirmek zaten zor bir de bu şekilde her kararı bin bir zorlukla, kabul ettirmeye çalışarak almak çok daha zor olur.

Bence de siz haklisiniz, bizim de iki yasinda ikizlerimiz var, dogduklarindan beri hep tartisiyoruz esimle. Bazen eşlerin kafa baska turlu calisiyor, ozellikle erkeklerin. Gecen gun dedim ki esime kadinlar olmasa siz dag ayisi gibi yasarsiniz , tirnaklarini kesmez, giyinmezsiniz bile, ev bark bile yapmayip magarada pislik icinde yasarsiniz. Erkekler boyle düz mantik insanlar.

Eşiniz için haksız diyemem. Bence de çantasını çocuklar kendi taşımalı. Ona göre bir çanta seçimi yapmalıydınız. Hatanız bu olmuş. Şunu da anlamadım kızınız taşıyamıyorum çok ağır diyor mu? İkinci olaya gelince benim de eve alınan içecekler zararlı zararsız mesele o değil fazla tüketildiğinde beslenmene koyamayız çünkü bitirdin demişliğim vardır. Evet marketten bir dakikaya tekrar içecek alınabilir ama çocuk o zaman idareli tüketmeyi öğrenemez. Çocuğunuz 5 yaşındaymış varı yoku anlayabilir. Bence bu mesele yapılacak bir şey dahi değil. Çocuk bir gün içmese bir şey olmaz ama anladığım kadarıyla sizin aranızdaki ilişki inatlaşmaya dönüşmüş ve eşinizin yaptıkları gözünüze batar olmuş.

çocuk şımarsın bence yaa, ne sakıncası olabilir. bence çok değer görsün, öyle alışsın ki ileride de azla yetinmesin. yarın senin gibi davranan bir koca bulacak örnek ol çocuğa diyorum. ne biliyorsun belki de evlenmeyecek kendi ayakları üstünde dursun diyor yaa deliricem 😤😤
Eşiniz haklı. Şımarmak sandığınız kadar özgüvenli ve güçlü bir durum değil aksine anne babasının kaç yaşına gelirse gelsin yükünü alacağına inanarak tembelce ve rahatça yaşamasına sebep olur ki bunu ilerleyen yaşlarda çok iyi anlayacaksınız. Tabi bu sadece bir çanta meselesi ama böyle düşünüp ''şımarsın azla yetinmesin'' diye desteklerseniz inanın bana çok karın ağrısı çekersiniz. Çocuğa her zaman var dememeli. Çantayı taşımanın ne gibi bir yükü olabilir bizlerde hep kendimiz taşıdık ki bizim kitaplarımız daha fazlaydı. Hiç yük olmadı eksikte büyümedik. Siz şuan eşinize olan sinirinizden dolayı kızınızı tam tersi biriyle evlenmesi için yetiştirmeye çalışıyorsunuz ama yanlış bir yöntem bence. Eğer gerçekten kendi ayakları üzerinde duran, güçlü bir kız yetişsin istiyorsanız rahatlıktan ziyade, çok çalışıp çabalayan, erkeğe muhtaç olmadan her yükü gayette kendisinin kaldırabileceğine kalpten inanan biri olacak kişiliğe sahip olması için uğraşmalısınız. Ha eşiniz cimridir o kısma bi şey demiyorum ama bazen ben de pahalı bulduğum da kefir alamıyorum asdf sağlık önemli tabi ama alamadığın da sağlıksız kalmazsın.

Siz az bir ornekle durumu aciklamak istemissiniz daha bir suru sorunlar da vardir diye dusunuyorum en iyisi kendinizce yanlis gordugunuz bir seyi muhatap kurmadan yoluna koyma ve beklenti icine girmemek. Bu dedigim sey cok zor ama maalesef catisma asiri yipratiyor insani

Eşiniz için haksız diyemem. Bence de çantasını çocuklar kendi taşımalı. Ona göre bir çanta seçimi yapmalıydınız. Hatanız bu olmuş. Şunu da anlamadım kızınız taşıyamıyorum çok ağır diyor mu? İkinci olaya gelince benim de eve alınan içecekler zararlı zararsız mesele o değil fazla tüketildiğinde beslenmene koyamayız çünkü bitirdin demişliğim vardır. Evet marketten bir dakikaya tekrar içecek alınabilir ama çocuk o zaman idareli tüketmeyi öğrenemez. Çocuğunuz 5 yaşındaymış varı yoku anlayabilir. Bence bu mesele yapılacak bir şey dahi değil. Çocuk bir gün içmese bir şey olmaz ama anladığım kadarıyla sizin aranızdaki ilişki inatlaşmaya dönüşmüş ve eşinizin yaptıkları gözünüze batar olmuş.
eşimle çözemeyince kızıma babana ver çantanı diyorum hayır ben taşıyacağım agır değil diyor. tamam bu kadar inat etmem doğru görünmüyor biliyorum ama çocuk heveslendığinden taşımak istiyor eşim de tembelliğinden taşımıyor. omurgasında bir sorun oluşmasından korkuyorum. ben maddi imkanı çok iyi olmayan bir ailede büyüdüğüm halde bir dediğim iki edilmedi. hele yeme içme konusunda hep bol bol alınır yedirilir içirilirdi. bunun çocuğa bir zararı olmadığını düşünüyorum.

Ben anneme ergenliğimde bile çok kızardım her istediğimi alma, sürekli bir şeyler alıp durma ben istesem de engel ol diye valla bunları söylüyordum yani :) ve hala en büyük kavgalarımızdan biri budur.. Sürekli '' sana şu çikolatayı aldım dene, bu bardağı aldım nasıl sence? '' diye gelir boş harcama yapar. Çocukken de bana '' ben eksik büyüdüm sen yokluk çekme diye alıyorum '' derdi bense bunları almıyor olmanın bir çocuğu yetersiz, eksik, yoklukta olduğunu göstermez bunu anla artık derdim. Çok yanlış bana göre istediği her oyuncağı, abur cuburu almak. Bence her şeyin ortası, zamanı ve sınırı olmalı. İşin özü disiplin olmalı ki çocuğunuz daha bilinçli yetişsin. Komşumdan örnek vereyim kızı lise 3, oğlu lise son sınıf ve ikisini öyle şımartarak her istediğini alacak şekilde yetiştirmiş ki çocuklar otobüse bile binmiyor hatta kız hayatında hiç binmemiş çok mu zenginler? çok değil yakın :) ama kız asla otobüse binmiyor arkadaşlarıyla buluştu bi gün annesiyle oturuyoruz gel beni al yoksa halama giderim gelmem eve dedi şaka gibi ben bile rahatsız oldum o davranışından. Sorumluluklarını sen alırsan doğurduğun halinden farksız kalır.

Ufak tefek şeyler kim haklı, hangisi daha iyi olur buna girmicem. Bir işi kim yapıyorsa öteki yorum yapmamalı bana göre. Babası sonuçta. Size göre iyi yapmıyor olabilir. Ama çocuğa zarar verecek ciddi şeyler de değil. Örnek vereceğim; siz çocuğa yemek yaparken o, içine maydonoz koy daha sağlıklı dese yanlis bir sey demis mi olacak? hayir. Diyelim ki sizde maydonoz koyunca tadi guzel olmayacak diye düşünüyorsunuz... Bu da bir acidan dogru. Yanlış olduğu kesin olan tek sey bu konuda tartışmak. Herkesin kendince bir fikri var. Hangisi daha iyi olacaklar sonsuz kere uzar. Babası okula çocuğu bırakırken çantasını çocuğa taşıtıyorsa müdahale etmeyin. Taşıyamazsa kızınız söyler babasına.

Son düzenleme:
Eşiniz salak bence, 10 liralık sütle çocuk mu terbiye ediyor?? Içtiyse de içti çocuk gider yenisini alırsın, çocuğu kıtlık bilinciyle yetiştiriyor. Bizim paramız yok Gülcan diyen ebeveyn kadar iticisi yok, ufacık çocuğun başına para kakıyorsun. Ayrıca cocuk bu gelişme çağında, sütü ayranı eksik etmemek gerekiyor. Diğer konuda da haksız, çocuğun omurgası mı eğrilsin ... baştan aşağı saçmalıyor bence.
Çantayı eğitim hayatımız boyunca en ağır kitaplarla bizde taşıdık ama hiç omurgamız eğrilmedi :)

Suluk,beslenme ve yedek giysi.
Yedek giysiyi at çok da ağır olmamalı.
Beslenme ve suluk kaç kilo ediyor acaba?
Bilemediğimden yorum yapamacağım ama bu işi suluğu sınıfa girerken eline vermekle çözebilirsiniz.
İkinci meseleye gelirsek tamam süt,kefir vs yararlı ama okulda içiyorlar zaten bir de eve gelip içince daha yararlı olmuyor süt ürünlerinin fazlası iyi değil zaten.
Dolapta küçük bölme ayırıp bunlar okula gidecek beslenme diye ayırıp anlatabilirsiniz bir kural olur hem.
Bir şey yararlı diye fazlasıyla yemek veya içmek o şeyin yararını arttırmıyor sonuçta.
Günlük limiti var.
İki taraf da kendince haklı ama çocuklar gerçekten bu yaşta sorumluluğu öğrenmeli orda doğru eşiniz.
Bu konunun azla yetinmek ile ilgisi de yok.
Zaten günlük alıyormuş besin değerlerini.
Omurgasına da bir şey olmaz suluk beslenme kıyafet ile ya sanki.
Belki bazı çocukların olur ona göre hareket edersin ama çocuğunu bilirsen zaten doktor kontrolünde büyüyen çocuklar genelde bunlar ona göre davranırsın yani

Back
X