Eşimle farklı siyasi görüş

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben asla insanların siyasi görüşlerine karşı tavır almıyorum. Herkesin nedenleri var. İlk adımı atan taraf ben olmayacağım onun gelip özür dileyip bu sözleri söylemesi gerekiyor

Teşekkür ederim evet aynen öyle

Valla şu günümüz Türkiyesinde böyle yapabilmek mümkün değil. Herkes geleceğe karamsar bakıyor ve karşındakinin oyu senin geleceğini etkileyecek. Dediklerinizi uygulamak çok çok zor.

En sevmediğim şeylerden biri siyasi tartışmalar O kadar boş ki, kimse kimsenin siyasi görüşünü de değiştiremiyor saçma sapan ‘tencere dibin kara senin ki benden kara muhabbeti dönüyor ‘ asla yapmam ve girmem. Sizde girmeyin.

Herkes kime oy verecekse sandıkta versin

Bir de siyaseti zengin tayfa yürütüyor. Aday olmak para, kaçıncı sıradan aday olmak para, seçim süreci faaliyeti para.

Alt orta sınıf dan bir aday çıkmıyor ama alt orta sınıf çok fazla siyaset konuşuyor bu da bana saçma geliyor

Fanatik takım tutar gibi parti tutanlar var ve öfkelenip bu durumu kaldıramayabiliyorlar o yüzden siyaset konuşmamak ve tartışmamak en iyisi, hele ki şu ortamda. çevremde hem benim görüşümden hem farklı görüşten insanlar var hiç öfkelenmiyorum konuşurlarken dinliyorum yorum yapmıyorum ama her gördüğüm insan böyle benim gibisine denk gelmedim başka

Konunuz saygıyla ilgili değil ki. En başından beri farklı görüşlerdeymişsiniz. Bunu bilerek yola çıkmış; sorun olmayacağını varsaymışsınız.

Bazı yorumlarda evde farklı görüşlerinizden bahsetmeyin vb dense de; bahsetmemek temeldeki farklılığı değiştirmiyor. Hayata bakış; çocuk varsa çocuğun yetiştirilmesinde de görüşlere bağlı farklılıklar çıkabiliyor.

Konunuz saygıyla ilgili değil ki. En başından beri farklı görüşlerdeymişsiniz. Bunu bilerek yola çıkmış; sorun olmayacağını varsaymışsınız.

Bazı yorumlarda evde farklı görüşlerinizden bahsetmeyin vb dense de; bahsetmemek temeldeki farklılığı değiştirmiyor. Hayata bakış; çocuk varsa çocuğun yetiştirilmesinde de görüşlere bağlı farklılıklar çıkabiliyor.

Yazdıklarınızı okuyorum. Benim istediğim ne kadar farklı görüşte olursak olalım birbirimize saygı duymamizdi. Ben hep saygı duydum. Yarın kadınlar günü... Bir kadın olarak insan en çok eşinden saygı duyunca mutlu oluyor. Ama onu yaşayamadım. İnşallah siz kadınlar esleriniz tarafından hep saygı ile karşılaşırsınız.

Şu anda zıt kutuplar o kadar farklı ki. Bence fikrinizi beyan etmeyin eşinize istediğinizi yapın.

Ben sizin yerinizde olsam boşarım adamı
Yani benim için zaten farklı görüşleri olan biriyle evlenmek imkansız, nasıl evlendiniz o kısmı hiç anlamadım ama hadi evlendiniz şu tepkiyi verse direkt kapı önünde bulur kendini

zıt kutup şeklinde farklı siyasi görüşten biriyle nasıl evlenebildiniz zaten yahu

hani solcu olursun tonun farklı olur
islamcı ya da milliyetçi olursun ayrı cephelere düşersin zamanla ama köken aynıdır, ülkenin siyası iklimi dersin, ayrı cephelere düştük dersin, bir şekilde anlarım.
apolitiksindir. hep öyle olmuşsundur. anlarım. apolitiksindir, mesela başka ülkede yetişmişsindir ülkedeki damarlara vakıf değilsindir, hiç konuşmamışsındır ama zamanla siyasete ilgi duyup ters yönlere girersin, olabilir.

farklı görüşlerde olduğun, öyle olduğunu bildiğin insanla en baştan nasıl evleniyorsun
inanılmaz!

eşle ve yakın arkadaşımla siyaset konuşmayacaksam kiminle konuşcam?

Ya hadi evde siyaset konuşmayalım hanımlar tamam. Ama niye fikir tartışamayacağım biriyle evliyim ki ben ? Siyasi görüşten bağımsız konudaki adamda tartışma adabı yok ve üstüne saygısız. Konu siyaset olmasa başka yerden gene patlak verir bu eksiklikler ile bence.

Aynı futbol takımını tutup rakip takıma beraber saydırmak,aynı siyasi görüşte olup "bak hele bak şuna"diye diğer partileri beraber eleştirmenin tadı çok ayrışaka bir yana,zor.

Ben olaya senin partin sana benim partim bana gözüyle pek bakamıyorum. Şu halde pek mümkün değil. Her "taraf"kendi içinde koyu ve tüm partiler arasında ciddi bir zıtlık var. İşiniz zor ne yapabilirsiniz bilemem...

Biz zıt değil ama farklıyız. Eskiden zıttık.
Seneler öncesi ile bugünün farkı belli.
Siyaset konuşmuyor değiliz, aksine çok konuşuruz. En basitinden sövdüğümüz kişi/parti ortak. Akıl mantık çerçevesinde kendi partilerimizi de yeterince eleştiriyoruz.
Herkesin oyu kendine. Zaten hepi topu bir oy atıyoruz yani amaaan'cıyız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…