Eşimle kavgamız

Bundan taaa 70 sene önce rahmetli dedem ki kendisi aşırı kıskanç bir adammış, anneannemin gündüz kadınlar matinesine, gece komşularıyla yazlık sinemaya gitmesine çok mutlu olurmuş. Annem anlatırdı, annemi hiç evde göremezdik derdi. Ama dedem velev ki gece eve geç geldi, anneannem kıyametleri koparırmış, dedem de korkusundan erken gelirmiş hep. Siz evliliği çok yanlış anlamışsınız. Eş değil, kölesiniz. Tabi ki eşlerimizin hassasiyetleri olabilir, biz de evlendi isek mümkün mertebe o hassasiyetlere ayak uydururuz. Ama sizin sahibin istekleri hiç insani değil. Yaşamayın istiyor. Sadece ona hizmet edin, onun malı olun, ama kendi hayatınızı yaşamayın. Yazık size. Çoook üzülüyorum. 90 yaşındaki anneanneme okusam bu yaşadıklarınızı nasıl küfürler savurur eşinize.

Üniversite mezunuyum ama çalışmıyorum. Ailem destekler kararım ne olursa

Her zaman derim kadınlar bu toplumda zaten kadın olarak doğdukları İçin 2-0 yenik başlıyor hayata. Aslında her anlamda erkeklerden üstünüz ama hani derler ya yaşadığın coğrafya kaderindir diye. O zaman o kaderin ve toplum baskının üstüne gitmek için çooook sağlam bir duruş göstermek gerekiyor.
Her tartışmada kuyruğu kıstırmak, ezik büzük durmak falan erkek kendini bir halt sanıyor.
Arkadaşlar lütfen herseyden önce bir bireyiz, aklımız zekamız kendimize yeter. Her zaman alttan alta eşitlik durumunu gözlerine sokacağız erkeklerin.
Bu evdeki koca da olur , iş yerindeki erkek mesai arkadaşı da olur , okul arkadaşı da olur fark etmez.

13 yıllık evliyim. Ne münasebet eşimden izin isteyeceğim ya bi yere giderken? Benim ebeveynim mi? Ben de 10 yaşında mıyım?
Ben bu akşam arkadaşlarımla çıkıyorum derim, gittiğim yeri söylerim o kadar. Evden çıktıktan sonra çocukları yedirdi, içirdi, uyuttu gibi şeyler artık onun meselesi olur, babası bakacak yani.
Aynı şekilde eşimde benden izin istemez. Haber verir sadece. Haaa abartıya kaçacak durumlar olursa uyarırız birbirimizi o ayrı. Sonuçta çocuk çoluk olunca har vurup harman savurmaya da hakkımız yok.
Ya be bileyim yıl olmuş 2020 hala kocam dışarı çıkmama izin vermiyor lafını duyunca şoklara girip girip çıkıyorum.

Sen o pisligin sana vurmasina ses cikarmazsan yakinda 3.sayfa haberi olursun Git ailene terket pisligi. Biraz kendinssaygi duy.

Üniversite mezunuyum ama çalışmıyorum. Ailem destekler kararım ne olursa
Yavrum gitsene ailenin yanında bare ders ver akıllansın insan kendi saygınlığını kendi koyar... Sen ilk kendine saygı duymalısın bu gün sana bunu yapan yarın çocuğuna yapar aklını başına al okumuşsunda mesleğin de var ailende arkanda işkence çekmek mi hoşuna gidiyo

Hayır hosuma gitmiyor, gidersem ders veremem cunku ikimiz de bitirmiş oluruz. Bu sebeple baska yontemler denedim basarılı olamadım. Yarın ailemle görüşeceğim artık işin içinden çıkamadığımı söyleyeceğim

Birbirine saygı duyan sizin gibi ciftlere özeniyorum gercekten

Sana saygı duymayan bir adam var karşında emin ol bi gün haberlere düşme ihtimalin çok yüksek hayatın için birşey yap ona bu yaptığının bedelini ödet

Babası da annesine vuruyormuymus zamanında.Çünkü bi tipler mutlaka birilerinden kopyalama yapıyorlar .

Ne olursa oösun evlı bır erkegın gece 2 3 kadar dısarda gezemez bana gore. Bıde senı gondermıyormus boyle ınsanlar dısarda kotu seyler yapıyor demekkı esını gondermek ıstemıyor dıye dusunuyorum. Bırak ne halı varsa gorsun alttan alma hatta bosan

Evet aynı o moddalar. Kendimi guclu hissetmiyorum ondan önceki özgüvenim kalmadi. Her attığım adımda onu düşünüyorum ve bir sey isterken cekiniyorum veya gönlünü yapa yapa kabul ettiriyorum

Ya tamamen rest çekecek bitireceksin yada bunun gerçekten son şans olduğunu sen de o da bilecek devam edeceksiniz. Temkinli bir şekilde. Ama şunu bil evli insanların büyük bir kısmı bu şekilde yaşamıyor. Bu açıdan dik duruş sergile. Aileni de arkana al, resmen psikolojik bir şiddet uygulamış öncesinde ve sindirmiş seni. Bu yüzden fiziksel şiddet göstermek için kendinde hak görüyor.

Ya seni nası kandırdı bu adam? Ne özgüveni? Özgüvensizlikten kırılmıs adam. Seni dışarı bırakmıyo hakaret şiddet. Özgüvenli adam bunları yapmaz. Senin ondan korkmanı sözünden çıkmamanı beklemez. Senin kocan pısırığın önde gideni! Gözünde büyütmüssün iyice bi halt sanıyosun. Ay müge anlının bi videosu vardı uğraşamicam bulmakla cidden öyle

Tabiki hayır. Ben eşimi şimdiye kadar kaç kere delirtmişimdir, çok zor bir insanım ama hiç vurmadı bana. Genelde bağıran çağıran kişi de ben olurum ayrıca. Erkeklerin hepsi böyle falan değil sen normal gör diye yapıyorlar.

Yahu ne bitmesi adam sizi nasıl korkutmuş inanamıyorum. Öyle bir işlemiş ki hiçbir şey yapamıyorsunuz. Korkmayın bitmezsiniz derdiniz buysa, bulmuş sizin gibi saf, naif kadını bırakır mı o uyanık boş atıp dolu tutuyor işte. Kaybetme korkusunu nasıl hissettirdiyseniz adam aşırı rahat. Lütfen biraz özgüvenli olun. Boşarsa boşasın diyebilin ki asıl o zaman saygı görmeye başlarsınız.

Zıkkımın kökünü yeseymis hayvan. O istemiyor diye dışarı bile çıkmayın adam geceleri eve gelmesin oh ne ala memleket. Kendine köle bulmuş. Kolay kolay boşan demem kimseye ama işin içinde özgürlüğü bu denli kısıtlama ve şiddet varsa başka çözüm yolu yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…