Eşimle farklı siyasi görüş

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bir insan ömrü boyunca önce babasının sonra kocasının parasını yemiş bir gün sabah kalkıp akşama kadar eli iş bile tutmamış. Tepesinde patron belerip azarlamamis, mobbinge maruz kalmamış, üniversite okumamış dirsek curutmemis, kpss çalışıp stresten saç dokmemis, iş bulma sitelerinde saatlerini harcamamis, iş gorusmeleri için ordan oraya gidip durmamış kisaca dünyadan haberi yok toz pembe hayatını sürdürüp gidiyo. Sonrada ıssız üniversite mezunu artık iş aramaktan imanı gevremis birinin karşısına çıkıp diyor ki ''yeah bu gençlerde iş beğenmiyo''

canın sağ olsun deyip geçebilirsin
ben de geçiyorum
ama
sevgili olabilir misin? ciddi bir ilişki olarak?
dahası evlenebilir misin?

pff bunu bende istiyorum ama sinirleniyorum
hiç hümanist bir insan değilim.
Ben de sayılmam. Birçoklarından daha az kucaklayıcı olduğuma eminim. Hatta en az kucak bende. Birkaç noktada buluşmuş isem birkaç noktalık değer veririm. İnsan bence genel olarak kötü ve kötülük ile evrilmiş pis bir ırk. İçindeki iyi ise ödüllendirmeye değer.

+1
Aynı siyasi görüşlerde insanlar evlenir, evlenmelidir. Bu durumda konuşmanın kime ne zararı var? Kocamla siyaset konuşmaya, nefret ettiğimiz siyasilerin fikirlerine hakaret etmeye bayılırım.

Evlenmeden once esinizle hic siyasi gorusunuzu paylasmadinizmi
Siyasi gorusler degisebilir tabiki ama en azindan soyle bi kisada olsa konusmaliydiniz hic mi bu sohbet gecmedi aranizda merak ettim

Türkiye'de yaşamadığın içindir bu ponçiklik.

Mültecilerle aynı havayı soluyup 1 koli yumurtaya 80 lira verince ponçiklikten çıkıp canavara dönüşmemek mümkün değil.

Ben ponçik değilim ama bir insanı salt siyasi görüşten ibaret göremiyorum, insana bu kadar basit bakamıyorum. Birkaç noktada buluşabilmiş olmak bana yetiyor.
iş arkadaşımsa mesela
dürüst olsun, güvenebileyim, işini iyi yapsın yeter
komşumsa medeni yaşam kurallarına uysun kafi
bir yaştan sonra arkadaş da zaten edinmiyorsun iş arkadaşının, arkadaşının arkadaşı filan diye gidiyor. arkadaş da başta sebeplerle olabilirsin yine hadi...

ama evlenmeyi düşünemem.

canın sağ olsun deyip geçebilirsin
ben de geçiyorum
ama
sevgili olabilir misin? ciddi bir ilişki olarak?
dahası evlenebilir misin?

Yani şoyle ki hiç hiç hazzetmediğim bir partinin (anladınız siz) destekçisi ise asla. O zihniyet tüm Türkiyeyi batırıyor, tüm toplumu dibe çekiyor ki böyle bir şeyi asla destekleyemem.

Öte yandan politikanın Türkiye kadar günlük hayata kadar karışmadığı bir yerde, mesela Avrupa'da, olur neden olmasın. Aşırı sağ, ırkçı nefretçi partiler dışında çok da umursamam açıkçası. Sıkıntı şu ki Türkiyenin çivisi çıktı. Yoksam ABDde de Avrupada'da bu kriter bile değil. Umarım anlatabilmişimdir.

Şimdi düşündüm de çocuğun adını bile anne babanın hayat tarzı etkiliyor. Hayat tarzını belirleyen en önemli şeylerden biri de siyasi görüş bu ülkede. Arkadaşımın eşi ısrarla doğacak çocuğuna Mahmut Sami adını koymak istedi mesela ve koydu. Önemli bir zatmış, ben tanımıyordum hiç. Bana eşim bu teklifle gelse…

+1
Aynı siyasi görüşlerde insanlar evlenir, evlenmelidir. Bu durumda konuşmanın kime ne zararı var? Kocamla siyaset konuşmaya, nefret ettiğimiz siyasilerin fikirlerine hakaret etmeye bayılırım.
Zıt görüşte olup entelektüelce tartışabilene de saygım var tabi de ben de o yok ya.Beraber haykırdığımız çoktur. Ve o an zıt görüşte bir adamla evli olduğumu düşünemiyorum.

Benzeri benim de başıma geld, basbayağı dindar biriyle sevgili oldum. Ben de pek dinle ilgili sayılmam. Kendisi baştan o kadar muhafazakar olduğunu söylemedi, kaçmayayım diye kendini gizlemiş Sonra mesaj atıp yazmış ki ben çılgın bir İslamcıyım seni üzmekten korkarım. neyse ben de dedim ki benim için sorun değil inancına saygım var ayrıca neye inanırsan inan bana ne. Ben bir şey demedim ama kendisi sonra bana sen de ibadet et, kapan türban tak, onu yap bunu yap demeye başladıDemem o ki bir taraf saygılı olsa bile bazen diğer taraf rahat durmuyor

Bizim de goruslerimiz farkli. Esim benle tartismaktan keyif aliyormus.
Bazi insanlar siyasi gorusu hayat memat meselesi yapiyor. Bana gore ulkeyi iyi yonetecegini dusundugun kisiye verir gecersin.
EVleneceginizin kisinin siyaseti hayatinin neresine koyduguna iyi bakin

Güzel anlattın

Sabiye yazık yahu bu nasıl bir isim eski moda ötesi

Valla zaten ülkenin kötü gitmesini destekleyen iyi insan hiç yok var mı yok anca kendi nemalaniyoda ondan bu destek ayrıca isim konusunda da cok haklisiniz bazı isimler var çocuğun suçu günahı yok ama resmen isim mimli.

Ben esimle, dostumla, arkadasimla siyaset konusmuyorum diye bir durum nasil mumkun olabilir, cidden anlamiyorum. Gun icinde basimiza siyasetle uzantili en az bir olay geliyordur. Markette, hastanede, okulda, is yerinde illa ki bizi etkileyen bir olay yasiyoruzdur. Bunu siyasetten bagimsiz olarak paylasmak mumkun degil cunku siyaset her alanda var. Sen, ben siyaset yapmazsak kim yapacak? Siyasetle ic ice olmak zorundayız, aksi halde var olan düzeni elestirmek ya da övmek gibi bir hakkimiz olamaz.
Esinizle oy vereceginiz partiyi bile paylasamiyorsaniz nasil bir arada yasayabiliyorsunuz, aklim almiyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…