Eşimle ilişkimiz

persephone__

zamanı tanrı yaşar,insanoğlu hep ölmek için doğmuş
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2015
1.339
1.678
53
32
Eşimle severek evlendik zaten evlenir evlenmez askere gitti. Aslında kısa dönem yapacaktı ama kendi isteğiyle uzattı kuzey ırak sınıra gönüllü gitti komando olarak. Uzun süre ayrı kaldık. Kısa süre önce de döndü. Eşimi çok severim o da beni sever üzerime çok düşer ama sadece yan yanayken. Açıkçası eşim çok siyasi konularda aktif birisi. Biz tanıştığımızda da öyleydi gerçi. Söylememde sakınca var mı bilmiyorum ama Ülkü ocaklarında sürekli çalışıyor. Sakıncalıysa mesajı editlerim. Neyse evlenmeden önce de ordan vakit bulamayınca akşamları beni görmeye gelmezdi yorgun olurdu ya da geç kalırdı hep onu beklerdim. Evlenince geçer diye düşündüm de askere gitti geldi hala öyle. Yani liseli çocuklar gibi bütün gün ülkü ocağında sohbet ediyor çay içiyor miting eylem vs kovalıyor. Eve gelince de çok yorgun oluyor hemen uyuyor. Her gün aynı tam mesai. Bana karşı çok iyi çok anlayışlı şefkatli ama bu durum artık canımı sıkıyor yani kaç yaşında evli barklı insan haksız mıyım. Orda hep erkek ama ona raman kıskanıyorum resmen erkeklerden bile. Onları daha çok görüyor. Söyleyince de yok bu benim davam ben bu yola baş koydum vs diyor. Ama sorsan hayatında hiçbişey benden önemli değilmiş. Ülkü ocağı daha önemli resmen kabul etmese de. Napsam bilemiyorum çok canım sıkkın.

Not: en kötüsü de aşırı derecede çocuk istiyor bunda sorun yok da çocuk olunca da böyle mi yapacaksın dedim "o zaman daha çok giderim çocuğı beneklikten camiaya kazandırmak lazım" dedi

Evlenmeden oncede durum bu imis. Bence dir dir etmeye hakkiniz yok. Iyi veya kotu yargilanir veyahut yargilanmaz adamin bi ideali var. erkeklerden kiskanmiyorsunuz bence sizle daha az vakit gecirdigi icin onlari orayi kiskaniyorsunuz diyelim... Evlenmeden once nasil kabullendiyseniz, onu oyle sevin bence.

Bende resmen orada büyüdüm. Ama şimdi uzağım. Kendim uzaklaştım eskisi gibi değil çünkü. Ana eşin erkek. Onlar farklı bakıyor olaya. Onlar için o dava anadan, babadan, yardan önce geliyor. Çünkü öyle yetişmiş. Öyle benimsiyorlar. Onun üzerine gitmeden anlatmaya çalış sanada vakit ayırsın. Ama hiç gitme dersen olmaz. En azından düzgün biryere gidiyor. :) Ben onu anlayabiliyorum.

Ayrıca yazmışsınız evlenmeden önce de gidiyordu diye şu an onu değiştirmeye hakkınız yok. Öyle kabul etmişsiniz.

Çalışmıyor mu?
İşini bırakıp orda çalışmaya başladı gerçi eski işinde de çok para kazanmıyordu ama en azından düzenli mesai saatleri, yükselme şansı ve sabit geliri vardı :/ şimdi sabahın köründen geceye kadar orda

Ben evlenince kendiliğinden azaltır hobi olarak gider diye düşünmüştüm idealine saygı duyuyorum biz de bu durumun aracılığıyla tanıştık ama cidden evin içinde görüşemiyoruz

Evıne ekmek goturecek bır ulku ocagı calışanımı kaldı.. Hep çoluk çocuğa kaldı tum cıddıyetını kaybettı ulku ocakları. Sahsen bır sıyası kımlığı olması ıyı hayata daır ıdeolojısı var dıyelım.. Duzenli geliri olan gelecegınolan bır işi olsun.

Oraya hizmet etmek isteyebilir ama tüm gün orda olmasına gerek yok bence. Yeterli bir zaman ayırsın .
Hayat görüşü bu şekilde olabilir ama herşeye bir sınır koymalıyız .
Hepsini aynı anda idare edebilmeyi bilmeli.

Ben evlenince kendiliğinden azaltır hobi olarak gider diye düşünmüştüm idealine saygı duyuyorum biz de bu durumun aracılığıyla tanıştık ama cidden evin içinde görüşemiyoruz
durumu kavgaya cevirmeden konusmakda yarar olabilir o zaman, oraya az git seklinde degilde, seninle vakit gecirmek istiyorum tarzinda

Dava mava geçicen bunları,sonu yok bunların. Heleki eşini yuvanı ihmal ediyosan... eşin bi kendine gelsin bence

Naparsan yap bunu anlatabilceğini düşünmüyorum işin çok zor.

Bu tarz yollara baş koyan, gerçekten gönülden bu tarz idealler uğruna savaşan insanlar kaldı mı ya? Kusura bakmayın benim çevremde hiç yok da, pek şahit olmuyorum. Gerçi ben ülkücü görüşe yakın biri değilimdir. Ama herkes kendi hayat derdine düşmüş durumda, zamanında bu uğurlarda canını veren insanlar oldu (sadece ülkücü görüş için konuşmuyorum, bütün siyasi görüşlerden o uğurda can veren insanlardan oldu). Bence bir insan ailesine zaman ayırma konusunda dengeyi kurabiliyorsa istediği her şeyle ilgilenebilir ama evde çoluk çocuğu, eşi yalnız bırakıp sabahtan akşama kadar ülkü ocağında takılmak, mahalle kıraathanesinde okey oynamak kadar boş bir iş benim gözümde. Hem dava mı kaldı artık ya? Cehaletimi bağışlayın ama cidden halen devam ediyor mu bir siyasi düşünceyi hayatın merkezine koymak falan? Her insanın siyasi görüşü vardır, siyasi bazı çizgileri falan ama ben bundan bahsetmiyorum. Eşinizinki ileri düzey bir ilgi demek ki.

Çoğu erkeğin evlenince hayatında değişen şey pantolon&gömleğini annesi değil eşi ütülüyor
demek istediğim adam baştan değişirim dememiş bişeylerin sözünü de vermemiş size. kendinizce haklısınız ama en başından oyle olan birinin degismesi zor gözüküyor. üstelik girdiği ortam onun işi olmuş artık. ancak başka bir işe girerse bu durum belki düzelir. o zaman da boş kalan vaktinde oraya gitmeye kalkarsa yine bir şey değişmez tabiki.

Adam evlenmeden öncede gidiyormuş neden buna gözyumup evlendiniz?
Eğer bunu kabullenıp evlenedıysenız şuan adama birşey demeye hakkınız yok...

Eşinin olduğu gibi hepimizin illaki bir siyasi görüşü ve davası vardır.
Ama ailesi o malum yerden sonra geliyorsa kusura bakmasın ama bu adam ülkeyi kurtarsa ne olur kurtarmasa ne olur Allah aşkına?

Ben de siyasete meraklı biriyim. Evli olmadığım için ilgilenebiliyorum ama bir aile kurduğum zaman ilk plana ailemi almak ZORUNDAYIM. Bunu eşinize net bir dille söyleyin bence.

Ayrıca çocuğunuz olursa çocuğun siyasi, dini, hayati kararları üstünde baskı yapmamalı. Onu böyle yetiştireceğim diye bir şey yok. Çocuklar okusun, araştırsın baksın ne doğru ne yanlış. Bunu da iyi düşünün derim. Ailenin baskıcı tutumunu hiç sevmiyorum bu konularda.

herkesın bır sıyası gorusu durusu olmalı kanaatındeyım ama bu uc noktada ıse ıster ulkucu olsun ıster solcu yada baska bır gruba dahıl ve aıleyı esı ıhmale gelıyorsa iş orada bir düşünüp dur demek lazım...
vatani görev olarak oyunu kullansın, ortamı olunca sıyasi düşüncelerini insanlarla paylaşşın ve gerektiğinde eyleme de gitsin ama akşam olduğunda eşine ve ilerde doğacak olacak çocuğuna vakit ayırsın doğrusu bu..
ayrıca şu da bir gerçekki siyaset ne karın doyurur ne insanı mutlu eder, kimler gelmi kimler geçmiş siyaset uğruna insanlar canını feda etmiş, ailelerinden uzakta yaşamışlar ne için bence bir hiç için!!!
herkes birlik olsa dünya daha da yaşanılacak bir yer haline gelirdi eminim...
sizede Allah sabır versin ne diim ki....

boyle seylr yolunda kendini adama durumuna gecen insanlar aileyi bosveriyor haberin olsun huzurda kalmiyor yani tercubemle soyluyorum,hep kafayi oraya takmasi ilgilenmesi sizdende uzaklastirir mutlak ordan vazgecmesi lazim yoksa cok daha beklersin ilgisini, sakin cocukta yapma dahada yipranirsin beklentin daahda artar adam baksana cocuk olsun orali olcak diyor yani olsunda ama cok kafayi takmis bu duruma, demem oki isin zor 'ya kabullenceksin yada hep mutsuzluga gideceksin onun icin ya kesin bir dille konusacaksin yada artik sen bilirsin gelecwgini, umarim cozulur bu durum

Valla gençliğinden beri uzun süredir oraya bağlıysa bu saatten sonra bırakması mümkün değil. Alışmak zorundasın malesef

Canım, bu işlerin yaşı, medeni hali falan olmaz. Yani insan evlendi, çocuk sahibi oldu diye ideolojisini bir kenara bırakmaz. Bence eşini anlamalı, fikirlerine ve davasına saygı göstermelisin. Bak ne güzel, şefkatli ilgili biriymiş. Ondan bazı şeyleri bir kenara bırakmasını istersen, sevdiğin adam olmaktan çıkar, bambaşka biri olur. Geç de olsa geceleri yanına gelip yatıyorsa, çocuk yapacak vakit her zaman olur . Tek derdin bu olsun; benim eşim sadece ay sonlarında birkaç günlüğüne eve geliyor ve biz de çocuk için uğraşıyoruz. Yani sana nacizane tavsiyem, bu konuda eşine hak ver; onu anla ve destekle. Sevdiğin adam olmaktan çıkıp bambaşka bir adam olmasını istemiyorsan, renklerini soldurma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…