Eşimle çok iyi anlaşmamıza rağmen bu sorunlar bitmiyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Her iş kadınların olmak zorunda değilidirr mantığındayım kardeşim ben.
Biz de bu mantıktayiz ama çalışmıyorsunuz cocuk da yok. 1 saat yemek en fazla 1 saat de genel bir temizlik yeter de artar..koca gün sizin. Hâlâ 7-8 saat işte çalışıp gelmiş insana iş buyurmak bilemedim. Cocuk olsa anlarım. Ya da istersin yapar sorun olmaz yine anlarım. Eve tüm parayı getirmek de erkeğin görevi değil artık devir değişti ama eşiniz tüm yükü sırtlanmis mesela? Bazı şeyleri yanlış mı anladiniz acaba

Ev işleri konusunda alışık olmadığınızı anlıyorum yazdıklarınızdan. Çocuklu dünyayla daha tanışmadığınızdan olsa gerek. İleride anlarsınız ne demek istediğimi. Şimdilik önerim gözünüzde yaptığınız işleri büyütmeyin ve mükemmel, çok düzenli bir evim olsun mantığında ilerlemeyin yönünde. Eşinizle nasıl iyi vakit geçiririm konusunda da öncelikte çayınız, kahveniz, derginiz ya da gazetenizle güncel konulardan; din, siyaset, toplum, aile ilişkileri, yardımlaşma, sağlık, dünya vb çoğaltılabilir, bunlar hakkında konuşabilirsiniz. Pandemi sonrası için gidebileceğiniz, keşfedebileceğiniz iller, ülkeler, turlar hakkında şimdiden planlama yapabilirsiniz. Her hafta yöresel değişik lezzetler üzerine mutfakta yemek denemeleri yapabilir; satranç, monopoli, dama, mangala, kağıt oyunları, okey, tavla gibi oyunlar oynayabilir. Haftanın 1 günü dünya sineması ya da belgesele ayırabilir veya kaliteli dizileri takip edebilirsiniz. Yine hobisel alanlara yönelebilirsiniz; çini, ahşap-cam boyama, hat, nakış, örgü vb ( belki bu uğraşlardan biri ani öfke patlamalarınızın önüne geçebilir). Mesela karı-koca yardım kuruluşları için faydalı bir uğraş bulabilir, pandemiden yapamam derseniz evinizde basit bir program yükleyerek işitme engelliler için sesli kitap oluşturabilirsiniz. Ruhunuza iyi gelir böyle faydalı uğraşlar.

Destek görmediğim için gerk duymadım.
Destek görmemeniz normal değil mi? Akşama kadar evdesiniz ev pislenmiyor etmiyor adam yardım ediyor eee kalkıp akşama kadar çalışıp bir de gelip bütün evi mi çekip çevirsin? Yardım ettığıne göre bunun fazlasını istiyorsunuz madem her şey kadınlardan beklenilmesin sizde çalışma hayatına atılın bakalım belki evde sıkılıp adama sarmazsınız

Azize gibi nasihatlar vermişsiniz. Vallahi bravo.

Bu arada size bir şeyler diyorum ama ilk evlendiğimde ben de böyleydim. Çalışmıyordum ilk sene. Ev işi yemek bilmezdim öyle. Bir film açardım bir şeyler yerdim çöplerini falan hep sehpanın üzerinde bırakırdım. Garibim eşim işten gelir toplardı çöpleri hep. Aradaki fark şuydu ben ona yap demezdim kendi isterdi belki de rahatsız oluyordur:) Alışma döneminde öyle bir dönem geçirmiştim. He copleri bile toplamaz değildim ama nasıl olsa toplayacağım canım istediğinde niye olmasın derdim? Sahaya ise gidip gece gelmediğinde kendim toplardım zaten yatmadan önce. Onu da korkumdan biraz ha:)) Gelip rahatsız etmesinler diye. Sonra düzeldim tabii geçiş dönemi işte oluyor öyle şeyler. Siz de canınız istemiyorsa yapmayın sonra yapın iki kişinin hatta çoğu zaman bir kişinin yaşadığı ev çok iş olmaz gibi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…