Eşimle farklı siyasi görüş

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Pazar günü simit günü diye simit açma falan aldım 200 tl tuttu..

Birsey soracağım çünkü etrafımda hiç yok onlardan ve çok merak ediyorum , deprem felaketinden sonra bile mi görüşleri değişmedi?

Hayir malesef. Inanilmaz ama degismedi. Eskiden tartistigim zamanlar bana senin beynin yikanmis yurtdisinda kala kala diyorlardi. Hos, hala ayni dusunuyorlardir. Onlara kalsa biz bu kis avrupada soguktan donacaktik, raflarimiz bombostu. Yok oyle birsey desem bile inanmiyorlar ne denir ki?

İnanılmaz gercekten

Trendyolda eskiden aldığım şeylerin fiyatina bakarken kahroluyorum. Daha az kazanırken nasil güzel yaşıyormuşuz diye.

Bana sormadın ama cevap verebilirim. Onlar yolsuzluk, kadrolaşma, kaynak israfı, vs bütün hatalar için “sanki başkası gelse yapmayacaktı” diyorlar.
Elbette cevaplayabilirsin , ben o tarz insanlarla iletişimi olan herkese soruyorum aslında, inanamıyorum gerçekten, sanırım bu herkesi kendin gibi görme durumu

Elbette cevaplayabilirsin , ben o tarz insanlarla iletişimi olan herkese soruyorum aslında, inanamıyorum gerçekten, sanırım bu herkesi kendin gibi görme durumu
28 şubat da çok etkili. Örtü yüzünden okula giremeyenlerin şimdi cebinde kuruş olmasın, oyun rengi değişmiyor

Birsey soracağım çünkü etrafımda hiç yok onlardan ve çok merak ediyorum , deprem felaketinden sonra bile mi görüşleri değişmedi?
Hayir değişmedi çünkü ;
bu deprem on atom bombası gücünde. Evet Japonya'da 7.9 oluyor ama o okyanusta oluyor, etkilemiyor. Japonlar bile demiş böyle büyük deprem bizde olmadı.hem de bir değil iki. Bu yani asrın felaketi.
Hem de 11 şehri etkiledi, diğer her deprem az yeri etkilerdi. Oooonnn biiirr sehiiirr devlet hangisine yetişsin???
İlk anlar gidilemedi çünkü yollar yıkıldı öyle bir depremdi (yolu yapan kimse artık. Malum,yol yaptılar) , sonra zaten herkese ulaşıldı. Herkes cadirinda, tüm imkanlar seferber. Hemen ev yapımına başlandı, herkese on bin lira gönderildi. Devlet de ne yapsın, aassriinn felaaakeetii , küçük bir kıyamet yani. Nasıl yetişsinler?

Benim evde de var da , bunları diyor genel olarak. İşin komik kısmı depremden 24 saat sonra ben deprem bölgesindeydim ve yolun bir kismini buyuk bir otobüs ile gittik. Ve gittiğim yerde ikinci gün bile içme suyu yoktu. Bunu birinci ağızdan duymasına rağmen 'yollar bozuk tır nasıl gelsin' dedi. 'ben otobüsle gittim,yollar bozuk ama başka yoldan bir şekilde geldik. Ben geldiysem nasıl kamyon gelemiyor' dedim, 'geldi zaten her yere, aasssriiinnn felleaaakkettii, on atom bombası gücünde. Biraz anla bunu' dedi
Tartismiyorum gerçi 2018 yılından beri, evde siyaset konuşmama kararı aldık. Çünkü insan gibi konuşma yetisinden uzak insanlariz, sesler yükseliyor :)

Son düzenleme:
Siyâset konuşmayı çok severim, eşimde benimle aynı kafada olduğu için sıkıntı olmuyor, ayni dusuncede olmasak evlenmezdim. Evlenmeden önce siyasi görüşünü merak etmediniz mi, çünkü yaşayış biçimi hayata bakış açısı konusunda siyasi görüşün önemi var ülkemizde.
Arkadaş çevremiz bile aslında buna göre şekilleniyor.
Size tavsiyem, madem görüşlerıniz uymuyor siyaset konuşmayın, kime oy vereceğinizde kendinize kalsın

Pazar günü simit günü diye simit açma falan aldım 200 tl tuttu..
Ben de uzun zamandır yemiyordum bir kır pidesi alayım dedim. Tanesi 15 TL olmuştu birkaç ay önce, belki de yine zam gelmiştir. Kır pidesi yahu, öyle lüks bir şey değil; gariban kesimin sabah favorisidir.

Bende eşimle farklı siyasi görüşteyim hatta ikimizde görüşümüzde katı ve netiz ama asla konuşmayız evin içinde.
Bazen arkadaş ortamında tatlı tatlı atışırız :)
Bizim mezheplerimiz bile farklı eşimle.

Aynı hayat görüşünde olmadığım biriyle evlenmezdim.
Çünkü siyaset basbayağı hayat görüşüne etki ediyor.
Çocuk yetiştiriyoruz mesela, ortak görüşler olmasa büyük sıkıntı olurdu.
Zaten ülkemizde öyle bir hal aldı ki, kimse karşıt görüşlü birine tahammül edemiyor, saygı şurda dursun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…