- 14 Mayıs 2010
- 16.477
- 22.429
- 598
- Konu Sahibi persephone__
-
Ay bu benim konum resmen :) Destan yazabilirim ona göre arkadaşım :)
Benimde burada eşimin derneğinden sporundan sosyal hayatından bana sıra gelmediğini anlattığım bir konum var hatta.
Burda " aa bile bile evlenmişin kocanı böyle çek" yazan arkadaşların çoğu eşleri hafta da bir olan halı saha maçlarını ikiye çıkartınca gıncar çıkartıcak tiplerdir. Maalesef o iş öyle olmuyor hanımlar.
Eşiniz şunu bunu bahane edip size ve evinize az zaman ayırsa ve bu sizin hayat şekliniz olsa sizde tepkinizi koyarsınız.
Her şeyin yeri zamanı var, hayatımızı belli bir dengede yürütemeyeceksek neden bir başkasını da ona dahil ederiz ki? Madem bu kadar fazla ideolojik yaşayacaktı ya kendi gibi ülkü ocaklarından çıkmayan bir kadınla evlenseydi yada hiç evlenmeseydi. Elbette kocasının ideolojisine ve çalışmalarına saygısı vardır eşinin ama iş evle ilgilenmemeye, vakit geçirememeye kadar varınca orda bir durmak gerekir.
Benim eşimde ilk evlendiğimiz zamanlarda devamlı dışardaydı. Bütün evin işleriyle ben ilgilenmek zorunda kalıyordum çünkü akşam yorgun argın gelip yemek yiyip anca sızıyordu yorgunluktan. Tamirat işleriyle bile ben uğraşıyordum, tüm market alışverişi bana kalmıştı. Evlenirken ne olursa olsun bu kadar olmaz diyorsun ama olabiliyor.
Ben devamlı çok yalnız kaldığımdan, işlerden yorulduğumdan üzülerek bahettim.
Bir dengede tutması gerektiğinden bla bla..
4 üncü senesine varmak üzere olan bir evliliğim var hala maalesef çok dışarda ama törpülendi.
Sürekli bu şekilde incitmeden ve sabırla konuş, onu anladığını ama seninde ona davası kadar hatta ondan fazla ihtiyacın olduğunu belirt defalarca.
Törpülenir umuyorum ki.
Sakın kendini hazır hissetmeden de çocuk yapma derim. Emin ol bir çok şeyin sorumluluğu sende olucaktır çünkü.
ORada çalışan adama para verdiklerini de yeni öğrendim.İşini bırakıp orda çalışmaya başladı gerçi eski işinde de çok para kazanmıyordu ama en azından düzenli mesai saatleri, yükselme şansı ve sabit geliri vardı :/ şimdi sabahın köründen geceye kadar orda
Ama adam baştan beri böyle yeni değil ki,konu sahibi evlenince değişeceğini ummuş, tersten düşün, konu sahibi böyle birini kabul edemeyecekse evlenmeseydi onunla, ben durumu onaylıyor değilim ama baştan beri olan birşey var
Oraya hizmet etmek isteyebilir ama tüm gün orda olmasına gerek yok bence. Yeterli bir zaman ayırsın .
Hayat görüşü bu şekilde olabilir ama herşeye bir sınır koymalıyız .
Hepsini aynı anda idare edebilmeyi bilmeli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?