- 15 Temmuz 2019
- 4.510
- 6.946
- 158
Çok karartmışsınız enseyi, yeni tartışınız diye belki. Yalnız sormak isterim, ilk defa siyaset konuşmuyorsunuz değil mi? Size hiç saygı duymadığını da yazmışsınız. Bu dört yılda yaşadığınız bu his yaşam tarzı, dünya görüşü farklılıklarınızdan kaynaklanıyor herhalde. Siyasi görüş farklılığı basit bir sorun değildir. Z zxshermine de yukarıda belirtmiş ki çocuk yetiştirme konusunda çok büyük soruna dönüşür. Gideceği okul, alacağı dersler, giyimi, tavırları... aranızda tartışma konusu olacaktır.Yazdıklarınızı okuyorum. Benim istediğim ne kadar farklı görüşte olursak olalım birbirimize saygı duymamizdi. Ben hep saygı duydum. Yarın kadınlar günü... Bir kadın olarak insan en çok eşinden saygı duyunca mutlu oluyor. Ama onu yaşayamadım. İnşallah siz kadınlar esleriniz tarafından hep saygı ile karşılaşırsınız.
Illa ayni goruse sahip olmak degil, saygili olabilmek önemli olan.Bugün bı haber izlerken eşime ondan farklı bir siyasi partiye oy verecegimi söyledim. Kendimce nedenlerimi saydım. Hiddetlendi agresif tavırlar sergiledi. Ben de çok sinirlendim. Seninle aynı görüşte olacağım diye bir şey yok ben senden önce de böyleydim dedim. Karşılıklı bagirdik birbirimize. 4 yıllık evliyim. O kadar çok üzgünüm ve içimi neden evlendim diye bir pişmanlık çöktü ki.. Kendi görüşlerine her zaman saygılıyım. Ama kadın olarak bana hiç saygısı olmadı. Yazıklar olsun diyorum... Ve yazımı okuyan genç kızlar evleneceğiniz kişinin boyuna posuna yakışıklılığına bakmayın. Her şeyden öte size saygısı var mı ona bakın.
Evlilik her bakımdan denkliklerle kurulursa sallanmadan dik durur.Yazdıklarınızı okuyorum. Benim istediğim ne kadar farklı görüşte olursak olalım birbirimize saygı duymamizdi. Ben hep saygı duydum. Yarın kadınlar günü... Bir kadın olarak insan en çok eşinden saygı duyunca mutlu oluyor. Ama onu yaşayamadım. İnşallah siz kadınlar esleriniz tarafından hep saygı ile karşılaşırsınız.
Yazdıklarınızı okuyorum. Benim istediğim ne kadar farklı görüşte olursak olalım birbirimize saygı duymamizdi. Ben hep saygı duydum. Yarın kadınlar günü... Bir kadın olarak insan en çok eşinden saygı duyunca mutlu oluyor. Ama onu yaşayamadım. İnşallah siz kadınlar esleriniz tarafından hep saygı ile karşılaşırsınız.
farklı takım tutabiliriz canımAynı futbol takımını tutup rakip takıma beraber saydırmak,aynı siyasi görüşte olup "bak hele bak şuna"diye diğer partileri beraber eleştirmenin tadı çok ayrışaka bir yana,zor.
Ben olaya senin partin sana benim partim bana gözüyle pek bakamıyorum. Şu halde pek mümkün değil. Her "taraf"kendi içinde koyu ve tüm partiler arasında ciddi bir zıtlık var. İşiniz zor ne yapabilirsiniz bilemem...
Illa ayni goruse sahip olmak degil, saygili olabilmek önemli olan.
Ayrica farkindaysan, "filler tepisir, cimler ezilir" deyimini yasatmissiniz bagris cagris kavga ederek.
siz nasıl saygı duyuyorsunuz yani bunu nasıl başarabiliyorsunuz?
bir siyasi görüşü benimsemek sadece oy vermek değil ki bizim ülkemizde. yaşam şartlarımızı belirleyen bir olgu. ülkedeki eğitimden sosyal yaşantıya hatta kılık kıyafetimize bili etkiliyor. ben benim siyasi görüşümden taban tabana zıt birine saygı duyamam o kadar ponçik bir insan değilim.
Burda yaşamadığından olabilir mi cherry?Ben mi fazla ponçiğim yahu, karşımdaki hiç hiç desteklemediğim partiye oy verdim dese bile canın sağ olsun diyip geçiyorumO partiyi öven muhabbeti dinleyip kafa ütülemek istemem tabi ama o partiye oy verdi diye de karşıdakini hor/kötü görmem.
Takımı örnek olması açısından söyledim Migrenfarklı takım tutabiliriz canım
ona birşey diyen yok
bana aynı takım hemen hiç denk gelmiyor mesela
ama birlikte maça gitsek mükemmel bak farklı takımlardan olup hahahaha
fakat siyasi görüş takım gibi bir şey değil ki...
o ideoloji, yaşam tarzınız, hayata dair ne kadar karar varsa hepsiyle ilgili,
dinin hayatınızda tuttuğu yer, değerleriniz, ahlak anlayışınız, öncelikleriniz....
bu ülkede bunlar devasa şeyler (aslında her ülkede öyle, amerikan dizilerinde bile 40 bölüm konu ediyorlar bunu)
gerçekten aklım almıyor, bu konuda zıt olup nasıl evlenebilir insan.
yani ancak karasevdaya düşmüş ve iki yarafından inandığı her şey üstüne yemin etmiş olması lazım incitmeyeceğiz birbirmizi diye (o zaman bile nasıl ortak karar alacaklar bilmiyorum)
Bizim de eşimle siyasi görüşlerimiz farklı . Ne o bana karışır ne ben ona karışırım.Bugün bı haber izlerken eşime ondan farklı bir siyasi partiye oy verecegimi söyledim. Kendimce nedenlerimi saydım. Hiddetlendi agresif tavırlar sergiledi. Ben de çok sinirlendim. Seninle aynı görüşte olacağım diye bir şey yok ben senden önce de böyleydim dedim. Karşılıklı bagirdik birbirimize. 4 yıllık evliyim. O kadar çok üzgünüm ve içimi neden evlendim diye bir pişmanlık çöktü ki.. Kendi görüşlerine her zaman saygılıyım. Ama kadın olarak bana hiç saygısı olmadı. Yazıklar olsun diyorum... Ve yazımı okuyan genç kızlar evleneceğiniz kişinin boyuna posuna yakışıklılığına bakmayın. Her şeyden öte size saygısı var mı ona bakın.
Miss kız sen yurt dışında değil misin ? Sen tabi görmen gel bir de bize sor.Ben mi fazla ponçiğim yahu, karşımdaki hiç hiç desteklemediğim partiye oy verdim dese bile canın sağ olsun diyip geçiyorumO partiyi öven muhabbeti dinleyip kafa ütülemek istemem tabi ama o partiye oy verdi diye de karşıdakini hor/kötü görmem.
"Tepisen fillerin altinda ezilen cimler de tepismis " diyelim o zamanama bu konuda çimler tepişmiş
Ben mi fazla ponçiğim yahu, karşımdaki hiç hiç desteklemediğim partiye oy verdim dese bile canın sağ olsun diyip geçiyorumO partiyi öven muhabbeti dinleyip kafa ütülemek istemem tabi ama o partiye oy verdi diye de karşıdakini hor/kötü görmem.
Burda yaşasanız ponçik değil "parçaponçik"olursunuz.Ben mi fazla ponçiğim yahu, karşımdaki hiç hiç desteklemediğim partiye oy verdim dese bile canın sağ olsun diyip geçiyorumO partiyi öven muhabbeti dinleyip kafa ütülemek istemem tabi ama o partiye oy verdi diye de karşıdakini hor/kötü görmem.
Ben ponçik değilim ama bir insanı salt siyasi görüşten ibaret göremiyorum, insana bu kadar basit bakamıyorum. Birkaç noktada buluşabilmiş olmak bana yetiyor.Ben mi fazla ponçiğim yahu, karşımdaki hiç hiç desteklemediğim partiye oy verdim dese bile canın sağ olsun diyip geçiyorumO partiyi öven muhabbeti dinleyip kafa ütülemek istemem tabi ama o partiye oy verdi diye de karşıdakini hor/kötü görmem.
Burda yaşamadığından olabilir mi cherry?
Miss kız sen yurt dışında değil misin ? Sen tabi görmen gel bir de bize sor.
miss yerleşik yaşayıcı olsan böyle bakmazdın.
karşımdakine göre değişir. ama dostum yada kocam olamaz aksi kafa yapısındaki biri.
Burda yaşasanız ponçik değil "parçaponçik"olursunuz.Sanırım yurt dışındaymışsınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?