- Konu Sahibi Persefon85
-
canım bence ayrılmak için acele davranmışsın. doğumdan sonra her kadın depresyon yaşıyormuş. aile dışından gelen tüm negatif durumlarda aile birliğinizi tutmalı gelen laflara kulağınızı tıkamalısınız. eşin bu laflara katılmıyorsa bence önemsemen gerekmeyen laflar. eşinle yakınlaşman için kendine zaman tanı. psikolojik destek al ve asla yarı yolda pes etme.. bazen kötü olaylar ailenin güçlenmesini sağlar..
önce "ailesine karşı beni tutmadı" diyorsun sonrada " benim için çok şey yaptı" diyorsun
önce bu konuda bie karar versen :44::44:
Canım bende de tam tersi ben aleviyim, eşim sünni.
hem de en koyusundan. kayınvalidem abdessiz kimsenin elinden yemez, içki satılan yerden alışveriz yapmaz vs. vs. vs. evlerine gittiğinde sürekli dini sohbetler vs.vs.
kendi annemlerde cemden çıkmaz.
şimde sen bunları bilerek evlendin.eşinde bilerek evlendi madem böyle fikir ayrılıkları vardı. neden bebek yapmak için biraz beklemedin.
ben iki tarafada aynı derecede yakın duruyorum. camiye gidenle camiye, ceme gidenle ceme giderim. ama bunu yaparken kimseleri kırmam üzmem. kayınvalidem gelince içkisiz yerden alışveriş yaparım. vs. vs.
yani iki tarafıda idare edecek sensin. erkeğin umrunda olmaz böyle şeyler.
BİRDE EN KIZDIĞIM ŞEY, çünkü başıma geldi ailem alevi-sunni ayrımı yaptığı için insan ayırmam, lütfen sende ayırma ve bunu kimsenin yapmasına izin verme, ne kendi annenin ne de eşinin ailesinin.
benim bir kızım bir oğlum var. o çoçuklara gelince isteyen tutsun ceme götürsün. isteyen tutsun camiye götürsün.
oğlum ve kızım inanın benden çok dua biliyor. abdes alıyor vs. vs. ama ben hiç bir zaman zorlamadım. kendini nereye yakın istiyorsa onu yapsın. isterse ikiside olabilir. çünkü ben eşimle iki ayrı kültürden geldim. çoçuklarımda harmanlanabilir.
hiç öyle takıntılarım olmadı. ama ben aleviyim bunu her zamanda söylerim. hem ramazanı hemde muharrem orucunu tutarım. iki tarafın usul ve adetlerini de bilirim.
sen baştan kendini şüna inandırmışsın o hem kürt hem alevi. e ozaman başkasına da söyleyecek çok söz veriyorsun.
alışmak bazen sevgide öne geçiyor.şuanda sana karşı iyiyse sende sevmeye çalış.acele etme.içini,kafanı kurcalama fazla.büyütme içinde.zor bir durumdasın ama iyilik ve fedakarlıklarınız birbirinize yansıyacak ve mutlu olacaksın bence zaman içinde..ayrılmak bu durumdan daha kolay olmayacak emin ol..biraz çevrene bakman yeterli olur bence.Allah yardımcın olsun.zor mesele.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?