Eşimle küsüz

ekandil

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2011
39
1
86
Ankara
Merhaba,

Eşimle haftasonundan beri küsüz. İki çocuğumuz var. Haftasonu kızımla kuaföre gidecektik cumartesi eşim arkadaşları ile buluşmaya gitti gidemedik çünkü oğlumu basketbol kursuna götürme işi bana kaldı. Pazar günü kuaföre gidecektik bu sefer de yürüyüşe gidiyorum deyince oğlumu evde yanlız bırakmak istemediğimden gidemedik. Siz gidin dedi, oğlumuzun evde tek kalabileceğini söyledi. Oğlum 10 yaşında bu arada. Sen gelince gideriz biz deyince sinirlendi bağırdı üzerindekiler çıkarıp fırlattı ve gitmiyorum dedi. Ben de ses çıkarmadım kavga büyümesin diye. Şimdi o zamandan beri konuşmuyoruz. Canım sıkkın. Yalnız hissediyorum kendimi. Sadece paylaşmak istedim.

Teşekkürler

Sanki bana sorumluluktan kaçıyormuş gibi geldi. Biraz yalnız kalmak kendi kafasına göre takılmak istiyor gibi..Bir de sizin kuaföre gitme isteğinize karşı bir tepkide olabilir.. hani sanki daha ciddi birşey olmadıgı için sallamış gibi.

Bu sürekli böyle oluyor. Sorumluluktan kaçma konusunda haklısınız. Herşeyi söylemek gerekiyor yoksa yapılmıyor. Kuaföre gitmeye tepkisi yok aslında. Sadece hep gezmek tozmak istiyor. Her hafta sonu evde kalıyorum bir yere çıkmıyorum yeri geldiğinde. Çok bunalımdayım çoook

oğlun evde yalnız kalabilecek yaşta aslında, o konuda onu sık boğaz ettiğinizi düşünmüş olabilir. eşine bağımlı kalmadan kızınla bir kuaför olayını organize edebilirsin, böylece söyleyecek laf bulamazdı
oğlun evde hiç yalnız kalmayan bir çocuk mu? yavaş yavaş alıştırsanız iyi olur kocaman delikanlı olmuş nerdeyse

eşinin arkadaşları ile gezmesi veya yürüyüşe çıkması ise ayrı birşey, sürekli kendisi program yapıyor gibi geldi. acaba evliliğinizde sorunlar mı var sizle veya evde takılmak istemiyor mu?

Oglunuzda sizinle kuafore gelebilirdi.telefondan oyun vs oynar oyalanirdi.esiniz biraz basina buyruk gibi.haftasonu iki gun ustuste disarda olmasi garip.esine ve cocuklarina ayirmali bir gunu.

Oğlum zaten hafta için sabahçı ve öğleden sonra evde kendi kalıyor. Hafta içinde evde tek kalınca sıkılıyor. Mecbur olduğumuz için tek kalıyor hafta içi. Bari hafta sonu tek kalmasın diye düşündüm aslında. Sürekli kendisi plan yapıyor doğru. Sebebi de motorsiklet tutkunu ve onlarla buluşup gezintiye çıkıyorlar. Ama plan yapmadan önce benimle paylaşsa ben de ona uyum sağlıyorum. Bir önceki akşam gideceğimizi bildiği halde Cumartesi kahvaltı sonra ben gidiyorum diye söylüyor. Akşamdan söyle de ben de planımı ayarlayayım. Kaldıki diğer gün de sen git gel biz de öyle gideriz dememe rağmen sinirlendi.

Oglunuzda sizinle kuafore gelebilirdi.telefondan oyun vs oynar oyalanirdi.esiniz biraz basina buyruk gibi.haftasonu iki gun ustuste disarda olmasi garip.esine ve cocuklarina ayirmali bir gunu.

Cumartesi günü basketbol kursu vardı oğlumun o nedenle saatler çakışacağı için basketbol kursuna gittik. Pazar günü ise tepki verdiği için gitmedim yoksa dediğin durumu da düşünmedim değil. Şeytan dürttü aslında git konuş biraz da sen içindekileri dök diye ama ona bile yoruldum.(

Evet bence sorun bu..neden planlarını tek başına yapıyor.. Ya da ortak bir plan yapmıyorsunuz. Konuşmuşsunuzdur mutlaka bu konuları.. Çocuklarınız büyük olduguna göre uzun süre evli sayılırsınız. Bence siz yeniden canllık katmak adına ona haftasonu için süpriz hazırlayın başbaşa kalın.

Ben nasılsa haftasonu evde kalıyorum çocukların başında diye plan yapıp kendisi uygulamaya koyuyor. Bir kere kendim alışverişe gitme planı yaptım. Eve dönüşte yolayken aradı beni. Arkadaşları ile buluşup gezmek için çıkmış dışarı. Evde iki çocuk biri 7, diğeri 10 yaşında tek başına bekliyorlardı beni. Aynı şeyi haftasonu nöbetindeyken yaptı. İşten çıkmama bir saat kala aradım çocukları evde tek başlarına. Babaları bırakmış çıkmış dışarı. Çocuk bunlar sağları solları belli mi olur?

Garip gerçekten, hani sıkılmış bunalmıştır onu anlarım da...bence sorumsuzluktan öte, çocukları tek başına ne uğruna bırakıyor.. siz baksanız bile o cocukların birlikte bişey yapmak hakkı değilmi babayla. bence oturup konuşun....Ben yeni evliyim, sizi cok iyi anlayamıyo olabilirim. Ama bence bu normal değil..Eşinizin cocukların sorumlulugunu üstlenmemesi ciddi bir problem.. Siz bir hafta birlikte olmak adına dışarıda cocuklarla kahvaltı planı yapsanız mesela size eşlik etmezmi..sevmez mi sizinle takılmayı ..

7 ve 10 yasinda iki cocuk evde birakilir mi?ne sorumsuz bir adam bu.karsina alip adamakilli konusmanin,soyle bi silkelemenin zamanidir arkadasim

Bu tarz bir etkinlik olması adına her ay haftasonunda bir gün dışarıda yemek yiyelim diye iki aydır uyguluyoruz. O da önceden söylüyorum haftasonu dışarıda yiyelim diye. Onda bile restoranda bir soğuk hava oluyor. Oturup iki muhabbet bile etmiyoruz. Hemen yiyip kalkıyoruz.

Peki hiç konuştun mu neden böyle oldugunu? Anladıgım kadarıyla sinirli bir yapısı var ve siz bu yüzden sorunların üstünü kapatıp bu şekilde kabbullenip sessz mi kalıyorsunuz? Bence geç olmadan otur konuş, hemen sinirlenip kalkmaması içinde seninle birşey konuşmak istiyorum sözümü kesmeden beni dinlemeni iistiyorum de, sonra dök içini.. sonucta siz de insansınız, yarın öbürgün cocuklar daha cok herşeyi anlamaya başlayacaklar, o zaman da tek başınıza mı mücadele ediceksiniz. kesinlikle konuşun, iletişim kurun..

Birçok kez konuştum aslında. Bir iki gün sürüyor konuşmanın etkisi sonra eskiye devam. Bu aslında yetiştirilmeyle alakalı. Önceleri çok kavga ediyorduk ama artık inan ki kavga etmek bile istemiyorum o nedenle de konuşmaya niyetlenmiyorum bile. Bira keresinde evlilik terapisti bile ayarlamıştım gitmek istemedi. Daha da uğraşmıyorum doğrusu.

Canim benim. Tahminime gore esin motoksilet tutkunu, hatta otesi, bagimlisi. Onun hayatindaki en baskin zevk bu olmus gibi gorunuyor. Eminim hafta icini de sirf hafta sonu motoksiklete binicem diye hayaller kurarak gecirtiyordur. Bu esrar veya eroin bagimliligi gibi gorulebilir, sadece ondan alacagi zevki dusunuyor ve farkinda deyil bence hayatinin diger onemli kismini nasil da ihmal ettigini. Restorana da eminim sirf sen istedin diye gidiyordur gorev icabi, zaten istemedigi icin oyle soguk huzursuz oluyordur. Valla canim ortak zevk alabilecegin bir seyler bulmaniz lazim, ya da o hayatini yasiyacak, sen de kendi hayatini. Yada direncli olup onun motoksiklet olayina sinir getiriceksiniz haftada bir gun gitsin binsin mesela.

Bu arada arkadaşlar inan ki çok teşekkür ederim bana yorumlarınız için. Birilerinin derdimi dinleyip bana destek olması bile beni mutlu etti. Çok teşekkür ederim.

Allah yarımcınız olsun..Ama öğrenilmiş çaresizlik yaşıyorsunuz şu anda.bence konuşun ısrarla konuşun, birşey yokmuş gibi davranarak nereye kdr gidiceksiniz. Sizi sevdiğine inanıyor musunuz? Anladığım kadarıyla sizin hala duygularınız yoğun ona karşı..eğer sevgi varsa herşey başarılır bence.. eğer konuşmuyorsa yazın..mutlaka okur..

Bnim babam da öyleydi.. Annem memleketine gittiğinde fazla oturamazdı evde yanımızda.. Ama o öyle alışmış.. Bizi Teyzemlere bırakır arkadaşlarının yanına giderdi.. Yıllar geçti hala da öyledir Yapı meselesi bu.. Senin kadar ince düşünmüyor sadece, yoksa seni veya çocuklarını sevmediğine değil.. Erkekler kadınlar gibi,bir anne gibi düşünceli olmuyor

Kesinlikle motorsiklet bağımlısı ve bunu ona çok görmüyorum. Çünkü hayallerini kuruyordu ve şimdi de bunun peşinden gidiyor. Ama evli ve düşünmesi gereken iki çocuğu var. Bunları da ihmal etmemesi gerek. Çocukları bırakacak yerimiz olduğu zaman ben de eşlik ediyorum ona gezmeleri sırasında. Dediğin gibi bunu sınırlaması konusunda bir çalışma yapmamız gerekiyor sanırım. Teklifin için sağol.

Bence canim konusmaktan ziyade arkadasin makul kurallar bulmasi ve bunu esine diretmesi. Tamam sen gidiceksin haftada bir gun kabul, ama haftada bir gunde bizimle vakit gecireceksin diye. ve o vakitler esin icin olu olmayan vakitler haline donerse problem cikmayabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…