Canım Benim,aslında konuna yorum yapmıştım ama ne yaptın acaba diye bakarken yorumları okudum.Bazen insanı konu açtığına açacağına pişman ediyorlar.Vurun abalıya gibi olmuş.
Senin yazdıklarından,anladığım kadarıyla düzgün giden bir evliliğin,iyi bir eşin var.Eşinden razı olduğuna göre de,kıskançlık gibi bir probleminiz yok.
Eşinin boşanmasının,eski eşle ayrı memleketlerde yaşamasının,çocuğunu ayda bir görmesinin suçlusu ve sorumlusu sen değilsin.Şartlar öyle gerektirmiştir,öyle olmuştur.Bunun üzerine lakırdı etmek bile yanlış.Boşanmış erkekle evlenilmez,çocuk varsa kabulleneceksin,baştan seçmeseydin gibi laflara hiiiiiiçççç itibar etme.Kimin ne zaman ne olacağını bilemeyiz.O evlenmem diyenlerde boşanmış,ya da dul bir kadın olabilirler bir gün Allah göstermesin.Boşanmış bir erkekle evlenmiş olmak senin tercihin,ama bu tercih herşeye hee demeni,kabullenmeni gerektirmez.Boşanmış erkek kötüdür diye birşey de yok.Onunlailetişimi olmamıştır,elektriği uymamıştır seninle uyar.Hani diyorlar ya eski eşle anlaşabilseydi boşanmazlardı,tehlike değil.Geç onları.Bu hayatta herşey olur.Eski eş,boşamış,istememiş bile olsa,bir başkasıyla mutluluğunu hazmedemeyebilir.Senin eşinin eski karısı için demiyorum genel olarak söylüyorum.İcabında kıskanabilirsin de eşini her kadından belirli ölçüde.Eski eş veya değil.Sonuçta kadın.Yok çocuk için,çocuk istemiştir,çocuk birlikte görmek ister..... gibi şeyler derler insanlar.Bak boşanmış anne babanın bir çocuğuyum ve sana diyorum ki,annesi veya babası ölen,veya gurbette çalışan çocuklar,annesiz ya da babasız yaşamaya nasıl alıştılarsa;boşanmış anne babanın çocuğuna da iki ayrı hayat olduğu empoze edilmeli.Çocuk buna alışmalı.Bu babası çocuğu görmesin demiyorum.Her an her ortamda anne babası yanyana olamaz onu idrak etsin diye diyorum.
Yorumlarından gözlemlediğim kadarıyla çok kıskanç bir insan değilsin.Derdin de kıskanmak değil,senden gizli birşey yapılması.Haklısın.Yanlış.Çokta gerekli bir durum değil.Facebook sahibi olmayanlar napıyor,çocuğunun resimlerini göremiyorlar mı?Eşin art niyet düşünmemiştir,yaptığının yanlış olduğunun dabelki farkında değildir.Ama oturup birşekilde,kızmadan ona bu hesaptan haberdar olduğunu ve rahatsız olduğunu anlatabilirsin.Ya hiç bir kötülük,sebep olmasa bile huzursuz olman,hoşuna gitmemesi bile yeterli bir sebep.Eşin de eski karısı da senin varlığın doğrultusunda hareket etmesini bilecekler.Sen evlisin o adamla.Sözkonusu ortak çocukları dahi olsa,senin haberin olmaksızın hiçbirşey yapmamalılar.Sen eşini ve çocuğunu kabullendin.Eşinin eski karısını değil.