Eşimle ikinci çocuk düşüncesi yüzünden tartışıyoruz

sevimlikelebek80

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2018
122
38
13
45
bir tane kızımız var 6 yaşında.eşim ikinci çocuğu çook istiyor.kendisi 35 yaşında ben 31 yaşındayım.yaşım geçiyor ölmeden önce ikinci çoçuğum olsun istiyorum diyor,o kadar çok istiyor ki bu yakınlarda kolum uyuşuyor kalbim sıkışıyor stres yapıyorum kafama takıyorun diyor.
Kızım kardeşi olsun çok istiyor kendi yaşıtlarının hep kardeşi var ve çok özeniyor.aslında bende istiyorum fakat yeni ev aldık kredi ödüyoruz başka borçlarımız da var maddi ve manevi yetemeyiz gibi geliyor.
Bir de bende bir düşünce var ayrılırsak 2 çocukla ne yaparım diye sürekli düşünüyorum.ben de ayrılık korkusu var.hem istiyorum hem korkuyorum.ne yapmalıyım?

Hazır değilseniz asla yapmayın . Benimde eşim çom istiyordu ama hem oğlum çok hareketli hemde başımda evim yok diye şimdilik düşünmüyorum. Maddi manevi çok zorlanacaksanız erteleyebilirsiniz.

Bizde eşimle çok çok tartıştık bu konuda ama ben kendimi de hazır hissetmiyorum . En sonunda oturduk konuştuk bende oğlumu tek büyütmek istemediğimi ama hem maddi hem manevi olrak hazır olmadığımızı 2-3 defa anlattım. Sağolsun düşünüp anlayış gösterdi şimdilik erteledik.

Sizde eşinize hissettiklerini açık açık söyleyin 1-2 gün kırılabilir ama zamanla anlayış gösterir inşallah

Eşiniz sorumluluk sahibi mi bilemem ama o çocukla büyük oranda siz ilgileneceksiniz.Yani kararda sizin daha çok söz hakkınız var.

35 yaş ne ki?Ölmeden önce falan...Bence eşiniz duygu sömürüsü yapıyor.

Maddi ve manevi yetersiz hissediyorum diyorsunuz.Bunlar sizin kuruntularınız değilse erteleyin bence

korkma sebebinizi tam olarak anlayamadım?
neden ayrılasınız ki?
o mu ayrılmanın lafını ediyor yoksa siz mi kafanızda kuruyorsunuz?
yani aslında problemli bir evlilik mi var ortada?

Maddi durumu bilemem. Ama ayrılık düşüncesinin en ufak kırıntısı dahi aklınızdan geçiyorsa kesinlikle yapmayın.

Öldükten sonra zaten iki çocuğu olamaz.
Tamamen size bağlı bir şey. Erkekler genelde gelir iki pışpışlar sonra bir taraflarını yayıp otururlar sorumluluğun çoğu annededir. Dolayısıyla çocuk yapma kararı sadece anne hazır olursa gündeme gelmelidir. Biraz bencilce oldu ama gerçekler bunlar. Ayrıca neden ayrılık korkunuz var? Eşinizle anlaşamıyor musunuz?

Boşanmak istiyorum demedim ki
Bazen ayrılacam da iki çocukla kalıcam gibi geliyor.Allaha şükür sorun yok şu an ama insanın başına herşey gelebilir,yarın öbür gün benim de başıma gelirse iki çocukla ne yaparım diye düşünüyorum

korkma sebebinizi tam olarak anlayamadım?
neden ayrılasınız ki?
o mu ayrılmanın lafını ediyor yoksa siz mi kafanızda kuruyorsunuz?
yani aslında problemli bir evlilik mi var ortada?
O etmiyor ben korkuyorum,ileri de ayrılırsam be yaparım ili çocukla diye.insanın başına herşey gelebilir sonuçta

Allah esirgesin fakat ayrilik denen şey sadece boşanmadan ibaret degil ki
Yarına cikacagimiz bile belli değilken..

Kolum uyuşuyor kalbim sıkışıyor ölmeden önce bir çocuk daha yapalim? Neyin kafası arkadaş

Çok pardon eşinizin yaklaşım tarzı çok komik geldi istemsizce gülüyorum.

Bence bir evlilik icin 2 cocuk ideal...hem cocugunuz da kardessiz kalmaz...ancak tereddutunuz varsa biraz daha dusunun derim...

cocuk yap yapma demicem ama
bosanma cocukla ortada kalma korkusunu herkes yasiyor ve bu korkuylada yasanmio gercekten.

Önemli olan sizin hazır hissetmeniz. Öncelikle bunu söyleyim.
Tek çocuk olduğuna üzülen bir sürü kişi tanıyorum. en başta da eşim. Ben bişey olduğunda kardeşlerimle paylaşırım. Onun o anda arayabileceği bi kişi yok malesef bunun gibi gibi örnekler. Ama başta dediğim gibi bebeğe kim ne yardım ederse etsin etmesin anne bakıyo. O yüzden hazır değilseniz bekleyin derim.

Bence bir kadin ne zaman isterse ve kendini tamamen hazir hissetse hamile kalmali. Sizin saydiklariniz dış faktörler. Yani kendinizin ikinci cocuga hazir olup olmadiginiz net olmuyor. Ilk onu tartin ve düsünün. Sahsen fazla gec kalmamak taraftariyim cünkü belki bir yastan sonra gebelikler daha riskli oluyor ve insanin da yasi ilerliyor haliyle. Yani mesela 35 yasimda 2..cocugum oldu. O 15 yasinda olsa ben 50 olucam

Ayrilmayi mi dusunuyosun esinden? Yoksa ihtimal olarak mi dusunuyosun? Tek cocukla kalmaktansa iki cocukla ayrilmak cok daha iyidir bence

Eğer azda olsa sizde istiyorsanız şimdi yapın bence.1-2 yıl sonra hem kardeşler arası yaş farkı daha çok olacak hemde sizin yaşınız ilerlemiş olacak.Kadın 50 de de doğurur evet ama hayatta herseyin bir zamanı var.30 da başkayız 35 de başkayız.Çok fazla plan yapıp ileriyi düşünmek iyi değil, yarın kimin ne olacağı belli değil.Ben şahsen 36 yaşındayım 2. ciyi erteledim uygun zamanı bekledim ama hiç uygun değilmiş aslında.3 aylık hamileyken babam kanser oldu çok hızlı birşekilde bir ay içinde vefat etti.6. Ayımda eşim işsiz kaldı vs vs.Ben bunları öngöremezdim.Keşke 2 yıl önce doğurdaysaydım.Kızım şuan 5.6 yaşında ve kardeşi çok istiyor.Zaten onun aynı kandan candan kardeşi olsun diye istedim , ilerde çalacak kapısı olsun diye.Bana birtane yeterdi zaten yoksa.

Kendinizi hazır hissetmeniz çok önemli. Oğlumu eşim çok istedi (çikolata kist' im var, olmama ihtimalinden dolayı) ben maddi, manevi hazır değildim. Bu sebeple zor bir tecrübe oldu annelik, hem her şeyden feragat hem aşırı yıprandım oğlum zor bir bebekti. O yüzden bence kafanızda maddi ve ya manevi soru işareti varsa bekleyin derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…