eşimle çok farklıyız... anladıkça üzülüyorum,

isimolmasa

bencil ol, mutlu ol:)
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2012
638
0
26
İstanbul
eşimi seviyorum, ama huyları, tavırları, kendini geliştirmemesi, bişeyler için çaba göstermemesi, kısacası düz yaşaması, beni düşündürüyor,
çok zıt karakterler olmaya başladık:14:
sanki bu durum gittikçe çoğalıyor,
olaylar karşısında bi yorum yapmıyor, he diyip geçiyor, yani istiyorum ki bi konuşma yapsın hayranlıkla dinleyim,
ama yokkk:5:
bu durumda olanınız var mı? nasıl davranıyorsunuz yardımcı olabilir misiniz?

biraz daha açarmısınız? örnek verin. ne gibi şeylerde yorum bekliyorsunuz da yorum yapmıyor?
ya da hangi konuda gelişim bekliyordunuz da sizi hayal kırıklığına uğrattı?
bir de çocuğunuz var mı?

eşimi seviyorum, ama huyları, tavırları, kendini geliştirmemesi, bişeyler için çaba göstermemesi, kısacası düz yaşaması, beni düşündürüyor,
çok zıt karakterler olmaya başladık:14:
sanki bu durum gittikçe çoğalıyor,
olaylar karşısında bi yorum yapmıyor, he diyip geçiyor, yani istiyorum ki bi konuşma yapsın hayranlıkla dinleyim,
ama yokkk:5:
bu durumda olanınız var mı? nasıl davranıyorsunuz yardımcı olabilir misiniz?

Peki sorun, yani sonuç olarak beraber birşeyler yapamamak ve ilginin az olması mı ?

benim anlamadığım eşinizin bu halini evlenmeden önce hiçmi fark etmediniz?:26:
yada farkındaydınızda göz ardımı ediyodunuz:26:
yanlış anlamayın sert çıkmak adına değil sadece sizi daha iyi anlamak istediğim için soruyorum

benim anlamadığım eşinizin bu halini evlenmeden önce hiçmi fark etmediniz?:26:
yada farkındaydınızda göz ardımı ediyodunuz:26:
yanlış anlamayın sert çıkmak adına değil sadece sizi daha iyi anlamak istediğim için soruyorum

evlenmeden önce herşey çok güzeldi, çünkü aynı evde yaşamıyorduk sonuçta,
birbirimize karşı bi özlem duygusu vardı, evlenince hepsi bitti,
Allaha şükür kötü değil ama çok düz bi insan..

biraz daha açarmısınız? örnek verin. ne gibi şeylerde yorum bekliyorsunuz da yorum yapmıyor?
ya da hangi konuda gelişim bekliyordunuz da sizi hayal kırıklığına uğrattı?
bir de çocuğunuz var mı?

mesela beğendiğim bi kitap oku desem, NE GEREK VAR
sinemaya gidelim, NE GEREK VAR
ben bilmem eşim bilire başvurayım, SAÇMALAMA

yani örnekler çoğaltılabilir, hayatta değişiklik istemeyen bi insan...

biz de eşimle çok farklıyız... ben kendimi geliştireyim, boş durmayayım, kendime birşeyler katayım diye uğraşır dururum, oysa hiç yormaz kendini öyle şeylerle, ayrıca bana da destek çıkmaz, aöf den ikinci üniversiteye başladım, hiç destek olmadı bana, hala da dalga geçer kalacaksın tüm derslerden diye.. zaman zaman benimde moralim bozulyor keşke , bitmeyen bir enerjisi olan, dolu dolu, çabalayan uğraşan bir karaktere sahip olsaydı diye... Ama zaman geçmişe üzülme zamanı değil,, sonuçta bir karar vermişiz,, ve tadını çıkarmak iadaer etmek zorundayız,, onu da o şekilde kabul edeceksin,,, mutlaka ilgsini çektiği, üzerinde uzman olduğu bir konu vardır,, mesela benim eşim arabalar konusunda tez yazabilir neredeyse:) onu mutlu ediyor, arabalarla ilgili birşeyler okumak ,incelemek... her insan bir olmuyor malesef... önemli olan huzur,,, eşlerimizle ruh ikizi olucak diye bir kaide yok, mesela ben gazete okurken eşim nette araba araştırır...

Enee aynı benim kocam. Bebek yapınca oyalanacak bir şeylerim oldu benim. Zamanla alıştım ben de. Yaratılışı değiştirmek zor, ama tümden imkansız değil.

bu eşine özgü bir şey değil ki boşuna üzülüyorsun
erkeklerin doğal hali bu değil mi

Canım bazı şeyleri tekrar edeceksin:)) bu erkekler tek seferlik söylemede anlamıyorlar, eşim için kasdediyorum, benim eşimde yeniliklere farklılıklarar kısacası herşeye muhalafettir:)) zamanla huyunu suyunu öğrenmeye başlıyorum, hayır dese bile, başka zaman eşref vaktinde tekrar söylüyorum, bi bakıyorumki ikna olmuş,, bildiğinden şaşmayacaksın :)) sıkmadan bunaltmadan ısrar edeceksin

yanlız buna koptum. okuyunca güldüm ses çıkmasın diye ağzımı tuttum işyerindeyim :1::1::1:

canım şimdi türk toplumunda ortalamaya vursan genelde hiçbir türk erkeği istemez öyle bir yarışmaya katılmak fln.
kim olsa saçmalama diye cvp verir :52:

diğerlerine gelecek olursak, ne gerek var dediğinde ısrar edin biraz. yani ne gerek var ne demek. ot gibi evin içinde pineklicek haliniz yok. haftada bir ya da en azından ayda iki üç kere dışarıya yemeğe çıkabilirsiiniz, sinemaya gidebilirsiniz. bunun için ısrarcı olun. anladığım kadarıyla biraz asosyal bir adam, siz destek olun. vazgeçmeyin hemen. :40:

yanlız buna koptum. okuyunca güldüm ses çıkmasın diye ağzımı tuttum işyerindeyim :1::1::1:

canım şimdi türk toplumunda ortalamaya vursan genelde hiçbir türk erkeği istemez öyle bir yarışmaya katılmak fln.
kim olsa saçmalama diye cvp verir :52:

diğerlerine gelecek olursak, ne gerek var dediğinde ısrar edin biraz. yani ne gerek var ne demek. ot gibi evin içinde pineklicek haliniz yok. haftada bir ya da en azından ayda iki üç kere dışarıya yemeğe çıkabilirsiiniz, sinemaya gidebilirsiniz. bunun için ısrarcı olun. anladığım kadarıyla biraz asosyal bir adam, siz destek olun. vazgeçmeyin hemen. :40:

:1: ama neden yahu, o kadar kişi yarışıyor orda, hem sonunda ödül var,
değişik yani bilgi yarışmasıda olsa katılmak isterim ama ona boş geliyor bu işler

biraz fikrini sormayın direk harekete geçin tembellik etmeye fırsatı olmasın, mesela sinema bileti aldım akşam sinemaya gidiyoruz hazırlan deyin, yanında kitap okuyun arada ona anlatın, bir dvd alın mısır patlatın bu gece evde film gecesi deyin, onun ilgi duyduğu şeylerle ilgili planlar yapın bunlar işe yarayabilir, istemese de bir süre sizinle aktiviteler yaptıkça alışır

:1: ama neden yahu, o kadar kişi yarışıyor orda, hem sonunda ödül var,
değişik yani bilgi yarışmasıda olsa katılmak isterim ama ona boş geliyor bu işler

ya şekerim sen beni güldürdün Allahda seni güldürsün :1::1::1:
çok tatlısın sen ya :32:
bence şuan için yarışma işini boşver. önce bir sinemaya yemeğe götür kııızzz :1::1:
yavaş yavaş aşama aşama geliştir adamı birden şoka girmesin :52::52:

ay şimdi gitmek zorundayım ama yarın sabah ilk işim kk da bu konuya girip bakmak olacak :1: :21:
bu akşam bi sinema yapın, bi teklif et bakalım ne dicek senin adam :32:
merakla bekliyorum gelişmeleri :49:

Eğerki her ikinizde tamamen ortak noktalarda karar veriyor olsaydınız evliliğiniz bu kezde monoton hale gelebilirdi. . .
Düşünürseniz iki zıt kişinin bir araya gelmesi demek birbirlerine öğretecek veya gösterecek şeyleri var demektir.. . Olumlu düşünelim :))

Ara sıra onun istediği gibi hareket edin. . Bazende kendi isteklerinizi dile getirin . .
onun isteklerini yaparkende zevk aldığnızı gösterin. . Sizin onu mutlu etmeniz size artı kazandıracak ve eşiniz sizin isteklerinize cevap verecek diye düşünüyorum :ssz:

yapıda yoksa ne yapsan da olmuyor. benim erkek kardeşim müzelere, tarihi yerlere, değişik şeylere çok meraklıdır. beraberken giderdik eskiden. bende severim böyle şeyleri... eşimle yaşadığımda ise gördüm ki kültür adına maalesef hiçbirşey yok :D istanbulda o kadar tarihi yer varken gezelim dediğimde ne gerek var deyip baştan savar. kırk yılda bir sahile bile zorla götürür. alışveriş merkezlerine bile kendisine giysi almak için bir ay söyleye söyleye zorla götürttüm :37:

yani ilgi duymuyorsa maalesef zor bu durum. işte söyleye söyleye zorla yaptırırsınız ama o da bir yerden sonra bıktırır sizi. en iyisi kendim yapayım tek başıma der ve vazgeçersiniz =/

ne gerek var farkı mı bazen insan yorgun olur canı istemez evde olmak daha hoşuna gider cidden rutin hayat senin canını sıkmış arada tartışın çok eğlenceli oluyor :1:

bende eşime okuma artık yeterrrr diyorum .kitaplara çok düşkün .işten gelincede evde çalışıyor çalışması bitincede kitap okur .ben bazen muzurluk yaparım çekerim elinden kitabı .ne bileyim sende emrivaki yap .yarışma konusuna gelince benimkide istemezdi .

bir örnek vereyim, çok sevdiğim bir yakınımla(şuan yaklaşık 15 yıllık evli) evlilik üzerine konuşuyorduk bir gün. eşini nasıl seçtiğini anlattı ve çok önemli şeyler söyledi aslında. mesela şöyle dedi, eşinin adı vedat olsun. "vedatın sürprizi yoktur, düz biridir. ama onu seçmemdeki en önemli kıstasım dürüst oluşuydu. ailevi ilişkileri düzgündü, çevresiyle arkadaşlarıyla ilişkileri düzeyliydi. iyi bir aile babası olacağına inandım ve çok şükür bugüne kadar beni yanıltmadı" aynen bunları söylemişti bana. geç bir evlilik yaptı ama çok doğru bir evlilik yaptı. çok akıllı çok tatlı bir oğulları var şimdi ve allah bozmasın imrendiğim bir ailedir:nazar:

eşiniz kitap okumayı sevmiyor olabilir, ya da olaylar karşısında yorum gücü çok kuvvetli olmayabilir. ama evliliğin asıl temel taşları olan sevgi güven sadakat dürüstlük, bunlar var mı? bunlar güçlü bir şekilde yerine oturduysa o evlilik kaya kadar sağlam demektir ve onu detaylandırmak, oya gibi işlemek biraz da kadına düşer. eğer tek problem eşinizin düz olmasıysa, siz hareket getirin biraz.o her şeye boşver diyorsa da zorlayın onu tatlı tatlı:23:örneğin yarışmaya katılmak istemişsiniz eşiniz izin vermemiş. siz başvuru formunu doldurun bakarsınız kabul edilir, ona da sürpriz olur:1: evlilikler bir şekilde dengeleniyor. bir taraf çok hareketliyse bir taraf daha düz oluyor. ve işin güzelliği burada bence. ben şahsen öyle çok maceraperest çok hareketli adamdan korkarım. düz olsun, ama ev babası olsun:16:

Back
X