Ben ponçik değilim ama bir insanı salt siyasi görüşten ibaret göremiyorum, insana bu kadar basit bakamıyorum. Birkaç noktada buluşabilmiş olmak bana yetiyor.
Bir insan ömrü boyunca önce babasının sonra kocasının parasını yemiş bir gün sabah kalkıp akşama kadar eli iş bile tutmamış. Tepesinde patron belerip azarlamamis, mobbinge maruz kalmamış, üniversite okumamış dirsek curutmemis, kpss çalışıp stresten saç dokmemis, iş bulma sitelerinde saatlerini harcamamis, iş gorusmeleri için ordan oraya gidip durmamış kisaca dünyadan haberi yok toz pembe hayatını sürdürüp gidiyo. Sonrada ıssız üniversite mezunu artık iş aramaktan imanı gevremis birinin karşısına çıkıp diyor ki ''yeah bu gençlerde iş beğenmiyo''birdeMissCherryBlossom öyle canın sağolsun deyip geçilecek düzeyde değiliz.
her gün siyasetin içindeyiz.
her gün insanın sinirini zıplatacak demeçler duyuyoruz.
bak meral masadan kalktı kaç gündür başka bir şey konuşulmuyor bu ülkede.
canın sağ olsun deyip geçebilirsinBen mi fazla ponçiğim yahu, karşımdaki hiç hiç desteklemediğim partiye oy verdim dese bile canın sağ olsun diyip geçiyorumO partiyi öven muhabbeti dinleyip kafa ütülemek istemem tabi ama o partiye oy verdi diye de karşıdakini hor/kötü görmem.
Ben de sayılmam. Birçoklarından daha az kucaklayıcı olduğuma eminim. Hatta en az kucak bende.pff bunu bende istiyorum ama sinirleniyorum
hiç hümanist bir insan değilim.
+1Ayrıca gerçekten eşinle,arkadaşınla,ailenle siyaset konuşma diyenleri de anlayamıyorum. E kiminle konuşacağım o zaman?
Gerçekten inanç, ideoloji,kültür bunlar çok belirleyici evliliğin gidişatında.
Türkiye'de yaşamadığın içindir bu ponçiklik.Ben mi fazla ponçiğim yahu, karşımdaki hiç hiç desteklemediğim partiye oy verdim dese bile canın sağ olsun diyip geçiyorumO partiyi öven muhabbeti dinleyip kafa ütülemek istemem tabi ama o partiye oy verdi diye de karşıdakini hor/kötü görmem.
iş arkadaşımsa meselaBen ponçik değilim ama bir insanı salt siyasi görüşten ibaret göremiyorum, insana bu kadar basit bakamıyorum. Birkaç noktada buluşabilmiş olmak bana yetiyor.
canın sağ olsun deyip geçebilirsin
ben de geçiyorum
ama
sevgili olabilir misin? ciddi bir ilişki olarak?
dahası evlenebilir misin?
Zıt görüşte olup entelektüelce tartışabilene de saygım var tabi de+1
Aynı siyasi görüşlerde insanlar evlenir, evlenmelidir. Bu durumda konuşmanın kime ne zararı var? Kocamla siyaset konuşmaya, nefret ettiğimiz siyasilerin fikirlerine hakaret etmeye bayılırım.
Bizim de goruslerimiz farkli. Esim benle tartismaktan keyif aliyormus.Bugün bı haber izlerken eşime ondan farklı bir siyasi partiye oy verecegimi söyledim. Kendimce nedenlerimi saydım. Hiddetlendi agresif tavırlar sergiledi. Ben de çok sinirlendim. Seninle aynı görüşte olacağım diye bir şey yok ben senden önce de böyleydim dedim. Karşılıklı bagirdik birbirimize. 4 yıllık evliyim. O kadar çok üzgünüm ve içimi neden evlendim diye bir pişmanlık çöktü ki.. Kendi görüşlerine her zaman saygılıyım. Ama kadın olarak bana hiç saygısı olmadı. Yazıklar olsun diyorum... Ve yazımı okuyan genç kızlar evleneceğiniz kişinin boyuna posuna yakışıklılığına bakmayın. Her şeyden öte size saygısı var mı ona bakın.
Güzel anlattınYani şoyle ki hiç hiç hazzetmediğim bir partinin (anladınız siz) destekçisi ise asla. O zihniyet tüm Türkiyeyi batırıyor, tüm toplumu dibe çekiyor ki böyle bir şeyi asla destekleyemem.
Öte yandan politikanın Türkiye kadar günlük hayata kadar karışmadığı bir yerde, mesela Avrupa'da, olur neden olmasın. Aşırı sağ, ırkçı nefretçi partiler dışında çok da umursamam açıkçası. Sıkıntı şu ki Türkiyenin çivisi çıktı. Yoksam ABDde de Avrupada'da bu kriter bile değil. Umarım anlatabilmişimdir.
Şimdi düşündüm de çocuğun adını bile anne babanın hayat tarzı etkiliyor. Hayat tarzını belirleyen en önemli şeylerden biri de siyasi görüş bu ülkede. Arkadaşımın eşi ısrarla doğacak çocuğuna Mahmut Sami adını koymak istedi mesela ve koydu. Önemli bir zatmış, ben tanımıyordum hiç. Bana eşim bu teklifle gelse…
Valla zaten ülkenin kötü gitmesini destekleyen iyi insan hiç yok var mı yok anca kendi nemalaniyoda ondan bu destek ayrıca isim konusunda da cok haklisiniz bazı isimler var çocuğun suçu günahı yok ama resmen isim mimli.Şimdi düşündüm de çocuğun adını bile anne babanın hayat tarzı etkiliyor. Hayat tarzını belirleyen en önemli şeylerden biri de siyasi görüş bu ülkede. Arkadaşımın eşi ısrarla doğacak çocuğuna Mahmut Sami adını koymak istedi mesela ve koydu. Önemli bir zatmış, ben tanımıyordum hiç. Bana eşim bu teklifle gelse…
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?