eşimle çocuklarla ilgili sürekli kavga etmemiz

Kocam ve ben 🤣
Erkek kafasıyla anne kafası çok farklı çalışıyor anne yüreği kıyamıyor baba ise çok ukşsdo hayata hazırlamak istiyor ne kadar erken o kadar iyi diye düşünüyor..
Haklılar aslında ama biz çocuklarımız ne kadar büyürse büyüsün hep bebek küçücük ve yardıma muhtaç olarak görüyoruz onları.. Oğlum 10 yaşında daha yeni attım üzerimden o fazla korumacılığım... 4 yaşında Bi oğlumuz daha var Bi oğlumuzda karnımda 🤣
Sende haklısın eşinde haklı.. O yüzden kavga etmek yerine ortayı bulmak için konuşun.. Mesela biz artık kavga etmiyoruz çünkü en son cidden bizde giriyorduk birbirimize dedim ki sen babalığını yap ben anneliğimi benim anneliğimi sorgulama yargılama, oda bana aynısını dedi..
Şimdi 4 yaşında olan oğlumla ilgili çok kavga etmiyoruz asla karışmıyor verdiğim eğitime tek sorun çok yürütüyor dışarıda kucağına al dediğimde alıyor az taşıyor bırakıyor yine kıyamayan ben oluyorum.. Diyor alışsın, bak aynı kafa senin eşinle görüyor musun 🤣

Bence siz haklısınız,sütle mi çocuk terbiye edecekmiş, süt ya canı çekmiş içmiş iyi de yapmış, afiyet olsun yarasın inşallah ❤️ ben çocuklar yediğinde çok mutlu olunan bir ailede büyüdüm, imkan olmasa sayılı verilir belki ama çocuk içti diye de böyle yapılmaz, çanta konusunda da çocuğa tasitmak gereksiz inat gibi geldi, çocuk bu şekilde mi terbiye edilir anlamadım, aldığı çantayı yanlışsa ben şey derim , bak bu çanta sana büyük gördük o yüzden bunu sen taşıma istersen kaldıralım, küçüğünü alalim sen bunu büyüyünce kullan,derim ve kızımda çok da ise yarıyor...çocuğuma ağır çantayı tasitmak ben de, annem de bize tasitmamaya çalışırdı ne oldu sorumsuz mu olduk ? Evde babam bize okula götürmemiz için koli olarak kek ve meyve suyu alırdı, kardeşim çok severdi bazı günler evde de içerdi, ben çok sevmem icmezdim ne oldu kardeşim idare edemeyen biri mi oldu ? Yokluk vardı ama kimse bize yediğimize ictigimize birşey demezdi

herkese merhaba. biri anaokuluna giden 2 kızım var. çocuklardan önce eşimle ufacık bile tartışmazken ilk kızımın bebekliğinden beri devamlı çatışıyoruz. bebekken soğuk havalarda ince giydirmesi, emzik vermesi, uyku eğitimi vermeye çalışması vb gibi sebeplerde uzlaşamazken çocuklar büyüdükçe konular değişti ama biz hep çatışmaya, karşı karşıya gelmeye devam ettik. şu anda konuşmuyoruz ve buna sebep olan 2 konuyu anlatmak istiyorum. lütfen sizce kim haklı, ne yapmalıyım fikir rica ediyorum.
1)Anaokuluna giden kızım okul hazırlığında büyük bir çanta beğendi, biz de kirmadik aldık. Suluğunu, beslenmesini, yedek giysisini de icine koyuyor ve bence canta çocuk için ağır oluyor. eşim bırakıyor kızımı ve ben çantayı eşim taşısın istiyorum ama o ısrarla kızıma taşıtıyor. Agır değilmiş, sorumluluklarını öğrenmeliymış 😤
2)hafta başında beslenmesine koysun diye bol bol küçük süt, ayran, kefir aldık. onlar evde de devamlı içip bitirmişler. biz de gece fark ettik. okul çok erken başlıyor. yakında börekçi var o açık olur sabah oradan alın dedim. bence %100 üşendi. bir gün de içmeyiversin, onlar beslenmesi içindi evde içerse okula götüremeyeceğini öğrensin vs diyor😤😤😤😤 ya çocuk zararlı bir şey içmedi, yanlış bir şey de yapmadı niye ders vermeye çalışıyorsun?! alamayacak durumda da değilsin maddi olarak bu neyin inadı? ben de servise yetişemiyorum okula bırakırsam yoksa ona söyleyeceğime çocuğumun çantasını da taşırım ayranını da alırım. böyle böyle her iş bana kalıyor iyice sinir oldum bir kaşık suda boğasım var 😤😤
Bu babalar erkekler tam olarak ne zaman kapatılıyor ya malum varlıkları sadece sinir bozuyor da . Benim eşimde kışın sogunda çocuğa giydirdgm hırkayı çıkarırdı alışsın diye banyo yaptırırken elektrikli sobayı kapatirdi yanacak diye mama verme aç kalsın da yemeye alışsın derdi halbuki bir halt bildikleri yok hiçbir çocuğu kim olursa olsun anne kadar düşünemez bilemez yetersiz varlıklar

eşimle çözemeyince kızıma babana ver çantanı diyorum hayır ben taşıyacağım agır değil diyor. tamam bu kadar inat etmem doğru görünmüyor biliyorum ama çocuk heveslendığinden taşımak istiyor eşim de tembelliğinden taşımıyor. omurgasında bir sorun oluşmasından korkuyorum. ben maddi imkanı çok iyi olmayan bir ailede büyüdüğüm halde bir dediğim iki edilmedi. hele yeme içme konusunda hep bol bol alınır yedirilir içirilirdi. bunun çocuğa bir zararı olmadığını düşünüyorum.

Günde 10 dakika çanta taşıdı diye omurgasında sorun oluşmaz. Vücut ağırlığının maksimum yüzde 10-15i arasında olmalı taşıyacağı çanta. Suluk, beslenme, yedek kıyafette kilolarca ağırlık değildir zaten. Çocuğunuzun da şikayeti yok madem bence daha fazla uzatmayın bu çanta mevzusunu.

Ben de maddi imkanı gayet iyi bir ailede tek çocuk olarak büyüdüğüm halde elimdekinin tamamını tüketirsen tekrar alınmayacağını bilerek büyüdüm. Örneğin markete giderdik tek bir şey alma hakkım vardı her gün. Hiçbir zaman iki üç olmadı. Çocuğumu da gördüğüm şekilde yetiştirdim. Çocuğun bir dediğini iki etmemekte bence doğru değil zaten. Çocuk hayırı olmazı yoku bilmeli. Eşiniz de çocuğun önünden içtiğini çekmemiş. Evde zaten fazla miktarda tüketmiş bu sefer beslenme için okula götürmeye kalmamış. Çok süt tüketmekte yararlı bir şey değil aksine ölçüsü kaçınca zararlı

Hepimiz çocuğumuzun iyiliğini istiyoruz ama farklı şekillerde yetiştiriyoruz herkesin doğrusu kendine göre değişebiliyor. Siz eşinizle çatışıyorsunuz çünkü doğrularınız uyuşmuyor

Valla o küskü gibi çantalar yüzünden en az yarımızda skolyoz vardir mesela bende var lise başında gitmedigim doktor kalmadi hepsi ortaokul doneminde buyume çağında tek tarafli canta tasimamdan ötürü olduğunu soyledi. Cocuk 5 yasinda diosun 10 olsaydi diyecem eşin hayata hazirliyor ama daha anakuzusu o nerden ongorsun cantanin agir olacagini ne bilsin evde baska sut kalmayacağıni. Terbiye yaşa gore verilir. Nasil ki 5 aylık cocuga millete dik dik bakma diye adap ogretmiyorsak 5 yasindaki cocuga da gida iktisadi, çanta tartma becerisi ogretilmez. Bence bu tarz konulara zaten anne karar vermeli erkekler genel olarak saçmalıyor. Yarali parmaga isemeyip ahkam kesmeleri de cabasi. Yerinde olsam cok fazla muhatap olmam. Bi sekilde kendim hallederim o adam lafla ikna da olmaz ki.

Eşiniz haklı. Büyük çanta isterse ağır olacağını da bilmeli veya okul için alınmış içecekleri evde içtiyse yenisi alınana kadar beklemeli. Çantayı beğendi kıramadık aldık diyorsunuz. Ağır olur belki taşıyamazsın, okul çantanı biz değil sen taşıyacaksın dediniz mi? Siz acımasızlık görüyorsunuz ama eşiniz çocuğu eğitiyor. İki başlılık yapmayın çocuğun önünde. Sizin çocuğunuz var mı derseniz bende de var iki kız. Eğer ben durumu izah edip açıkladıysam çocuğum da kabul ettiyse iyisini kötüsünü yaşayacak.

Sabah erkenden gidip biten sütün yerine yeni alması demek çocuğun "ya nasıl olsa hallediyorlar babam gidip buluyor" demesine sebep. Ben sütü evde bitirdiğim için şimdi yok demesi lazım. Böyle sorumluluk nedir öğrenmez. Yaşı küçük demeyin 7 yaş karakter gelişiminin bittiği yaştır. Okulda yedek giysi koyacak küçük dolap vs yok mu niye her gün taşıyor?

Bir dediğinizin iki edilmemesi de doğru bir yetiştirme şekli değil. Kızınıza yapmayın aynı şeyi. Çantamı babam taşısın, ben canım istiyor diye evdeki sütleri bitireyim babam gidip yenisini alsın, yapmayınca da annem kızsın mecbur alsın. Sizce bu doğru bir yetiştirme şekli mi?

üzgünüm ama eşiniz haklı... annelik duygusu çok ağır basıyor ve hiç kıyamıyorsunuz buna eminim ama ben el bebek gül bebek büyütülmüş 1 dediği 2 edilmemiş ve bakkala dahi gönderilmemiş bir çocuktum. hep her şeyim fazla fazla oldu, AMA üni 1. sınıfta maddi zorluk sebebiyle çalışmak zorunda kaldığımda girdiğim bunalım ve anksiyetemin evrilmesiyle sonuçlandı. sonrasında da kardeşime hep her şeyin fazlası olsunu değil, kararı olsunu vermeye çalıştım ama anne ve babam yine elinden gelenin fazlasını yapıyor 2 sene sonra iş hayatına başladığında aynı acıyı çekeceğine eminim ama ben tek başına etkili olamıyorum. her yaşın sorumluluğu alınmalı ve öğretilmeli. 5 yaş evde olan beslenmeyi ayırt edecek yaş ama en önemlisi şu "bu konu evde konuşuldu mu ve çocuk uyarıldı mı?" eğer konuyla alakalı fikri yokken ceza gibi öğreniyorsa çok yanlış... çanta konusunda da taşıyabilir, taşımalı da... bu kadar çıt kırıldım evlat yetiştirmeyin sonra hayatta kalmaya çalışırken yanlışlıkla pehlivan oluyorlar bkz. ben ...

çocuk şımarsın bence yaa, ne sakıncası olabilir. bence çok değer görsün, öyle alışsın ki ileride de azla yetinmesin. yarın senin gibi davranan bir koca bulacak örnek ol çocuğa diyorum. ne biliyorsun belki de evlenmeyecek kendi ayakları üstünde dursun diyor yaa deliricem 😤😤
Değer görmekle şımarmak aynı şey mi? Sakıncası şu, çocuk ev okul sokak park ayrımı yapmaz, o şımartılmayı her yerde görmek ister. Göremeyince de kavga eder huysuzlanır ağlar. Azla yetinmesin ne demek? Torununuzun torununa yetecek kadar mal varlığınız varsa tamam azla yetinmesin ama hiç mi dar zamana düşmeyecek? Hiç mi parayla halledemeyeceği bir durum yaşamayacak? Kocanız haklı.

Ben üniversite dahil Türkiye'de okudum ama çocuklarım yurt dışında başladılar okula. O kadar farklı ki okul-çocuk yetiştirme sistemlerimiz. 4 yaşını doldurmuş çocuk okul çocuğudur ve kreş vs değil zorunlu okul öncesi eğitime başlar. Kendi başına giyip çıkartamayan, temizlenmeyi bilmeyen, ayakkabısını bağlayamayan çocuğu o dönem değil seneye başlatırlar. Anne baba sadece okul kapısına kadar getirir ve kapıda beklemez, içeri girip çocuğun üstünü başını falan çıkartamaz.
Zengin insanlarla normal gelirli insanların çocukları aynı devlet okuluna gidiyor, aşağı yukarı aynı bilindik markalardan giysi alıyorlar. Çocuk bir şey istiyorsa paramız var hemen alalım demiyorlar. Şu zamana kadar şu kadar para biriktirelim öyle alabiliriz diyorlar. Bizde hala kullanan var mı bilmiyorum kumbara alıyorlar çocuklara. E ne anladım zenginlikten derseniz o makas ileride açılıyor. Meslek lisesi veya üniversiteyi bitirdikten sonra seriliyor imkanlar önüne.

Bir çantayı taşımasına bile izin vermemek, baban taşısın ağır o çanta demek çocuğa iyilik yapmak değil. İsterken kıramadık deyip sonra da ya çanta büyükmüş ağırmış babası taşısın olmaz.

esiniz bence iki konuda da sacmaliyor. Minik kizim canim prensesim yapicagina daga komando hazirlama derdin de gibi yok komando kendi cantasini tasir yok komando kitlik bilir ona gore beslenir… alip bi de bordo bere taksin kizin basina…
Bence siz haklisiniz. Bu yas canta tasima sutsuz kalma filan kesinlikle egitim yontemi olamaz.

çocuk şımarsın bence yaa, ne sakıncası olabilir. bence çok değer görsün, öyle alışsın ki ileride de azla yetinmesin. yarın senin gibi davranan bir koca bulacak örnek ol çocuğa diyorum. ne biliyorsun belki de evlenmeyecek kendi ayakları üstünde dursun diyor yaa deliricem 😤😤
Şımartmak sevgi değildir. Şımartmak çocuğu her yönden geriletir, şımartınca çocuğu sevmiş olmuyorsunuz. Şımartılan
çocuk bencilleşir sorumluluklarının farkına varamaz.

Eşiniz o konularda çok haklı sadece ceza sistemi uygulamamalı bu yanlış.

Sizin gevşek tutumunuz onun ise aşırı koruyucu tutumu var. Bu konu için pedagog ile görüşüp tutumunuzu güven verip destekleyici tutuma ulaşmasını sağlayın yoksa çocuğunuzun ilerde çok sorun yaşayacağını bizzat deneyimlersiniz.

esiniz bence iki konuda da sacmaliyor. Minik kizim canim prensesim yapicagina daga komando hazirlama derdin de gibi yok komando kendi cantasini tasir yok komando kitlik bilir ona gore beslenir… alip bi de bordo bere taksin kizin basina…
Bence siz haklisiniz. Bu yas canta tasima sutsuz kalma filan kesinlikle egitim yontemi olamaz.
Çanta taşımayı komando, boro berelilere nasıl bağladınız ben onu anlamadım?

Bu yaşta dediğiniz; yabancıların çocukları 4 yaşında başlıyor. Bırak okul çantasını kayak takımlarını bile kendi başına giyer ve kendi taşır. Sütü bitirdiği için o gün okula süt götüremez. Ertesi gün yenisi alınır ve o zaman götürür.

Eşiniz haklı. Siz çok yanlış perspektiften bakıyorsunuz olaya. Çocukluğunda şımarık büyütülen insanların gelecekte mutlu olduğuna da denk gelmedim. Genelde doyumsuz oluyorlar. Sevgi vermek ve şımartmak arasında fark var.

Çanta taşımayı komando, boro berelilere nasıl bağladınız ben onu anlamadım?
5 yas cocuk icin zorlayici egitimler sectigini dusunuyorum konu sahibesinin esinin. Sut icmeyim yarin okulda icemem kafasi 5 yas icin (yoksulluk durumu yoksa) bir eğitim degil cezadir bana gore.

Zaruri bir durum yoksa gelisim caginda canta tasitmak da sacma. Yine bir egitim degil gelisimine kotu etki edebilicek bir ceza gibi.

Benzetmeleri aciklamayi sevmem ama madem sordunuz komandolar zorlu dag sartlarinda sirtlarinda cok agir cantalarla yol alir egitimlerinde operasyonlarda yiyeceklerini idareli olarak tuketir. Askeriyede yiyecek kitligi yoktur ama zor durumda kalmalari haline gore egitilirler.

Cantasi fazla ağır ve büyükse sırt sağlığı icin hic iyi bir seçim olmamış, birisi tasiyacagina, kendinin taşıyabileceği ve sirtindaki agirligi hafifleten modeller olan, sırt destekli ve göğüs bölümünden de vucuda sabitlenen cantalardan oneririm, cocuklarim büyük olmasina ragmen canta secme isini bu zamana kadar dogru bir sekilde yaptim, bu cok onemli.

Esinizle doğru bir iletişim kurup, diger problemler icin ortak noktada bulusmalisiniz.

Bu babalar erkekler tam olarak ne zaman kapatılıyor ya malum varlıkları sadece sinir bozuyor da . Benim eşimde kışın sogunda çocuğa giydirdgm hırkayı çıkarırdı alışsın diye banyo yaptırırken elektrikli sobayı kapatirdi yanacak diye mama verme aç kalsın da yemeye alışsın derdi halbuki bir halt bildikleri yok hiçbir çocuğu kim olursa olsun anne kadar düşünemez bilemez yetersiz varlıklar

Ben de aksine bazi babalarin cocuk yetiştirme tarzini begeniyorum. Toplumdaki kadinlarin coguu asiri asiri telaşli.
Okula zaten babasi birakip aliyor yani cocuk okulun onunden sinifina kadar canta tasimakla egrilmez, kaldi ki agirsa kendi soylerdi.
Ha evde idareli beslen demezdim ben cocuga😃 ama bir gun icmese bir şey olmaz evet bunun kavgasi cok gereksiz.

Bir cocugun ustune ne kadar dusulurse o kadar sikintilari buyuyor bana gore her konuda.

Çocuklarınızın her yanlışlarını, zorluklarını siz kapatın ki ileride sudan çıkmış balığa dönsünler.
Bunu ben değil, uzmanlar söylüyor.
Ha kesinlikle aynı düşüncedeyim, o ayrı.
Mesele para üşenme vs değil, bu da güzel dille anlatılmalı ama eğer bir şey başka gün için alışmışsa orada sabretmeyi, hayatında bölümlemeyi öğrenmesi gerekiyor.
Bu da yaptı çeksin şeklinde olmasından ziyade, en başında sebep sonuç ilişkisi anlatarak ne olursa olsun olumlu veya olumsuzu seçmenin kendi elinde olduğunu bilmeli.

Bu yaşta dediğiniz; yabancıların çocukları 4 yaşında başlıyor. Bırak okul çantasını kayak takımlarını bile kendi başına giyer ve kendi taşır. Sütü bitirdiği için o gün okula süt götüremez. Ertesi gün yenisi alınır ve o zaman götürür.
Yabancılar hep mükemmel mi sizin için?her yaptiklari dogru mu? Oyle yapanlari bu sekilde cocuk yetistiren ve basarili cocuk yetistirenleri elbet vardir. Yurtdisinda kaldigim sure boyunca gozlemledigim her anne baba kendisi icin dogru buldugu yontemle egitir cocugunu. Ama turkler boyle yapiyor biz de oyle yapalim diyen bir ingiliz aile ile tanismadim henuz.

Baba Sabah sut alabilicegi bir yer varken okul icin alinan sutleri icmemesi gerektigini ogrensin diye sut olmadan gitmesini istiyor cocugun. Evde sut bitmis diye degil sutleri ictigi icin cezalandirma niyeti tasiyor.

Canta tasima konusunda da yine ayni sekilde anne agir diyosa agirdir. Sorumluluk filan diye 5 yasinda cocuga canta tasitmak sacmalik. Cok dert ettiyse tekerlekli canta alsin oyle sorumluluk ogretsin.

5 yas cocuk icin zorlayici egitimler sectigini dusunuyorum konu sahibesinin esinin. Sut icmeyim yarin okulda icemem kafasi 5 yas icin (yoksulluk durumu yoksa) bir eğitim degil cezadir bana gore.

Zaruri bir durum yoksa gelisim caginda canta tasitmak da sacma. Yine bir egitim degil gelisimine kotu etki edebilicek bir ceza gibi.

Benzetmeleri aciklamayi sevmem ama madem sordunuz komandolar zorlu dag sartlarinda sirtlarinda cok agir cantalarla yol alir egitimlerinde operasyonlarda yiyeceklerini idareli olarak tuketir. Askeriyede yiyecek kitligi yoktur ama zor durumda kalmalari haline gore egitilirler.
Yapmayın ya. Bu yüzden bizim çocuklar yaşıtları yabancıların çocuklarından hep geri kalıyor. 18 yaşına giren çocukların Avrupa turu yaptığı, aylarca kendi başlarına hem çalışıp hem gezdikleri olayı doğru, şehir efsanesi değil. Çünkü böyle yetiştiriliyorlar. Hareketlerinin sonuçlarından sen sorumlusun u daha 4-5 yaşında öğretiyorlar. Çocuk çantanın hesabını yapamaz, güzeldir beğenmiştir ama içine bir şeyler konunca ağırlaşacağını bilemez. Anne baba uyarır anlatır ama o ille de istiyorum derse kendi taşıyacaktır, bitti. Ben uyarıyı dinlemem, o çantayı isterim, ağır gelirse de annem babama taşıtır. Bu mudur olması gereken?

Demin de yazdım, kayak kursuna veya ailesiyle kayağa giden çocuklar eşyalarını kendi taşır. Kimse de dur şimdi ağırdır kayaklar ben taşıyim demez. Bu çocuklar sevilmiyor mu veya aileleri tarafından önemsenmiyor mu? Tam tersi, aileleri kişisel gelişimine sağlığına çok önem verir. O yaşta çocuğun kararlarına saygı duyar ve kararlarının sorumluluğunu almasını öğretir.

Back
X