• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esimle ilk buyuk kriz

Boşanmak icin bir sebep goremedim , insanlar neler neler yasiyor ama yuvam yikilmasin diyip caba sarfediyor. Sizse esim kina gecesine gelmiyor bosanmayi dusunuyorum diyorsunuz. Yazik gercekten evliliginizi bu kadar kolay harcamayin bosanmak en son dusuneceginiz şey olsun

Adam düğüne geliyor sadece kına gecesine gelmiyor. Kına gecesi de kadinlar için değil mi? Eşinizin suratına telefon kapatmanız ve bu kadar kolay boşanir iz lafları çok abartı ve haddi aşmak olmuş

İnsan aslında sahip olmadığını fark edip vazgeçtiğinde kaybetmekten de korkmuyor artık. Sizin bu zoraki ayrılığınız sizde iyi tezahür etmemiş sanki. Erkeklerin çalışma şartları, bahaneleri kadınlara oranla biraz daha farklı bazı sektörlerde. Baldızımın kınası var siz de idare ediverin demekten çekinmiş olabilir. Bir erkek olarak kına gecesinden yırtmak istiyor bile olabilir hatta :) biraz daha anlayışlı olmak gerek, yukarıda bir arkadaşımın dediği gibi hep kendi haklı penceremizden bakmamak gerek. Haklı olmak mı mutlu olmak mı?

10 aylik evliyim. Esimle gecen yilki olaylardan dolayi tayin aldiramadigim icin ayni sehre gelemedik. Artik gec kaldigimizi biliyorum ama hala bir adim atamadik.
Bu surecte en buyuk sorun ozlemdi cok buyuk problemler yasamadik daha cok onun sabri ve ozverisi ile sorunlar cabuk cozuldu. Normal sartlarda 2 3 gece bir arada 5 gece ayri gecirdik. Ailelerden yana sorunumuz olmadi. Evime bile bizi yanliz birakmak icin az geldiler.
Onumuzdeki hafta cuma aksami kardesmin kinasi pazar aksami dugunu var. Normalde cuma oglen cikip gelecek ve bir ay izin alacakti. Bayramdan sonra tatile cikacaktik. Bir sure o evde ben iste olacaktim. Is arkadasi elini kirmis. 3 ay rapor acil ameliyat olmasi gerekiyormus. Bu durumda ekip 4 e dusuyor 3 vardiya calisiyorlar. Esim izin alirsa vardiya donmuyor tatil yalan oldu. Bu bile yeterince kotuyken bana dugune gelip donmeyi teklif etti. Kinaya gelmeyecekmis. Boyle bsyi asla kabul edemem. Daha 10 gun once tatilden donmek istemeyen arkadaslari icin iki vardiya 12 saat calistilar. Annem babam ayri. Kardesimin esi bizim dugunde cok kosturmustu ayni zamanda arkadasimiz
Bana boyle olacagini biliyodum bu hafta sonu gelmiyorum haftaya da ben... derken telefonu yuzune kapadim.
Eger kina aksami gelmezse, hatasini anlamazsa, gercekten pisman olmazsa bosanmayi dusunuyorum.
Bekarmis gibi yasayacagima bekar kalirim.
Yikilmis, kirik dokuk olarak...

Esim hic cabalamadan kolaya kaciyor sorun bu. 4 kisi iken 2 ser gun izin yapabiliyorlar. Ctesi pazar izin alabilir defalarca aldi. Cuma bir kac saatte gelebilir. Defalarca geldi. Ztn 4 kisi olarak 4 ay calistilar. Kimse yillik izin almadi 2 ser gun izin aldilar. Yillik izin veya tatil degil derdim Bu kdr ozel bir gunde bana ilk teklifinin gelmemek olmasi tekrari olmayan bir gunde ayarlanabilecek bir gunde ihtimalleri zorlamasi. Cunku asla baskin davranmaz kendi istekleri icin zorlamaz fedakarliktan kacmaz.
Artik yiprandigimizi ve cok sey kaybettigimizi biliyorum.

Esim polis degil ve isi rahat. Bir polisle evli olsaydim stresi ve ciddiyeti farkli olurdu. Ama benim takildigim ztn dort aydir calistiklari hale donduler bu kdr ozel bir gunde defalarca yaptigi seyi yapmiyor. Ihtimal olarak bile kabul etmiyor. Savasmiyor.
Otelde falan mi calisiyor??
3 kişi ile gayet rahat izin yapilir gerekirse 12 saat çalışılır..

Kinaya gelmediği için boşanmak mı ?
Burda ailelere kin guduldugu için gidilmiyor , sizinki işten dolayi gelemiyor napsin adam.. ?
Bulup bunayan bir tip daha :işsiz:
Abartiyorsunuz. ..

Bence siz " bi aile olamadik ayri gayri" korkusuyla biseyler cabaliyosunuz.
Ve bu cabanizin size mutluluk getirecegini dusunuyosunuz. Ornegin ozel gunleri yanyana gecirmek gibi. Bu dusunce normal, ama maalesef hersey hemen tikirinda islemiyor. Ben olsam bende sizin gibi tepki verirdim dogrusu. Plan hazir.hersey guzel olucak ama bi bakiyosun husran. Yine ayri dustuk. Bilerek bu konuda tum yorumlari okudum. Smdikik bekarim ama kendimi bilirim, bende fevri davranan biriyim.
Kizlar dogru soyluyor.
Ne diyceksin soranlara? ' esim kardesimin dugunune gelmedigi icin bosadim adami" mi?
Evet guzel olurdu sizin dugununuzde cok destekte bulunan damat beye esinizinde destekte bulunmasi. Cunku ben yapilan iyiligin karsiligina en yakin zamanda verme taraftariyim hep.
Ama iste.. maalesef tikirinda gitmiyor her zaman hersey.

10 aylik evliyim. Esimle gecen yilki olaylardan dolayi tayin aldiramadigim icin ayni sehre gelemedik. Artik gec kaldigimizi biliyorum ama hala bir adim atamadik.
Bu surecte en buyuk sorun ozlemdi cok buyuk problemler yasamadik daha cok onun sabri ve ozverisi ile sorunlar cabuk cozuldu. Normal sartlarda 2 3 gece bir arada 5 gece ayri gecirdik. Ailelerden yana sorunumuz olmadi. Evime bile bizi yanliz birakmak icin az geldiler.
Onumuzdeki hafta cuma aksami kardesmin kinasi pazar aksami dugunu var. Normalde cuma oglen cikip gelecek ve bir ay izin alacakti. Bayramdan sonra tatile cikacaktik. Bir sure o evde ben iste olacaktim. Is arkadasi elini kirmis. 3 ay rapor acil ameliyat olmasi gerekiyormus. Bu durumda ekip 4 e dusuyor 3 vardiya calisiyorlar. Esim izin alirsa vardiya donmuyor tatil yalan oldu. Bu bile yeterince kotuyken bana dugune gelip donmeyi teklif etti. Kinaya gelmeyecekmis. Boyle bsyi asla kabul edemem. Daha 10 gun once tatilden donmek istemeyen arkadaslari icin iki vardiya 12 saat calistilar. Annem babam ayri. Kardesimin esi bizim dugunde cok kosturmustu ayni zamanda arkadasimiz
Bana boyle olacagini biliyodum bu hafta sonu gelmiyorum haftaya da ben... derken telefonu yuzune kapadim.
Eger kina aksami gelmezse, hatasini anlamazsa, gercekten pisman olmazsa bosanmayi dusunuyorum.
Bekarmis gibi yasayacagima bekar kalirim.
Yikilmis, kirik dokuk olarak...

Esim hic cabalamadan kolaya kaciyor sorun bu. 4 kisi iken 2 ser gun izin yapabiliyorlar. Ctesi pazar izin alabilir defalarca aldi. Cuma bir kac saatte gelebilir. Defalarca geldi. Ztn 4 kisi olarak 4 ay calistilar. Kimse yillik izin almadi 2 ser gun izin aldilar. Yillik izin veya tatil degil derdim Bu kdr ozel bir gunde bana ilk teklifinin gelmemek olmasi tekrari olmayan bir gunde ayarlanabilecek bir gunde ihtimalleri zorlamasi. Cunku asla baskin davranmaz kendi istekleri icin zorlamaz fedakarliktan kacmaz.
Artik yiprandigimizi ve cok sey kaybettigimizi biliyorum.

Esim polis degil ve isi rahat. Bir polisle evli olsaydim stresi ve ciddiyeti farkli olurdu. Ama benim takildigim ztn dort aydir calistiklari hale donduler bu kdr ozel bir gunde defalarca yaptigi seyi yapmiyor. Ihtimal olarak bile kabul etmiyor. Savasmiyor.
Kardeşim abartma
Böyle bir sebepten boşanılmaz
Biraraya gelin, evliliğiniz otursun bir önce. Uzaktan evlilik yürütmek ile aynı evde yaşamak bir değil. Birarada yaşayın önce bi. Bir evliliğin tam oturması bile 1 sene sürüyor nerdeyse, hemen boşanmak ne demek. Ha anlaşamazsınız tamam ama daha birlikte zaman bile geçirememişsiniz ki . Böyle olsa herkes 50 kere boşanmış ayrılmış olurdu şimdiye . Evlilik sevgi emek ister , her aykırı durumda her anlaşmazlıkta boşanılmaz, evcilik oyunu mu bu

Asıl eşiniz sorgulamalı evliliğinizi bence.

Yüzüne telefon kapatılıyor, demek ki iletişime açık değilsiniz, farklı fikirlere tahammülünüz yok ve eşinize saygı duymuyorsunuz.

Herkesin başına gelebilecek küçük bir mevzudan boşanmayı düşünmüşsünüz, evliliğin sorumluluklarını alacak olgunluğa erişememişsiniz.

Eşinizin iyi niyetinini ve fedakar yapısını çözmüşsünüz, yükleniyorsunuz. Demek ki hem iyi bir eş ve ailesinin kıymetini bilmiyorsunuz, hem de suistimal ediyorsunuz.

Eşinizin yerinde olsam bunları düşünürdüm ister istemez. Her ne sebeple olursa olsun kardeşinin kına gecesine gidemediğim için eşim boşanmak istediğini söylese, buyur kapı orada derdim.

Dikkat edin de, midyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmayın.

Son düzenleme:
Yiprandik vs diyorsunda daha once ozlem haric bir sıkıntınızin olmadiginizi soylemissiniz. Ilk krizde bosanmak niye hemde kardesinin kinasi gelmedi diye adam bosuyorsunuz. Bosanacaginizi sanmam suan sinir halindesiniz muhtemelen. Ha sirf kinaya degil dugune geliyor diye bunun icin 10 aylik esinizi bosayacaksaniz da hic durmayin zaten.

Elbette yanınızda olmasını istersiniz tamam da ,bunun için boşanmayı düşünmek!!!Fazla abartmışsınız. Kızgınlıkla bu fikirlerinizi eşinize de dillendirmeyin .Sonra çok pişman olursunuz.

İyi de kına gecesinde erkeklerin ne işi var. Benim ablamında kınası oldu. İki oğlumu babalarına bırakıp gittim.

Bir güzel de oynadım.

Çok abartıyorsun. Boşarım ne demek. Kızkardeşin böyle birşey yaşasa acaba boşar mıydı kocasını.

Tuhafsın.

eşin polis sandım bir an :KK70: 5 yıllık evliyim. daha geçen yıl 4 gün tatil yapabildik aniden. onun haricinde hep bir iki günlük yapıyorduk. ne otel ayarlama ne bir şey. kafa nereye biz oraya bir çocukla :KK70:
sizin öyle bir durumda yok. bence haklısınız. eşiniz gelmeli yani. eşin kardeşi demek kendi kardeşi demek. kaldı ki gelin hanım sizin için çok uğraşmış zamanında. benim arkadaşım olsa bak çocuklu kadınım idare ederim onun vardiyasını da devralırım.

ama boşanılacak bir konu değil kesinlikle. hafif tavırlanacak bir konu diyelim

Kınaya gelmiyor diye boşanacaksan bence kınayı bekleme git boşan :işsiz:

Bilerek isteyerek iş arkadaşının elini mi kırmış adam , durum belli ki zaruri , neyin tribini yapıyorsun ben gerçekten anlamadım? İstifa mı etsin izin alamadığı için?

Eşim polis 4 senede kaç tane tatil rezervasyonu iptal ettirdik , kaç tatilden apar topar çağırılıp yarım bırakıp döndük... balayı da dahil! ne yapayım bende mi boşayım?

evet boşan. şaka şaka :D bizde öyleyiz. bir de sonucu olamayacağını bildiğim halde tartışıyorum. maksat sinir atmak :D

Sakin :) bu ne abarti. Kınay gelmese ne olucak yani kına zaten kadının eglenebilecegi bulunması gereken bişey olmasa yokluğu çok fark edilmez işi dolayısı ile gelemedi düğüne gelicek dersiniz kim ne dicek. Boşanmak falan. Bu sebeple düğüne gelirim diyen adamdan bosanicaksaniz tabi bosanin buyrun büyük kabahat işledi çünkü.

Siz böyle düşünmeye devam ederseniz bu yüzden olmasada başka bir sebepten boşanırsınız ama şunu unutmayın boşandığınızda Bekarlık zamanlarındaki gibi olmayacak yeniden evlenseniz hatanız olmasa bile yeni eşini en ufak bir sorunda sen zaten eski eşinle anlaşamamıştın sorun sende diye sürekli yüzünüze vuracak, hiçbirşey eskisi gibi olmayacak bunu aklınızın bir köşesine yazın boşanma sonrası yaşanabileceklere hazırsanız gerçekten eminseniz boşanma kelimesi ağzınızdan öyle çıksın kimsenin hayallerini ümitlerini böyle saçma bir nedenden dolayı yıkmayın ah alanın yüzü gülmezmiş, bence biran önce eşinizi arayıp gönlünü alın, hayat arkadaşlığı fedakarlık ister eğer sizde fedakarlık bu sorumluluk yoksa adamın hayatından çıkında kendine uygun bir eş bulsun

Haklısınız aslında ama işi boşanmaya getirmek biraz fazla olmuş

Tatilden vazgeçtim bari düğün sürecinde yanımda olsun diyor kadın bunun nesi mantıksız
Bunu yapabilecekken gelmemeyi tercih ediyorsa gayette küsülür.

Kına da erkeğe ihtiyaç olur gayet tabi
En azından damada ( ki arkadaşlarıymış) evsahipliği yapar arkadaşlık yapar
Bir aksilik olur, birinin alınması bırakılması gerekir.
Heryere de tek tabanca gidilmezki

Back
X