Eşimle korona olduk evde 3 yaş bebekle nasıl gecicek bu illet😥

Hayat ne garip

Nirvana
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2009
5.761
4.816
698
Mrb hanımlar sağlıklı günler dilerim.
Eşimde bende koronaya yakalandık.Ben geçen hafta cuma hasta biriyle temas kurdum pazartesi akşamı hastalandım.ates üşüme titreme.esimde bugün hastalandı bulaşmış onada aynı evdeyiz dikkat ettik ama olan oldu.evde 3 yaş bebeğim var ve 11 yaş kızım var onlara bulaşır mı nelere dikkat etmem lazım şimdi eşimde korona oldu iki kişi evde hastayız.nasil geçecek böyle çocuklarla endişe içinde çok üzülüyorum.
Sizler neler yaptınız evde nasıl geçirdiniz bu illeti.cok morale ihtiyacım var

Maskelerinizi çıkarmazsanız bulaşma ihtimalini düşürürsünüz.

Beslenmenize dikkat edin, inşallah sağlıklı bir şekilde atlatırsınız. Çok geçmiş olsun.

Çocuklar hafif belirtilerle yada belirtisiz geçiriyor, ama yine de maskelerinizi çıkarmayın, ellerinizi sık sık yıkayın, çocuklarla aynı odada uyumayın ve evi sık sık havalandırın.
Cocuk doktorunuza danışıp c vitamini ve çinko takviyesi verebilirsiniz.
Bunları yaparken panik yapmayın, hasta halde zor olur cocuk bakımı ama iki kişisiniz ve kızınız laf anlayacak yaşta.
yemek yakınlarınız varsa kapıdan bıraksınlar.
TV-tablet biraz salın çocuklara siz dinlenirken vakit geçirsinler.
geçer bir şekilde.

Hemen 2 gunde hasta ediyor mu ki? Grip olabilir mi?
Yani test yaptirip pozitif mi geldi?

Bol C ve D vitamini alin.
İnanın çok dikkatliyim ve herşeyi ince ayrıntıya kadar pandemide uyguladım.
El yıkamak alinanlari yıkamak maske mesafe.bugune kadar hiç bulaşması annem geçen buhafta başı pazartesi düğünden geldi saat 1:30 da cuma görüştük illa gel bir hafta oldu dedi gittik kahvaltıya çocuklarla eşim yoktu ondna bulaştı annem pazartesi hastaneye kaldırıldı bende akşam hastalndim ateş vucitta kırgınlık vs.. belirtiler o yüzden teste bile gerek yok tat ve koku almada Perşembe günü gitti.tam anlmais oldum koronayim resmen.maske taktik hep ama eşimde bugün ateşler icind hastalandı

Geçmiş olsun hiç korkmayın öncelikle moralinizi yüksek tutun bu çok önemli. ben 7 aylık hamileyken eşim yakalandı karantinaya aldılar bizi ama bana test yapmadılar o zaman hamile olduğum için ama büyük ihtimalle ben de geçirdim. Hatta bebeğim 40 günlükken annem babamla kalıyordum o ara onlar da yakalandılar yine bana test yapmadılar ilaç kullanmayacağım için :) hiç olumsuz birşey olmadı grip gibi geçirdi herkes. arada bir baş ve sırt ağrısı oluyordu ona da parol kullandık. Beslenmenize dikkat edin mutlaka yoğurt et sebze meyve tüketin eczaneden bir vitamin takviyesi alabilirseniz çok iyi olur. Bol bol ılık su için. Normal yaşantınızdan çok farklı birşey yapmanıza gerek yok hasta psikolojisine girmeyin dediğim gibi moral önemli tekrar geçmiş olsun.

Maskelerinizi çıkarmazsanız bulaşma ihtimalini düşürürsünüz.

Beslenmenize dikkat edin, inşallah sağlıklı bir şekilde atlatırsınız. Çok geçmiş olsun.
Tskler
Aşı olmuşmuydunuz merak ettim.
Cok geçmiş olsun bu delta dedikleri cok cabuk bulaşıyomuş o olabilir. Bence test yaptırın ilaca baslayın ciğerlere inmeden
İki dozuda olduk eşimle asimizin.
Ben şu an spor yapacak kadar iyiyim Allah'a bin şükür fakat bualmsasin çocuklara diye korkuyorum çünkü eşimde bugün oldu hasta ateş içinde içerde yatıyor ben çıktım yayatk odasından bu sefer

Cok cok geçmiş olsun aşı olmasaydınız daha ağır geçirecektiniz belkide. Cocuklardan korkmayın onlara bulassada cok etkisini göstermiyo yinede. Önleminizi alın .

6/ Ağustos cuma) temas.
9/ Ağustos pazartesi) hastalık başlangıcı.
10 /Ağustos salı) Ateş , üşüme, titreme,vücut kırgınlığı.uyku yok kivran dur
11 /Ağustos Çarşamba) eklemlerde vücutta ağrı ateş halsizlik arttı en ağır olduğum gün.uyku yok yatakta kivrandim durdum
12/ Ağustos Perşembe/ güne ateşsiz ferah ve ağrısız uyandım Allah'a çok şükür çok iyiydim.Tat Alma ve Koku kaybı başladı ama
13 /Ağustos cuma/yine çok dinç güne uyandım vücudum çok ferah ateşsiz ve gayet dinctim.
14 /Ağustos cumartesi yine çok sağlıklı hiçbir ağrım olmayan gündü.eski sağlıklı kişi gibiydim çok sukur
Bugünde çok şükür iyiyim başka semptom yok ilerleme yok bu yüzden test bile yaptırmadım çünkü bariz koronayim belliydi
Bide annemin koronadan hastaneye kalktığı için pazartesi zaten hemen anladım banada bulaştı cuma görüştük diye pazartesi gündü iyiyken akşama kadar stresten benimde belirtiler başladı otomatikman

Biz maskeye dikkat etmediğimiz halde 4 yaş oğluma bulaşmadı veya belirti vermedi.
Ama bebeğe bulaştı, çünkü daha yakın temas var.

Siz maskeye çok dikkat edin, teması azaltın hatta mümkünse fiziksel temas kurmayın.
Olmaz bir şey inşallah.

Pazartesiden beri bebeğime hiç yaklasmadim ve ellemedin ablası bakıyor yediriyor eşimde bsiey yoktu o yedirip içirdi ilgilendi ben hep yatak odasında dinelndin geldikçe kapıdan içeri girme kızım ben hastayım dedim.
Opememek ona sarılmak çok zor.
Çocuklu aileyle bunu geçirmek çok acı.
Nasıl bir illet bu yaa çok zor yemek yapıyorum maske takıp eşim ayrı yerde ben ayrı yeder iki çocuğum ayrı yerde yiyor.bebegim geliyor anne gelse sende yanımızda ye diyor bana sarıl diyor

Çocuklara nadiren bulaşıyor endişe etmeyin C vitamini tüketin bol bol

Geçiren arkadaşlar
Şimdi ben bir hafta oldu hastalığım geçen hafta temasları sayacagim yoksa pazartesi başı hastaligin belirti vermesiyle mi .garantinaya sayacagim hiçbir fikrim yok şaşkınım çünkü en dikkatli insandım en yakınım tarafından bulasttirildim.
Annemle babam keyfi düğüne gitti .hiç gerek yoktu oysaki başka şehre gittiler düğüne gidip bulaş alıp geldiler.

Zor oluyor tabii ki çocuklarla.
Duygusal zorluğundan ziyade bence dinlenememek çok zor, bilmiyorum sizde sıkıntı oluyor mu.
İyileştim diye ortaya atlamayın, uzun uzun dinlenin imkan varsa.

Gecmis olsun.arkadasim ve kucuk kizi korona iken ayni evdeki 9 yasindaki oglu ve esine bulasmamisti..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…