Eşimle farklı siyasi görüş

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Takım tutar gibi parti tutanla zaten olmaz eşim böyle bir tip olsaydı sevgili olmazdım bile. En tiksindiğim insan tipidir. Biz eşimle önceden farklı görüşteydik ama şuan tek görüşte birleştik oyumuzu vereceğimiz kişiyi de belirledik.

Çok karartmışsınız enseyi, yeni tartışınız diye belki. Yalnız sormak isterim, ilk defa siyaset konuşmuyorsunuz değil mi? Size hiç saygı duymadığını da yazmışsınız. Bu dört yılda yaşadığınız bu his yaşam tarzı, dünya görüşü farklılıklarınızdan kaynaklanıyor herhalde. Siyasi görüş farklılığı basit bir sorun değildir. Z zxshermine de yukarıda belirtmiş ki çocuk yetiştirme konusunda çok büyük soruna dönüşür. Gideceği okul, alacağı dersler, giyimi, tavırları... aranızda tartışma konusu olacaktır.

Illa ayni goruse sahip olmak degil, saygili olabilmek önemli olan.

Ayrica farkindaysan, "filler tepisir, cimler ezilir" deyimini yasatmissiniz bagris cagris kavga ederek.

Evlilik her bakımdan denkliklerle kurulursa sallanmadan dik durur.

Siyasi görüş, dini inanç, mezhep, maddiyat, kültür, görgü, ahlak...

Siz siyasi görüş farklılığının yanında bir de görgüsüz bir zorbayla evlenmişsiniz.

Niye evlendiniz ki?

siz nasıl saygı duyuyorsunuz yani bunu nasıl başarabiliyorsunuz?
bir siyasi görüşü benimsemek sadece oy vermek değil ki bizim ülkemizde. yaşam şartlarımızı belirleyen bir olgu. ülkedeki eğitimden sosyal yaşantıya hatta kılık kıyafetimize bili etkiliyor. ben benim siyasi görüşümden taban tabana zıt birine saygı duyamam o kadar ponçik bir insan değilim.

farklı takım tutabiliriz canım
ona birşey diyen yok
bana aynı takım hemen hiç denk gelmiyor mesela
ama birlikte maça gitsek mükemmel bak farklı takımlardan olup hahahaha

fakat siyasi görüş takım gibi bir şey değil ki...
o ideoloji, yaşam tarzınız, hayata dair ne kadar karar varsa hepsiyle ilgili,
dinin hayatınızda tuttuğu yer, değerleriniz, ahlak anlayışınız, öncelikleriniz....

bu ülkede bunlar devasa şeyler (aslında her ülkede öyle, amerikan dizilerinde bile 40 bölüm konu ediyorlar bunu)

gerçekten aklım almıyor, bu konuda zıt olup nasıl evlenebilir insan.
yani ancak karasevdaya düşmüş ve iki yarafından inandığı her şey üstüne yemin etmiş olması lazım incitmeyeceğiz birbirmizi diye (o zaman bile nasıl ortak karar alacaklar bilmiyorum)

Ben mi fazla ponçiğim yahu, karşımdaki hiç hiç desteklemediğim partiye oy verdim dese bile canın sağ olsun diyip geçiyorum O partiyi öven muhabbeti dinleyip kafa ütülemek istemem tabi ama o partiye oy verdi diye de karşıdakini hor/kötü görmem.

Burda yaşamadığından olabilir mi cherry?

Takımı örnek olması açısından söyledim MigrenDüşün ki ben fb eşim gs yani bazı şeyler ortak görüşte olmalı diye ordan bağlamak istedim.

Siyasi görüşümüz farklı olsaydı yapamazdık. Gerçekten olmazdı. Çocuk yetiştirme,sosyal hayat,prensipler,hayata bakış her alanda çok problem yaşanırdı.

Ben de anlamıyorum karısına yeminler ettirip ille de bu partiye oy vereceksin diyeni tanıdım.

Bizim de eşimle siyasi görüşlerimiz farklı . Ne o bana karışır ne ben ona karışırım.
Evliyiz diye aynı düşünmek zorunda değiliz . Eşiniz zorbalık yapıyor bence .

Miss kız sen yurt dışında değil misin ? Sen tabi görmen gel bir de bize sor.

miss yerleşik yaşayıcı olsan böyle bakmazdın.
karşımdakine göre değişir. ama dostum yada kocam olamaz aksi kafa yapısındaki biri.

Burda yaşasanız ponçik değil "parçaponçik"olursunuz.Sanırım yurt dışındaymışsınız.

Evlilikte net kriterimdi siyasi görüş. Eşimle aynı düşüncedeyiz aksi durumda gırtlak gırtlağa gelirdik çünkü ikimizde bu konuda sivriyiz

Ben ponçik değilim ama bir insanı salt siyasi görüşten ibaret göremiyorum, insana bu kadar basit bakamıyorum. Birkaç noktada buluşabilmiş olmak bana yetiyor.

Burda yaşamadığından olabilir mi cherry?

Miss kız sen yurt dışında değil misin ? Sen tabi görmen gel bir de bize sor.

miss yerleşik yaşayıcı olsan böyle bakmazdın.
karşımdakine göre değişir. ama dostum yada kocam olamaz aksi kafa yapısındaki biri.

Burda yaşasanız ponçik değil "parçaponçik"olursunuz.Sanırım yurt dışındaymışsınız.

Tamam vurmayın Allahsızlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…