ama benm bagırmamdan daha fena benm kalbımı kırdı smdı ben ozur dılersem kendnı ııce haklı gormesın..Şimdi objektif olmak gerekirse adamın en nefret ettiği şeyi yapmışsınız. Eşiniz bi iki gün sonra sakin sakin konuşalım dediği halde sinirlenerek konuşuyorsunuz.
Bazen araya zaman girmesi daha iyidir, özellikle de taraflardan birisi çok sinirliyse.
Tartışma sırasında kendinizi tutmayı öğrenmeniz gerekecek. Konuşmaya başlamadan önce derin bi nefes alın, içinizden 10'a kadar sayın. İnanın o zaman daha sakin bir şekilde tartışabilirsiniz.
Eşinizin iyi yönlerini düşünün, niye onunla berabersiniz, onu ne kadar sevdiğinizi düşünün. Bunlar işinizi kolaylaştıracaktır. Konuşacağınız zaman da önce hoşlanmadığı şeyi yaptığınız için özür dileyin eşinizden, devamı gelecektir.
cok güzel yazmızsınız bunları sakınken bende dusunebılıyorum ama ısde ıs o tartsma esnasında uygulayabilmek ve nıtekım ben bnu yapamıyorum ..benı cıdden duymuyor resmen ne dersem deyım hanı anlamasını anlamasa da en azndan anlamayı denemesını bekliyorum ama tam zıttı davranışlarda bulununca çıldırıyorum haksızlığa gelemiyorum sonuç olarak da bağırarak konuşmaya başlıyorum..tamnam ben bağırmakta haksızım ama bana bnu uygun seklde solese belkıde yaptığımdan utancam ama karsılıgı kalbımı kırcak laflar sarfetmesı mıydı..ben smdı onları yedırıp de konuşmaya dahı girişimde bulunamıyorum..ben sadece burda takıldığım ıcın asdım atamıyorum..bağırdım dıye o lafları duymak zorunda mıydım yaniTartisma esnasinda sakin konusan insan yoktur herhalde demissiniz.
Ben sakin konusurum.
Cunku tartismada bagirarak konusanin hakliyken haksiz duruma dusecegini bilirim.
Sesler yukseldikce haklilik payiniz azalir.
Karsi tarafi otomatik olarak taarruz durumuna gecirirsiniz ve esinizi yaptigi gibi hakaret etmesine sebep olursunuz.
Sonuc o kotu sozler soyledigi icin, siz de sesinizi yukselttiginiz icin hakli olma hakkinizi kaybettiniz.
Peki kim kazandi?
Kuskunluk, darginlik size ne kazandirdi, bakin ne kadar kotu hissediyorsunuz.
Esiniz de kirgin, siz de... Ona bana kendini affettir demeyin, o da size aynisini der icinden cikamazsiniz.
Onunla sakin bir sekilde sorunsuz evlilik olmayacagini o yuzden bundan boyle sorunlarinizi birbirinizi kirmadan nasil cozebileceginiz hakkinda konusun.
Cunku bunu cozmeniz tartistiginiz meseleyi cozmekten daha acil ve gerekli.
Unutmayin siz dusman degilsiniz, hayata ve sorunlara karsi ayni cephede savasan iki yoldassiniz.
Bu omur boyu boyle olmali.
Bakın ben çok sinirli bi insanım ama hiçbi zaman tartışırken sesimi yükseltmem. Ben yükseltirsem karşı taraf da aynı hakkı bulur kendinde ve işler iyice karışır. Bağırmalar da bi süre sonra hakaretlere, kalp kırmalara döner.
Sizin sakin kalmanız gerekiyor, ki eşiniz de bu bağırma huyunuzdan hiç hoşlanmıyor. Gerektiğinde alttan almak da gerekiyor, bunu unutmayın.
doğru soluyosunuz ısde bende kuslugun bıtmesını ıstıyorum ama smdı ben gıdıp ozur dılersem kendı htasını görmeyecek ben buna tahammül edemiyorum işdeKendini haklı görse ne olur ? Neden böyle hesaplar içindesiniz ki ? Küs kalmak başlı başına kötü ve yanlış bir davranış zaten. Ha eşiniz gerçekten çok büyük bir kabahat işler o zaman küs değil iletişi de kesersiniz. Ama sebep incir çekirdeği kadar, siz de hatalısınız bağırdım diyorsunuz ee küslüğü uzatmanın manası ne ?
doğru soluyosunuz ısde bende kuslugun bıtmesını ıstıyorum ama smdı ben gıdıp ozur dılersem kendı htasını görmeyecek ben buna tahammül edemiyorum işde
ahhh ahhh keşke bu dedıgını yapabilsem kendme bu yüzden cok kızıyorum keşke beynımle hareket edebilsem o tartışma esnasında ama yok yapamıyorum maalesef nasıl yapabılecegmı bı bılsemmmeşinin kurduğu cümle "bir iki gün sonra karara bağlayalım " diye ya gerçekten kesin kararlı biri yani gerçekten bu tartışmalar onu endişendiriyor ve sıkıyor ya da sana göz dağı vermek istiyor.
evlilikte inat çok mantıklı değil silah olarak kullanmak için.
inat edeceğine aklınla çöz, aklını kullan hem daha kolay hem de dırdırcı kadın olmazsın.
Ben de yükseltmem. Eşim çok sinirlendiğinde çok fazla bağırıyor, benim yüksek sese hassasiyetim var küçükken babam sürekli bağırdığı için eşim öyle bağırınca çok kötü oluyorumiçim çekiliyor. Tepki de veremiyorum bu sefer içimde fırtınalar kopuyor.
benm esım bıraz ınatcı ben herseyı sımdı düzeltmeye kalksam hatanın cogu onda olmasına rağmen gıtsem sarılsam hemen düzelmez kı..hemen normale dönemem ben der hep..hep de bole oldubizde küs kaldığımız zaman genelde eşim bana gelir
ben kırgılığımın bitmesini beklerim
ben sözle ından özür dilemeyi çok beceremem ama yatağa girince arkasından sıkıca sarılırım zaten küslük bitmiş olur..
hiç yoktan yere kırmayın birbirinizi.
inşallah inşallah ...aksam ben bıseyler mı yapsam dıye düşünüyorum sonra ısde gurur denen o meret karsıma dıkılıyo ve senden ozur dılemelı dıyorum kendı kendme..sankı kalbımı kırdığı yanına kar kalırmış gbı hıssedıyorum o zamanBenim de bi keresinde annemle babam sabahın köründe bağırarak kavga etmeye başlamışlardı. Ablamla yataktan fırlamıştık ve berbat bir gündü. O günden beri en ufak bi seste uyanırız ablamla. O günden sonra sakin bi şekilde tartışmayı öğrendim.
Diğer konularınızı da biliyorum ve eşinizle çok mutlu olacağınıza inanıyorum, umarım bu huyundan da kurtulur bi an önce.
bak şu sözü iyi anla: Söz ola kese savaşı, söz ola kestire başı.ahhh ahhh keşke bu dedıgını yapabilsem kendme bu yüzden cok kızıyorum keşke beynımle hareket edebilsem o tartışma esnasında ama yok yapamıyorum maalesef nasıl yapabılecegmı bı bılsemmm
evet ısde bu da benı delı edıyo..bukadar basıt seylerden tarrtısmak cok zoruma gıdıyo..aramış duymamışım dusun tartışma sebebı buydu ve konumuz çoktan burdan sapmış bız karşılıklı tartışıyorduk nerden nereye geldık anlamadm bıle...Bence kendinizi affettirin eşinize. Yaptığına kırıldığınızı da affettirdikten sonra konjşun. Gerekirse tribinizi atın yani şu an ilk adımı atması gerekn sizsiniz. Bi de sevgili de değilsiniz.eşiniz yani.ne büyük sorunlar yaşayanlar var. Bunları büyütmeyin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?