Böyle örnekleri okudukça, evlenmekten ödüm kopuyo.Evlilik kişinin en önemli sınavlarından biriymiş zaten, ya güzel olurmuş, allah şükrediyor mu kulum diye bakarmış, ya da çok kötü olurmuş, sabredebiliyor mu kulum diye sınarmış:44:
Evli ve mutlu bayanlara sormak istiyorum, erkekte hangi özeliklere bakıp evlenmeye karar verelim, bi diyin
Böyle örnekleri okudukça, evlenmekten ödüm kopuyo.Evlilik kişinin en önemli sınavlarından biriymiş zaten, ya güzel olurmuş, allah şükrediyor mu kulum diye bakarmış, ya da çok kötü olurmuş, sabredebiliyor mu kulum diye sınarmış:44:
Evli ve mutlu bayanlara sormak istiyorum, erkekte hangi özeliklere bakıp evlenmeye karar verelim, bi diyin
Zaten Hic hediyeler, cicekler alinan, her dedigi yapilan bir bayan olmadim. Hep soylerim, kiz isteme cicegim bile yoktu benim, onu bile almadi. Dugunumde hersey kaynanamin istedigi gibi oldu benim istedigim gibi degil. Hayati boyunca annesini Hic kirmamis esim, dugunde de hep onun dediklerini yapti, surekli benimle kavga dovus etti. Yemedigim hakaret, kufur yok. Yasadiklarimi unutamiyorum.
Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü
Allah ağzınızın tadını bozmasın , maşalahBen resmen bi mantik evliligi yaptim diyebilirim :) gorustugum evlenmek istedigim biri vardi cok seviyordum ama ailelerimizin birbiriyle alakasi yoktu mutlu olamayacagimizdan emindim zorda olsa ondan kopmayi basardim bi kac yil sonra evlenmeye karar verdim teklifleri degerlendirdim.. Esime sordugum bi kac soru ona evet dememi sagladi İlk sorum küsme yeteginin var mi oldu :) babam cok küserdi cunku anneme kizip bize kuserdi . Eger kusebiliyorsan benden uzak durmani tavsiye ederim demistim :) sonra ailesi ile ilgili bi kac soru sordum hep durust davrandi kayinvalidem dul ve yasli annemi birakamam bana ihtiyaci var dedi en bastan kızı yok dedi 3 erkegin en kucugum beni annem okutup is sahibi yaptti dedi bende basimin ustunde yeri var dedim .. Sonra biraz daha arkadaslik ettik ve aileleri tanistirdik 6 ay nisan arkasindan dugun oldu kayinvalidem okullar acildiginda gelip bana yardim eder ogretmen oldugum icin gayet iyi anlasiyoruz cunku hic emrivaki yapilmadi bana.. Bu gunlerde bebek sahibi olacagimizi ogrendik cok mutluyuz rabbime sukrediyorum ki ailemi karsima alip ille de sunla evlencem die zorlamamisim rabbim yuvamdaki huzuru daim etsin insallah herkese hayirli kismet dilerim :)
Dovmuyor. Yurtdisindayiz, ikimizin de meslegi burada. Ailem, cevrem hep tr de. Burdaki cevremiz de ortak. Bosanirsam yine dip dibe olacagiz, dil olacagim, yalniz olacagim, Ailem cok uzulecek, cevrem hep dedikodu yapacak vs vs.
Cocugun yosksa,sevmiyorsan,pismansan bosan....
Canım gerçekten önemli bir karar evlilik. fark ettiysen çoğu insan kendim ettim kendim buldum biliyordum böyle olduğunu vs diyorlar yani erkekler başından kendilerini zaten belli ediyorlar karekter neyse o değişmez değiştiririm diyede boşa kürek sallama sadece iyi bir gözlemci olacaksin arti ailede çok önemli kısaca aşk değil mantık olacak. Aşk mantığa dönüşmez ama mantık aşka dönüşür ve son olarak mükemmel bir insan arıyorsan mükemmel biri olacaksın..
Surrekli iffetinizden bahsetmissiniz. Iffetiniz haric baska etkileyici , begenilecek bir ozelliginiz yok mu ?
Hayir kole degilim bunumu anladiniz yazdiklarimdan?"bosanmak istemiyorsan kotu davran esine laf carp yaptigin iylikleri basina kalk paspal ol bakimsiz ol esinle ayri yat"bunlari yazsam hosunuza giderdi eminim sen inanamayabilirsin alinti yapmadim buna ihtiyacim yok Allaha sukur, yazilarimi iyi okuyun lütfen o size yaklasmiyorsa siz ona guleryuzlu olun yaklasin birde bunu deneyin dedim MUTLAKA ESIDE ONA YAKINLIK GOSTERECEKTIR EGER FAYDASI OLMUYORSA EN AZINDAN ICI RAHAT OLUR BEN ELIMDEN GELENI YAPTIM LMADI DER.yok biktim yapamam bunlari diyorsa ne hayati esine nede kendisine rezil etsin NEKADAR ONYARGILISIZ EVLILIGINI KURTARMASI ICIN TAVSIYEDE BULUNDUGUM ICIN PARDON AMA SIZ KOLEMISINIZ DIYE YORUM YAPIYOSUNUZ BEN ORAYA ALLAHIN ISIMLERINI OKU SIFASINI GORECEKSINIZ DEMISTIM ONA YORUMUNUZ NEDIR???
Ben orucluyum sizinle tartisamam
o kadar yerinde bir tespit yapmışsınızki, bende kendim etim kendim buldum demekten korkuyorum,napacağımı bilmiyorum, konu açtım buraya, benim olayım biraz daha farklı, okuyup yorum yazarsanız sevinirim
baktım ama göremedim konunu sanırım beceremedim nerden bakayım yeni sayılırimda 😊
Ya Ben fatketmeden yazdim onlari ama ustunde durma sebebim 1. Esimin bu mevzuda bana olan terbiyesizce hakaretleri 2. Hic kimseyi gormeden, bilmeden pat diye esimi Kabul etmem vs vs.
Lutfen yanlis anlamayin kendimi begendigimden degil ama gorsel olarak guzel sayilan, uzun boylu begenilen biriyim, ogretmenim, temiz, duzenli ve halim selim, uyumlu biriyim. Arkadaslarim hep abilerine, kardeslerine isterdi beni. Aile olarak da orta halli, comert bir ailenin cocuguyum.
Esim ise pek yakisikli degil, benden birkac cm uzun, cok fakir ve cimri bir ailenin cocugu, inat mi inat, son derece ciddi bir kisilik, Hic yuzu gulmez. Hic cicekmis hediyeymis almaz, iltifat etmez. Guzel giyinmez, aldiklarimi da asla giymez. Vs vs.
Yani aslinda begenilen, istenilen, deger atfedilen biri iken bir yigin hakaret, kufurleri ve dediklerimi yapmayan, inatci haliyle bu adamla evlendim, hem de almadi bile beni, 3 yil bekletti. Yani bence bu adam beni haketmiyordu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?