esimle evlenerek kendime kotuluk ettim :(

Ben resmen bi mantik evliligi yaptim diyebilirim :) gorustugum evlenmek istedigim biri vardi cok seviyordum ama ailelerimizin birbiriyle alakasi yoktu mutlu olamayacagimizdan emindim zorda olsa ondan kopmayi basardim bi kac yil sonra evlenmeye karar verdim teklifleri degerlendirdim.. Esime sordugum bi kac soru ona evet dememi sagladi İlk sorum küsme yeteginin var mi oldu :) babam cok küserdi cunku anneme kizip bize kuserdi . Eger kusebiliyorsan benden uzak durmani tavsiye ederim demistim :) sonra ailesi ile ilgili bi kac soru sordum hep durust davrandi kayinvalidem dul ve yasli annemi birakamam bana ihtiyaci var dedi en bastan kızı yok dedi 3 erkegin en kucugum beni annem okutup is sahibi yaptti dedi bende basimin ustunde yeri var dedim .. Sonra biraz daha arkadaslik ettik ve aileleri tanistirdik 6 ay nisan arkasindan dugun oldu kayinvalidem okullar acildiginda gelip bana yardim eder ogretmen oldugum icin gayet iyi anlasiyoruz cunku hic emrivaki yapilmadi bana.. Bu gunlerde bebek sahibi olacagimizi ogrendik cok mutluyuz rabbime sukrediyorum ki ailemi karsima alip ille de sunla evlencem die zorlamamisim rabbim yuvamdaki huzuru daim etsin insallah herkese hayirli kismet dilerim :)

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

Canım gerçekten önemli bir karar evlilik. fark ettiysen çoğu insan kendim ettim kendim buldum biliyordum böyle olduğunu vs diyorlar yani erkekler başından kendilerini zaten belli ediyorlar karekter neyse o değişmez değiştiririm diyede boşa kürek sallama sadece iyi bir gözlemci olacaksin arti ailede çok önemli kısaca aşk değil mantık olacak. Aşk mantığa dönüşmez ama mantık aşka dönüşür ve son olarak mükemmel bir insan arıyorsan mükemmel biri olacaksın..

Esini seviyormusun ayrilsan dahami iyi olur dahami kotu olur hayatin?

Allah ağzınızın tadını bozmasın , maşalaherkekte küsme olayı bencede olmamalı, bayan azcık nazlı olabilir, küsebilir, bunu anlarım ama erkekte iğreti duruyor
benimde hayatımda biri var ama babam istemiyor, buraya konu açtım, okuyup yorum yaparsanız sevinirim, burda arkadaşın konusunu dağıtmayayım ayıp olur:26:

Dovmuyor. Yurtdisindayiz, ikimizin de meslegi burada. Ailem, cevrem hep tr de. Burdaki cevremiz de ortak. Bosanirsam yine dip dibe olacagiz, dil olacagim, yalniz olacagim, Ailem cok uzulecek, cevrem hep dedikodu yapacak vs vs.

Bütün bunlar,evli kalmaya mahkum olduğun anlamına gelmez.
Belki senin daha radikal bir değişim yapman gerekebilir ama bu değişim senin için daha hayırlı olacaktır.
Başka bir şehre veya başka bir semte taşınabilir veya Türkiye'ye dönebilirsin.Arada çocuk olmadığına göre,eşinden uzaklaşman zor olmamalı.
Çevremiz ortak dediğin zaten evlendikten sonra tanıştığın kişiler değil mi ? Onları nasıl edindiysen,yeni hayatında yeni bir çevre edinirsin.

Yalnız dikkatimi çekti,düğün aşamasına fazla takılmışsın.Önceki konunda da var.Düğün dernek olmuş bitmiş.
Şurada kayınvaliden hakkındaki şikayetlerin bile hep evlenme süreciyle alakalı.
Devam etmeyi düşünüyorsan bunları artık geride bırakmanı öneririm.Boşanmak istiyorsan azıcık cesur olup değişiklikten korkma.
Hani bir laf var...Hayatının alt üst olmasından korkma,altının üstünden daha iyi olmadığını nerden biliyorsun :)

o kadar yerinde bir tespit yapmışsınızki, bende kendim etim kendim buldum demekten korkuyorum,napacağımı bilmiyorum, konu açtım buraya, benim olayım biraz daha farklı, okuyup yorum yazarsanız sevinirim

Surrekli iffetinizden bahsetmissiniz. Iffetiniz haric baska etkileyici , begenilecek bir ozelliginiz yok mu ?

Ya Ben fatketmeden yazdim onlari ama ustunde durma sebebim 1. Esimin bu mevzuda bana olan terbiyesizce hakaretleri 2. Hic kimseyi gormeden, bilmeden pat diye esimi Kabul etmem vs vs.

Lutfen yanlis anlamayin kendimi begendigimden degil ama gorsel olarak guzel sayilan, uzun boylu begenilen biriyim, ogretmenim, temiz, duzenli ve halim selim, uyumlu biriyim. Arkadaslarim hep abilerine, kardeslerine isterdi beni. Aile olarak da orta halli, comert bir ailenin cocuguyum.

Esim ise pek yakisikli degil, benden birkac cm uzun, cok fakir ve cimri bir ailenin cocugu, inat mi inat, son derece ciddi bir kisilik, Hic yuzu gulmez. Hic cicekmis hediyeymis almaz, iltifat etmez. Guzel giyinmez, aldiklarimi da asla giymez. Vs vs.

Yani aslinda begenilen, istenilen, deger atfedilen biri iken bir yigin hakaret, kufurleri ve dediklerimi yapmayan, inatci haliyle bu adamla evlendim, hem de almadi bile beni, 3 yil bekletti. Yani bence bu adam beni haketmiyordu

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

Ben orucluyum sizinle tartisamam

Ailenin yanina don mutlu degilsen

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

bende ilk evlilimi kendim ettm kendim buldummm sonunda boşandım kurtuldmm şimdi yeni eşimleee aynı benzer sorunlr yasıorumm ama seviyorum eşimii yastık degişmeyle bas degişmio kader seni takip edioo

Evliliğimden yana belki birçok sorunum olsa da genel olarak mutluyum. Ben evliliğin biraz baht meselesi olduğunu düşünüyorum. Eğer kaderinizde bundan sınav olmak varsa bunu yaşıyorsunuz. Ya eş kötü çıkıyor, ya ailesi fitne fesat oluyor, ya sizin aileniz huysuzluk ediyor. Ama eş seçiminde neye bakılır derseniz şu tavsiyelerde bulunabilirim.
1: Önyargıdan uzak olun. Mutsuz evlilik çoktur ama mutlular da nazar olmasın diye sorunlarını da anlatırlar. kısaca sizin mutsuz sandığınız çiftlerin bir çoğu aslında evliliğinden memnundur. Zaten evlilik kötü bir şey olsa Allah bunu tavsiye etmez, peygamberimizin sünneti olmazdı. Eşler birbirini tamamlar, destek olur, hayatı paylaşır ve en önemlisi aralarındaki bu sevgiden bir can/ canlar gelir dünyaya ki bu paha biçilemez bir şey.
2: Şu söz kulağınıza küpe olsun. Aradan yıllar geçip de yaşlandığınızda iş- güç bitecek , çoluk çocuk gidecek, başbaşa kalacaksınız. Oturup uzun uzun muhabbet edebileceğiniz birini seçin evlenirken. bence de bu doğru. Sıkılmadan vakit geçirebildiğin, gülüp eğlendiğin kısaca iyi arkadaş olduğun kişi eşin olursa varlıkta, yoklukta, hastalıkta, kederde sana yol arkadaşı olur.
3: bir tanıdığım demişti ki "herşeyin abartısından uzak dur" Abartılı neşeli, abartılı sıkılgan, abartılı konuşkan, abartılı kibar gibi. Bu sekilde davranışlarında ve duygularında uçlarda yaşayan insanların ya ruhsal ve veya sosyal sorunu vardır ya da numara yapıyordur. Ya da bıkarsın. Buna yüzde yüz katılıyorum.
4: Bir arkadaşımın annesi dermiş ki "kızım kim senin isteklerini yerini getirip, seni el üstünde tutuyorsa, sevgi de aşk da O' dur" buna da yüzde yüz katılıyorum. Kıymet bilmeli. senin bir yerin ağrıdığında sana merhamet etmeyecekse arkana bakmadan kaçacaksın.
5: adam gibi adam olması. bu en önemlisi bence. Evini geçindirecek, yalan söylemeyecek, sözüne sadık, ahlaksızlık yapmayacak, çalıp çırpmayan, helal harama dikkat eden, ve namusuna sahip çıkacak bir ADAM olmalı.
6: İnançlı olması. bu benim kriterimdi, Sizi bilemem ama bence böyle. Allah ile arasını bozmak istemeyen eşini zaten üzmez (ufak tefek uyumsuzluk olsa da evliliğini yürütür)
7: denklik. Aileleriniz, inançlarınız, mezhepleriniz, gelir durumlarınız, meslekleriniz, eğitimleriniz hatta mümkünse memleketleriniz denk olmalı. Aynı olmalı demiyorum ama denk olmalı bence.
8: beğeni şart. Dünya güzeli olmasa da size tatlı gelmeli. Zor bela yanında sıkıla sıkıla evlenilmez. Bu adam benim olsa keşke dediğinizle evlenmelisiniz. Tabi ilk birkaç görmede bunu demeniz şart değil ama üç görüşmede hala size hiş gelmiyorsa itici geliyorsa o iş olmaz.
9: hayata bakış açısı. Aslında inanç, denklik gibi konularda sıkıntı yoksa bakış aısı yakın olur zaten.
10: aile rızası. Aileler akıl hastası olmadığı müddetçe bu saydıklarımı sağlayan çiftlerin evliliğini onaylar genelde. Yine de onaylamıyorsa ya bir sıkıntı var siz göremiyorsunuzudur, ya da ileride sıkıntı çıkaracaklardır (ileride sıkıntıyı erkek ailesi cıkarıyr genelde. hersey uygun görünüyor ve erkek tarafı pislik yapıyorsa arkanıza bakmadan kaçın....) bazı ailelerin evliliğe bakışı çok çok farklı olabiliyor. mesela kızını illa dr ile evlendirmeye niyetlenmiş bir anne baba damat adayı öğretmen diye daha değerlendirmeden reddediyor. bu tip bir aileyse söyledikleri dikkate alınmayabilir..

bu maddeler artırılabilir. Kısaca eviliilik güzel bir şey, korkmayın. belli prensipleriniz olsun eş seçiminde. İyi yapılan ve yürütülen bir evlilik insana dünyada cennet hayatı yaşatır..

Son düzenleme:
o kadar yerinde bir tespit yapmışsınızki, bende kendim etim kendim buldum demekten korkuyorum,napacağımı bilmiyorum, konu açtım buraya, benim olayım biraz daha farklı, okuyup yorum yazarsanız sevinirim

baktım ama göremedim konunu sanırım beceremedim nerden bakayım yeni sayılırimda 😊

Bir arkadasim var o geldi hemen aklima.
Hicbisekilde uymayan insanlardi sevgilisiyle, Adam yillarca oyaladi,
Kiz napti etti herseye katlanip evlendi. Sonuc cok Kötü.
Ben kaderimi cok zorladim der hep

canm çok zor bir durumdasın ailenden uzaktasın eşinin hataları fazla ama sende geçmişi bırak artık başkasıyla evlenseydim o istedi bu istedi diye düşünürsen mutsuzluğun üstüne mutsuzluk katarsın herkes kendi kaderini yaşıyo öyle şeyler duyuyoruz ki şükretmek lazım çalışıyosun eşin çalışıyo 6 yıllık evliyim çoğu şey kadında bitiyo bence hediye olayına takılma çok var öyle sen paranı kazanıyosun en azından kendine istediğin şeyi eşin olmadanda alabiliyosun hakaretleri çok kötü şüpheleri falan bi piskiyatriste görüne bilir bunun için ikna et onu hakınızda hayırlısı

Ben artık şuna çok inanıyorum ki bazı şeyleri bilsen de engelleyemiyorsun Olacaksa oluyor Olmayacaksa da napsan olmuyor Üzülme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…