- 30 Aralık 2009
- 23.892
- 96.183
- 1.123
- Konu Sahibi Led_BiR_Vele_DisTiri
-
Ama burda bu tarz konularsa hep denmiyor mu iste biz buna evlilik diyoruz diye??
Ben evli degilim henuz ama sizlerin yazdiklarini okuyarak soylenecekler sunlar olacakert mi ariyorsun? Seni seven,aldatmayan,cocugunu seven,isinden evine gelen esin var daha ne istiyorsun diye..
Haklilar mi isin huzur acisindan bakacak olursak evet.Evlenince bende boyle bir es isterim.Yeterli mi demissiniz ya deneyimim olmadigindan soruyorum yetmez mi bunlar ?
Oturup cekip konussan onu da yapmissinizdir belki onlarca defa.Bilemedim ki ben simdi
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Neden benim yüzümden diye sordugunuzda ne cevap veriyor peki?suclamaya devam mı ediyor?cevapları tatmin edici mi haklısın hatalıyım dediğiniz oluyor mu yoksa sırf sizi suclamak için mi konuşuyor?sadece size karşı mı böyle herkese karşı mı? Çok soru sordum kusura bakmayın
yazdıklarınızdan eşinizin genel anlamda iyi bir insan olduğu anlaşılıyor ve her evlilik zamana yenilip eskiyor, özellikle çocuk olunca ve 5 yılı aşan bir evlilikse.
netice değişmese de siz konuşuna sizi dinliyormuş sizde bıkmadan usanmadan sakınken bu cümleden demoralize olduğunuzu belirtin, nihayetinde anlayacaktır. sen bunu bana her söylediğinde ben kendimi bir tık kuruyorum, içimde biriktiriyorum birgün çok sert tepki veririm ikimizde zarar görürüz diye belirtin. çünkü kadınlar neyi unuttuğumuzu hep hatırlıyoruz, içimizde biriktiriyoruz.
sanırım alışkanlık yapmış diline, benim rahmetli babamda da vardı bu huy ona göre herşey bizim yüzümüzdendi, rahmetli annem can verirken bunun yakınlarında olmayalım, öbür tarafta yakamıza yapışır, size gelmişti beni aldı sizin yüzünüzden öldüm diye, derdi.
ayıptır söylemesi ben de birazcık babama çekmişim de kendimi eğittim.
“senin yüzünden…” cümlesine güldüm.. aslında seni ne kadar çok geriyor.
Ama erkekler güçlü gibi görünse de analarının kuzusudur bir bakıma ve hep anaları üstlenmiştir her şeylerini genel anlamda..
Böyle olunca psikolojik olarak birini suçlama gereği duyabilirler..
Ben de o cümleyi öylesine söylediğini düşünüyorum, bir çeşit ağız alışkanlığı gibi..
Kocaman kızınız var monotonlaşmanız normal be canım. Bunu söylemek istemezdim ama rengarenk olmuyor bir noktadan sonra. Bir de iki taraf da çalışıyorsa günün en güzel saati 2,8 yatağa serilmek bana göre.
Evet alışkanlık bence de öyle..
Yoksa gerçekten sevilecek bir insan..Bütün ailem hayran ona
Ama muhakkak her evliligin içerisinde bir takım sorunlar oluyor benim sorunum basit sadece konuşmak istiyorum ama başarılı olamıyorum,başarılı olunca da yine başa sarıyor mevzu yoksa şiddetli geçimsizlik ve aldatma vurma,şiddet olayları olsa tahammülüm yok boşanırım zaten
tek derdim bu insanı acaba ben mi bu hale getirdim ?
Bu bir kendini savunma biçimi mi ?
Sinirli olduğum için kendini bana karşı böyle mi ifade ederek savunuyor
İşte bunu anlamadım
Hanımlar eşimle konuşacagım bugün sabah baya bir gergin çıktık evden ikimizde.. babam bizde diye fazla üsteleyemedim ama içime atım kendi kendimi kemirdim
Sorun şu ki ;
Bıktım ben !
Yoruldugumu hissediyorum..Eşim iyi bir insan evet..Küfürü,vurması,kırması yoktur..Evden işe işten eve gelip giden çocugunu seven bir adam..Ama yeterli mi sizce ?
Bugün sabah evden çıktı ben de işe gitmek için hazırlanıyorum..5 dakika sonra kapı çaldı tekrar diger telefonumla şarjımı verir misin unutmuşum dedi..
(bu arada yeni telefon almıştı kendisi eskisine ihtiyacı kalmamıştı artık)
Ben de eline verirken hayırdır eskini ne yapacaksın şirket hattı mı kullanıyorsun dedim..
Bana höykürdü
İşte senin yüzünden rehberdeki numalarımı taşıyamadım...Senin yüzünden ! Kilit cümle bu ...
Herşey benim yüzümden..Basit bir olayda bile benim yüzümdendir herşey..
Bunu agzına sakız etmiş durumda..İnanın çoğu zaman böyle dediginin farkında bile değil bazen de gülerek söyleyip tepkimi ölçüyor alınınca kıyamam ben aşkıma diyor..Nedir bu allasen ?
Bu sakızı evirip çevirip çigniyor..Eğer anlaşamıyorsak birbirimize eziyet etmeyelim oturalım konuşalım,olmuyorsa boşanalım yazdım mesaj atarak..
cevap yok !
Çünkü hissettiği şey ona göre boşanmamız için bir sebeb yok ve kontes mutlaka bunu öylesine söylemiştir..
Bunaldım inanın..Çok bunaldım..
Seviyorum onu..Ama artık birbirimize pek yakın olmadıgımızı hissediyorum..İşten eve evden işe bir hayatımız var ve ortak tek noktamız kızımız gibi geliyor..Sorunlarımızı en çok yataktayken dile getiriyorum üzülüyorum diyorum..sarılıyor yüzümü gözümü okşuyor olur mu öyle şey ben seni seviyorum deyip hoooooop yine aynı şekilde devam ediyor.
Bana deneyimlerinizden ve fikirlerinizden bahsederseniz sevinirim.
tespitlerin çok doğru kendimden örnekleyerek cevaplayım
hayır sen bu hale getiremezsin eminim ki çocukluğunda da vardı
evet bu bir kendini savunma biçimi
sinirli olduğunuz için dozunun biraz artmasına sebep olabilirsiniz ama bu tamamen alışkanlık
dili bıraksa da içinden yine söyler ben kendimden biliyorum ama en azından artık dilim söylemiyor çünkü bu huyumu bırakmak için çok uğraştım.
Evet ipek monotonlaştık bunu zaten kabulleniyorum hani bir sorunum yok
ilk günki gibi birbirimize hissettigimiz heyecanı hissetmemizi beklemiyorum
9 yıldır evliyiz ve eşimle ben evlilik dahil 12 yıldır birbirimizin hayatındayız..Seviyoruz birbirimizi ama ya ben ne kadar güçlü gibi dursamda kadınım istiyorum ki süt liman giden herşey böyle birbirimizi suçlar nitelikte cümlelerle bozulmasın..
Meselemiz kızımız olsun..
Ortak meyvemiz artık 6 yasında ve okul maratonu başlayacak bu sene..
Ben didişmek istemiyorum ki..
Öncelikle gunaydin. Insallah aranizi duzeltirsiniz. Peki siz alakasız bişeyde senin yüzünden dediğinde,benimle ne alakası var deseniz ne diyor? Sizde aynısını ona yapabilirsiniz hatasını bu sekilde göstermek belki ise yarayabilir. Ama donem donem evlilikte bunalımlara sıkılmalar olabiliyor boyle bi donem de geçiriyor olabilirsiniz. Isterseniz bi sure fırsat buldukça yalnız kalıp kafa dinleyin aynı evin icinde bile eşinizden ayrı oturup kitap okuyabilirsiniz kulaklığı takip müzik dinleyebilirsiniz,baska bir odada baska birşey izleyebilirsiniz sadece kendinize ait bi zaman da kafa dinlerseniz hem esınız biraz özlem
Duyar size tekrar eskisi gibi yakın olmak icin kendini sorgulamaya baslar hemde siz biraz ruh yorgunluğunuzu atarsınız. Boyle bi fikir sunayım dedim belki isinize yarar
ben yaz ben öyle süt liman bir ailede büyümedim
Sorunlu bir baba,sinirli bir baba
neredeyse her günümü aglayarak geçirdigim bir çocuklugum var..
Benim de babamdan bana kalan miras ''sinirli'' olmam..
Beni bu hale getiren sebeblerim vardı yani zaten bunu da biliyor üstelik..
Çocukken yeterince herşey zaten ''BENİM YÜZÜMDEN'' di..Ama bari şimdi 'BENİM YÜZÜMDEN' olmasın..
sevdigim adama zull olmak gibi bir niyetim yok..mutlulugumuz bozulmasın 'benim yüzümden' huzursuz degil
'Benim yüzümden ' hep mutlu olsun
Onlar hep oluyor canım. Ben evden eşimden 1 saat önce çıkıyorum 1 saat sonra geliyorum. Ama kadın yine kadın görevlerini unutmayacak. 2 gün önce çok yorgunum, akşam çay içiyoruz çayı bitti, bakmadım. Gözüme sokuyor bardağı göstermek için. Dedim “valla çok yorgunum sabah 6 da kaltım” o da “ben de” dedi.
Dedim “ hadi doldur çayını hatta benimkini de doldur”
Başladı söylenmeye “ya bırak işi valla bu ne”
Alla alla ne ne yani…
Sizin bir sorununuz yok canım. Kendi dediğin gibi ikiniz de çalıştığı için yoğun ve yorgunsunuz.
haklısınız.
kendinizi öyle güzel ifade etmişsiniz ki söyleyecek hiç bir söz bulamadım ve üzüldüm.
ne diyebilirim ki şimdi sözlerim bitti. inşallah en kısa zamanda çözülür çünkü sizi çok iyi anladım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?