- 5 Ocak 2016
- 216
- 237
- 23
- Konu Sahibi madame wuu
-
Anne ve babasının yanında eşinize salak demeniz ne kadar doğru. Size göre sevimli bir şey ama toplum içinde salak bir hakarettir. Bence hatalısınız. O da çok uzatmış
"salak" olmamış...eşimde gülerek söyler bazen şaka anlamında ben de güler geçerim ama annemin babamın yanında söylerse istediği kadar şaka olsun , tepkim çok daha farklı olur..
İkiniz de abartmışsınız sanki.
Eşinizle aranızda geyik malzemesi olan kelimeler başkalarının yanında kullanılınca kırıcı olabilir. Eşiniz bu aşamada haklı. Ama bazı şeyleri konuşarak çözmeyi öğrenmeniz gerek. Küsmek problemleri çözmez. Siz de problemi çözmeden barışmaya çalışmışsınız, bu da yanlış. Adam kırıldıysa ve bunu dile getiriyorsa özür dilersiniz. Alındım küstüm yattım olmaz.
Evet hatalıyım hatta söylediğim anda hemen özür dilemek istedim ama o zaman da susturdu beni. aslında benimkisi refleksti. yani eşimin kuzeninin nişanı var haftaya doğuda. ve egeden gece yola çıkıp nişanı takıp hemen geri dönecekler. ben hamile olduğum için gidemiyorum. o sırada konuşurken bir daha ne zaman göreceğiz oraları keşke kalsaydık bir süre, belki bizim çocuk askerliğe oraya gider dedi ben de bir anda refleksle "yaaa salak töbe de dua niyetine geçer" dedim olay tamamen bu.böyle salak manyak gerizekalı gibi kelimeleri şirinleştirmeye çalışmayın lüften.
ne niyetle olursa olsun eşinize kullanmanız hele ki ailesinin yanında kullanmanız emin olun çok onur kırıcı.
özür dilemelisiniz.
salak benim en hassas lafımdır meselaEvet hatalıyım hatta söylediğim anda hemen özür dilemek istedim ama o zaman da susturdu beni. aslında benimkisi refleksti. yani eşimin kuzeninin nişanı var haftaya doğuda. ve egeden gece yola çıkıp nişanı takıp hemen geri dönecekler. ben hamile olduğum için gidemiyorum. o sırada konuşurken bir daha ne zaman göreceğiz oraları keşke kalsaydık bir süre, belki bizim çocuk askerliğe oraya gider dedi ben de bir anda refleksle "yaaa salak töbe de dua niyetine geçer" dedim olay tamamen bu.
eşiniz haklı bence, eşimde bir gün kv deye gitmiştk oturuyorduk gorumcemler vs var o arada bebegımın aglama krızı tuttu susmuyor falan, zaten streslıyım bana bırsey yapmamı soyledı susturmak ıcın kı o demeden yapmıstım bende sen demeden yaptım zaten oturacagına kalk kendın bak madem dedım ve bana gerızekalı dedı , o lafına acayıp sınırlenmıstım,Cumartesi gecesi eşimle gezmeden dönerken aramızda bir konuşma geçti, ben de ciddi olmayarak, şakalaşırken ona anne ve babasının da duyacağı şekilde salak dedim ki ben bunu çok sevimli gördüğüm şeye de söylerim, yani benim için bir hakaret değildir. ayrıca daha önce onun da benimle öyle şakalaştığı olmuştur. Herneyse anne ve babasının yanından ayrılınca beni azarlamaya başladı; vay efendim ben nasıl ona salak dermişim, salakmış zaten yoksa benimle böyle konuşur muymuş vs...
Ben de alındım; eve gider gitmez gidip yattım, baktım o salonda koltukta uyumuş, içime sinmedi kalktım elini tuttum hadi yatağa gel diye çağırdım, elini elimden çekti kalktı geldi yatağa. yatakta da sanki ben vebalıymışım gibi uç kısma sırtını döndü yattı. dün sabah arkasından yanaştım, sırtına yaslanarak uyuyayım diye ama hiç oralı olmadı ki eminim benim yanaştığımı hissettiğine.
koskoca pazarımız da birbirimizden ayrı odalarda yatarak tek kelime konuşmadan geçti. dün gece yine yatakta hiç oralı olmadan uyudu. bu davranışı çok kalbimi kırıyor. daha önce aramızda konuştuğumuz bir kelime yüzünden insan hamile eşine bu kadar tavır yapar mı... ben bir başkasının çocuğunu mu taşıyorum da böyle davranıyor bana. şu iki gece yüzünden sabahtır hakkımı helal etmeyeceğim bana şu halimde neler hissettiriyor diyorum sonra tövbe ediyorumama çok kırgınım ve bu yaptığı hiçbir zaman içimden çıkmayacak. 2 gün önce hissettiğim sevgiyi, aşkı hissedemiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?