eşimle çocuklarla ilgili sürekli kavga etmemiz

Bahsettiğiniz esyalarla çantası çocuğun taşıyamayacağı kadar ağır olmaz bence. Zaten ağır olsa birgün söylemese ertesi gün taşımak istemiyorum diye söyler. Oğlum da çantasını kendi taşır anaokulunda,mesafesi daha az ama keyif alıyor taşıyınca. Kızım ilkokulda iki adım taşımaz ağır diye çünkü ağır gerçekten.
Süt konusu da bir defaya mahsus alınmaması sorun değil. Ben ekstra bir durum yoksa babalarının yaptığı şeylere, verdiği kararlara da karışmam. Çocuk birgün süt içmedi diye bir şey olmaz yani. Bundan dolayı çocuk odaklı kavgalar çok olmadi, olmuyor bizde.

Son düzenleme:
Yabancılar hep mükemmel mi sizin için?her yaptiklari dogru mu? Oyle yapanlari bu sekilde cocuk yetistiren ve basarili cocuk yetistirenleri elbet vardir. Yurtdisinda kaldigim sure boyunca gozlemledigim her anne baba kendisi icin dogru buldugu yontemle egitir cocugunu. Ama turkler boyle yapiyor biz de oyle yapalim diyen bir ingiliz aile ile tanismadim henuz.

Baba Sabah sut alabilicegi bir yer varken okul icin alinan sutleri icmemesi gerektigini ogrensin diye sut olmadan gitmesini istiyor cocugun. Evde sut bitmis diye degil sutleri ictigi icin cezalandirma niyeti tasiyor.

Canta tasima konusunda da yine ayni sekilde anne agir diyosa agirdir. Sorumluluk filan diye 5 yasinda cocuga canta tasitmak sacmalik. Cok dert ettiyse tekerlekli canta alsin oyle sorumluluk ogretsin.
Yabancılar hep mükemmel değiller ama çocuk yetiştirmede bizden iyiler. İki çocuk annesi olarak yazıyorum bunu. Kendi çocuklarımda da çok faydasını gördüm o sistemde çocuk yetiştirmenin. İki çocuğum da bırak okul çantasını bavullarını bile kendileri hazırlayıp taşıdılar. Ben sadece gideceğimiz yer sıcak mı soğuk mu neler almaları lazım onu söylerdim ya da liste yapar verirdim. Son gün de tekrar kontrol etmelerini söylerdim o kadar.

Ben ilk darbeyi Kindergarten kapısında aldım.Sanıyorum ki çocukla sınıfa girip eşyalarını beraber yerleştirip sandalyesine falan oturtacağım. Öğretmen kimseyi almadı içeri, çocukları bahçe kapısından teslim aldı. Ama eşyaları falan var yerleştirmemiz lazım deyince kendileri yapacaklar dedi. Hatta ilk gün bize yazı verildi, sadece ilk 6 ay çocuğu siz getirip alacaksınız, 6 aydan sonra veliler gelmeyecek çocuk tek başına gelecek dendi. Bütün sınıf çocuklar çantalarını kendisi taşıyorken benim çocuğun çantasını ben taşıyamam. Yaparsam çocuğa iyilik değil kötülük olur bu.

Benimkiler şimdi biri 14 diğeri 16 yaşında, o sistemin o disiplinin çok faydalı olduğunu bizzat kendi çocuklarımda görüyorum. Ben yabancıların sisteminden zarar görmedim aksine faydalandım ama siz çocuklarınızı istediğiniz gibi yetiştirebilirsiniz. Konu sahibi ben değilim ve konuyu sabote etmek istemiyorum. Her iki tarafta da eğitim sistemini tecrübe etmiş biri olarak aradaki farkları belirttim. Kimseye kendi fikrimi dikte ettiriyormuş gibi görünmek istemem. Herkesin kendi çocuğu kendi eğitimi karışılmaz. Ama birisi sorup fikir istiyorsa da düşüncemi yazarım.

Çanta konusunda eşiniz haklı.
Yedek kıyafet , suluk ve beslenme ne kadar ağır olabilir ki ?
Çocuk içim uygun bir çanta değilse çantasını değiştirebilirsiniz , büyük olan çantayı da ilkokulda kullanır.

Beslenme konusunda sizi haklı buldum .
Sütü de içiversin cocuk ne olacak , tekrar bir süt almak bu kadar zor olmamalı.

Yapmayın ya. Bu yüzden bizim çocuklar yaşıtları yabancıların çocuklarından hep geri kalıyor. 18 yaşına giren çocukların Avrupa turu yaptığı, aylarca kendi başlarına hem çalışıp hem gezdikleri olayı doğru, şehir efsanesi değil. Çünkü böyle yetiştiriliyorlar. Hareketlerinin sonuçlarından sen sorumlusun u daha 4-5 yaşında öğretiyorlar. Çocuk çantanın hesabını yapamaz, güzeldir beğenmiştir ama içine bir şeyler konunca ağırlaşacağını bilemez. Anne baba uyarır anlatır ama o ille de istiyorum derse kendi taşıyacaktır, bitti. Ben uyarıyı dinlemem, o çantayı isterim, ağır gelirse de annem babama taşıtır. Bu mudur olması gereken?

Demin de yazdım, kayak kursuna veya ailesiyle kayağa giden çocuklar eşyalarını kendi taşır. Kimse de dur şimdi ağırdır kayaklar ben taşıyim demez. Bu çocuklar sevilmiyor mu veya aileleri tarafından önemsenmiyor mu? Tam tersi, aileleri kişisel gelişimine sağlığına çok önem verir. O yaşta çocuğun kararlarına saygı duyar ve kararlarının sorumluluğunu almasını öğretir.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı'ndan Yrd. Doç. Dr. Erkam Kömürcü, ağır sırt çantalarının öğrencilerin belinde ciddi zararlara yol açabileceğini belirtti. Kömürcü, sırt çantalarının toplam ağırlığının, öğrencinin ağırlığının yüzde 10'u geçmemesi gerektiğini söyledi.

Bebeklik ve çocukluk yaşlarında kemik ve kas yapıları hızlı geliştiği için yapılacak yanlış bir uygulamanın olumsuz sonuçlara sebep olacağını vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Kömürcü, özellikle ilkokul çağındaki çocukların, sırt çantalarının ağırlığından kaynaklanın çeşitli ortopedik rahatsızlıklar yaşayabileceği uyarısında bulundu:

"Çantalar, ağırlıklarına bağlı olarak çocukluk yaşlarında omurgaya olmaması gereken kuvvetler yüklemektedir. Çantaların uygun olmayan pozisyonlarda taşınması, okul çocuklarının gelişmekte olan omurga, eklem, kas ve ligamant yapılarında zorlanmaya yol açabilmekte, bozuk postüre (skolyoz, kifoz hastalığı), bozuk yürüyüşe ve ileri yaşlarda ciddi bel ağrılarına sebep olabilmektedir. Araştırmalar, okul çantası taşıyan çocuklarda bel ağrısı görülme sıklığının yüzde 75 olduğunu göstermiştir. Bu nedenle sırt çantalarının doğru kullanımı öğretmede, ailelere ve öğretmenlere ciddi sorumluluklar düşmektedir."

Uzman gorusu onemlidir benim icin ilkokul caginda yuzde 75 inde bel agrisi oldugunu belirtmisler. Kaldi ki burada cocuk henuz 5 yasinda. Hangi hareketinin sonucunu ogrensin bu cocuk. Ne sorumlulugu ogrenmis oluyor? Sirt cantasi tasimak 5 yasinda bir cocugun gelisimi icin riskliymis bitti. Kayak takimi tasiyan cocuklara da agir kaldirmamalarini tavsiye edebilirim uzman gorusune dayanarak.

18 yasinda avrupadaki cocugun imkanlarina sahip olamayan genclerimiz var elbet ancak bu yetistirilme sartlarimizdan degil sorumluluk alamadiklarindan degil calisip gezemeyeceklerinden degil ulkemizin maddi manevi sartlarindan, toplumun egitimsizliginden kaynakli oldugunu dusunuyorum. Ulkemizin bu maddi manevi kotu sartlarinin temelinin ise uzman gorusune bilime egitime onem vermek yerine yillarca bati kulturu veya dogu kulturu farketmeksizin sorgulamadan uygulamaya calisan dogrulugunu savunan insanlar oldugunu dusunuyorum.

herkese merhaba. biri anaokuluna giden 2 kızım var. çocuklardan önce eşimle ufacık bile tartışmazken ilk kızımın bebekliğinden beri devamlı çatışıyoruz. bebekken soğuk havalarda ince giydirmesi, emzik vermesi, uyku eğitimi vermeye çalışması vb gibi sebeplerde uzlaşamazken çocuklar büyüdükçe konular değişti ama biz hep çatışmaya, karşı karşıya gelmeye devam ettik. şu anda konuşmuyoruz ve buna sebep olan 2 konuyu anlatmak istiyorum. lütfen sizce kim haklı, ne yapmalıyım fikir rica ediyorum.
1)Anaokuluna giden kızım okul hazırlığında büyük bir çanta beğendi, biz de kirmadik aldık. Suluğunu, beslenmesini, yedek giysisini de icine koyuyor ve bence canta çocuk için ağır oluyor. eşim bırakıyor kızımı ve ben çantayı eşim taşısın istiyorum ama o ısrarla kızıma taşıtıyor. Agır değilmiş, sorumluluklarını öğrenmeliymış 😤
2)hafta başında beslenmesine koysun diye bol bol küçük süt, ayran, kefir aldık. onlar evde de devamlı içip bitirmişler. biz de gece fark ettik. okul çok erken başlıyor. yakında börekçi var o açık olur sabah oradan alın dedim. bence %100 üşendi. bir gün de içmeyiversin, onlar beslenmesi içindi evde içerse okula götüremeyeceğini öğrensin vs diyor😤😤😤😤 ya çocuk zararlı bir şey içmedi, yanlış bir şey de yapmadı niye ders vermeye çalışıyorsun?! alamayacak durumda da değilsin maddi olarak bu neyin inadı? ben de servise yetişemiyorum okula bırakırsam yoksa ona söyleyeceğime çocuğumun çantasını da taşırım ayranını da alırım. böyle böyle her iş bana kalıyor iyice sinir oldum bir kaşık suda boğasım var 😤😤
Eşin haklı,gereğinden fazla seninki.

Ufak tefek şeyler kim haklı, hangisi daha iyi olur buna girmicem. Bir işi kim yapıyorsa öteki yorum yapmamalı bana göre. Babası sonuçta. Size göre iyi yapmıyor olabilir. Ama çocuğa zarar verecek ciddi şeyler de değil. Örnek vereceğim; siz çocuğa yemek yaparken o, içine maydonoz koy daha sağlıklı dese yanlis bir sey demis mi olacak? hayir. Diyelim ki sizde maydonoz koyunca tadi guzel olmayacak diye düşünüyorsunuz... Bu da bir acidan dogru. Yanlış olduğu kesin olan tek sey bu konuda tartışmak. Herkesin kendince bir fikri var. Hangisi daha iyi olacaklar sonsuz kere uzar. Babası okula çocuğu bırakırken çantasını çocuğa taşıtıyorsa müdahale etmeyin. Taşıyamazsa kızınız söyler babasına.
çok haklısınız. aslında teoride ben de böyle olmaya odaklanıyorum ama uygulamada beceremiyorum nedense..

herkese merhaba. biri anaokuluna giden 2 kızım var. çocuklardan önce eşimle ufacık bile tartışmazken ilk kızımın bebekliğinden beri devamlı çatışıyoruz. bebekken soğuk havalarda ince giydirmesi, emzik vermesi, uyku eğitimi vermeye çalışması vb gibi sebeplerde uzlaşamazken çocuklar büyüdükçe konular değişti ama biz hep çatışmaya, karşı karşıya gelmeye devam ettik. şu anda konuşmuyoruz ve buna sebep olan 2 konuyu anlatmak istiyorum. lütfen sizce kim haklı, ne yapmalıyım fikir rica ediyorum.
1)Anaokuluna giden kızım okul hazırlığında büyük bir çanta beğendi, biz de kirmadik aldık. Suluğunu, beslenmesini, yedek giysisini de icine koyuyor ve bence canta çocuk için ağır oluyor. eşim bırakıyor kızımı ve ben çantayı eşim taşısın istiyorum ama o ısrarla kızıma taşıtıyor. Agır değilmiş, sorumluluklarını öğrenmeliymış 😤
2)hafta başında beslenmesine koysun diye bol bol küçük süt, ayran, kefir aldık. onlar evde de devamlı içip bitirmişler. biz de gece fark ettik. okul çok erken başlıyor. yakında börekçi var o açık olur sabah oradan alın dedim. bence %100 üşendi. bir gün de içmeyiversin, onlar beslenmesi içindi evde içerse okula götüremeyeceğini öğrensin vs diyor😤😤😤😤 ya çocuk zararlı bir şey içmedi, yanlış bir şey de yapmadı niye ders vermeye çalışıyorsun?! alamayacak durumda da değilsin maddi olarak bu neyin inadı? ben de servise yetişemiyorum okula bırakırsam yoksa ona söyleyeceğime çocuğumun çantasını da taşırım ayranını da alırım. böyle böyle her iş bana kalıyor iyice sinir oldum bir kaşık suda boğasım var 😤😤
Eşiniz haklı net . Bu kadar korumacı davranmayın

1. sorunuz: Çocuğun iskeletine, omurgasına zarar verecek kadar yük yükleyerek "sorumluluk" öğretilmez. İkisi bambaşka şeyler, siz haklısınız.
2. sorunuz: Çocuk hem evde, hem okulda süt içemeyecek mi? Evde canı çekmiş içmiş, sonuçta faydalı bişey sınırlamanın manası ne? Direkt tembellik yapmış. Veya size inat olsun diye yapıyor bilemedim, ama burda da siz haklısınız.

Babanın davranışları yanlış değil bence.

1.konuda eşin hakli
2.konuda da cok haksiz degil ama bana da usendiginden almiyormus gibi geldi. Ayrica evde de sinir belirlemeyi ogretmeniz gerekiyor, keske okulda onu iceceksiz bırakmayı "ders verme" olarak algilayana kadar, evde de sınır koymayi ogretseydi.

Ayrica anlayamadigim cocuga esiniz mi bakıyor, o sutler kefirler biterken siz nerdeydiniz, niye dur demediniz, niye gece farkettiniz? (Siz de cok sorumluluk sahibiymissiniz gibi goremedim bu sut meselesinden bakinca)

Ekleme: Diger yorumlarda bir iki hakli nokta gordum. Eger o canta omurga sagligina zarar verecek agirliktaysa anne olarak o cantayi duzenleyip hafiflestirin bunu yapamiyorsaniz, esinizin tasimasi konusunda haklisiniz, belki kiziniza ekstra kucuk bir canta tasitip sorumluluk ogretebilirsiniz. Ama yine de suluk, beslenme, yedek kiyafet uclusu cok agir olur mu bilemedim, ben 2 kizin suluk, beslenme, yedek kiyafetler, bezler, mendilleri olan cantasini hazirliyorum kus gibi hafif oluyor ama benimkiler bebek tabi daha farkli olabilir sizden.

Ama tabi esinizi siz iyi tanirsiniz, bu dedikleriniz usengeclikten sonra kavga etmekte haklisiniz, simdi biz bi mesajdan cikarim yapıyoruz sonucta.

Son düzenleme:
Bencede koca haklı ama sütünü koymayınca öğretmeni uyarı vermiyor mu
Ben çekinsem ondan çekinirdim

Esiniz haklı her seylerini her hatalarıni biz telafi edersek hahatı ögrenemezler maalesef.Biz de esime sizin zıttınız gibiyiz o fazla tavizkar ben degilim gecenlerde kızıma alışveris yaparken kızım gitti seneye yaza giyemeyecegi kadar küçük sacma sapan bir ayakkabi beğendi bildiğin bale ayakkabısı ve yazlık, büyük numarasi da yok seneye giyemez ayakkabi 600 lira falan yani yazik 600 lira çöp illa da alacağım bunu diyor babası da ben de anlatiyoruz kış geldi olmaz diye yok 3 yasında tabii kış yaz ayrımi bilmiyor.Mağazada bağırmaya basladi herkes dönüp bize bakiyor kucağıma aldım sakinleşsin diye yok ayakkabı diyor baska bir sey demiyor gel başka bakalım diyorum yok baska ayakkabi alacakmıs ama yazlik olanı da alacakmıs eşim de gitti kasaya ödedi aldı iki ayakkabıyı da cok kızdım ağlayarak istediğini yaptirmaya alısiyor madem yazlık olanı alacaktin kışlık olanı almayacaksın ki sonucunu görsün ders çıkarsın üşüdüğünde annem babam haklıymış desin dedim.Bana cok kuralcısın diyor kuralla alakasi yok hayat boyu arkasini toparlayamam ki. Ertesi gün gittim yerine başka bir sey aldım unuttu bile sormuyor ayakkabıyı cocuk yani aglar aglar unutur dikkatini baska yöne cekince.Cocuk yetistirirken anne babanın ağzı bir olmalı yoksa olmuyor yani bence siz fazla tavizkâr olmayın bırakın o gün meyve suyu icmeyiversin ama siz telafi ederseniz bunun sonucunda yaptıgı şeyin sonuclarına katlanmayi öğrenemez

çocuk şımarsın bence yaa, ne sakıncası olabilir. bence çok değer görsün, öyle alışsın ki ileride de azla yetinmesin. yarın senin gibi davranan bir koca bulacak örnek ol çocuğa diyorum. ne biliyorsun belki de evlenmeyecek kendi ayakları üstünde dursun diyor yaa deliricem 😤😤
Çocuk yetiştirmekten anlamıyorsunuz. Burakın eşiniz yetiştirsin.

eşiniz haklı ne var bunda,tembellikten olduğunu nerden anladınız.
valla ben 3 çocuk büyüttüm,doğduklarından beri herşeylerini kendielri yapıyor,6 yaşından beri evde yalnız kaldılar.
arkadaşlr benim çocuklara "survivor" diye lakap taktı bu yüzden:)
küçük yaşta edinim kazanmasının faydası çok fazla
şimdi 11 yaşındaki kızım evde her işi yapar,zorda kalsam mesela evi süpürür,toz alır,vileda ile siler,yemek de airfrey ı öğrettim yapıyor orda yemek,sabahları kardeşlerine omlet yapar,haftasonu beraber kahvaltı hazırlarız,oğlanlar kız kadar olmasa da ben asla peşlerinde koşmadım, koşmam da :)
valla 6 yaşında anneannemin terbiyesinde büyüdüm,iyiki de öyle büyütmüş,17 yaşında üniversite için evde ayrıldım,kendi evimi kendi başıma tuttum eşyamı aldım,yıllarca yalnız yaşadım,evelallah erkek gibi her işimi halllettim, kimseye muhtaç olmadım ,hep bunlar sayesinde.
bırakın çocuk öğrensn yapsın ,bi çanta taşımakla bel fıtığı olmaz korkmayın

Bu babalar erkekler tam olarak ne zaman kapatılıyor ya malum varlıkları sadece sinir bozuyor da . Benim eşimde kışın sogunda çocuğa giydirdgm hırkayı çıkarırdı alışsın diye banyo yaptırırken elektrikli sobayı kapatirdi yanacak diye mama verme aç kalsın da yemeye alışsın derdi halbuki bir halt bildikleri yok hiçbir çocuğu kim olursa olsun anne kadar düşünemez bilemez yetersiz varlıklar
Sizinki kendini Guantanamoda gardiyan filan sanıyordu heralde

Yorumlara çok şaşkınım evet çok korumacılıgi sevmem 5 yaşında çocuk çoğu şeyi anlar
Ama sınıfında tüm arkadaşları içecek tüketirken onun olmaması saçmalıktan başka birşey değil çocuk bu yoksunluk duygusunu neden yaşasın gıda ile o yaşta terbiye olmaz ya gunah
İlk konuda size hak verdim ama çantayı görmeden net birsey diyemedim çantayı değiştirmeniz çocuk için iyi olur omurgasına zarar verebilir ben o çantalar yüzünden şu an çok acı cekiyorum

eşimle çözemeyince kızıma babana ver çantanı diyorum hayır ben taşıyacağım agır değil diyor. tamam bu kadar inat etmem doğru görünmüyor biliyorum ama çocuk heveslendığinden taşımak istiyor eşim de tembelliğinden taşımıyor. omurgasında bir sorun oluşmasından korkuyorum. ben maddi imkanı çok iyi olmayan bir ailede büyüdüğüm halde bir dediğim iki edilmedi. hele yeme içme konusunda hep bol bol alınır yedirilir içirilirdi. bunun çocuğa bir zararı olmadığını düşünüyorum.
Eşiniz hakli bence. Anneler her zaman biraz daha hassas bakıyorlar olaya. Ayrıca omurga eğriliği sadece bu sebeple ve bu yaslarda olmuyor. Agir olsa zaten kızınız da taşiyamazdi. Ben kızıma kıyamaz ortaokula kadar hep tasidim. Sonra baktım okula kendi çantasını kendi taşıyan onlarca çocuk var. Oglumunkini tasimadim mesela okul yakin birde yürüme mesafesi. Kızım kendi taşımak isterdi ama kıyamazdim ben. Yaptığımın çok gereksiz olduğunu çok sonra anladım. Bende küçükken çantamı yıllarca kendim taşidim okul da uzaktı. Ne omurga eğriliği var ne başka birşey. Beslenme konusunda ben de alıyorum bitince mecbur yine alıyoruz ama esinizin düşüncesinde birşey yok bir gün içmese birşey olmaz ertesi gün koyarsıniz. Anneler olarak kendimizi boşuna strese sokuyoruz. Çocuklar bizim sandığımız kadar zayıf değiller 💪🏻

Ben eşinizi haklı buldum kızınız büyük çantayı seçtiğinde olumsuz taraflarını anlatıp ısrarla aldıysa bunun sonuçlarına katlanmali bu size çok sert gelebilir Sebep, sonuç ilişkisini ,sorumluluk bilincini şimdi öğrenmezse ne zaman?Hayat her daim insana altın tepside gelmiyor.Beslenme için alındığını biterse okula goturemeyecegini soylediginiz içecekleri sizden habersiz gidip gelip ictiyse bu da sorun.Sonuclarina katlanmali .Alın çocuğu duvardan duvara çarpın demiyor eşiniz bilinç ve sorumluluk öğrensin diyor.Baska düşüncesi var da bilemem .......

Tamamen çanta taşıma ve diğer konu dahil tıpkı benim eşim. Bu sabah yine kitaplar çok, çanta ağır oldu sen taşı diyordum 🤣 kendi sorumluluğu çantayı taşımaktan hicbisey olmaz diye taktı çantayı çocuğun sırtına.

Back
X