• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle derdim ne?

miskizim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2015
196
186
103
39
Merhaba.Kısaca nasıl anlatılır 10 yıl bilmiyorum.9 yıllık evliyim bı kızım var.Esimle bir sürü badire atlattık dış etkenli maddi veya kendi aramızdaki sorunlarla ilgili ama hepsini bı şekilde çözdük.Artik çözemiyoruz.Cozmeye çalışmak bile istemiyorum.Sadece kalbimin ortasında koca bı hüzün var neyi yapamıyoruz diye.bir konuda anlaşamadığı kızda günlerce kuş kalıyorduk en son ben huzursuzluğa dayanamayinca yanına gidip bı şekilde konusuyordum ama sorunlar yine çözülmüyor şu ortak noktada bulusamiyorduk çünkü oylesine üstünü kapatıyorduk.
Artık öyle bir hal aldiki küs olmadığımız gün sayısı çok az.Hep yalnızım evlilik namına birsey yok ortada kızımız ve ev ihtiyaçları harici paylaşım sıfır.
10 gün ayrı kaldık ben bir düşüneyim dedim gittim geldim özlemişim barıştık.Aradan iki gün gecmeden yine bir anlasmazlik yine küsüz.
Sorun ne diyeceksiniz mevzu ne olursa olsun onun haklı olması.Yanlisini kirildigim noktayı kesinlikle kabul etmez onun doğrusu doğrudur ve hep o haklıdır.10 yıldır ozurdiledigi bir elin parmağını geçmez.
Çok baskın bir karakter beni sürekli manipüle ettiğini fark ediyorum nicedir.

Bosanayim diyorum sebep yok ama huzurum mutluluğum da yok.Bu evlilikte ben kadın değilim bu evlilikte paylaşım yok benim bı eşim yok.Bi kızım var evle ilgili sorunluluklarim var ama başka bişey yok.

Bosansam ne yapicam böyle huzursuz ne yapicam sorun ne çözüm ne artık bilmiyorum.
Evlilik terapisi için bile isteğim yok ağzımı açıp a bile demek istemiyorum.Bu evlilik hiç olmasın istiyorum ama pişman olmaktan korkuyorum yine de biliyorum ki bu evlilik düzelmez.
Ben ne yapicam?

Bosanayim diyorum sebep yok ama huzurum mutluluğum da yok.
Baska sebep aramaya gerek yok aslinda?Huzursuz ve mutsuzsanız kapı gibi sorundur ki bu..bosanin diyemem ya da bosanmayin da diyemem fakat ayrı evlerde bir süre yasamaniz ikiniz icinde bosanmanin mi ya da birşeyleri kurtarmanin mi iyi gelecegini gösterir. 👍

Boşanmak için gayet geçerli sebep bunlar. İlla aldatma, şiddet vs olması gerekmiyor. Eminim kızınız da çok mutsuzdur. Olmuyorsa zorlamamak lazım.
Kızım pek farkında değil haftanın 6 günü çalışan 8 de eve gelen bı babası var zaten kızım da 9 da uyur.Yaninda tartışmayın hiç ki biz tartışmayız zaten.Sadece ilerde benim annem babam hiç sarilmazdi hiç birlikte gulmezlerdi hiç birlikte yemek yemezlerdi sohbet etmezlerdi diye düşünür ama şu an onun bildiği normal aile bu zaten.

Baska sebep aramaya gerek yok aslinda?Huzursuz ve mutsuzsanız kapı gibi sorundur ki bu..bosanin diyemem ya da bosanmayin da diyemem fakat ayrı evlerde bir süre yasamaniz ikiniz icinde bosanmanin mi ya da birşeyleri kurtarmanin mi iyi gelecegini gösterir. 👍
Ayrı ev sonun başlangıcı gibi sanki bu deneme süreci için bile ortaklaşa bı karar almış olmamız ve bunu birbirimiz kırmadan surdurmemiz lazım bence biz bunu basaramayiz.Biz birbirimize karşı saygısız değiliz belki sevgisiz de değiliz ama kopuguz.Sanki o benim için yok ben onun için yokum.

Bunca zaman çözdük dediginiz sorunları her zaman halinin altına süpürerek çözmüşsünüz. Özür dilemenin önemi tekrarlanmamasidir. Tekrarlandiktan sonra özrun bir kıymeti yok bana göre. Belli ki özür sizin için çok önemli ama şu tipte bir adam özür dilerse insan daha çok deli olur, sanki dalga geçer gibi olur. Çift terapisti deneyebilirsiniz. Belli ki ikinizin de sorun çözme şekli yanlış.

Merhaba.Kısaca nasıl anlatılır 10 yıl bilmiyorum.9 yıllık evliyim bı kızım var.Esimle bir sürü badire atlattık dış etkenli maddi veya kendi aramızdaki sorunlarla ilgili ama hepsini bı şekilde çözdük.Artik çözemiyoruz.Cozmeye çalışmak bile istemiyorum.Sadece kalbimin ortasında koca bı hüzün var neyi yapamıyoruz diye.bir konuda anlaşamadığı kızda günlerce kuş kalıyorduk en son ben huzursuzluğa dayanamayinca yanına gidip bı şekilde konusuyordum ama sorunlar yine çözülmüyor şu ortak noktada bulusamiyorduk çünkü oylesine üstünü kapatıyorduk.
Artık öyle bir hal aldiki küs olmadığımız gün sayısı çok az.Hep yalnızım evlilik namına birsey yok ortada kızımız ve ev ihtiyaçları harici paylaşım sıfır.
10 gün ayrı kaldık ben bir düşüneyim dedim gittim geldim özlemişim barıştık.Aradan iki gün gecmeden yine bir anlasmazlik yine küsüz.
Sorun ne diyeceksiniz mevzu ne olursa olsun onun haklı olması.Yanlisini kirildigim noktayı kesinlikle kabul etmez onun doğrusu doğrudur ve hep o haklıdır.10 yıldır ozurdiledigi bir elin parmağını geçmez.

Bosanayim diyorum sebep yok ama huzurum mutluluğum da yok.Bu evlilikte ben kadın değilim bu evlilikte paylaşım yok benim bı eşim yok.Bi kızım var evle ilgili sorunluluklarim var ama başka bişey yok.

Bosansam ne yapicam böyle huzursuz ne yapicam sorun ne çözüm ne artık bilmiyorum.
Evlilik terapisi için bile isteğim yok ağzımı açıp a bile demek istemiyorum.Bu evlilik hiç olmasın istiyorum ama pişman olmaktan korkuyorum yine de biliyorum ki bu evlilik düzelmez.
Ben ne yapicam?
Bi süre ayrı kalıp düşünmelisiniz yorulmuşsunuz. Bi kç güç değil bi kaç ay

Boşanmak için yeterli aslında sürekli küs olduğunuz, anlaşılıp değer görmediğiniz bir evlilik yaşamak.
Eşiniz kızınıza karşı nasıl, onunla vakit geçirip ilgileniyor mu gerçekten?
Kaç yaşında bilmiyorum ama çocuklar herşeyi anlayıp, farkediyor ve onları düşünüp ayrılmayalım derken daha fazla zarar görüyorlar.

Bi süre ayrı kalıp düşünmelisiniz yorulmuşsunuz. Bi kç güç değil bi kaç ay
En mantıklısı bu olucak sanırım ama gidip de rahat edicek bı anne ya da baba evim yok annem babam ayrilar kızımın düzenini bozmak istemiyorum.Evden git diyorum eşime burası benim de evim diyor aslın da doğru söylüyor.Gecen yine dedim git biraz huzur istiyorum diye 2 3 güne kadar kendime kalicak bı yer bulurum dedi ama hala evde

Boşanmak için yeterli aslında sürekli küs olduğunuz, anlaşılıp değer görmediğiniz bir evlilik yaşamak.
Eşiniz kızınıza karşı nasıl, onunla vakit geçirip ilgileniyor mu gerçekten?
Kaç yaşında bilmiyorum ama çocuklar herşeyi anlayıp, farkediyor ve onları düşünüp ayrılmayalım derken daha fazla zarar görüyorlar.
Olabildiğince vakit geçiriyor aslında çünkü zaten çok az görebiliyor.6 yaşında.

Bu evlilikte ben kadın değilim bu evlilikte paylaşım yok benim bı eşim yok.Bi kızım var evle ilgili sorunluluklarim var

Boşanmak için neden yok diyip boşanma için nedenleri sıralamışsiniz. Bu yuzden diyorum iste bizim kadinla canı cıkana kadar evliligi surduruyor. Dayak yoksa boşanma sebebi de yok.
🙄
Bosanirsaniz ne yaparsiniz bilmiyorum ama bu da pek evlilik degil.

Huzursuz ve mutsuz olmanız yeterli başka nedene gerek yok.

Belli ki çok yorgunsunuz hiç bir şey yapasım yok diyorsunuz. Ancak ha bi gayret bireysel ve aile terapisine gitseniz. Yakın çevremde terapi sonrası öyle değişiklikler gördüm ki denemeye değer diye düşünüyorum. İlla evliliğin devam etmesi için değil sizin kendinizi iyi hissetmeniz, kendinizi bulmanız için deneseniz.

En yakın zamanda mutlu olun inşallah

Ayrı ev sonun başlangıcı gibi sanki bu deneme süreci için bile ortaklaşa bı karar almış olmamız ve bunu birbirimiz kırmadan surdurmemiz lazım bence biz bunu basaramayiz.Biz birbirimize karşı saygısız değiliz belki sevgisiz de değiliz ama kopuguz.Sanki o benim için yok ben onun için yokum.
Terapist sizinle ayni sorunlari olan yakınıma ayrı kalmayi önerdi.6 ay boyunca sürdü ve onlar iliskilerinin kıymetini anladilar belki sizede kopuklugunuzun farkındalıgına varma yonunde bir care olarak düsünmüstüm..Hayırlısı olsun umarim toparlarsiniz☀️

En mantıklısı bu olucak sanırım ama gidip de rahat edicek bı anne ya da baba evim yok annem babam ayrilar kızımın düzenini bozmak istemiyorum.Evden git diyorum eşime burası benim de evim diyor aslın da doğru söylüyor.Gecen yine dedim git biraz huzur istiyorum diye 2 3 güne kadar kendime kalicak bı yer bulurum dedi ama hala evde
Sizin düzeniniz bozulmasın tabi çocukla. Eşinizi gitmesi için ikna etmeniz lazım

Sadece ilerde benim annem babam hiç sarilmazdi hiç birlikte gulmezlerdi hiç birlikte yemek yemezlerdi sohbet etmezlerdi diye düşünür ama şu an onun bildiği normal aile bu zaten.
Hep böyle miydi ilişkiniz yoksa zamanla yaşadıklarınızla mı uzaklastiniz birbirinizden

Bence sizin bir psikologla eşinizin de bir psikiyatristle görüşmesi gerekli çünkü bahsettiğiniz şeyler basit sorunlardan ziyade kişilik bozukluğu gibi görünüyor bence manipülasyon uygulaması, iletişimsizlikle cezalandırması, özür dilememe. Çift terapisti sizi yönlendirecektir zaten. Ama bazen eş istemeyince onlar da birşey yapamıyor ve daha da sarpa sarıyor o durumda zaten tek seçenek boşanmak oluyor. Bence şansınızı deneyin.

Ben ne yapicam?
Evliliği kurtarmak istiyorsanız tek çözüm terapi. bazı insanlara saçma geliyor ama gerçekten işe yarıyor.

+1 yalniz değilsin 😥 Ben de evli ama aslında bekâr hayatı yaşıyorum her türlü işimi, çocuğumun bakımını evi çarşı pazari marketi tek başıma hallediyorum.
Koca beyde asgari ücretten hallice para bulabildiği için havalarda ve elini hic bi işe sürmez hatta hep yorgundur haftada 2 gün çalışıyor 😅
Ekmek almaya bile kavga ile gider parazit az kaldı tekmeye🤭sende hic bekleme düzelmiyor bu modeller çok savaştım azıcık çalıştığı home office işinden bile şikayetçi öyle tembel

Evliliği kurtarmak istiyorsanız tek çözüm terapi. bazı insanlara saçma geliyor ama gerçekten işe yarıyor.
Hem size cevap yazayım hem de konuma yorum yapanlara cevap yazıp tesekkuretmis olayım.Dün eşimle konuştum karislikli derdimizi anladık gibi ama benim kendimle de ilgili sorunların olduğu için bugün bı klinik psikologtan randevu alıp gittim.Gerekirse eşinizle de görüşürüz diye konuştuk şimdilik benim üzerimden devam ediyoruz ama artık en azından bı uzmanin yardımıyla devam edicem hayatıma.Herkese tesekkurederim.

Back
X