Eşimle konuşamıyoruz

Selenay92

Guru
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2009
623
407
303
Ankara
Kızlar selam bu ara beni çok huzursuz eden bi konu bu, eşimle muhabbet edemiyoruz.
İşleri çok yoğun, ailevi sıkıntıları var, elimden geldiğince destek olmaya çalışıyorum ama beni hep tersliyor. Mesela birşey paylaşıyor benimle, bende soru soruyorum muhabbeti ilerletmek için, sorduğum soruyu küçümsüyor, ses tonunu yükselterek “ yok şöyle olcaktı, tabi böyle olcak” diyor aşağılar gibi.bende muhabbetim açmıyorsa konuşma benimle dedim ki saçma sorular soran bi insan değilim herkes çoğu konuda benden fikir alır.
Onun kafasındaki insan olmadığımda direk tersliyor beni.
Film izliyoruz mesela ayda yılda 1,muhabbet etmek istiyorum o kadar ihtiyacım var ki, ama yaptığım yoruma bile tahamülü yok, off diyor bi cümle kurduğumda, ne alakası var vs diye tersliyor.tabi bende ne heves kalıyo ne bişey.o kadar özeniyorumki fikir alışverşi yapıp birşeyler izleyen çiftlere.
Sanırım hatam çok üstüne düşmem. sürekli neye ihtiyacı olduğunu düşünüp ona vermeye çalışıyorum.onu mutlu etmek için didinip duruyorum. böyle yaptığım için ben yok oldum, kendi kendimi önemsizleştirdim.
Ama şu da var o da benim dediklerimi elinden geldiğince hep yapar şunu yiyelim şuraya gidelim şunu alalım vs.kırmaz mutlu etmek için çabalar ama bu ters konuşma olayını halledemiyorum.işlere siniri bozuk, 1 günlük şehir dışında kalması gerekiyor, benimle gitme planı yapıyor buraya kadar güzel, ama arabaya bindiğim an terslemeye başlıyor dur bak bana bişey sorma konuşma şu an vs.hep gergin.böyle olcaksa ben gelmek istemiyorum artık dedim ama o kadar arada kalıyorum ki.ne yapabilirim sizce yalnız bırakmak araya mesafe koymak doğru mu yoksa daha da mı muhabbeti kesmiş olurum?
Konuşmayı denedim offlayıp puffluyor ben nelerle uğraşıyorum senin takıldığına bak diyor ciddiye almıyor duygularımı

Son düzenleme:
Depresyonda falan mı eşiniz? Tahammül seviyesi bayağı altlarda. Ben de tahammülsüz olduğumda böyle cekilmez bir insan oluyorum. Canım sıkkınsa ya da aşırı stres altindaysam da tahammülsüzlük otomatikman yükleniyor. Ne derdi var acaba?

İşlerle derdi var aile işi ve ailevi problemler de var.ben çok destek oldum oluyorum da ama artık katlanamıyorum terslenmeye, beni sevdiğini biliyorum canı istediğinde içinden geldiğinde gayet kibar ve düşünceli de oluyor ama mesela bi film hakkında yorum yapmama bile tahamülü yok. kendine saklar mısın yorumlarını diye tersliyor beni, çok kötü hissediyorum. sürekli ağlar oldum ne yapcağımı bilmiyorum.geri çekilmek en doğrusu gibi geliyor ama onu da sürdüremiyorum beni düzeltene kafar uğraşıp sonra yine aynı kişi oluyor.

Bu durumdan rahatsız olup , onunla konuşmak işe yaramıyorsa, aslında ne yapmanız gerektiğini biliyorsunuz

İşleri dert ediyor diye kendisine destek olmaya çalışan sizi böyle incitmeye vicdanı nasıl el veriyor acaba. Siz de hala onun için çabalamaya çalışıyorsunuz size haksızlık ediyor. Her sinirlendiğimizde hıncını yakınımızdakinden çıkarsaydık ohoo
Mesafe koymak çok iyi bir karar, konuşmaya çalışmayın bir süre kendi kendine düşünsün

Evet öyle oluyor, denicem dediğinizi

İşleri yoğun olduğu için olabilir bunalıp size parlıyordur çok üzerine düşmryin anlattığında yorum yapmak yerine sadece kendisini onaylamış şekilde dinleyin bencr
Olabilir ama seviyorum ve her insanın iyi kötü yönleri var kimse mükemmel değil, çözüm odaklı yorumlar yapılırsa sevinirim
Sizin eşiniz hep böyle hanzonun tekiydi siz yontmakla ömrünüzü geçirmek istediniz sadece.

Bu durumdan rahatsız olup , onunla konuşmak işe yaramıyorsa, aslında ne yapmanız gerektiğini biliyorsunuz

Bende sinirli oluyorum bazen ama o bana destek olmaya çalışırken yada soru sorduğunda asla onu b..k gibi bırakmam, vicdanım el vermez.
ama o benim incindiğimi göremiyor sanırım.uzatamıyo olmam da en büyük etken, küslüğü sevmiyorum çünkü. surat astığımda şakalaşıyor bende hemen düzeliyorum sonra hoop eskiye dönüveriyor

Sanırım yaşadığı problemler sinir seviyesini yükseltip tahammülünü düşürmüş. Bende sinirli olduğumda bazen istemeden baskalarınıda tersleyebiliyorum bazen. Eşinin tutumu da yanlış. Ama ona biraz zaman ver. Destek ol. Umarım düzelir

Tamam da aile sorunları varsa sohbet etmesini, yüzünün gülmesini beklemek biraz tuhaf olmuş.
Adamın içi yanıyordur televizyondaki diziyi ne eylesin?

Hep böyle değildi, hep konuşamıyo değildik, tahamülsüz değildi.evet sorunlar vardı ama ben hep mücadele ettim hepsiyle ve çözüm bulabildik ama bunu çözemiyorum o yüzden dışardan bi göz olarak tavsiye istiyorum sizden bunu da çözebilmek için, lütfen yüklenen yorumlar yapmayın,sorunlar olduğunda boşanmayan kadınların üzerine gidilmesini anlamıyorum.

Tamam da aile sorunları varsa sohbet etmesini, yüzünün gülmesini beklemek biraz tuhaf olmuş.
Adamın içi yanıyordur televizyondaki diziyi ne eylesin?
Haklısınız o açıdan da bakmak lazım, normal tv izliyor diye bende kafasının takılı olduğunu unutuyorum ama diziyi kaldırmıyor sanırım yoruluyorum izlerken diyor

Ben de evliliğimin son zamanları böyleydim. Hala üzülürüm. Ama artık tahammülüm çok düşmüştü katlanamıyordum. Pişman olurdum ama çok geç işte. Yaptıklarımın acısı hiç geçmeyecek.

Neye hala üzülürsünüz yanlış yaptıklarınıza mı yoksa evliliğinizin bittiğine mi

Ben esimle muhabbet edemiyordum ama sizinki muhabbete gjriste ya da akisinda sizi eziyor surekli bu biraz daha farkli bir sey.
Bazen kafalar dolu olunca sessizliği tercih edebiliyor insan. Bende eskisi gibi kadin kadina konustgum kadar cok sohbet beklemiyorum.
Ama acik acik konuşun tabii bu durumu esinle hakaretlerde dahil

Haklısınız o açıdan da bakmak lazım, normal tv izliyor diye bende kafasının takılı olduğunu unutuyorum ama diziyi kaldırmıyor sanırım yoruluyorum izlerken diyor
Yani Allahım hiç kimseye yaşatmasın da aile sıkıntılarını yaşamayan bilemez.
Sen öyle diziydi, televizyondu derken günlük yaşamdan söz ederek daha çok sinirlerini bozuyorsundur maalesef.

Beni biraz havalı bulur, hep öyle der laf arasında senin gibiler işte öyle sever yada zaten benden zeki olduğun belli ki vs.çok güzelsin de der canı istediğinde.yani hep ezici konuşmaz ama muhabbet akışı akmıyor. Sanırım son zamanlarda insanın insana tahamülü çok azaldı eşler de dahil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…