eşimle çocuklarla ilgili sürekli kavga etmemiz

Ben eşinizi haklı buldum ama siz yıllar içinde yaşanan tartışmalardan dolayı dolmuş olabilirsiniz, anlarım.
Çocuk çantayı kendisi beğenip seçtiyse zaten taşımaya da hevesi vardır, içinde o kadar ağır olacak ne var ki? Anladığım kadarıyla çocukta ağır dememiş zaten.
İkinci konuda da kızıma bizde kefir alıyoruz, öğlen ve akşam uykusundan hemen önce içiyor. Gün içinde de isterse veriyorum ama bazen abartıyor birkaç tane içmek istiyor. İçtiği şey zararlı değil, kefir en sağlıklı içeceklerden biri mesele o değil ama her seferinde yenisini alırsam hiç sınır bilmeyecek.
Şimdi abartırsa evde kefirin biteceğini biliyor, bu sakınmak değil.

çocuk şımarsın bence yaa, ne sakıncası olabilir. bence çok değer görsün, öyle alışsın ki ileride de azla yetinmesin. yarın senin gibi davranan bir koca bulacak örnek ol çocuğa diyorum. ne biliyorsun belki de evlenmeyecek kendi ayakları üstünde dursun diyor yaa deliricem 😤😤
Adam haklı. Ayrıca sizin istediğiniz gibi yetiştiğinde çocuk sizin verdiginiz o çoku normali görecek, hayatı boyunca da kimse ona sizin verdiğiniz o çoku vermeyecek. Bazen de azla yetinmek zorunda kalacak. Çocuğunuz azla yetinmesin istiyorsaniz ona çok istemeyi değil çoku elde etmeyi öğretin. Bence iki konuda da haksizsiniz, eşiniz gayet bilinçli ve pedagojiden anlayan bi adam.

4.sinif öğrencim kardeşi ile tartıştığı için ailesi kahvaltı yaptırmamış, öğle yemeği de yedirmemişti. Ayrıca beslenme de koymamışlar. Yani çocuk 24 saat aç duracak, akşam yemeğine kadar. Bu hafta içinde oldu bu olay. Kim böyle bir ceza verir ki dedim. Demek eşiniz gibilermiş. Burada da karşılaşmış oldum.
Söylediğiniz aile ile konu sahibinin eşinin alakası bile yok. Biri çocuğu komandoya benzetir öteki çocuğunu aç bırakan vicdansıza ne kadar seviyorsunuz şu abartılı yorumları.

1.konuda eşin hakli
2.konuda da cok haksiz degil ama bana da usendiginden almiyormus gibi geldi. Ayrica evde de sinir belirlemeyi ogretmeniz gerekiyor, keske okulda onu iceceksiz bırakmayı "ders verme" olarak algilayana kadar, evde de sınır koymayi ogretseydi.

Ayrica anlayamadigim cocuga esiniz mi bakıyor, o sutler kefirler biterken siz nerdeydiniz, niye dur demediniz, niye gece farkettiniz? (Siz de cok sorumluluk sahibiymissiniz gibi goremedim bu sut meselesinden bakinca)

Ekleme: Diger yorumlarda bir iki hakli nokta gordum. Eger o canta omurga sagligina zarar verecek agirliktaysa anne olarak o cantayi duzenleyip hafiflestirin bunu yapamiyorsaniz, esinizin tasimasi konusunda haklisiniz, belki kiziniza ekstra kucuk bir canta tasitip sorumluluk ogretebilirsiniz. Ama yine de suluk, beslenme, yedek kiyafet uclusu cok agir olur mu bilemedim, ben 2 kizin suluk, beslenme, yedek kiyafetler, bezler, mendilleri olan cantasini hazirliyorum kus gibi hafif oluyor ama benimkiler bebek tabi daha farkli olabilir sizden.

Ama tabi esinizi siz iyi tanirsiniz, bu dedikleriniz usengeclikten sonra kavga etmekte haklisiniz, simdi biz bi mesajdan cikarim yapıyoruz sonucta.
ben iki hafta rahat yetecek kadar içecek alıp dolaba koydum. normalde litrelik şişe alıyordum okul için küçük içeçek aldım. kutusu farklı gelince ilgilerini çekmiş gelip gidip içmişler. ben yoğun çalışıyorum nasıl olsa stok var diye kontrol etme gereği duymadım.

Bencede koca haklı ama sütünü koymayınca öğretmeni uyarı vermiyor mu
Ben çekinsem ondan çekinirdim
beslenme listesi yok herkes ne isterse koyuyor. kızım kahvaltı yapıp gidiyor ve gelince evde öğle yemeği yiyor. o yüzden meyve kuruyemiş gibi atıştırmalıklar koyuyoruz genelde. Sabah kefir içip gidiyordu içecek koymuyordum. Arkadaşlarında görünce heveslenmiş kendisi istedi.

beslenme listesi yok herkes ne isterse koyuyor. kızım kahvaltı yapıp gidiyor ve gelince evde öğle yemeği yiyor. o yüzden meyve kuruyemiş gibi atıştırmalıklar koyuyoruz genelde. Sabah kefir içip gidiyordu içecek koymuyordum. Arkadaşlarında görünce heveslenmiş kendisi istedi.
Yani aslında içeceksiz gittiği günler olmuş öncesinde.
Fazla içerek bitirdikleri için bir gün daha götürmese de olur.
Gerçekten büyütülecek bir şey yok esinizi içecek almamasinda.

Eh yani zaten fazlasıyla besleniyor çocuk aç kalmıyor ki hiç.
Ben iki mevzuda da eşinizi haklı buldum bu aciklamadan sonra.
Yani bizde burda çocuk tüm gün bir şey içmiyor sanıp yorum yaptık 😂

Eh yani zaten fazlasıyla besleniyor çocuk aç kalmıyor ki hiç.
Ben iki mevzuda da eşinizi haklı buldum bu aciklamadan sonra.
Yani bizde burda çocuk tüm gün bir şey içmiyor sanıp yorum yaptık 😂
yoo aç kalmıyor gayet iyi besleniyor. ama kahvaltı yapmadan gelen arkadaşlarında bu kez de poğaça börek görmüş. normalde bunları hiç sevmez ama arkadaşları getiriyor diye o da istedi. ben de börek koydum bugün. içeceksiz kuru kuru yiyemez diye ıçecek alınmasında ısrarcı oldum.

kendi ayakları üstünde dursun diyor yaa deliricem 😤😤
E bunda delirecek ne var? Eşiniz gayet doğru söylemiş. Her çocuk belli yaşa geldiğinde kendi ayakları üstünde durmalı özellikle kız çocuklar kendi ayağının üstünde durmalı ki başkasına minnet etmesin.

E bunda delirecek ne var? Eşiniz gayet doğru söylemiş. Her çocuk belli yaşa geldiğinde kendi ayakları üstünde durmalı özellikle kız çocuklar kendi ayağının üstünde durmalı ki başkasına minnet etmesin.
elbette kendi ayakları üstünde dursun isterim ben de. prenses gibi yetiştiren bir anne değilim. Evde sorumlulukları var. Yataklarını kendileri topluyorlar, oyuncaklarını topluyorlar.. Pahalı bir oyuncak istediyse doğum gününe kadar beklemek zorunda. birden fazla istiyorsa birini seçmek zorunda. daha önceki mesajlarımda yazdığım şımartmak sevgiyle, ilgiyle, değer vererek şımartmaktı. “azla yetinmesin” dememi kimileri maddi yorumlamış. kız çocuğu olarak özellikle babasından çok sevgi ve değer görsün ki yarın büyüdüğünde azıcık ilgiye kapılıp gitmesin. sevgi ve değer görme anlamında azla yetinmesin demek istiyorum.

Bence sadece bu konular değil canını sıkan
Şımartmayalım diye saçma sapan seyler dayatıyordur kesin
Bi kendileri biliyor çocuk büyütmeyi

Bence sadece bu konular değil canını sıkan
Şımartmayalım diye saçma sapan seyler dayatıyordur kesin
Bi kendileri biliyor çocuk büyütmeyi
ben imkanları kısıtlı bir ailede ama bolluk içinde büyütüldüm. hiçbir şeyde aklım kalmadı. babam sadece bakışlarımdan ne istediğimi anlar ve hemen alırdı. ama ne şımarık bir kadın oldum ne de parasının malının değerini bilmeyen.. aksine tutumluyumdur. evde maddiyata, yatırıma ben yön veririm. çocuğumu içeceği bir sütle terbiye etmek istemiyorum. canının istediğini yiyecek içecek tabii daha 5 yaşında. evet kendi işini kendi görecek. benden su istediğinde kendin alabilirsin diyorum, vermiyorum. ama koca çantayı sırtlanmasına gönlüm razı değil. ben babamdan gördüğüm babalığı yapsın istiyorum galiba eşimin de. ama o kendi babasından gördüğünü yapıyor ki bunu asla onaylamıyorum. bir de üşengeç olduğunu düşünüyorum. terbiye verme kisvesi altında rahatını bozmaktan kaciyor bence.

. ben babamdan gördüğüm babalığı yapsın istiyorum galiba eşimin de. ama o kendi babasından gördüğünü yapıyor ki bunu asla onaylamıyorum. bir de üşengeç olduğunu düşünüyorum. terbiye verme kisvesi altında rahatını bozmaktan kaciyor bence.

Onaylayın onaylamayın herkes ailesinden gördüğünü yapar. Beklentiniz gerçek dışı maalesef. Siz kendi anneliğinizden mesulsunuz eşinizin babalığı onu ilgilendirir. Ortada ciddi bir durum olmadığı sürece müdahale etmeniz uygun değil. Böyle yaparak çocuğunuzu da arada bırakıyorsunuz.

Sırt çantası hafifse taşımalı ama ağır olmamalı dikkat edin skolyoz olmasın. Eşimde ve bende küçükken taşıdığımız ağır çantalardan dolayı skolyoz var. İkinizin de haklı haksız tarafları var konu sahibi orta yolu bulmalısınız bence.

Söylediğiniz aile ile konu sahibinin eşinin alakası bile yok. Biri çocuğu komandoya benzetir öteki çocuğunu aç bırakan vicdansıza ne kadar seviyorsunuz şu abartılı yorumları.
Çocuk içeceğini evde içtiği için hakkını kaybettin demiş. Okulda içmeyeceksin demiş. Nasıl alakası yok? Siz okuduğunuzu anlamıyorsunuz. Herşey bir kenara çocuğun gözü kalmayacak mı? Bazıları sadece yazmış olmak için mesaj yazıyor resmen.

Bunlari dert etmeyin kendinize, cocuklarin yaninda her ne sebeple olursa olsun esinizi karsiniza alinca cocuklar bunu cok guzel kullaniyor malesef kendimden biliyorum. Boyle meseleler icin küsmeyin, kusmek cocuklara cok agir gelir huju da annemden biliyorum😒 siz anne yuregi ile dayanamiyir kiyamiyorsunuz ama esinizde baba, emin olun dayanamayacaklari birsey olsa o da kiyamaz.. cocuklarin yaninizda olmadigi zamanlarda uygun dille kiz cocuklarinin daha narin ve zayif olabileceklerini, bir kac yila zaten kendi islerini cocgunlukla kendilerinjn gorebileceklerini biraz destek beklediginizi filan soyleyin. Konu basliginiz dikkatimi cekti benim de cocuklar yuzunden esimle cok catismam oluyor ama esim epey sinirli ve agresif biri cocuklara haketmedikleri seylerde bile olur olmadik yerde cok bagirir, azarlar ben de hemen savunmaya gecerim ancak cocuklar bunu bile kullanabiliyor malesef..

Back
X